1651
-
Nuki #730 már akinek ;) -
#729 sztem én is megveszem..pláne ha igéretükhöz híven olcsóbb lesz mint a d20 (ami asszem 6k volt) -
Nuki #728 igen igazat adok neked :)
mindenesetre 1 vásárlója a könyvnek legalább lesz: én. -
#727 nahja..de sztem ott ronttták el a dolgot, hogy új kiadó ismét úgy gondolta, kiad egy saját szabályrendszert..de mivel a d20 nem volt nyerő, így visszatérnek a d100-ra...csakhogy akik csalódtak a d20-ban, azok nem lehet nem fogják megvenni az újat sem, inkább játszanak az et-vel..és persze olyanok is vannak, akik foggal-körömmel ragaszkodnak az et-hez, ergó valszeg nem fog olyan jól fogyni ez az új magus, mint gondolnák..és akkor lehet kiegek se jönnek ki hozzá és olyan sefüle-sefarka lesz mint a jobb sorsra érdemes magus d20..és a kiadók azt meg figyelembe se veszik sztem, hogy annó a magus azért fogyott olyan jól, mert akkoriban még nemsűrűn voltak magyar nyelven kiadott szerepjátékék, és akik nem tudtak angolul, vagy csak minimálisan, de érdeklődten a szerepjáték után, azok örömmel fogadták a magyar rpg-t...manapság viszont elég komoly konkurenciája van, hisz angolul is egyre többen tudnak, ráadásul megjelent jópár rpg magyar nyelven is (dnd, vampire, starwars, cyberpunk, shadowruns, stb..) -
Nuki #726 ^^ [kék a kedvenc színe]
#724: bezstiárium az sokmindenkinél van, és mindig, szóval azzal nem kell játszani :) az van. (najó, valakinek csak gépen) -
#725 a hivatalos fórumban kéket említettek.. -
#724 miaz, a pirossal már senki sem játszik?:O -
Nuki #723 jóhát arra vannak külön szavak, na :)
de itt ez létszükséglet, mert eddig az új rendszer a d20 rendszer volt, most akkor minden tolódik egyel? mi lesz belőle? és ha valaki mondjuk 'új rendszerről' beszél, de még nem ismeri az új-új rendszert, akkor összekeverhetők lesznek a dolgok... :D -
#722 mondjuk szín alapján már a summarium és az et megkülönböztetése is problémás.. -
Nuki #721 :D igen ez tökéletesen kifejtette ami most így a fejemben zajlik ez ügyben :D
tényleg milyen jó lesz ilyen szavakkal hadonászni... és ajánlom, ne olyan színt válasszanak ami mán 'létezik' (úgy értem könyv formátumban:D) -
#720 szal akkor köv játékra hozza magával a nagy ződet, meg a nagy sárgát, de lehet hogy inkább a nagy fehérrel játszunk..de ha addigra megjelenik, akkor kipróbáljuk a nagy kéket vagy haggyuk az egészet a csudába és alakítsuk át a nagy barnát nagy lilára, majd hozzáadva a nagy feketét játszunk egy jót.. -
#719 "egyedül az zavar a cikkben, hogy úgy kezelik a fehér könyvet naggyából, mintha nem is létezne, szóval: "A mágia és a varázslás birodalmában a legfontosabb változás a régi könyvekhez képest az, hogy a mágia képzettségalapú lett"
nem akarok kritizálni senkit, szövegértésem se a legjobb igazándiból, de ha egyszer életében vett már kezébe d20-as rendszer máguskönyvét a cikk írója, (légy-lecsapáson kívül, omg) akkor tudná, hogy ez így nem teljesen igaz, ahogy leírta :P"
ezen én is megütköztem mondjuk.. -
Nuki #718 hát loál, örülök az új könyvnek, lesz ami mégjobban szétűzza az eddig sem túl egységes magus-társadalmat :)
/tényleg örülök-egyik szemem sír, másik nevet/
azon gondolkoztam igazán, hogy ezek is kiegészítőkre építenek, a fehér könyvben is kiegészítőkre építettek, és azokból se lett semmi :\
mindig lesznek olyanok akik elégtelenkednek, szóval erre csak annyit lehet mondani hogy: majd meglátjuk.
egyedül az zavar a cikkben, hogy úgy kezelik a fehér könyvet naggyából, mintha nem is létezne, szóval: "A mágia és a varázslás birodalmában a legfontosabb változás a régi könyvekhez képest az, hogy a mágia képzettségalapú lett"
nem akarok kritizálni senkit, szövegértésem se a legjobb igazándiból, de ha egyszer életében vett már kezébe d20-as rendszer máguskönyvét a cikk írója, (légy-lecsapáson kívül, omg) akkor tudná, hogy ez így nem teljesen igaz, ahogy leírta :P
"A varázstudók, illetve harcosok párviadalát, illetve a cselekvés-rendszert egyaránt átszerkesztették, ez által újra vonzóvá téve olyan korábban gyenge kasztokat, melyek csak fegyverforgató tudományukból éltek (lovagok, harcosok, stb.), ezáltal megtörve a mágiaforgatók egyeduralmát."
