262
Astro TV-Tuner
-
#142 BP, arany jános utcai metrómegállóhoz közel nem tudtok valami TV boltot, ahol lehetne ilyet venni? :) -
hazsoo #141 igen simán a falba is mehet -
#140 hazsó, ennek mind2 végére kell koax kábelt kötni nem?
tehát ennek az alkalmazásakor min. 2 kábel kell nem?
(fal - kábel - szűrő - kábel - tuner)
vagy tévedek, ezt simán be lehet dugni a falba??
(írtad hogy aljzatba dugod, csak nem látom, hogy ez azt jelenti-e, hogy a falba:D) -
#139 Vazz, te mekkora tapló vagy.
-
#138 köszi! lehet nézek én is egy ilyet.. :) -
hazsoo #137 ennek a szűrőnek mind a két vége sima koax csati megy rá nekem a fali ajzat és a koax között van azthiszem 600ft én 1 tv szerelőnél vettem az van ráirva hogy ATTENUATOR FR2-12L 12dB 5-2400Mhz ja rosszul emlékeztem nem 6 hanem 12 dB-es -
#136 A jel gyengeséget erősítem. az adás minőségére meg akkor a szűrő :P
Képet megkaptam.
Hol lehet ilyet kapni, és hova rakod?
mennyibe kerül? -
hazsoo #135 horpeti a képet remélem megkaptad de ha nem jó az adás akkor mit erősítesz rajta? -
#134 hogy csinálod a szűrést?
Nekem is ilyen karim van (ha emiatt szimpatizálunk!! :D)
Én még egy vásárolható erősítőn is gondolkodom, ha szükséges (ma kötik be) -
hazsoo #133 Leadtek WinFast TV 2000XP Expert PAL BG/DK + FM nekem ilyen van tökéletesen müxik a saját driverével az tény hogy a tv adásnak annak jónak kell lennie nekem még van benn 1 6 decibeles szürő is mert nagyon hullámzott a kép és most igy jó bármilyen formátumban lehet vele felvenni csak a divx et nem tom összehozni rajta tökéletesen most probálgatom xviddel. -
orkenyid #132 Mondom kérdezz meg valakit és ha nincs igazam csak azután "lámázz" le. Kösz. -
izb #131 Tényleg nem tudsz,ez tény.
Én jókat mosolygok a hozzászólásaidon,a légből kapott feltételezéseiden.
És ha valamit állítasz érdemes lenne a késöbbiekben igazolnod is.
Adios -
orkenyid #130 izb: tényt nem tudok, érd be ennyivel. Vagy ha nem hiszed keress vagy kérdezz utána (majdcsak jól kiröhögnek) te!
horpeti: próbálj meg rövid és minőségi kábelt használni, galvanikus leválasztóval (2db 10nF-os nem elektrolit kondenzátor). Gyári progit inkább felejtsd is el, DScaler sokkal jobb :) -
#129 nekem valahogy a következő szavak jutottak eszembe:
-elszaladt
-vele
-a
-ló
vajh miért??? -
#128 kedves vagy. -
izb #127 na akkor élvezd.
sokkal jobb nem lesz. -
izb #126 nem a hülyeséget kértem,hanem a tényeket.
linkek hivatalos írásokat izibe.a szöveged nem tény,hanem csak fikció -
#125 azt hogy lássam a képet.
kb. olyan most a kép, mint ha a faxomat használnám antennának.. bár még az is jobb.
Nem a dvd minőség a lényeg, hiába kötekedsz...
a 320as felbontás is jobb ennél, mert az bár pixeles, de nem szemcsés... tudod, a hangyák mozgása... csak valamennyi kép azért van, nem full hangyaháború...
De azért kösz :P -
izb #124 mit vártál tv adásnál??
hdtv minőséget,vagy netalántán dvd minőséget???
-
#123 Helló a bajom az lenne, hogy a hang tökjó, a kép full szemcsés összes csatinál, mi lehet a gond?
alábbi karim van.
050610és Driver
060210es PVR van fenn...
Germany , tune finoman van, ennél jobb kép nem lesz...
2 koax kábellel is próbáltam, mind2 HAMA, eddig 5 méteres, másik 10, 1, és 2 napja vettem őket. -
#122 Leadtek Winfast TV2000XP Experthez milyen drivert, PVR-t javasoltok?
Esetleg ezt a DScalerta, amit szasza_1 mondott??
A lényeg, hogy igen szép legyen a TVműsor képe (tesztelni keddtől tudom, akkor telepítik kábelTVt..:D)
Köszi!
Most a 060210es PVRt, és a 050610es drivert szedtem le hozzá, de még nem telepítettem a kártyát, csak infót gyűjtök.
