Dark Age of Camelot

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tafaya
Miert? Nem megy?

Tafaya
"az ellenség békés szándékkal közeledik"

Ez a legrosszabb, ilyenkor vagy rogton utsz, vagy rogton elszaladsz 😊

Hangianix
Hehe. 😄

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

A papnak azért jó a charisma, mert ha elég karizmatikus, akkor nagyobb az esélyed hogy az ellenség békés szándékkal közeledik, és minél nagyobb a karod izma annál nagyobbat tudsz ütni a kalapáccsal is.

Hangianix
Ja ok, en azt nem ertettem minek a papjanek charisma. 😄 Elfelejtettem, hogy van minstrelje. 😄

Hangianix
+1 pie = +2 power?

Hangianix
Ok, ez meg csak Holy Fury, nem a greater. Tenyleg, butitassal a power costjat is csokkentik?

Hangianix
nekem 2 napja delelott ment, bratyonak megneztunk valamit skaldhoz, delutan mar nem jott be...

Hangianix
Mire jo a charisma?

Hangianix
Egyebkent sok cuccomat ami hp-t adott lecsereltem +pie, +poweres cumokra (ha volt alternativa), es most 2.5 smite-tal tudok tobbet nyomni.

Hangianix
Azert jobb, mert pl. smite fixen sebez, nem ugral ket ertek kozott (elvileg), gyogyitasnal, ha ket sec-st kell nyomnom, nem skill fuggot, megint csak feljebb tolodik az also hatar. Mondjuk reju-nal tenyleg nincs sok ertelme.

Hangianix
Nem is ertem, mi miert nem vagyunk a listan...
Talan, ha nem 11(!!!) rp-vel jarulnek hozza a guild rp pontjaihoz, tobb lenne. 😄DD

Hangianix
Rg, neked sok +ench/smite/reju-s cuccod van?

Hatha elkerulte valami a figyelmemet es akkor megyek dropra vadaszni. 😄

Tehat van ket gyuru DF-bol: +1 reju/ench, +10 pie, +5 power
Gem Barrowsbol: +2 minden, +6 pie
mivel csak 45-s vagyok, regi kalapacs +4 rejuval
Tudom, hogyDM-ben van Protector of Stone neven +4 mindenre shield. Ezenkivul valami?

Jó az oldal amit adtál rock rajta vagyok én is😊)
"46 Lourker 187 151 0 50 Guardians of Somnaire Druid Firbolg "
azóta már jóval több van😊
Ma is tapasztaltam rockkal az alb zerg taktikát. 30ember alatt nem nagoyn jönnek emainba😛

Lourker

Én abszolut reg+nurture speced vagyok és elég jó kari pvsp-ben is (persze ha megvan a két insta heal) lvl 50-es minstrelek (3mal találkoztam szolóban) meg se kotyantak eddig. Lw-t használó lvl 50 midi-vel is az utolsó ütés döntött a napokban.

"Szerintem is túl erõssek vagyunk már, gyengiteni kellene minket, meg persze mi vagyunk a legtöbben. "

Ez a túl erõsek vagyunk ez nem igazán igaz szerintem albokat még nem láttam úgy nyerni hogy nem voltak túlerõben(prydwenen).
Hibiknél volt példa hogy 6 an levertünk 14 high lvl albit(1bard,1warden,1chanter,2tank,+én)

Lourker

Hangianix
En smiter letemre nem kevesszer vagyok egyeduli healer, es akkor nem smite-olok, csak mezz es stun, mert altalaban "buta" armsmanekkel vagyok korulveve. 😄 De en is tudnek mondani par peldat papra, akit mindenki utalt, mert csak magat buffolta (altalaban harc kozben kezdte), sose gyogyitott, max harc utan, osszevissza ugralt es altalaban a mezzeltet kezdte smite-olni. Lehet, hogy azota kinotte, Knight Templaros gyerek volt, valami Kedalin, vagy Keladin, azt hiszem Chalyd esetleg Khurcast is meselhetne rola. 😄DD

Bar nem egy peldat lattam rossz friarre is. Anno meg penaszkodtam is neked. 😄DD Vege van a harcnak, nekem alig van manam, de az az idiota nem gyogyit semmit a felig levert harcosokon. Amikor meg udvariasan (neha meg megy 😄) megkerem ra, megsertodik es utana mar harcoskent is hasznalhatatlan, mert csak all, merthogy akkor o most healerkent szerepel a csapatban. Persze harc kozben nem gyogyit.