itt, azzal nincs gond hogy a cselekvés-rendszerbe belenyúlnak, talán közérthetőbb lesz hogy "pillanat" "teljes körös cselekedet" "szabad cselekedet" "félszabad-anyámkínja cselekedet megelőző megszakítás rohamja" , szóval nem fog belegabajodni az agyam egy csatába... (remélhetőleg)
no de ilyen elhamarkodottságot én nem írtam volna, hogy "csak fegyverforgató tudományukból éltek", természetesen igazuk van abban, hogy gyógyítás képzettséggel, vagy zárnyitás képzettséggel rendelkező pélául harcos nem egyenértékü mondjuk egy domvik pappal, vagy tolvajjal, de véleményem szerint eléggé NEGATÍV képet festettek egyes kasztokról, amik mondjuk - a fehér könyvben eléggé jól - odatették magukat a szerre.
hirtelen ennyit, lehet vitatkozni ^^
ja és #714: micsoda helyes meglátás uram!!! :D
a negatívumok ellenére azért én tényleg várom ezt az 'új' rendszert, csak még nem tudom hogy lehet majd hívni :P
remélem más színe lesz mint a többinek, mondjuk KÉK!!!! -
#717 képesség/képzettség...1 kutya :) írhattam volna jártasságot vagy fortélyt is :P -
#716 az nem képesség volt a d20ban? :D -
#715 könyvnek*
hmm..lehet kéne még pontot tennem az írás/olvasás képzettségemre... -
#714 1 jó érdeme mindenképp lesz az új magus-könyven...1 ideig kifogyhatatlan új témával lát el minket, és így pörögni fog a topic ,P -
#713 semmi gond :) -
#712 Sry, hogy nem hagytam Shiwonak beszurni, de neki sikerült ennyit szereznie egyelöre az uj könyvröl -
#711 nagyon király volt a koncert
nagy feró olyan szövegeket benyomott
vmi részeg fazon meg bekiabálta neki h "gyere má ide bazdmeg" -
#710 na ez érdekes.
manapont, harcérték, fp, stbre ezekszerint lesz egy egységes pontrendszer, amit szintenként lehet szétosztani ? -
#709 na, sok sikert hozzá, remélem valaki össze tudja foglalni, Shiwo ;) -
#708 Elküldve: 2006 Május 17, 05:26:25 pm »
"A pdf-es verzió kb. 2 héten belül tesztelőkész,"
kezd érdekes lenni...akkor lassanként csak kijön, habár....nagyon gáz már ez az ezredik könyv :C
(persze a MAGUS is megér egy misét :D) -
#707 találtam egy fórumot, hozzá.. -
#706 Az lenne érdekes, ha az új törvénykönyvbe belevennék az eddigi kiegészítőket is. Jókis néhány ezer oldalas biblia lehetne. -
#705 mondtam... -
#704 "Előzetes terveinkkel ellentétben a M.A.G.U.S. szerepjáték csak nyomtatott formában fog megjelenni, mivel legfőképpen az Első Törvénykönyv által lefektetett alapokon nyugvó K100-as rendszer lesz. Ezért nem szükséges egy „új” rendszer tesztelése és a letölthető pdf-es közreadás utáni közvélemény kutatás. A megjelenés jövő tavaszra várható. Nagyon szerettük volna még idén befejezni, de egy elhamarkodott és hibás szerepjáték alapkönyv kiadása végzetes lenne."
Most nemár, a fehér könyv után egy uj alapkönyv? :S -
#703 pár szó az "új" magus-ról.. itt -
#702 amúgy nem tom néztétek-e a wikis oldal alját..
Várható megjelenések 2007-ben
III. negyedév
Új Törvény Könyv-M.A.G.U.S. szerepjáték alapkönyv – Új K100-as alapkönyv, az Első Törvénykönyv alapján -
Nuki #701 jaö :D
mellesleg ez csak text, tudod hogy a fájlnév más, vagy nem tetszik? :D
#699: ha szüleim itthon lennének biztos megkérdeznék hogy el akarok-e menni
ők is szoktak járni :P -
#700 Nuke azt direk így raktad fel?
magus - fehér könyv (d20) (új rendszer) - [kinek hogy tetszik :D] -
#699 lol
megyek beatricse koncertre
holnap pedig játszunk -
Nuki #698 ösmerem, szomszédomnak ki van nyomtatva ^^
-
Nuki #697 játékosok kézikönyve is fennvan ^^ -
#696 igen, vannak alapvetö hasonloságok, de tudtak ujat is felmutatni. Habár már szerintem senki nem játszik vele....:( -
#695 hát, igazság szerint én soha nem kódexeztem, csak meséltek róla és állították azt, amit leírtam.. -
#694 (nem kell komolyan venni, csak ha beleirdo, mi az, meg mellé a véleményedet is....(oda=hosszu) ) -
#693 kicsit nagyon más a harcrendszere, varázslása, meg a képességrendszere, abszolut eltérö, de ha valaki átolvassa, nyilvánvalo hasonloságokat felfedez benne. -
#692 akkor írj róla ódát :P -
#691 öröm lesz átolvasni :)
(odákat lehetne irni rola:D)