14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• FleetCommand
    Megvagyok nélküle
  • wakeupneo
    Fleet sorry! Mivel az ok nem ide való, igy törölve lett. És sajnos igy az okozat is! Még1szer boccs :)
  • _Vegeta_
    Figyitek, volt egy olyan oldal h forumkereso, csak elfelejtettem a cimet... nem tudja vki esetleg ?
  • FleetCommand
    - Magyar:
    ** http://guinevere.no-ip.org/hungaryhubs.config
    ** http://www.dcinfo.org/hungaryhublist.config.bz2

Ezeket a hublistákat kipróbáltad? hátha..
  • Gezabo
    Hali!

Van egyí kis problémám, remélem tudtok segíteni.
    Feltettem a dc++4.01 et, megcsinálja a hashelést, majd amikor a public hubot megakarom nyitni, bármilyen listet teszek be, azt írja ki, hogy:

Download failed: Connection refused, by target machine

Ha manual connectelni próbálok, akkor is ez történik.

Van valami tippetek?? Köszi
  • tabula
    Hali Skacok!

Bővítettem az oldalam néhány menüponttal:
    http://hunhub.fw.hu/
    Remélem hasznát lehet venni.

A fórum továbbra is működik:
    http://forum.supergamez.hu/forum.php3?azonosito=hunhub
    Én igyekeztem benne megfelelően válaszolni a kérdésekre, de ha úgy gondoljátok néha tehetnétek ti is egy-egy bejegyzést a segítség kérő kérdésekre válaszolva, ha energiátok engedi. Szuper lenne!
  • FleetCommand
    Pharaoh a DC++ még csak a 0.401-es verziónál tart ;)

A hasholásról leírást a http://bcdc.webhop.org weboldalon találhatsz többek közt, a honlapon a bal oldali menüben található "Mi a hashing?" menüpont alatt.
  • Pharaoh
    Mi az a Hashing a 4.01-ben?
  • lee86
    ok.. mosmár műxik...
  • lee86
    az independence hub nálatok se műxik? O_O :(
  • selwik
    Okés, csak régebben za-t használtam, de akkor maradok a jelenleginél. (Outpost) Mondjuk semmi problémám vele:))
  • FleetCommand
    nem a DC allergiás a ZA-ra, hanem fordítva.. a ZA okozhat korrupt letöltéseket, azáltal, hogy néhány DC-s csomagot "megvariál" és megváltozik, mire kimegy a gépedről vagy bejön..

És valóban, pl bcdc minden 13. indításkor figyelmeztet erre a veszélyre, ha ZA-t talál a gépeden. De ez nem a DC++ allergiája, hanem valóban rossz tűzfalról van szó ;)
  • CSOCSO
    en zonealarmot hasznalok ( probaltam masik 20 tuzfalat.. de sux mind:((((
    50 giganyibol 1 film volt amit ujra le kellett szednem...
  • selwik
    Azt nem lehet tudni mikor lesz javítva a dc-ben ez a zone-alarm allergia?
  • FleetCommand
    Nos, egy kis upgrade, ha véletlenül valakit érdekel :D , habár nemtom, miért nem mondjuk a honlapra írom ezeket, de annak is eljön még az ideje :)

Szóval megjelent a 401, hash alapján végre megint lehet alternatívát keresni, és a hasholást nem lehet kikapcsolni.
    Jelenleg a fájlokat letöltés után és közben még nem tudja ellenőrizni, ennek még az az akadálya van, hogy az új dc++ hashelés egy kicsit máshol és máshogy tart, mint az eredeti bcdc-s :) de kitartás, nagyon jó lesz ez, és mindenki türelemmel várja ki, amíg kiszámolja a hash-értékeket ;)

