14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
[HUN]Stanlee #10644 Sziasztok!
Az a kerdesem lenne, hogyan tudok egy felhasznalot az ip cime alapjan megtalalni. A felhasznalonevet nem tudom. De az ip-je meg van. Lehetseges ez egyaltalan?
Koszonettel:
[HUN]Stanlee -
#10643 ja.. éscsak ígylehet feljutni a kolin kívül másik magyar hubra..
Settings -> Advanced -> Send StrongDC++ tag in descpription
Settings -> StrongDC++ -> Client Emulation -> DC++
.. ígymár műxik.. csakmondom.. hátha nemjön össze vkinek a belépés.. -
#10642 végre.. a StrongDC-ben a valódi hátralévő idő látszik.. és az összes letöltési szálnál ugyanazt mutatja.. jódolog.. -
#10641 tárgytalan.. csak nemláttam egy pipálnivalót a beállításoknál.. demár megvan.. -
Bad Joe #10640 integritás hiba keletkezhet a fájl darabjainak összerakása közben
Norti, neked elhiszem, mert te foglalkoztál a zdc-vel. De nem értem egész pontosan, miért kéne összerakni bármit is, hisz egyetlen fájlba tölt? Nekem ahányszor problémám volt, mindig kiderült, hogy a forrás(ok) volt(ak) hibás(ak) (újratöltés 1 szálon is hibás lett, ugyanott). -
norti #10639 neo és a többi czdc-sek: http://strongdc.wz.cz/viewtopic.php?t=158 -
norti #10638 Szabadnak nyilvánították a file-cserét
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=02201804040310 -
#10637 Betehetnéd az egész szöveget is! Gondolom lennének páran ,akiket érint és érdekel.
Köcci Fleet :) -
#10636 Ez történik, ha megsértik a GPL-t és ez elkezdi azokat zavarni, akiké a szerzői jog. Ezúttal szeretnék mindenkit arra kérni, hogy akinek az rmdc nevű szutyok a gépén van, köszönje meg a készítőjének, hogy többet semmilyen kliensben nem fogja látni az eredeti CZDC-s fejlesztéseket (pl az ikonok a main chaten!). Ezt úgy tehetitek meg, hogy nem használjátok és nem osztjátok meg az rmdc-t a hubokon.
http://www.czdcplusplus.tk/
Magyarra lefordítva,a kinek a fenti szöveg nem lenne világos:
* az rmdc-nek lehet köszönni, hogy a czdc-nek, amiből nagyon sok kliens merített, nem lesz többet forráskódja és nem tudják felhasználni
.. eredetileg a hozzászólásom kb 2x ilyen hosszú volt, a többit inkább megtartom magamnak, az az öncenzúra áldozata lett -
norti #10635 Európa: határokon átívelő pereskedés a zeneletöltés miatt
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=01201904043216 -
#10634 jóaza StrongDC.. csak azagond h nemírja ki a tag-t.. nemtudjátok hogyan lehetne megoldani a problémát? -
#10633 amúgy a "safe and compressed transfers" opció se rossz....
0.307 és 0.401-es klienseknél szerintem javasolt az engedélyezése.. 305-6-nál továbbra se természetesen -
norti #10632 Sajnos igaza van Fleetnek, akkor is ronthat, ha a két forrás bytera megegyezik, ugyanis integritás hiba keletkezhet a fájl darabjainak összerakása közben, mivel a daraboknál nem lehet ellenőrizni egyelőre, hogy helyesen jött-e le ill. csak a teljes fájlra vonatkozóan lehet ezt elvégezni.
StrongDC jó kliens lesz, ha megoldódik benne a fenti probléma (és a szerző szerint ekkor lesz végleges verzió belőle). Addig meg detto ua mint zDC, nDC stb, csak több funkcióval. Tényleg tud hash alapján keresni, de ezzel még csak a rossz forrásokat lövöd ki, az integritás hiba előfordulhat. -
Bad Joe #10631 Egyébként ha már többszálas letöltés és hashing. Nem tudom ismeritek-e a StrongDC nevű klienst. A legújabb, RC4-es változata már a 0.401-es DC++-on alapul, így tud TTH alapján is forrást keresni a többszálú letöltéshez.
http://snail.pc.cz/StrongDC/indexen.htm -
Bad Joe #10630 Kedves Fleet! Lám magad is beismered, hogy hülyeséget írtál. Az általam eredetileg kifogásolt szöveg így szólt:
azok a kliensek a többszálú töltés tökéletlensége miatt szinte mindig elrontanak pár bájtot a letöltésben a részek összeillesztésénél
Ez valóban marhaság, mert nem rontja el, ha a források egyformák. Amiről te regélsz, az teljesen más tészta. Ha a két forrás különböző, akkor persze hogy elrontja, nem is tehet mást hashing hiányában. Persze igazad van, az összeillesztéseknél lehetne rollback-elni, ez valamit (minimális mértékben) dobna a biztonságon. Mert ugye egy több(száz) megás fájl esetében semmi garancia nincs arra, hogy pont ott, az összeillesztés helyén fog kibukni a két fájl közötti, esetleges pár byte-os különbség. De attól, hogy nincs rollback, attól még minden byte a helyére kerül, egyik sem lesz sem előrébb, sem hátrább, mint lennie kell. -
norti #10629 Még jó hogy nem regeltem magam tegnap éjjel a hunhub fórumra...
