1651
-
#690 jaja...úgy tom, hogy azt ráadásul a magus-ból fejlesztették ki.. -
#689 amúgy ha saját faqúnk lesz, akkor meglehetne, hogy minden ide irogató magusozó leírja, hogy mit jelent neki a játék, miért is jó, stb.. -
#688 Van valami barna, is, asszem a Codex...(még jo hogy megvan, csakhát asse már a régi:D) -
#687 akkor legyen 760x200..
majd az enyimekből lecsipek 1-1 pixelnyi oszlopot a széleiből.. -
#686 fasza.. majd elküldhetnéd a forrást esetleg :)
amúgy a banner vmivel kisebb, így gyorsabb is.. -
#685 van sárgánk is, de azt "káosz világa"-nak hívják... -
#684 nem én írtam.. -
#683 nekem8...
(csak eddig 800*200ast csináltam:P) -
Nuki #682 ja és elérhető a fehér könyv is már (d20-as rendszer, tessék :D ) -
Nuki #681 ez a 760*200 ami Shiwo logóira is jellemző (762*200:P) az szerintem tökéletes.
Ellenvetés? -
#680 zsir. ha viszont dobáljuk a képeket, meg kéne állapodni egy szabványméretben, hogy ne nézzen ki hülyén. Szerintem. -
Nuki #679 zsíros!!!
hogy adjuk/adagoljuk be neki a képeket?
-
#678 megvagyok
extra minta kurvalassult volna
tesztként -
#677 igen, jo lenne ennek véget vetni
[Lammer csak irigy mert a d&d topik nem annyira felkapott mint a MAGUS] :DDD
najo flém off -
Nuki #676 örülök hogy így gondolod, hozzáállás kérdése minden, és én itt lezárnám, kész :)
szemellenzővel nem lehet vitatkozni. -
#675 jobbat??? akarodmondani "nekunkislegyenmagyarnarancsunkcsaknemesiklehogyloal" eroltetett utanzo fercmunkat? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddd
[meghalt a rohogestol]
nadeinkabb hagyjuk abba mert nem akarok telleg flamet :DDD
inkabb jo jatekot az RPG pajtasoknak ^.^ -
#674 szal ize az ugy volt, hogy:
[felmutat az egre]
ODASsssSSS U.F.O. !!4!!4!55
[eszrevetlenul kihatral]
(amugy nekem zold :Ð) -
#673 ha valamiböl lehet jobbat csinálni, miért ne használjuk föl, hogy jobbá tegyük?? A MAGUS megtette:P -
Nuki #672 ide is beírom hogy a többiek lássák, a nagy hazafi, külföldi szerepjátékokkal játszik, ;)
sárga is finom is és a miénk ^^ -
#671 dehogyis akartam flamelni... :D
nah jo jatekot a frankenstein jatekoddal kapcsolatosan(osszelopas, fercmunka? stb :D) :DDDDDDDDDDDDDDDDDdd -
#670 köszönjük részvételt, a nyereményét késöbb szállitjuk. Vagy nem. Mellesleg nem inditok belöle flémet, de uj játékokat nem illik fikázni, mert akkor még a születendö félben lévö mokus mára már igen csak felnött. páj. -
Nuki #669 senki sem lehet egyforma :D
mellesleg hallottuk már sokszor, köszönjük :D -
#668 nekem amugy megvan az elso torvenykonyv... az mennyit erhet?
tudom rossz topikba irok, meg sokakat megbantok, de "mi" anno elsok kozott probaltuk ki a mokust... jatszottunk egy fel evet jol kirohogtuk magunkat, aztan visszaultunk Coc, édiendizni ^.^
-
#667 jah, a logo alá betenni mondjuk linkben, hogy faq, könyvek, meg nem tudom, legyen kerek szám, keressünk egy harmadikat. :D -
Nuki #666 engedélyt kérek hogy ezt egy fakba felhasználhassuk :)
ha meglesz a logó, akkor igencsak illene kidolgozni egy olyat is ^^ -
donatus13 #665 lösszz -
#664 esetleg itt van még 1 leírás, tán picivel egyértelmübb..
A szerepjáték, angol megnevezésén Role-Playing Game = RPG az 1970-es évek közepétől létező szórakozási forma a nevéhez illően a szerep-játékról szól. A részt vevők a játék ideje alatt egy kitalált személy bőrébe bújva próbálják megoldani a helyzeteket, amelyek szintén kitaláltak, és az egyikük, az úgynevezett Kalandmester (KM) irányítása alatt állnak. A KM körülírja a környezetet (a világot) és a szituációt, amelyben a Játékosok az általuk generált Karakterekkel (JK) mozognak, cselekszenek, gondolkodnak. Az igazi szerepjáték lényege a Karakterek személyiségének minél pontosabb kijátszása, miközben az eléjük állított feladatot, a Kalandot megoldják! Sokféle szerepjáték létezik kezdve A gyűrűk urától a Star Wars-ig,de van történelmi szerepjáték is.
