43179
  • RogueGigi
    Érdekes, hogy mindenki csak arra válaszol, amire úgy érzi tud, a többire nem mondja, hogy jó igazad van, csak ignore.. tiszta lol vagy bakker :D
  • Mersain
    Rock aszondta hogy wizardot hagyjuk mert szar akkor miert hivatkozol ra? Amugy sorc addig veszti a mezz csatat ha nincs mach5 alatta. Nem tom miert veszik ki a mincert ujabban grp okbol szerintem kozelsem hasznalhatatlan kari. Nezd meg np videoban hogy kell hasznalni es mire es tanulj... Amugy ez a sorc tema kisse nevetseges foleg exalos tapasztalatokra epiteni mert en ottletem alatt nem talalkoztam jo sorc-al(igaz jo alb grp-al se). Legtobbet hamarabb rootoltam bb-vel mint hogy engem mezzelt volna. ugytunik ez azota se valtozott. Asszem pont AOD -nak volt olyan sorc-ja akit senki nem mezzeltbe de lehet hogy tevedek =)) talan erdemes lenne osszejonni vele =)
    Es merc>>>zerker ez nagyon igaz. Mind2 vel jatszottam csak jobban tom mint egy arc aki eleteben nem jatszott egyikkel se. 2 merc olyan sebesseggel lekap barmely zerkert , hogy healerek eszre se veszik ping miatt. Ha meg vendos dmg -rol beszelsz akkor mar zerkler se veszi eszre hogy meghalt.
  • RogueGigi
    Jó kis megapost lett hehe
  • RogueGigi
    Sorc - cabalist/reaver - theurg - 2 merc - 2 cleric - friar grp szted miben gyengébb egy mid vagy hib grpnál?
    Ha nincs bg, az a grp insta halál middik ellen, charge óta, de továbbmegyek, hibbik is már 2bm setuppal mozognak többnyire, szal hidd el, ez így halott ügy.
    Nos, összes reaver banelord, merceknek majdnem kötelező szerűen banelordnak kell lennie, 1bg meg nem túl sok, legalábbis ha egyáltalán találsz egy jó friart hozzá (elismerem, ez nem class gond, hanem inkább szerver, nem sok jó friar maradt aktív). Másik lehetőség, hogy valaki marad segíteni a friarnak védeni a castereket, de akkor veszítessz valamit, mercet defenzívre tenni pazarlás, reavert szintén, mert akkor minek a grpba, pont az interrupt miatt jó, mer mondjuk a dmg is amit kioszt eléggé szánalmas (ra meg ml cuccokat leszámítva, csak a fegyverrel kiosztott dmgre gondolok).

azért annyit még én is látok hogy kevesebb spell van egy wizardnak egy eldhez képest :E

örülök, skill bejáccik keményen :)
    Találj vmi érvet, ez így roppant kevés, nem írtál szart se a spellekre.
    Más, mondja mindenki, hogy mekkora über a theurg. Ok, van igazsága, nagyon jó kari kétségtelen, DE: a theurg egy olyan spotot vesz el, ahol más realmekben dmg dealer van. Nem mondom,hogy theurg szar dmg dealer, ofc nem az, van neki szép 209DDje egyik spec lineban (más kérdés, hogy míg eld-mentalist-chanter combonál ugyanaz tud lenni a debuff azaz heat, addig nekem a cabátommal 2 line-t kell debuffolnom, spiritet és body-t, a body sorcnak meg ice-t, vagy fire-t, na jó, persze ehe, fél mana bar debuffra nem?). Tehát a képlet a kövi, ha megegyezünk a 4fős supportban, mind3 realm esetében (middiknél azért határeset lehet ez is), akkor a maradék 4 spotra általában dmg dealer megy. Namost ha a theurg a manájának a 70%át elnyomja petekre (amik azért insta sunnolhatóak, hello instagard), akkor nem csak a manáját veszíti el, de baromira nem fog dmg dealerkedni sem, míg a másik 2 realmben ilyen gond nincs, a support interruptol is, a 4 attacker meg csinálja amire hivatott, azaz dmget oszt jól. Miért nem lehet látni, hogy ez azért qrvára hátrány? Másik, hogy steveh mondja a jót, mégha van amiben ellent is mond nekem (lehet neki van amúgy igaza, nem nekem), aszondja:
    Én szerintem minden realmben lehet csinálni egy olyan setupot ami egy másik goup ellentétje és gond nélkül lehet kinyirni.

