262
Astro TV-Tuner
-
Kigyo #182 Sziaszto
Az 3 kérdésem lenne
1, a Hauppauge WinTV- GO- FM tévékártyárol mi a véleményetek . Mennyi a max video képmérete?
2, a Pinnacle Pctv XE PRO Tv tévékártyárol mi a véleményetek ? Mennyi a max video képmérete?
3,Asus P7131 TV Tv tuneresetleg még szoba jöhetne
nem találom seho ezeket az értékeket:-(
Tanácsokat szeretnék kérni melyik a legjobb én alapbol cappolnék vele és videket szeretnék felvenni.
Válszotokat elöre is köszönöm
-
Cult #181 Sziasztok! Közben megoldódott a kábelgondom. Találtam 1 oldalt ami lehet nem újdonság, de nekem az volt vagy inkább érdekes. Hátha másoknak is segít: www.pinouts.ru. -
Cult #180 Sziasztok! Újra megkisérlem ennek a WinFast TV2000 XP Deluxe márkájú összekötő kábelének felkutatását.A kábel hivatalos neve "MiniDIN 6-pin connector with one S-Video and 1 RCA connector for Video input".A gondom az hogy nincs meg ez a kábel (elveszett) és nem lehet külön beszerezni (vagy én vagyok nyomi).Ha valakinek van ilyen és már nem kell vagy a csatlakozók lábkiosztását feljegyezné (kicsengetné) és azt elküldené, örök hálára kötelezne. A segítséget előre is köszönöm. -
torzsa007 #179 Kösz a segítséget most már jó. -
dara #178 Tedd fel a 050610-as dátumú drivert és a 060210-es dátumú PVR-t. Az említett driver (itt meg az összes); az említett PVR (és az összes).
Ezzel a kombinációval nem szokott ilyen probléma adódni. Emellett a legutolsó PVR-ekben (mint az ajánlott is) el lehet menteni a csatornalistát, és később visszatölteni. -
matta #177 A csatorna beállításban az AREA-nál Custom defined van beállítva gondolom. Váltsd át Hungary (PAL B)-re, vagy PAL B\d vagy PAL D-re, amelyiknél neked jobb. -
torzsa007 #176 Csá
Vettem egy Win Fast Tv2000Xp expert kártyát. Behozom vele a csatornákat megminden, de amikor ki kapcsolom a progit aztán vissza kapcsolom elmennek a csatornák zöld szinűek lesznek. Mi lehet a gond?
Előre is köszi! -
matta #175 Aki WinFast Programot használ, meg tudná mondani, hogy hogyan lehet az összes csatornát kitörölni, hogy egy se maradjon? -
#174 vagy próbáld emg digitalizálóval,usb-s,kell hozzá szerkesztőprogi és bedigized aviba v dvdbe és kiírod,asszem már 15E ft-tól jó digitalizálókat kapni -
#173 Sziasztok
MSI VOX külső USB-s ........ Nincs megfelelő kép , és a hang is minősíthetetlen.
Ha valaki hasznái ilyet v. hasonlót / külső tuner / akkor előre is köszönöm a segítséget . -
#172 Hello!
Én nem a VirtualDub ot használom ahogy sokan velem ellentétben, hanem egy kis nevesincs progit.../Easy Video Splitter/
Ez a kiválasztot részeked egy újba rakja de külön... ezért ha csak egy reklámot akarunk kivágni akkor lesz az egy filmünkből 2 külön a reklám nélkül...
Azért hogy a filmeket egyberakjuk egy másik kis progit használok /Easy Video Joiner/!
Nekem ez a 2 progi kiválóan műxik....egyébként nekem is van Tunnerem és ezzel vágok mindent. -
#171 asztali dvd-írót azért szokták ajánlani mert "viszonlag" olcsón kapsz egy komplett megoldást amivel elég jó minőségű másolatot készíthetsz (beépített képjavító eljárások) ha hasonló minőségű másolatot szeretnél pc-vel létrehozni valószinűleg többet kell rá költened, meg kell tanulnod a programokat kezelni, időigényesebb ...stb, viszont egy asztali író nem "20.000 Ft körüli megoldás" -
kakó ági #170 Sziasztok! Segítség!!!!
Családi vhs felvételeket szeretnék dvd-re átírni, ehhez kérném a segítségeteket. Több helyen érdeklődtem már, hogy mi lenne a legegyszerűbb és legolcsóbb módja ennek. Kaptam olyan tanácsot, hogy a legegyszerűbb, ha veszek egy asztali dvd-írót, de hát az min. 50.000 Ft. Volt aki azt mondta, hogy elég egy kb. 10.000 Ft-os tv-tuner kártya, nem kell hozzá erős gép sem, és simán lehet írogatni. Erre páran felhördültek, hogy a jó minőségű tv-tuner kártya 100.000 Ft felett kezdődik, és egy jó erős gép kell hozzá. Szóval nagyon tanácstalan vagyok. A saját gépem adatai: 1200 Mh, 40 Gb, 256 Ram, 64 Mb videokártya. Nem igazán vagyok számítógépes szakember, úgyhogy ha írtok, akkor olyan nyelvezeten, hogy meg is értsem. Ha valaki tudna valami igazán egyszerű és kb. 20.000 Ft körüli megoldást, akkor szívesen venném, ha írna egy privátot ([email protected]), mert sajnos ez a "drága" gép nem mindig akar fellépni a honlapra sem.