"összeszokott PROFI játékosok simán levernek akár 2x akkora számmal rendelkezõ ellent is."

Ezzel teljesen egyetértek abban az esetben ha a groupban van mezzer/AEcaster az ellenségnél meg nincs és/vagy full láma/afk az összes.

A healerként unalmas gyógyítani jellegû beszólásokról meg annyit: ha nem akarsz gyógyítani ne legyél healer. A healer dolga hogy gyógyítson, a casteré hogy varázsoljon, a tanké meg hogy üssün amit lát és megtörje a mezzt 😄 Rendkívül érdekes példákat látok a rosszul választott karakterre Thidrankin(mielõtt beloggolok mindíg kikészítek 2-3 levél nyugtatót 😄): pl. groupban az egyedüli healer egy bard. Támadáskor õ az egyetlen aki meghal a keep falának tövében. Csak tudnám hogy hogy került oda, és mi a fenét akart ott 😄 Vagy druid aki tankként rohamozza az ellenséget, míg körülötte sorra hullanak el a casterek mert druid létére egyáltalán senkit nem gyógyít(buffokról már nem is beszélek, mert az kész csoda ha kapok párat. többnyire saját magukat felbuffolják(néha még az is elmarad)ritkán a tankokat, castereket szinte soha 😄) Vagy amikor egy groupban voltam 2 druid, 1 bard, 1 mentalist: infi tökönszúr és elfut, poisondamage, poisondamage, poisondamage, poisondamage, meghaltam. A 4 healer meg végignézte. Ennél már az is jobb ha nem vagyok groupban, akkor legalább tudom hogy csak magamra számíthatok, és sokkal óvatosabb vagyok. Én speciel friar létemre szeretek gyógyítani. Néha csak gyógyítanék mert az sokkal könnyebb: egy helyben kell álni, és gombokat nyomogatni 😊 Friarként meg egy csomó mindenre kell figyelni: ki kell választani aki ütni kéne hogy ne törd meg a mezzt, oda kell pozicionálni(én álltalából oldalról ütöm), taunt/detaunt a helyzettõl függõen, ha healelni kell akkor eltenni a fegyvert, heal, újra elõvenni a fegyvert.... Néha túl lusta vagyok ehhez 😄 Egyébként eddigi tapasztalataim szerint sokkal izgalmasabb az olyan group ahol a healer gyógyít, a csapat életben marad és kinyír sok ellenséget mint az olyan ahol a healer nem gyógyít és mindíg kihalunk/valaki kihal és arra várunk hogy feltöltõdjön(ez az ami baromi unalmas és idegesítõ)

Nos a friar fõ erõssége hogy közelharcban nagyon durva, és emellett tud gyógyítani is. De azért nem nevezném healernek 😊 Hibrid class ugyanúgy ahogy a skald is. Én nem nevezném az olyan classt tökéletes, befejezettnek amelyik klasszisokkal jobb a többinél. Tényleg nem fair hogy lebutítanak egy karaktert amivel régóta játszol, vagy pl. direkt azért választottál hogy erõfeszítés nélkül kinyírhass mindenkit és röhögj rajtuk, de az sem fair hogy az ellenfélnek szinte semmi esélye. Hogy kialakuljon az egyensúly ahhoz valamit változtatni kell, és ezt nehéz úgy hogy mindenkinek tetszen. Az meg hogy a túltápoltakhoz kell felhúzni a bénábbakat, hhmmmm, a végén már minden class tudna mindent 😄

amugy sztm. a skald a tipikus peldaja a tokeletes, befejezett karinak. hozza kene igazitani mindent. nem lehet gyengiteni azert mert egy friar nem tudja leszolozni - konyorgom, az egy HEALER. hiaba ilyen durva olyan durva meleeben, HEALER CLASS. es ha ezert gyengitenek, borulna tovabb minden. egy skald nem tudna leszolozni 5 masik classt amit eddig le tudott, akkor azokat gyengitenek?
mindenestre tenyleg elgondolkoztato hogy (szinte) akarmelyik classt leszolozza siman, de akkor sem az a megoldas erre hogy gyengitik, inkabb a tobbit kene folyamatosan felnyomni hogy balanced legyen az egesz
csak a Mythic mar annyira belegabalyodott az egeszbe hogy amit tultapoltak, ahhoz viszonyitanak egy masikat, aztan ehhez egy harmadikat es igy tovabb es a vegen azt se tudjak mar mit gyengitsenek mit erositsenek, mert folyamatosan valtoztatnak mindenen

aláírás.

ugyanolyan szintu pet csak charmal lehetseges

aláírás.