operátor wakeupneo bocsánat, én tegnap kezdtem el dc-zni, érdekelne, miért vagyok kék?
  • wakeupneo
    Az errefelé nemdivat :) Ugy csinálsz mint ha tegnap kezdted volna Fleet :)
  • FleetCommand
    Szívesen a segítséget, dentro nevében. bazz
  • Emmegki
    Na mindegy... Most működik...
  • dentro
    ezerszer leirtuk hogy Zone Alarm es Dc protokol nem birjak egymast, ha visszaolvasol soksok hozzaszolast lesz valahol link is a hivatalos dc faqhoz ahol irnak az osszeferhetetlensegről. nem elég kikapcsolni, uninstallalni kell Zone Alarmot. Hasznalj mas tuzfalprogramot.
  • Emmegki
    Van 2 problémám:
    1, a 4.01-ben nem működik a keresés, ha megy a ZoneAlarm pro
    2, a 3.06 meg nem akarja betölteni a hublistát a http://www.dcinfo.org/hungaryhublist.config.bz2 címről. Tegnap még ment.
  • Pharaoh
    Miskolci DC HUB van?
  • lee86
    tenkjú mindekettőtöknek!
  • dentro
    a telepitőben le van irva hogy mit kell csinalni ahhoz hogy minden megmaradjon es folytatható legyen, csak a tul hosszu szöveget senki nem szereti elolvasni :). olvasd vegig es fogsz tudni mindent. amugy siman ra kell telepitened a regire, megmarad minden.
  • norti
    Ajánlott hogy fejezd be az éppen letöltésben lévő fájlokat és csak utána frissíts. A beállításaid meg fognak maradni.
  • lee86
    hellosztok! lenne 1 aprócsak kérdésem: most jelenleg a BCDC++ 0.307ax-es kliens fut a gépemen, de nagyon szándékozom frissíteni a cuccost a legujabb 0.401-esre.. viszont letöltések is folyamatban vannak, a kedvenc hubokból is van jó pár, és nem utolsósorban a beaállításaim sem nagyon egyeznek meg az alapbeaállításoktól!
    a kérdésem az lenne, h hogyan ápdételhetem a klienst ugy, h semmifajta beállítást, vagy egyéb ilyesmit ne veszítsek?
    segítségeteket előre is köszönöm!
  • Bad Joe
    Na jó, a desc más téma, de a tag-hez akkor se kéne engedni hozzányúlni az embereket.
  • dentro
    passziv modban minden tovabbi nelkul. aktiv modban csak akkor ha van fizikai hozzaferesed a proxihoz v jo haverod a rendszergazda es forwardol neked portot. a legtöbb hub faqjaban le van irva a dolog.peldaul itt
  • Factor_007
    Lenne egy kérdésem. Bocs ha már kérdezték elöttem. Lehet proxyn keresztül dc-ről letölteni?
  • norti
    én onnan indítom a cégnél :DDDDDDD
  • FleetCommand
    Nos, a dc verziószáma, ahol nekem kell, nem csak abból áll, hogy 0.401ax .. és ha naponta többször frissítem a klienst esetleg, akkor semmi kedvem mindig átírni a descet

"be lehetne írni kézzel".. > az aknakeresőt is lehet indítani a "Windows" könyvtárból mégse teszed, mert nem kényelmes.
  • Bad Joe
    Nem mintha az (mármint a dc verzószám) egy normális (nem fake) tag-ből nem derülne ki, de fogjuk rá, hogy nyertél.
    Amúgy be lehetne írni "kézzel" is a desc-be, szóval azért nem perdöntő érv
  • FleetCommand
    Pl én járok olyan hubra, ahol beírom a dc verzószámát a desc elejére.. ehhez a %[e] paramétert használom.

Ez egy példa volt, ennyit kértél ;) ..
  • Bad Joe
    Ki az a K.András?

Ha átgondolt opció a Description Format mező, akkor lécci mondj egy olyan esetet, amikor hasznosan, nem csalás szándékával lehet igénybe venni. Hadd világosodjak meg, ha már ennyire nem látom a dolgok lényegét.
  • norti
    Ha ő lenne K.András, akkor már jelentkeznie kellett volna nálam abercrombie ügyben, ami még nem történt meg :DDDDD
  • FleetCommand
    BadJoe ... nem akarom leírni, de most mégis kikívánkozik belőlem. Adj akármilyen klienst, 2 percen belül tök fake megosztással megjelenk neked bárhol. Kéretik kimoderálni. Minden, ami van a kliensben, átgondolt opció. Beleértve az upload limitet, a tag szerkesztés lehetőségét (amúgy nem véletlen ez se, de a client emulation field előbb-utóbb teljesen eltűnik várhatóan és marad a felette lévő Description Format mező)