A legújabb DScalerről tudnátok egy linket nyomni? -
szasza_1 #121 Kiprobaltam a DScalert, abban nem csinalta ezt a hibat. Nem lehet valahogy kivenni a DScaler sajat driveret, es azt feltelpiteni a kartyahoz? Kulonben sokkal szebb a kep a DScalerben, es a deinterlacing is sokkal jobb, magatol felismeri, ha videokameraval felvett cucc megy a tvben, mert akkor 50fps-es kepet ad, ha meg filmre vett cucc megy a tvben, akkor meg 25fps-es kepet ad. Nem tudom, hogy a gyari driver es progi iroi miert nem tudnak ilyent csinalni. Foleg az Extreme Channelen lehet eszrevenni a kulonbseget, ahhol csakis videokamerakkal vesznek fel, es nagyon gyors mozgasok vannak. De azert jo lenne, ha a gyari progi is mukodne. <Bocs az ekezetert> -
#120 A gyári PVR progi nálam és az ismerősi körben (kb 10en használnak hasonló kártyát) tökéletesen bevált.
Bár az biztos, hogy néha nagyon problémás tud lenni a telepítése. -
orkenyid #119 Erre csak annyit tudok mondani: ha nem értesz hozzá nem tudom miért szólsz hozzá :) Ha a TV-nek más felbontást küldesz mint 625 sor, akkor az vagy nem fog menni, vagy rosszabb esetbe tönkremegy. -
dara #118 Miért vinné el néhányszor tíz perc az egész vinyót? PicVideo-ban (kb4-5x tömörítés) 2-2,5h nem foglal többet 20-22 GB-nál (18-as minőségi beállítás esetén. Fentebb nem érdemes menni, mivel nem okoz lényeges minőségjavulást, viszont akár kétszer-háromszor annyi helyet is foglalhat). Aki csak egy kicsit is komolyan gondolja a capture-t, az egyébként is külön vinyóra (és nem külön partícióra!) ment. Mennyi manapság egy 80GB-os HDD? Kb10-12k. Nem tétel. (Egy A64 3500+ CnQ-val még csak fel sem vált 1000MHz-ről PicVid kódolás közben a CPU terhelés pedig 50% alatt van. Semmi FrameDrop. Nem tudom miért kell erőművekről és csillió-billió GB RAM-ról beszélni. A HW codec értelmét nem látom ebben a szegmensben, mivel eléggé alacsony színvonalúak. Továbbtömörítésre alig alkalmasak az így rögzített stream-ek.)
Az Avi nem egy kiterjesztés, hanem egy [/b]konténerformátum[/b]. Nincs sok megkötés a benne alkalmazható video és audio codecekre. Sokkal inkább azok mennyiségére.
Az SVCD minősége finoman szólva is problémás. Igencsak hajlamos a blokkosodásra real-time tömörítés esetén. -
izb #117 Hivatalos infókat,linkeket ha szabad. -
orkenyid #116 Ja az lehet hogy annak nem akkora a valódi felbontása, mivel átméretezik nagyobbra, de hogy a kábelen 720x576-ba jön a FIX! Máson nem is jöhetne mivel akkor a TV-k nem tudnák kezelni. -
izb #115 hehe
szerintem ez óriási baromság.
Nem az a lényeg,hogy te a tuner kártyádon mit tudsz beállítani,hanem amit ténylegesen fogni tudsz.De hogy az nem dvd felbontás az tuti...
De ha mégis abban a felbontásban nyomnák a képminőség és az adatfolyam nagysága,képpontok száma nagyon alacsony.így a minőség talán nem véletlenül sz@ar... főleg a UPC bemutatásában...
-
orkenyid #114 Figy ha a tvkártya 720x576-os képet küld akkor ha azon kívül más felbontást állítasz be, romlik a kép. Egyébként ez szabvány, ugyhogy más méretbe nem is szolgáltathatnak!! -
izb #113 Tudomásom szerint a UPC nem szolgáltat M.O-on DVD felbontásban vagyis 720x576-ban.
Nem is lenne sok értelme lévén,hogy a legtöbb TV max 640x480-as felbontással megküzd azt jóvan.
A UPC oldalán nincs semmi olyan info ami arról szólna,hogy nagyobb lenne. -
Inquisitor #112 Azért analóg TV adás valós felbontása jóval kisebb, mint amit a PAL/NTSC szabvány enged, másrészt a kép jórésze amúgy is rámegy az "overscan"-re, a képszélre. Nézz meg egy DVD filmet mennyivel jobb a képe, kinagyítva se olyan tré, pedig az is a PAL/NTSC felbontásokban van ha jól tévedek. Digitális TV adásoknál tuti nem annyira kockásodik (hacsak nem költségtakarékos szénnétömörített az adás), másrészt ezért találták ki a HDTV adást/videót ;) -
orkenyid #111 Erre van megoldás: át kell állítani a monitort 720x576-ba (én is így csinálom!)
És mondom DScaler kizárólag, alap progit felejtsd is el :)
Nekem felvételkor az 1800+ os gépemen nem szokott framedrop lenni (MPEG2 legjobb minőség)! -
szasza_1 #110 Valakinek valami ötlete erre? -
#109 biztos tv kártya kell neked?
egy lcd tv jobb lenne :-) -
#108 Jaja, meg is veszem a tunnert holnap, már eldöntöttem. :)
"de a CRT nagyobb felbontása miatt baromira "kockás" lesz a kép."