Előre is köszi mindenkinek! -
#169 Hali!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a TV-Tunerem által rögzített videot ha megnyitom Virtual Dubbal, akkor miért ilyen "állított téglalap" formában nyitja meg? És utána pedig ilyen formában is konvertálja át. :( Klikk
Ha pedig megpróbálom átméretezni, akkor írtó ronda lesz a képminősége, és még a hang is elcsúszik.
Holott amikor pedig csak simán Media Playerrel lejátszom a felvett még konvertálás nélküli anyagot, akkor rendesen "fektetett téglalap" alakban mutatja.
Bocsi a kicsit értelmetlen fogalmazásomért, de gondolom, azért értitek, hogy mi lenne a problémám!
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Kigyo #168 szia köszi a választ de kicsit láma vagyok.
letöltöttem a progit elinditom de nem csinál semmit. Mi a megoldáas?
Üdv -
orkenyid #167 Nem kell hozzá driver, itt is csak a DScaler a megoldás :) -
Kigyo #166 Sziasztok
az lenne a problémám hogy van egy 1000 éves Astro FM/TV Tuner card BT878 Chipel es LG tunerral Kártyám és váltamom kellet Xp re de mivel ez egy ös kártya ugye a cd-n nincsen xp driver.
ehez honnan tunám letölteni a megfelelő progit (probálkoztam már másik progikkal nem akarodzik müxeni
Válaszotokat elöre is köszönöm -
#165 Valaki tudna nekem készíteni galvanikus leválasztót? írjon privit!
köszi! -
orkenyid #164 A hullámzásra is jó a két kondenzátor!
Ne kérdezz tőlük, vedd meg a cuccokat rakd össze és tuti jó lesz ;) -
SirArcheer #163 Nincs DScalerben olyan opcio hogy a hangot PCI-on keresztül küldje??
-
SirArcheer #162 egy fehér, egybe nyolctű
A hangkábelek nem fekete tokosba mennek? pl CD -
izb #161 az a nyolc tűs csati nem 2db 4-esből áll?
Nekem az Asus Tv tuner kártyám a live-al van simán összekötve,szerintem ennek nálad is igy kéne működnie. -
SirArcheer #160 Mert nem tudom. egy nyolctűs foglalat van a tuneren, a sb audigyn meg nincs ilyen.
Meg ha egyszer volt neki összekötés nélkül akkor reménykedem nem kell egy plusz kábel. -
izb #159 Klasszikus kérdés....
Miért nem kötöd össze a két kártyát???
Lehet úgy egyszerübb lenne a dolog.
---------------------------------
www.izbsystem.hu -
SirArcheer #158 Sziasztok!
Vettem egy AcerTV PVR (M150)
Az a gondom se Dscaler, ChrisTV alatt nincs hang.
A kártya nincs kábellel a hangkártyához kötve, PCI buszon szeretném hogy adja hangot a hangkártyához.
Minden beállítást megpróbáltam már.
Chris TV 2. telepítésénél egy ideig volt hang, de aztán megszünt.
DScaler alatt pedig egyáltalán nincs.
A kártya OEM-es, csak egy driver CD adtak hozzá.
A hivatalos oldalon nem találtam progit hozzá. -
#157 a csatornákat kézzel írtam be, tehát PVRben custom Area jelenik meg.
De Germanyra áttéve és ott megkeresve hasonló képes mutat, mintha így nagyon nem lenne nagy különbség!!
antenna/cable is hasonló...
De gondolom az area az ugyanazt a frekit ugyanúgy hozza... szóval ebből a szempontból az area nem döntő, vagy igen? -
#156 Na sziasztok itt volt a szerelő, átkötötték a cuccot (bemenetre kötötték a kimenetet a ház építésekor lol)
na most ezek a képek készültek:
az adás nem tökéletes, mintha az egész picit vízszintes hullámokban mozogna, nem tudom jobban elmondani... tehát állóképnél is az egész kép mintha mozgolódna.
néhány kép:
kérdeztem tőle, hogy ehhez mit vegyek, mit lehet tenni mondta, hogy nem tudja, lol... szakember rulZ...
csillapítót erősítőt nem ajánl, mert lehet hogy akkor más meg rosszabb lesz.
De az érdekes, hogy összes adó ilyen!
Mondta lehet a kábel a falakban hajlott vhol, de ahhoz meg teljes kivizsgálás kellene..
Én szerintem maradnék vmi olyannál amit az aljzat és a tuner közé lehetne tenni. mit tegyek? :)
Mindegyik adó ugyanilyen, szóval szerintem globálisan lehetne ezen javítani, de mit? -
#155 Durva, 3*osan árnyékolt koax kábel ott 90 ft/méter, dugó 250 ft.
a Hamanal meg dugóstul a 2*esen árnyékolt jön ki 146 Ft/méterre 10 méteres esetén, ehh ehh...