A játékrendszer, a szabályok, a kockák arra szolgálnak, hogy a játékot meghatározott, szabályozott keretek között tartsák, amelyek mindenkire kötelező érvényűek, így elkerülhető, hogy titánok harcává alakuljanak az események, valamint megelőzhetők a parttalan viták! (Már amikor elkerülhetők és megelőzhetők!) Azokra az esetekre, melyekre nincs szabály, vagy kielégítő útmutató, a KM szava a törvény!
Az erre a társasjátékra épült iparág kidolgozott világokat, játékrendszert, szabálykönyveket, kiegészítő eszközöket kínál a képzeletükben kalandozni kívánóknak, hogy megkönnyítsék a játék előkészületeit, magát a játékot. De természetesen nem kötelező ezeket igénybe venni, a vállalkozó szelleműek kitalálhatnak és kidolgozhatnak maguknak saját világot és/vagy ráépülő játékot.
Tehát néhányan elhatározzák, hogy szerepjátékkal kívánják tölteni szabad idejük egy részét, egy délutánt, vagy még jobb, ha egy éjszakát! A játékosok szabálykönyvek, dobókockák, táblázatok, némi fejszámolás segítségével (számológép használata nem tiltott, de növeli a lustaságot!) kidolgozzák a Karaktereket, melyeket meg fognak személyesíteni a játék folyamán. Meghatározzák külső, belső tulajdonságaikat, motivációikat, gondolkodásuk aspektusait, előtörténetüket, ingó és ingatlan tulajdonukat, felszerelésüket. A KM pedig előkészíti a Kalandot, kitalálja a történet főbb vonalait, az alternatívákat, az általa mozgatott Nem Játékos Karaktereket (NJK), szörnyeket, ellenfeleket, csapdákat, buktatókat, akadályokat, segítőket, kígyót, békát, megmentendő dús keblű királylányt! De leginkább felkészül arra, hogy mivel játékosai aktívan befolyásolják az eseményeket, bármi megtörténhet! Egyszóval semmi sem úgy történik, ahogy az eredetileg tervezve volt! A KM használhat gyári készítésű modult is.
Tehát alkalmassá tesznek egy helyiséget, ahol összeülhetnek. Gyertyák, függönyök, hangulatvilágítás, magnó illő zenével, diszkrét félhomály, valamint töméntelen mennyiségű kaja és pia, tekintettel arra, hogy a játék órákat vesz igénybe.
Indulhat a Kaland! A KM vázolja a helyzetet, a játékosok pedig Karakterük előre meghatározott személyisége és jelleme szerint reagálnak rá! Persze megpróbálnak ép bőrrel kikeveredni belőle, főleg, ha Életútjátékról van szó, mikor is a játékosok Karaktereiket kalandok során átirányítják a csöppet sem veszélytelen világban. A Karakterek minden megoldott feladatért, jellemszerű viselkedésért Tapasztalati Pontokat (TP) kapnak a többnyire szűkmarkú KM-től, melyekből a fejlődésüket és Tapasztalati Szint (TSZ) lépésüket fedezik.
Közben izgulnak, félnek, örülnek, nevetnek! Gyorsan rákapnak az ízére, kiegészítő irodalmat olvasnak, saját ötleteket fejlesztenek, idegennyelvü könyveket bújnak.
A játék célja a szórakozás! Kellemes időtöltés jó társaságban. Növeli az empátiás és komunikácios készséget, illetve a fejszámolás képességét! Nem szégyen tanulni, gondolkodásban, fantáziában, jellemben fejlődni! -
#663 Mi az a szerejáték
M.A.G.U.S.
ha zet a két cikket végigolvados, talán körvonalazódik, hogy mi is ez..de ha nem, akkor megpróbáljuk elmagyarázni...bár igazság szerint nehéz az ilyet elmagyarázni, ezt látni kell :) -
donatus13 #662 Bocs a kérdésért,de elmondanátok ez milyen játék és mi ez az egész?:d -
#661 majd megnézem...csak sztem a barátnőmnél van a summariumom.. -
Nuki #660 akkor csak nekem van elcseszett ízlésem :D -
oli314 #659 Egyértelműen a #633 sokkal jobb mint az utána lévő "kopárság".
Szóval szerintem is ez a nyerő.:)
(Elfnek belehetne tenni: summarium 14.oldal képét mondjuk a jobboldali csaj helyére, mert elég fakó :D ) -
Nuki #658 részben shiwo okai miatt, részben azért hogy mennyire tudunk olyat alkotni amit mások is átvesznek ilyen felhasználásban mint nagy zöld :)
meg mostmár ehhez hozzászoktunk :P (-am) -
#657 Én erre szavaznék. -
#656 mi se, de gondolom miután van aki az ET-t nagy zöldnek hívja (mert hát nagy és zöld) ezért a d20-as nagy fehérnek... -
#655 de mi csak annyit mondunk h d20 és ennyi
nem fehérezünk itt -
#654 mert nem a nagy zűd.. -
#653 -
#652 miért fehér könyvnek hívjátok? -
Nuki #651 második törvénykönyv is elérhető, fehér könyvet holnap kapjátok meg...oké?