1651
-
Gabo #1091 Két észrevétel.
Pont az ilyen problémák miatt, nem szoktam javasolni kezdőknek a nem-emberi fajokkal való játékot. Ha nincs a játékosnak némi "előképzettsége", akkor szerintem nehezen tudja visszaadni azokat a finom, néha emberidegen jellemvonásokat, amik egy elfet elfé tesznek. Egy közel ezer évig élő, természet közeli lény, akinek szembe kell néznie saját fajának lassú hanyatlásával és a rövidebb életű utódfajok térnyerésével. Ezt visszaadni szerintem kicsit se könnyű.
Ami pedig a jellemtorzulást illet. Ez nem szokott csak úgy bekövetkezni. Hogy alapjaiban változzon meg egy személy jelleme, egyénisége, ahhoz igen komoly lelki megrázkódtatásokon kell átesnie vagy tartósan valamilyen jellem romboló élmény hatása alatt kell állnia. A kisebb időleges kilengések szerintem beleférnek, ha figyelembe vesszük, hogy a nevelőapjukat vesztették el. Ha pedig tartósan más jellemmel szeretne játszani, akkor tegye. TP levonás ebben az esetben is csak akkor tudnék elképzelni, ha nincs a jellem váltás mögött valódi szerepjáték. Szerintem ugyanis ezen lenne a lényeg. Az ilyen változásokat illik érzékletesen kijátszani, visszaadni a karakter belső vívódását, ahogy a régi értékrendje és az új szembe kerül egymással. -
#1090 azt mondtad elég hosszú lesz az út!
több hónap moli mi a rákot fog kezdeni??? -
#1089 Pénteken majd játszunk akkor Brolly!
Bár a halyón ugy is meghaltok XD! Nah, jó csak vicceltem.
Komolyra fordítva a szót egész jó kis kaland lessz. Amugy meg ajánlm mindenkinek hogy D20-al jáccon. Az a legjobb. -
Nuki #1088 voltam itt zárás előtt... -
#1087 reklám -
pesza #1086 http://www.uvmeguru.com/uvme.php?r=296805
Nézzétek meg a videót és döntsetek:) -
#1085 jah értem
nincs itt az egész
a ninfomán hiányzik -
#1084 Brolly-kör???o.O -
#1083 Látom itt az egész Brolly-kör^^
Shiwo neked meg sok szerencsét, nehogy miattad utálja meg a MAGUSt :D -
Nuki #1082 látom o: -
#1081 bocs..kicsit túl sokat mmorpg-zek :P -
Nuki #1080 "lootolás"... ah. -
#1079 ő már többször játszott, nem is volt vészes szerencsevadászként..gyáván elbújt, és az ork lootolásakor lenyúlta a mani felét :) ő amúgy is káosz jellemmel indított.. -
Nuki #1078 jó így már más a dolog, nem emlékeztem mit írtál bocsi :P -
Nuki #1077 ja... és barátnőd? -
#1076 meg különösebben nem ellenkezett...sztem érezte, hogy igazam van és kijár neki a jellemváltozás -
#1075 neki nem az első játéka volt, már játszott vagy 5ször :) -
Nuki #1074 üdvözöllek körünkben ^^ -
Nuki #1073 számítsd bele hogy első szerepjáték élmény ne arról szóljon hogy például "jellemtorzulásért ikszpé levonás" mert ez még a hárdkor szerepjátékosok között is komoly vita tágya, és nem is az a cél hogy fejből bevágja a könyvet :P
egyenlőre elég az ha így játékon kívül mondod neki hogy te, ez és ez az ábra, élet jellemű karakter nem próbál megölni minenkit aki az útjában áll, satöbbi :P
de nem akarok beleszólni, az a lényeg hogy megkedveljék a szerepjátszást, nem? ;) -
#1072 császtok! én brolly-ék KM-je vagyok! -
#1071 - folyt -
félelf harcos lerogy a földre, fogja az oldalát, bordái repedtek ( 1-2 ép-t veszített..) szerencsevadász is előmerészkedett..megvizsgálták az elfet..még jó, hogy a közelharcosnak volt gyógyítás képzettsége..megállapították, hogy annak bizony kulcs-csontja, lapockája törött..volt náluk gyógylötyi, még a paptól kapták, 1et beletöltöttek..az elf gyógyult 4 ép-t..de az még nem volt elég, hogy magához térjen..utána a félelf leányzó megpróbálta bekötözni a másik félelfet..csakhát neki nem volt gyógyítása..intelligenciára dob..1..hát, kissé túl szorosra kötözte meg, el is ájult a páciens..csajszi beletölt még1 gyógyitalt az elfbe..az végre magához tér..neki is van