...és így van, ez is igaz.. Volt. Legalábbis előző patchekre nagyon ült ez a kijelentés, most NF-ben némileg szerintem ez nehezebb (nem lehetetlen, tehát azt a volt-at kéretik nem 100%osan érteni), mert szinte majdnem mindenki ugyanazt a mixed, vagy tank heavy grpot nyomja, azaz mindegyik megegyezik valamiben, kell valami, ami megállítja a tankokat, akik ugyebár 15secig 90secenként megállíthatatlanok ala charge. Jelenleg ez fontosabb lehet mint a magas determ, tehát rr3as tanktól felfele nagyjából csak charge3as tankokat látni.
    Mondtad, HA sorc nyeri a mezz fightot, akkor jó esélyel few-shotolják az első delikvenst. Ehem.. nemtom kik ellen játszottál, de azért ez ritka :P Ami viszont gyakoribb, hogy pont a steveh által említett okokból kifolyólag, a sorc mivel nem rendelkezik speed6-al (egyik feltétel sem adott, egyrészt mincernek nincs hely a grpban, másrészt pala nem olyan mint shaman és bard end, azaz nem nyomhatja mint süket a csengőt, azért zabálja a manát rendesen. Átlagos pala-n kb 2-3 perc, és oop, crac4el, sacc per kb), ezért általában mire elcastolja azt a húdeopped mezzt, amit a mai purge2=10min recast időkben amúgyis egyre kevesebbet ér (first contactkor, amikor valószínűleg még fent van), addigra insta már bement. Nem tudom ti hogy nyomtátok, de nagyon sokszor a mind sorc enyhén elfoglalt az interrupttal ahhoz, hogy assist nyúkoljon, persze theurggal ez változhat, de amíg theurg felpetteli az nmy-t, mindenképpen őneki kell interruptolnia.
    Hogy is néz ki ez valóságban: tegyük fel, qrva jó a sorc, és még az instantot is legyőzve lemezzeli az ellent, ellennek a kövi lépése purge+insta, na jó, szegény sorc interruptolva, de ő is ellövi a purge-t, és elkezdené spemmelni azt az oped lulot, meg mindenféle szirszart, amikoris a tankok megérkeznek hozzá (charge alatt ilyesmin csak röhögnek, még purge se kell :) ), és 2shotolják, ugyanis nem csak a healernek van instant szarja, ami interruptolja a clericet, de jön a kicsi shaman is, aki megteszi ugyanezt azzal a farttal, de menjünk tovább, chargoló tankok ott vannak kicsiny sorcunkon, és ellövik az ml szarokat, ami pbae mindenkit interruptol. Mégha le is tudod grapplézni őket (teszem azt két bger van), akkoris interruptolnak mindenkit, és a grapple nem állítja meg őket, ugyanúgy szaladnak tovább, csak nem tudnák támadni.
    Amúgy zerker dmg output>merc dmg output maci módban. Felesleges sztem ezen vitatkozni :P

shaman pbaoe diseast nem szabad a twfel össze hasonlítani mert a disase az x secenként újra ellőhető és csak szaladgálni kell a megfelelő helyen.twfből ki tudsz szaladni és onnantól nincs problémád egy darabig.

egyetértel stevehel megint, csak egy kis adalék: 8sec recast a farton, és shamanon ugye mindig rajta van a sprint. Nagyon sokszor volt, hogy tényleg, egy rohadt interrupt döntötte el, hogy valaki életbe marad (pl kap healt), vagy meghal. A shaman megölhetőségét már nem is említve :P
  • Botond #34656
    rangerrel 1.70ig felmenőleg warden nem volt verhető face ide vagy oda...scouttal meg hunterral se,scout csak akkor szivatott be,amikor újraraktam a klienst,és /face nem volt gombra rakva :-D ja,meg vmi ügyes hunter is lelőtt ligennél,amikor unbuffed(selfbuff se)rezsicken mentem kifele alainéhez a buffbothoz :-D
  • Hangianix
    Warden az durva kari, Toxii levert vagy 3 bm-et sorban egymas utan a Traitor's Daggerevel. Azutan talalkozott eggyel, aki ismerte a face parancsot es leverte ot seperc alatt. :D
  • Botond #34654
    wardent is,és azt szigorúan csak assistban :-D
  • Hangianix
    Nem kell 2fg stealth add, eleg 5 assistolo scout. :D Az atmegy BG-n is, csak a vigyazni kell, hogy a warriort, herot, csak hatulrol szabad loni :D
  • Botond #34652
    2fg stealthadd vagy 3fg sima add még mindig átsegít minden nehézségen azé gondolom ^.^
  • Hangianix
    Megtortent. Azota ellenben valtozott a helyzet es megint tankalot lett, szoval 4-5 caster az mar tul sok.
  • steveh
    eh sorry. nem tudom ,hogy jött össze .ha valaki tudja akkor törölje már le az egyik postot
  • steveh
    voltak esték amikor 2 cleric , 2sorc ( mind / body ) ,2 fire wizard , reaver ,friar .illetve volt hogy vagy friar vagy reaver fire wizire lett cserélve.