Média Markt szép hasznot rak rá. -
#154 Nah, voltam a Rákóczi téri antennaboltban.
A letni műszaki rajzot kinyomtattam, és az egyik csóka szabályosan kinevetett, hogy mi ez???
Akkor mondtam neki hogy 2 kondenzátor, akkor valamit nézett még: "de ilyen nincs, mi ez??"
Szimpi vót :P
Aztán ő elvonult, jött egy másik szaki, ő sokkal normálisabb volt, kérdezgetett, hogy egyáltalán mire kell a cucc. mondtam, hogy szemcsés a kép meg minden, meg, hogy tuner, erre rajzolt a papíromra grafikont a jelről, stb, meg hogy valszeg csillapító kell, mert nem esik bele a tuner tartományába a jel tartománya (a tunereknek elég szűk a mittoménmilyen tartomány), de méressem be, mennyi is kell, stb...
Mondtam neki hogy másnak meg jó, erre mondta, hogy ahány tuner annyi féle... de szerintem azért egy ilyen Tunernek nem kéne ennyire gáznak lenni, hogy + több ezret költök csillapítóra, szűrőre meg minden, hogy jobb legyen...
Most ha havernál se lesz jó, akkor hogy vigyem vissza gariba, mit mondjak nekik?
Hogy teljesen szemcsés képet ad több jelből is?? Akkor erre mondhatják, hogy a tuner jó, csak a jel ami nem megfelelő...
Ne féljetek, ha havernál jó, akkor a szolgáltatót fogom csesztetni... de hiába csesztetem, ha ő specielolyan jelet ad, mi nincs benne a tuner érzékelési tartományban, csak ha csillapítok, erősítek...
A szűrőkre csak annyit mondott, hogy igen szoktak, ha pl. internet, stb bekavar, akkor bizonyos sávtól sávigra szűrni... szóval majd azt lehet bevetem, de ez a full hangya nem sima szűrésprobléma..
Most olyan patthelyzetben érzem magam... -
szala #153 szia
én hauppauge 350 pvr t vettem, teljesen jo, nem volt gond telepitéssel, xp n és xp mce n is megy, hibátlanul lehet felvenni vele, hardware es mpg tömöritö van benne, szoval én ezzel megvagyok elégedve, csak ajámlani tudom, elötte egy leadtek winfast al 2 napig szivtam és sehogy sem müködött jol, azután vettem meg a hauppauge t -
torzsa007 #152 légyszi!
fontos
"milyen tv tuner kártyát érdemes veni?
(amivel kiváló minőségű felvételeket lehet készíteni)"
-
orkenyid #151 Hát ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni mint ahogy a képen van :) -
torzsa007 #150 lenne egy kérdésem:
milyen tv tuner kártyát érdemes veni?
(amivel kiváló minőségű felvételeket lehet készíteni) -
#149 oké, köszi! -
izb #148 ezt a kis rajzot vidd be a Rákóczi téri antenna üzletbe,és percek alatt összedobják neked.
Ha meg bénáznak,akkor csókoltatom őket,és mehet a molotov koktél...
---------------------------------
www.izbsystem.hu -
#147 és ezt magyarul elmondanád? :)))
hátha akkor megtom én is csinálni :) -
orkenyid #146 Én így megcsináltam ahogy le van írva, ez megoldotta a hullámzást és a szemcséződést (ezt sajnos nem telejesen, csak akkor tökéletes ha a TV nincs elosztóval rákötve).
-
#145 nem veszek most még semmit, megvárom a "szakvéleményt", ill. kipróbálom anyukáméknál is. aztán ha nem vok elégedett a jellel, amjd erősítek... de ez a full hangya ez abszúrd, ha csak kis probléma lenne, nem óbégatnék :P -
#144 szerintem nem fogja megoldani, mert a jel annyira fos, hogy a full hangyás az egész (nem hinném, hogy ti tuner tulajok full hangyásan nézitek , és hátradőltök hogy juj ez a max...), szóval a jelet is megpróbálom felülvizsgáltatni, de ezzel tán rásegítenék picit.
Vagy a jel tökéletes, csak én vok balfax, hogy nem tudok használni 1 tunert!!! Vagy a tuner hibás. Majd ezt is kiderítem, mert elviszem anyukámékhoz a karit, és ott is kipróbálom, ha itt nem oldódik meg addig.
de remélem megoldódik...
köszi a címeket! -
izb #143 Ha ez megoldja a problémádat bár csodálkoznék rajta,akkor a Bajcsy jobb oldalán indulj el a Skála metro mellett az Arany felé,és egy 200-300 méter után van elviekben egy elektronikai bolt,ahol mindenféle kütyüt lehet kapni.Én még ott nem vettem kábel alkatrészeket,de elviekben lehet nekik.
Ha itt nincs,akkor a Rákóczi téren van egy speckó antenna bolt ahol mindent megkapsz.Ez direkt ilyen irányúltságu.