gyógyítása..megvizsgálja öccsét..rájön, hogy szoros a kötés, újra beköti, még felébresztenie is sikerült..ennek annyira megörült, hogy örömében elkezdte rázni, hogy "végre magadhoz tértél"..dobatok szívóságot szerencsétlen közelharcossal...1..hát ez bizony elájult..beletömték az utolsó gyógyitalt, így magához tért...kilootolták az orkot, megnézték a tábortüzet...valami hús sült éppen...dobnak iq-próbát..egyedül az elfnek tünt fel, hogy bizony az öccse kutyája sül a nyárson...persze b@szott szólni a többieknek, hagyta, hogy ők egyenek belőle, ő fogadkozott, hogy nem éhet..még hihető is volt, kákabélü elf népség sose volt a nagyevő fajok közt..mentek tovább..elérték a fogadót..bejáratnál őrök...félelf srác nekiáll őket totál amatőr kérdésekkel zaklatni..pl. mi ez a hely ? (kint volt címer, hogy Baráti Kéz fogadó..pedig még olvasni is tudott..) miért van fallal körbevéve ? (tök barátságos környék, hirhedt erdő tele szörnnyel nyugatra egy "köpésnyire", s ezt is tudta..) satöbbi..jó, hát fiatal is, kezdő is..elnézzük..az örök kicsit kioktatták, jót mulattak rajta..bementek..bent filóznak, hogy milyen szobát vegyenek ki..végül arra jutnak, hogy a félelf srác lesz külön egyágyasban, míg az elf, meg a félelf csaj egy kétágyas szobában száll meg..ekkor az elf úgy döntött, hogy ő bizony nem fog egyszerü szobában aludni, és végül kibérelt egy lakosztályt..ám legyen, lelke rajta..csakhát élet jelleme élet-káoszra módosult..annyit még nem tud, hogy a második jellemváltást már tp-megvonással fogom jutalmazni... végül itt hagytuk abba a kalandot, nem tom, mikor tudom folytatni nekik a dolgot..ha folytatjuk, majd még mesélek.. -
#1070 nyah.. első szintü volt mindenki, épphogy elérvén a felnöttkort..d20 rendszer.. barátnőm félelf szerencsevadász leányzó, az idősebb uncsitesója elf fegyverforgató (íjász), míg a fiatalabb félelf fegyverforgató (közelharcos)
a két srác a játékon bellül féltestvér volt, kiket egy ember pap nevelt már vagy 15 éve, illetve a tolvaj-palántát is magához vette pár hónapja..
mivel kalandot hirtelen kellett "előteremteni", így a Baldur's Gate történetét vettem át, kicsit átalakítva, hogy megfeleljen Ynevre (még jó hogy Ynevet nem nagyon ismerik, a BG-t meg egyáltalán nem :)
a történet szerint megindultak a Baráti Kéz fogadóba, ami úgy 3 napi járóföldre volt a lakhelyüktől, hogy ott találkozzanak valakivel..
az erdőben haladva, mikor összetalálkoztak egy tüskés-páncélos alakkal, beszívtak egy erőteljes félelem-varázst, amitől szerteszét futottak..mire elmúlt és visszatértek, addigra a pap már halott volt... az elf ekkor kezdett érdekes lenni, mert élet jellemhez képest az első és legfontosabb kérdése az volt, hogy megvan-e a kardja, amit a szerencsevadászra bízott, majd hogy mit találtak a papnál..félelf öcsikéjét is jobban izgatta az elmenekült harci kutyája, mint a nevelőapja halála..
mentek tovább a fogadó fele...utközben összeakadtak egy kereskedővel, aki azon kesergett, hogy kirabolta egy vadork..kérte őket, hogy intézzék el..ekkor az elf kérdezte, hogy a cuccait nem is kéri vissza ? mert vissza nem hozzák ők, jöjjön el velük, ha kell neki..a félelemtől reszkető kereskedő még rá is állt volna, mikor a félelf fegyverforgató közölte vele, hogy "nem ám hallgatózol, hogy mit beszélgetünk!"..persze ez a kijelentés gyanakvásra késztette a kereskedőt, és kérdezte, hogy miért ? mit titkolnak ? csak nem megakarják ölni..biztos az ork barátai..a félelf leányzó próbálta őt nyugtatni, s mondta, hogy nézzen rájuk, úgy néznek ki, mint a haramiák ? az előző napi esztelen menekülés megtette a hatását a külsejükre, koszosak voltak, és szakadtak..így persze a kereskedő sikoltozva elrohant..(meglesz még a böjtje, jó hírüket kelti)..