Szerinted mit csináljon a kliens? Telefonáljon az internet-szolgáltatódnak, hogy "bocsánat, pistikének milyen netje van? .. ááá értem, akkor ha felmegy az xy hubra, min 10 k upload limitet fogok neki engedni, csókolom." :-S

Bad Joe nagyon nem látod, az a gond... részemről ennyi volt azt hiszem, van jobb dolgom is Ugye nem te vagy K.András?
  • Bad Joe
    a daraboknál nem lehet ellenőrizni egyelőre, hogy helyesen jött-e le ill. csak a teljes fájlra vonatkozóan lehet ezt elvégezni

Az egyszálas letöltéseknél, amikor az egyik felhasználó lelécel, és egy másik forrástól folytatja, akkor nem léphet fel ilyen hiba? Egyáltalán, a forráskeresés (legalábbis az automatikus) ma még az egyszálas klienseknél is név és méret alapján történik, így egy megszakadt letöltés egy másik forrástól folytatva magában rejti a források különbözőségének veszélyét, nemde?

Tudom, nem értek hozzá, csak baxxa a csőrömet, hogy egyesek a többszálas klienseket teszik meg minden baj okozójának, ahelyett, hogy saját házuk táján körülnéznének. Pedig ha már a DC közösség ellenségeinél tartunk, a BCDC-ben is lenne mit helyretenni, pl. tag faking lehetőség kiiktatása, gyakorlatilag korlátlan upload limit, hogy csak a legfontosabbakat említsem.
  • Bad Joe
    Az az áldott jó szíved...
  • FleetCommand
    Nos, ismert, hogy a DC++ GNU GPL alatt van licenszelve, ami azzal jár, hogy ha megjelenik bármi GPL alatt, akkor amellé biztosítani kell a forrást vagy jelezni, hogy hogy lehet hozzájutni.
    Ennek megfelelően a DC++ módosításaihoz (BCDC++, CZDC++, oDC (rip), stb) mindig meg is jelent a forráskód, aminek eredményeként azt mások fel tudják használni, így születtek meg azok a hibrid kliensek, amik a "dc++ modok modjai" lettek, összeszedve máshonnan a forráskódot, felhasználták.
    Eddig még nincs baj, ellenben ha utána a megjelent .exe mellett nincs a forrásnak elérhetősége, se semmi, az a GPL-t sérti, mivel a GPL szerint kötelező megjelentetni, attól függetlenül, hogy pénzért vagy ingyen árulják.

Well, az rmDC készítője ezt "elfelejtette", de a chat-kódot, és sok egyebet pl a CZDC-ből vette, ezzel szerzői jogot sértett.
    Aki e-mail-ben vagy akárhogy kérte a forrást, nem válaszolt, illetve ezt megtagadta.

Emellett elejtette még azt a kedves gesztust, hogy a cseh hubokon floodolt, azzal az üzenettel, hogy a CZDC-t ne használják, mert backdoor van benne..

Nos, PPK-nak (a czdc készítőjének) elege lett a stílusból, és abból, hogy felhasználják a szellemi munkáját, de mellette nincs forrás. Úgy döntött, hogy akárhogy is, de nem adja ki a kódot. Erre sajnos a GPL betartása mellett csak így van lehetősége, ha nem jeleníti meg a CZDC-t a nagyközönségnek.

Well, tegnap este még egy 0.401-es CZDC-t a szemfülesebbek találhattak a "régi" letöltési helyen, de jelszóval védett .rar fájl volt, forrás nélkül, ahogy ígérte.. és reggelre az egész könyvtár eltünt.
    Nos, ami történt, hogy most este a régi oldal elérhető, de 0.307-ig csak, és ez várhatóan nem nagyon fog változni.
  • norti
    Azért még hogy 1 db-ban van a temp fájl, a letöltött darabokat össze kell illeszteni vagy a memóriában, vagy a segment partfile alapján (ami w9x alapú oprendszereken a zdc dirben van).
  • FleetCommand
    "neked elhiszem,"

Tudom, én hülye vagyok ehhez... csak tudnám, miért pazaroltam rád egyetlen betűt is.