A csapat összeállítása nagyon 10 embert 8an lenyomni semmiképpen nem nagy szám szerintem.
Ha van az egyi csapatba mezer a másikba nincs úgy könnyen le lehet nyomni elég nagy túlerõt is.

Lourker

Tafaya
Tenyleg szarok a tobbihez kepest, csak Albionban szinte minden szerveren tobben vannak. Nem hinnem hogy az albioniak annyira benak, hogy ketszeres tulerovel is altalaban ugy buknak el a midik ellen, hogy a midik szinte embert se veszitenek.

Hangianix
Orulok, hogy egyet ertunk. 😄DD
Legalabb mi smiterek tartsunk ossze 😄

Hangianix
Lassuk csak: nincs fegyver es shield skillunk, mint a scoutnak, minstrelnek, infinek. A smite cleric eleg gyer a gyogyitasok es enchantek teren.
Sokan meg a 2 instat se erik el (ez az o hibajuk). Ha alapbol nem inditanak smite spec-et, csak adnak neki alapsmite-al egyenerteku sebzest, valoszinuleg, akkor is ezzel jatszok, csak most nem ereznem ugy, hogy ellopnak valamit.
Es megegyszer. Loszart sebzek olyanon, aki ellen nem kapok plusszt. Es RvR-ben tudtommal nincs elohalott ellenfel. Masreszt az 1350-s range az loszar, altalaban 1500 kellene.
Varazslokkal ellentetben nincs quickcast abilitym. Chain tenyleg durva, de ha mondjuk AD&D-t nezzuk, akkor elvettek a plate-unket. 😄 (Itt jegyeznem meg, friarnek meg lehetne studdedje).
Nem sirok, hogy szar a cleric, jol kijatszva tenyleg uber, de azert messze nem isten. Ha nem jon be a mezz, egy hirtelen felbukkano sarga szornytol csak a ket insta healem ved meg, vagy a nagy szerencsem.

Es megegy dolog reju vonatkozasban. Tegnap 4 db armsmannel mentem DF-ben (Tibor, Keleden, Canth, Marauder - 50,50,49,48) es a gyogyitas utan volt, hogy 4 korig nem tudtak leszedni rolam az aggrot. El is ment mindket instam, igy is kb 1 hp-m maradhatott. Chain nelkul reg meghalok. Mezz persze krepalt (egyreszt kis korben hat, ami az elso hullamnal resist volt, masodik hullamra meg mar nem volt).

Hangianix
Na a feltamasztas az nem plussz, hanem atok. Volt olyan, hogy ket oraig voltam bent, ezalatt 50x rezzeltem es egyszer haltam. Es ne jojjon nekem senki az erkolcsi nyereseggel mert azt en magasrol leszarom. 😄DD

Tafaya
Tudom hogy az osszes papnak rosszul esik a gyengites, de teny, hogy most egy smite cleric az majdnem olyan, mintha a wizardok chainben jarkalnanak, plusz tudnanak gyogyitani, feltamasztani. Teny hogy a Mythic hibaja, hogy ilyen durvara sikerult a smite cleric, de az egyensulyra torekedni kell, es szvsz kataztrofalis lenne, ha inkabb a tobbi spellcaster sebzeset novelnek.

Nem ertem miert kellet elvenni a 1dd-t, igy sem olyan eros a minstrel, most meg le akarjak butitani, igy lassan mar csak arra lesz tenyleg jo, hogy speedet adjon meg manasongot.😞(

PS3 ID: MagTher GamerTag: Arwenke

Tafaya
A gyengebb classok feltapolasaval az a baj, hogy eleg nehez beloni mi az ami kell ahhoz, hogy beerjek a tobbi classt. Nagyon de nagyon konnyu tulloni a celon es akkor lehet visszabutitani. Lasd debuffok eloszor instannta tetele, majd vissza 2mp-t ct-re. Sajnos butitani konnyebb, viszont a jatekosok nehezen birjak.

Ja kihagytam hogy van még egy instaDD-je a thane-nek. Albionban van 2 a minstelnek, pbaeinstamezz a clericnek és ezzel vége.