Ez miért van?
Tudom mind2őt ugyanabban a felbontásban játszani...
Vagy vmi alapból más a képcsövében? Érdekes, hogy ugyanolyan felbontáson más egy képcsöves TV, mint egy képcsöves monitor..
hiszek neked, de akkor ennyire szar lesz nézni a TVt?
Akkor nem lesz sok értelme...
Mitől van ez amúgy?
Nekem a 760as felbontású DVDk tökéletesek képminőségre a monitoron... ha azt TVn nézném, szebb lenne???
Elhiszem csak furdal, mitől lehet...
sajna nekem nincs tesztlehetőségem.. de azt látom, hogy a TVnek rosszabb a felbontása, mégis szebb képet ad szerinted... ez tök érdekes :) -
#107 Na szóval: CRT vs. TV -> bármilyen CRT és bármilyen TV (na jó, max 10 éves) között óriási különbség van. Igaz, hogy a színkorrekciót még meg is lehet oldani szoftveresen, de a CRT nagyobb felbontása miatt baromira "kockás" lesz a kép.
Nekem kb 40 cm-re van a két megjelenítő (TV + CRT) egymástól, egyik sem gagyi (de nem is hightech), úgyhogy igazán leteszteltem már a minőséget.
Tunerkártyából pedig tényleg a Leadtek Expert kell neked.
Az újabbak hardveresen is képesek felvenni.
Nekem még a régebbi van, de tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Divx6-tal szoktam felvenni 1500K-s bitrátával 2 óra 15 perc kb 2,7 Gb.
A minőség TV-n tökéletes, bár régi archiválásokat azért nem csinálnék így vele.
Amúgy a kodek beállítás sem bonyolult. Bármilyennel fel tudsz venni. Szerintem 1 óra próbálgatás és simán fog menni. -
#106 Aha, köszi, feljegyeztem ezt is majd ha használni fogom! :)
Nem hinném, hogy ennyire komolyan csinálnám.
Igazán elvesztünk a kódolás témában, de a célom hogy minőségi TVzést tudjak biztosítani TVjeltől függően.. azt hiszem arra meg jó az leadtek winfast expert is...
felvenni pedig azt hiszem úgy fogom, ahogy ti is javasoltátok, komolyságtól függően!
megismerkedem a formátumokkal, kódekeléssel, és minden jó lesz. de attól még messze vagyok.
kérdés:
apámnak van pár VHSe, amit szeretne kimenteni DVDre (régi saját készítésű kazik)
ezzel a tunnerrel lehetséges hozzádugni a videót? Mert akkor az tökre jó lenne neki is, meg nekem is hogy tudom használni erre...
igazán nem hinném, hogy megérdemelné sok műsor a TVben hogy felvegyem, max ilyen kész átverés sók, stb... de ahhoz meg nem kell túlzottan túlhajtani a gépet :P
Köszi a segítséget! -
Inquisitor #105 Nos, vehetsz fel "tömörítés" nélkül, ilyenkor gyakorlatilag képkockánként menti egy spéci AVI formában azt hiszem. Ilyenkor utólag bármilyen gagyi gépen átkódolhatod amire akrod, és bármilyen minőségben :)
Viszont néhányszor 10 perc elvisz egy egész vinyót. De van értelme, ha komolyan csinálod.
"De azt tudom, hogy legszívesebben AVIt csinálnék, nem mpeget.."
Az AVI NEM formátum, csak egy kiterjesztés. Egy AVI videó lehet valami régi ótvar Indeo kódek is, de lehet MPG1-2-4, DivX, XviD, WMV7-8-9, meg van még ezer más formátum. :)
Ha nem akarsz sokat konvertálgatni, és szeretnéd sima asztali DVD-vel visszajátszani, akkor szerintem SVCD MPG2-ben mentsd mindet, ha van DivX-es lejátszó vagy csak gépen akarod, akkor DivX5 vagy 6. Ha minőségre mész, akkor meg ott a WMV9. -
#104 Hehe :))
De most csuklás ellen akkor tudom választani a hardveres tömörítést.. akkor azt megcsinálom...
de akkor azzal már nem tudok egyebet csinálni, nem? akkor kapok egy mpg filet és kész...
szoftvereset meg a franc fog választani, ha van hadveres... azért vennék hardverest, hogy tuti ne csukladozzon, mint mondottad, de akkor meg hülye leszek reszkírozni...... :) -
#103 igazán nem tudom, hogy néz ki a felvétel a TVről... tömörítés nélkül kapok 5 gigás filet, aztán arra ráküldöm divxet, vagy eleve tömörít vhogy... nem igazán vagyok otthon ebben a témában.
De azt tudom, hogy legszívesebben AVIt csinálnék, nem mpeget... bár fogalmam sincs miért, ha az mpeg2 is szép, és hasonló méretű... de erről nincs infóm.
Ez csak másodlagos, először én csak TVt szeretnék nézni, utána jöhet a felvétel kitanulása :)