Szóval:
1. Az a te saját magánproblémád, hogy jó szolgáltatóról egy rosszra váltottál. Ezért még a hubok nem fognak hozzád igazodni.
2. Igen, ha nem megy több hubon, akkor csak 2 hubra lépsz be és 2-n töltesz. Vagy csak 1-en. Ki lehet bírni így is hidd el.
3. Ahhoz képest, hogy nem szidsz, már kb. 5 helyről kaptam meg a kis mesédet.
4. Remélem azzal az üzleti csomaggal nem 3an interneteztek 1xre, miközben te dczel? Egyébként meg az ADSL sajna így működik. Vkinek bírja a vonala 8k felett - a legtöbben így vannak - vkinek pedig sajna nem.
-
#10628 © Konszuela , TE BETEG BAROM.
Kezdelek unni ám de nagyon. És azthiszem ezzel nem vagyok egyedül. Klasz lenne ,ha ezt fejben tartanád.
Szép napot -
#10627 küldhetted volna privátban is az üzenetet neki! nem kellett volna a nyílvánosba beírni!!!! -
selwik #10625 A melós gépednek teljes jogú ura lehetsz, de a céges tűzfal kijátszásához sztem kevés lesz az az admin jelszó. Én is próbálkoztam már egy munkahelyemen fél éve, de a céges tűzfalak ált. úgy vannak bekonfigolva, hogy szinte mindent kizárnak, még egy rohadt netes rádiót se lehet hallgatni. -
WEbshark #10624 Eddig igencsak rohadt dolognak tartottam a fakelést, bár nem igazán gondolkoztam el az a kiváltó okon....többet letölteni ,ja igen főleg ez lehet.
De mi a teendő, akkor valakinek a szolgáltatója akkora genny, hogy az upload pont 8 któl fölfele kezdi lehúzni a letöltési sebességet? Az Invitel ilyen...eddig nem voltam rászorulva, hogy 8 alá vegyem; most szolgáltató-váltás után, semmit se sikerült leszednem igazából 2 hét alatt- ahhoz a mennyiséghez képest amit az előzőnél - iszonyú sokat kerestem az okot- állítgattam a hálózati kártyát, a PPPOe progit magát a klienst is oda-vissza cserélgettem, nem volt javulás:
-a kapcsolódások mindkét irányban lassúak-a fájllisták is lassabban indulnak el...vagy le sem jönnek...a letöltések (T1/T3tól )igen lassúak- max 10k, de az már igencsak jónak számít, inkább 3-5k ...márha egyáltalán elindul, mert olyan timeoutos az egész hogy egy 0/6 v. 0/4 es usernél csak a lista letöltésére is iszonyú kevés az esélyem...nemhogy a náluk lévő olyan anyag letöltésére ami másoknál nincsen meg....
részben megoldás az, hogy csak 2 HUBra lépek be + a limit lejjebb állítása, de ez nem tesz boldoggá hiszen a min 8k lenne a szabályos...
Márpedig nem rajongok ezért....
1. lehetőség szabályosan- 10-15 k letöltés igencsak ingadozva, felfele 8 k de igencsak fölötte is van néha,
semilyen irányban sincsen túl gyors kapcsolás- a HUB lassan köt össze más felhasználóval és néha le is dobja!!! a BOT-ot is , pedig azt még a hülye lamer sem bontja le!!! csak tényleg a tök tudatlanja....
ja és cfos használatával is fenáll a probléma...
2. lehetőség a limitet leveszem 6-ra(vagy lejjebb,de akkor a dl sebességet is lejjebbveszi a kliens--úgy van megírva, hogy ne tudjál 0-ra limitálni-az OK is...a dc arról szól, hogy tőled is tudjanak tölteni-nem kazaa, fake és egyébb cuccok), akkor sebesség kicsit gyorsul, némi force-val szinte azonnal el is indulnak a dolgok...a fájl-listák gyorsabban indulnak el...
bumm megvolt az eredmény kick és 2 órás BAN a matrixon... pedig nem ma kezdtem dc-zni, 1 év alatt volt kb 8 kickem és jó ha 2 BANnom.
Nem szidom az illetőt, mert 2 hete még én is egyetérttem volna a döntésével- most kicsit látom a másik oldalát.
3. lehetőség - létezik a cfos-on kívül olyan upload limitáló progi amivel egy kicsit az aszinronitást lehet javítani-mert így messze nincsen meg a 384 a 64-el szemben, de még 256 sem..., esetleg valami egyéb spéci program vagy dc kliens ami segíthet-nem mehetek oda az invitel-het hogy nem működik rendesen a direct connect programom....
pedig üzleti csomag van amivel elvileg 3 gépen is netezhetünk.