végül mentek megnézni az orkot..már messziről észleltek egy tábortűz füstjét, és kisakkozták, hogy valszeg az ork gyujtott tüzet magának..próbáltak közelebb lopakodni..orknak dobok észlelést..20-as..jó, kiszurta őket..megpróbált lesben állni, hogy lecsapja őket..rejtőzködés...1.. ork bunkója izomból kivirít a fa mögül..észlelték is a játékosok, megálltak és nekiálltak pusmogni, hogy mi legyen..dobok orknak intelligencia-próbát, hogy rájön-e, hogy kiszúrták..1..ork bárgyú vigyorral vár tovább a fa mögött..közbe a többiek kitalálták, hogy az íjász majd körbelopakodik, és a másik irányból megtüzdeli az orkot..csakhogy féluton az ork észrevette..kidobtam, hogy milyen messze van az elftől...39 méter..annyit bezony megtesz egy körben..rohamra indult..kezdemény..ork kezd..rohamból eltalálta az elfet..sebzés: d8 szorozva kettővel a roham miatt (nálunk él a régi roham-szabály, hogy alapból kétszerezi a dobást) + erőből 4.. dobok sebzést..1..az összesen 6 FP..még túl is élte az elf..következő kari a félelf közelharcos..elkezd rohanni feléjjük..csakhát neki 80 métert kellett megtennie..így nem is ért oda ebben a körben..elf íjász lett a következő..ő megpróbált futni a tesója fele..hoppá, megszakító támadásra adott lehetőséget az orknak..ork üt, sebez, elfnek fp-je elfogyott, még ép-t is vesztett 6ot..elfeküdt...szerencsevadász, lévén harchoz nem ért, a rejtőzködés mellett döntött..dob..1..hát jó, csak akkor nem találják meg, ha nem keresik..köv kör..kezdemény.. az ork és a talpon maradt félelf ugyanakkora kezdeményezést ér el (nálam ilyenkor 1szerre jönnek), szemberohamoznak, ütnek, találnak..mindkettőnek nullázódik az fp-je, ép-ből is veszítenek.. félelf dob szívóságpróbát..20..talpon maradt..dobok orknak..1..hát ez bizony meghót a hirtelen sokkba..
- folyt köv - -
#1069 oks kösz a tippet -
#1068 Látom ti is tudjátok mi a jo ;)
(probáld ki a kola-citromot is) -
#1067 citromos,mentás nakhla -
Nuki #1066 jaj minden nő ezt mondja :P
és ha nagy? csomó pasi azt nézi hogy minnél nagyobb legyen ;)
#1065: okézs várjuk :D -
#1065 nyah..ma meséltem barátnőmnek, meg a 2 uncsitesójának (ők fiúk)
az 1ik 15 éves, és kábé 5ször játszott, a másik 13, és most játszott először...hát érdekes volt :)
majd sztorizok, most nincs időm :) -
#1064 Jó rég jártam erre, de elkezdek komolyabban visszaolvasni. -
#1063 De nekem nagy a seggem. Inkább a pipa. -
#1062 Milyen dohány? -
Nuki #1061 nem nagyon vetük észre illetve nem is foglalkoztunk vele. :D -
#1060 Azt elfelejtetted mondani hogy csak valamikor a harmadik tömés fele jöttünk rá hogyaz egy méh, addig nem is tudom minek hittük :DDDDDDD
a vizipipázás jo és kész :P -
#1059 loál -
Nuki #1058 igen, volt valami vizipipa találkozó (vizipipa világnap, loál, szerintem ezt arra az alkalomra találták ki a szervezők ) és mint elsőként odaérkezők gondoltuk elkezdjük a mókázást, és nekiláttunk a tényeknek. egy idő után azt vesszük észre hogy valami DOLOG van a vizünkben. Hosszúhosszú megfigyelések után rájöttünk hogy valami méh volt az, de nem siettettük a kivételét, jót poénkodtunk azon xD -
#1057 :O
poszméhet????!!!4:O -
Nuki #1056 szívod az állítólag szagos füstöt aztán fújkálod, persze sokkal jobb mint cigizni, de én akkor se rajongok érte ennyire azt kell hogy mondjam :P
Próbáljátok ki hogy a vízbe egyszer valami állatot, például poszméhet tesztek... (Y) -
#1055 mert jó
csak az a baj h nayon rászoktam -
Nuki #1054 nem értem hova ez a láz a vizipipázás körül... inkább egyél közben csokit, az finomabb. :D -
#1053 tegnap nem játszottunk
de szerencsére ma fogunk:D
pipához is vam szén meg tabako bele szal minden jó:] -
#1052 (Kahre ott van nem messze -najo, relativ, közelebb mint Ordan- Torontol)