Az zavar a legjobban a skaldban hogy rengeteg instahülyesége van, amivel 2-4 ellenfelet is meg tud zavarni pillanatok alatt, és láttam én már egy groupban 5 skaldot is egyszerre. Mivel nagyon tápos, jó szoloban is, groupban is, nagyon sokan választják. Nagyon béna az olyan skald aki 1v1 veszít bármilyen class ellen RvR-en(ha valami nem megy akkor mezz/speed decreese és elfut). Midgardban az még durva hogy olyan karik tudnak durvákat varázsolni akik elvileg tankok lennének. pl. middi csapat beront az ellenfél közé és leszarják hogy valaki esetleg megüti õket mert chainben sok hp-val nem fognak meghalni, az instaspelleket meg amúgysem tudod megszakítani. thanek: pbaeinsta ezzel meg is szakították a castert aki nem quickkastot használ és 1-2 ütéssel kivégzik. skaldok: mezz, dd, speed decreese ha valami esetleg nem jött be akkor még mindíg ott a healer a háttérben és heal/AEmezz/AEstun/instamezz/instastun.
Ezzel szemben nem mondanám hogy minden albioni groupban ott figyel a sorcerer meg a minstrel, arról nem is beszélve hogy a sorcerer - aki szinte az egyetlen aki tud mezzelni - hal meg legelõször. És a 8-as groupból már eleve csak 5-6 tank lehet nem 7-8 mint egy middi groupban. 8-as group middi ellen 8-as group albi szinte mindíg veszít.
A fair az lenne szerintem ha vagy csak a caster tudna mezzelni, vagy csak a healer, de minden realmben egyformán. És a köcsög instaizéket is jobban el kéne osztani.

Hangianix
majd elbasszak a hangjat, mint a jo kis stunomnak :/

Hangianix
megiscsak jo irtam eloszor 😄

Hangianix
*hanem a sajat...

Hangianix
szeretek es ha nem a belepofazasra mennel 😄, rajohettel volna, hogy a masodik vonalrol beszelek, nem a sajat karimrol 😄DD

Hangianix
te meg elhagytad a lvl 42-s palad es mi is nevettunk. 😄DD

Nem gaz csak kicsit frusztalo.😊

Hangianix
nembaj, papbol is kevesebb lesz 😄

Igen tul sok a minstrel mostanaban, egyre nehezebb csapatot talani, volt olyan is hogy majdn 15 percig kellet varnom.:😊

Hmm, szoval akkor a skald rouge hp hasznal, na jol beegettem magam, lehet inkabb kussoluk.:😊)

Attol fugg milyen kaszt az a 2-3 ember, svsz.😊
Viszont ha meg lesz az ae mezzem, annak orulni foggok.😊

Hangianix
Ertem, tehat kulonbozo karakter butitasok utan, feladhatunk egy hirdetest: Albionba +300 karakter kerestetik, mert egyre gyengebbek a kasztok! 😄DD

Igen, nem kell hogy mindenhol ugyan olyan karik legyenek, de az se jo ha tul elszalt karik vannak, szvsz.

A speedsong maradhat azzal semmi baj, az a gond hogy emelett egy fullos harcos bazi nagy ket kezes kalapacsal es bazi sok hpval.

Szerintem nincs jol igy, ha mondjuk a skald is rouge hpt hasznalna, es nem harcost akkor talan, de igy suxx. Tulsagosan tapos, barki barmit is mond.

Hangianix
csinaljanak belole 2 karaktert, mint shaman es healer

A skald szerintem nagyon tul van tapolva, olyan harcos kari aki kurva gyorsan fut, ddzik, mezzel, stunnol es snare. Szoval kisse tulzas, foleg ha egy bardhoz vagy egy minstrelhez hasonlitjuk.

Hangianix
es troll ne lehessen! 😄DD

Allj, jol lattam hogy a minstrelnek csak 1 dd shoutja lesz majd??? Ugye nem? Mert ha igen az jo nagy kibaszas lenne.::😞(((

Nem vagyok benne biztos hogy egy friart le tudna solozni egy skald. Még a patch elõtt(amiben kapott a friar egy pár pluszt) levertem egyet simán. Alig tudott megütni. Fél óráig röhögtem utána 😄 Ettõl függetlenül utálom a skaldokat. El kéne venni a speedjüket, meg a dd-ket is, a mezz se jó, a speed decreese is idegesít, az meg hogy azokkal a nagy kardokkal csapkodnak az mindennek a teteje.