gond nélkül nyírtuk ki az éppen aktuális top midi groupokat néha még vestett mez helyzetből is.ez volt NFben.ha 3 wizi elkezd asistolni akkor kő kövön nem marad de egy az egyben is gond nélkül vittek le mindenkit. A top fire wizik mind mind velünk jöttek prydwenen és lettek olyan RR szintűek amilyenek. Ennek ellenére nállunk nem ez a setup volt a nyerő.

Én szerintem minden realmben lehet csinálni egy olyan setupot ami egy másik goup ellentétje és gond nélkül lehet kinyirni.
    Mi feláldoztuk a minstrelt a guild groupban és a mach5öt ( nem a fenti a guild group ) .Hiába a sorc mez range a mach6 és insta ha szemből érkeznek akkor az esetek 50%ban beszívtuk a mezt. Ki van csukva ,hogy egy kiváló group ellen ne veszítse el ILYEN módon a mezt a sorci.persze ha radart használ az más tészta.

ennek ellenére insta << sorc mez

shaman pbaoe diseast nem szabad a twfel össze hasonlítani mert a disase az x secenként újra ellőhető és csak szaladgálni kell a megfelelő helyen.twfből ki tudsz szaladni és onnantól nincs problémád egy darabig.

ami nekünk bejött az a : mind sorc ,body sorc , spirit caba ,reisst /staff specces friar ,ice /air theu , reaver , 2 cleric
    mind kettő sorcin ML9es petek, friar m8et nem írnám le mert egy viszonlyag low rr friar ha jól specceli magát azért haosnló sebsségel üt mint egy merc olyan 500-600 dmgeket , néha filóztunk ,hogy a reaver esetleg mercre csere de nem volt aktív élet képes mercünk akkor ,hogy ki próbáljuk hosszú távra.
    röviden ennyi a véleményem...
    ha most kéne egy groupot csinálni akkor albit csinálnék egy olyan serveren ahol az albik a low pop. ezzel csak egy nagy baj van,hogy ilyen szerver sajnos nem létezik.
  • Hangianix
    Mondjuk amig 1000 volt a stun es 1500-s a mezz albionban, az kicsit gaz volt. :p
  • Botond #34646
    hogy halad wow project?lvl60powah?
  • Rockety
    aki az instantok miatt sir az még nem volt jó alb grpban. Ez tény... mondhat bárki bármit, addig volt ez téma amig a sorc range 1875 nem lett.
  • Rockety
    insta CC <<<< 2k mezz, 2k pet+DD, charmed lvl 50 ml9 pet
    shaman <<< theurg m8r
    shaman pbae disease <<< reaver twf, rr5, instants
    end regenek már messze nincs akkor jelentősége mint régen RA - rewamp miatt, legalább is sztem...
    az egyébként intercept nem engage, rootolod utánna fz caster azt szevasz tavasz, egyébként meg overrated kivéve soloba, de az meg hol érdekel jelen vitában... aki mercel grpba nem bir el egy smel az quit game already.

alb grpba 4-5 dmg dealer, ebből sorc-theurg interrupt >>> mid, hib interrupt... PE - AD bebizonyitotta sztem egész korrektül.

ice wizard valóban leggyengébb de viszont mind a pbae-ranged DDjét debuffolja a sorc ami azért ANNYIRA nem rossz, de pbaevel amúgy is csak lámákat lehet hentelni (nem sokan használnak már pbae speced karikat, ha meg igen akkor ott az enemyvel gondok vannak imo....)
    Aki wizardot használ a grpjában megérdemli, hogy szivja a bránert :P engem most az érdekel hogy egy opted grp szted miért gyengébb mint a konkurencia nem az hogy a jancsika nem tud játszani a tűz varázslójával l0olerz, ez kb olyan vita mint hogy az NS nem birt a 3 relikes infivel, szal vmi komolyabb dolgot hozzál fel ne holmi wizardot. nem class balancera gondoltam, hanem game balancéra ha nem volt egyértelmű, azért annyit még én is látok hogy kevesebb spell van egy wizardnak egy eldhez képest :E De a sírás hogy albion gyengébb nagyon nagyon false ><

Sorc - cabalist/reaver - theurg - 2 merc - 2 cleric - friar grp szted miben gyengébb egy mid vagy hib grpnál?
  • Hangianix
    Tegyuk hozza, hogy a vita eredetileg 1.65-rol szolt, ahol volt SOS es 2 BOF, ami eleg sokat jelentett.

Cleric valoban szar, smiter line az röffel (copyrighted by Septina), base pac line uti azt alapbol.

Egyebkent caba petet ne becsuld le, nekem sose volt cabam ugyan, de jatszottam ellene es a chain stun nem jo dolog. :) Ugyanez theunal. Jol speccelt theu, gyakorlatilag az osszes petet tudja hasznalni, szituaciotol fuggoen.

Wizard az erdekes, tud nagyon durva lenni body sorccal, de egysiku kari, az ice az rosszabb a konkurenseihez viszonyitva, earth meg loller. Szoval egy class, amit at kellene gondolni. :D
  • RogueGigi
    Ops, persze, hogy kihagytam valami fontosat, mind2 'másik' realmben valamilyen cc módozattal (tehát ami nem megtöri, hanem előállítja a cc-t :P) interruptolni tudja az nmy-t akár 3 class is (igaz shaman töri a mezzt, persze disasel is), tehát a 4 dmg csináló classnak nem kell az interrupttal törődnie (ha megteszi, az csak bonus jól). albiban a cleric, a pala, vagy a friar csinálja ezt? :P
  • Hangianix
    Illetve nagyobb reju, eleg a 29 staff es akkor meg healelni is tud neha, ala warden.
  • Hangianix
    st?
  • RogueGigi
    Insta ae stun; intsa mezz; insta nuke, amit debuffolni tud instant bodyval (ami ráadásul trainelhető 50%osig); instant disase; 1500range end song, ami nem fogyaszt manát, end-buff a classon, ami a resisteket adja, ugyanabban a lineban, healer petet casternek; engage petet ami 50% felett engagel, akár PA-t is; 4support classos grp setup, ahol MINDEN van, amit supporttól egyáltalán elvárhat az ember (albionban fel kell áldozz valamit, speedet, endet, vagy resisteket, különben -sztem- gimp lesz a grp), legszarabb main support class albionban van atm (cleric), kérnék továbbá zerker dmg outputot mercre(moosed modeban ofc), illetve szerintem pbae specced wizard ezerszer szarabb, mint egy sm, vagy eld/chanter (caster gimp, most majd' mind fire, ami persze jó, de nem zerg-farmra mint pl a pbae.)
    szedjem pontokba, hogy könnyebben megcáfolhasd? :P
  • Botond #34638
    nemkéne szétoffolni a topikot,itt most az én kutyámról van szó :-DDDD
  • RocketyATwork
    egyedül amit beismernék hogy a cold/heat/matter resist friaren picit gáz, mert bg-resist buffokon kivül sok mindent nem tud tenni a kari... nah adok egy lépés előnyt gigi hehe xDD
  • RocketyATwork
    az már ugye alap hogy sorc-caba duo mezzet nyert akkor szinte bármelyik fgből kifog lőni vkit mielőtt azok purgolnának, akkor most op alb? :P
  • RocketyATwork
    ALBOKNÁL NINCS BANELORD TE TE TE TE TE xDDDDDDD

merc >>>>>>>>>>>>>>>>>>zerker anytime btw

nah, folytasd mindent megcáfolok mondj bármit ami midi-hibiknek van és alboknak nincs és semmi sincs helyette hogy ellensúlyozza (persze ami ésszerű)
  • RocketyATwork
    merc merc cabalist sorc 2 cleric friar theurg/merc/mincer/reaver/paladin

ezzel és 7 másik jó játékossal lemosnánk mindenkit

xD
  • Bhalage
    a legendak velunk elnek..

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz gigi te aki nemtudom 4millio rpt osszelottel infil+mincer 'we kill every stealther with ease' duoban ill zergeltel ossze ofben komolyan nem ertem hogy miert panaszkodol...

lehet jo alb grpot csinalni. es sztem ezt rajtad kivul mindenki igy gondolja.
  • RogueGigi
    Szal ez a whine nagyon lolz, nagy kár hogy behalt arra felé a guildem, mert most jól elküldhetnélek melegebb égtájra pár csomag screenivel, de hát sajnos nem.
    Aha, mi amúgy szeretjük a legendákat, jól hangzanak :) Nekem is már lenne egy accon 12 RR20as karim, csak a guild leaderem bal lábújja fájt kicsit, és inkább nyomtunk egy cancelt a projecten :)
    Naszal, vissza a valóságba, meg a jelenbe, most tank grpok mennek a sok banelord ml baromság miatt, amivel gyakorlatilag a legeccerűbb zerker is perfect interruptolóssá alakulhat, nagyon szépen ütnek mindent.. Bááár.. frankón be fogom loggolni minceremet, és követni fogom DH-t, mert impresszíven játszanak. Majd lehet dumálok velük ne öljenek már meg ha meglátnak :) Persze ők asszem eld-chanter-bm-bm combot nyomnak, vagy 1bm 2eld 1chanter, valami ilyesmi. 1fgal tékeltek hajnali 3kor egy towert, próbáltam megállítani olajjal őket, de igazándiból esélytelen voltam :P rávertem bmre 1600at, 2sec és full megint. Utána ráfordultak keepre, és néhány brehon addal tékelték azt is (berk, blue conn), majd leléptek, én meg ott álltam a lorddal szemben.. Rápróbáltam, de levert mint a szart, IP-vel leszedtem valami 10%-ot róla
    Azon filóztam alboknál mit lehet tenni, hogy legyen 2bg, 2clericel, meg speed5-el, ugyanúgy 4 karin, mint hippiknél.. 5let? :)
    Vagy 2cleric másik resisttel, 1bg-vel, 3demezzel, a bg már tankolni is tudjon (500+ dmg/hit), vagy ha úgy speccel lehessen FZ-je, meg a supportból legalább ketten mezzelni is tudjanak, meg legyen disase is, persze instában, legyen ae stun is, meg insta ae stun is.. Nemtom biztos kihagytam egy csomó mindent :) 5let? :)
  • Rockety
    passz :p
  • Mersain
    Ne okoskodj annyit. Mikor is jatszottal utoljara? ;)
  • Hangianix
    Kb ez megy most Avalonon is. :D
  • Rockety
    az meg hogy 3shotoltak, igen az úgy volt... de mi ez hogy nincs interrupt lol, annyi interruptja van sorcnak hogy az már fájós (pet, 2k mezz-ae, root-ae, amnesia ><:)
  • Rockety
    gigi én játszottam sorcal svg nerf előtt és a sorc már akkor istentelenül jó kari volt, mezz csaták 75%-t nyertük (megkérdezhetsz bárkit aki a guild-grpinkba volt :P), np kivételével rr4en megálltuk a helyünket bárki ellen amikor összejött a top grp (rr4ről beszélünk még mindig :P) Szal ez a whine nagyon lolz, nagy kár hogy behalt arra felé a guildem, mert most jól elküldhetnélek melegebb égtájra pár csomag screenivel, de hát sajnos nem.

Mersainak meg igaza van, theurg 2 merc 2 cleric sorc mincer pala grp MESSZE a legjobb grp volt 1.65ben.
  • Hangianix
    De nekem nem is kellett a gazdam segitsege! :D
  • Botond #34625
    na de nem te egyszál magad a smiterrel voltál az egész MLraid,szal semmivel nem vagy több mint a kutyám :-D
  • Hangianix
    Csomot kellett gepelni :D Es mivel cleric-kel voltam, meg afk-zni se tudtam. :<
  • Botond #34623
    azt ne mondd nekem,hogy te szólóztad az MLeket,mert még elhiszem :-D
  • Hangianix
    Es azert beismerhetned, hogy PvE-ben szar volt, az ML-ket nem csinalta volna meg segitseg nelkul!!! :D
  • Hangianix
    Akik utaljak a bd-ket!
  • Botond #34620
    mondjuk őt ki nem?:-D