-azért örülnék neki, ha valaki reagálna rá valamit-mert 1 éves fennállásom alatt még ilyen nagyot nem szívtam, mint ezzel a váltással.Frédi és Béni gyorsabban töltött le a kőkorszakban, mint én az informatika évszázadában.
-AKI megkérdezné hogy nincs-e bekapcsolva az XPs tűzfal, netán ZA, egyéb egyszerű beállítások (biztonságos adatátvitel/ small send buffer, )
az jobb ha elfelejti a kérdést, bár inkább azért írja be....hátha valami prózai oka van (egyszer rajtahagytam a download limitet, de ez most ndem áll fent....:((( sajnos )
Köszönöm előre is a tippeket,. súgásokat, segítséget..
-
zolis #10623 Sziasztok! Nem tud valaki olyan regebbi dc verziot amely tamogatja a Socks 4-es proxykat? Egyetemi rendszeren ugyanis nincs 5-os csak 4-es es nelkule nem tudok kimenni.(Normal proxy tamogatas is megteszi, ha van.) -
#10622 Meloból szeretnék dc-ni,de nincs olyan jogom,hogy egyeltalán le tudjak tölteni...
De:
Tudom az adninistrator jelszavát, tehát elméletben tudnám módosítani a jogaimat...
Csak azt szeretném tudni, hogy hol kell ezt megoldani és milyen jogok kellenek... -
Pepszi #10621 Hogyan lehetséges, hogy kábelnettel 500K/s sebességgel tudtam letölteni T3-ról? A letöltött filmet meg nem sikerült lejátszani (szerintem nem kodek probléma). -
norti #10620 OFF:
K.András majd keress meg Abercrombie ügyben. Fontos. Köszi
ON -
#10619 klikk a kockakon miközben hangosan elmondod hogy "Abrakadabra" (kizárólag nyilvanos helyen, pl egyetemi könyvtár géptermében müködik a varazslat) és akkor megjelenik a userinfo, amibol kitunik hogy régi elégetetlenkedőnkkel, K.András-sal van dolgod, aki lassan mar mindenkinel felkerult az ignore-listara -
#10618 bostom az ilyet minimális operátorkodási képességekkel rendelkező OP-nak hivjak, nem pedig proginak -
#10617 Nos, nem akartam szőrözni, de az ominózus leginkább szó, amin fennakadtatok, az én hosszászólásomban nem szerepelt..
Ami pedig "kockázós" felhasználó (sajna a nicked még nemtom) felvetését illeti, .. a felhasználóknak el kellene tudni dönteni, hogy hova akarnak járni, és hova nem. Ha nem tetszik egy hub vagy opok mentalitása, lehet a Ctrl+F4-gyel segíteni rajta vagy jelezni az operátoroknak. De én nem hangoztatom, hogy "Utálom a Nyuszi-muszi hubot, mert az operátorok beképzeltek", utána pedig nem töltöm a nap 24 óráját a mindenhol máshol általam szídott Nyuszi-Muszi hubon (remélem, ilyen nincsen, a nyuszi-muszi dyndns-címet ugyanis lenyúltam :p ) -
#10615 IPt tudsz nézni a HUBbal mindenféleképpen, onnan meg már csak 1 ugrás, abból szinte mindent ki lehet deríteni (max manuálisan kell keresgetned kicsit, nem a hubszoft fogja megmondani neked) -
bostom #10614 olyan kéne ami megmondja a user valodi kapcsolatát.ip-jét,meg ilyenek -
norti #10613 tegnap 11:36 | Privát | Válasz | #10605
bostom nézd meg a használt hub help-jét, dokumentációját, abban le van írva a vasalás témája
Válasz 'bostom' üzenetére (#10603)
Eztán meg kicsit pontosabban is kérdezhetnél... -
bostom #10612 Hello!!!
Userinfos script kéne !
Tudna valaki segíteni? -
#10611 Most csak erre reagálnék: "Ez azért nem így van. Nem azért nem végeznek ellenőrzést mert nem érdekli őket, hanem mert egyelőre nem lehetséges, mivel nincs rá support a dckben (ahogy írtad is hogy ez a jövő zenéje)."
Megoldható lenne a rollback, mondjuk mivel ismert az, hogy az n. szegmens az x. bájt-tól kezdődik. Ha az (n-1). szegmenst mondjuk nem csak az x., hanem x.+rollbacksize bájtig töltené a dc, akkor máris lehetne egyezőséget nézni.. persze kérdés, hogy különbözőség esetén mi legyen a darabokkal...
Igen, ezt meg kéne írni, ami nem könnyű, de nem lehetetlen elvileg. -
norti #10610 "A kliensek _nem_ végeznek rollback-ellenőrzést, egyszerűen nem érdekli őket,"
Ez azért nem így van. Nem azért nem végeznek ellenőrzést mert nem érdekli őket, hanem mert egyelőre nem lehetséges, mivel nincs rá support a dckben (ahogy írtad is hogy ez a jövő zenéje).
A másik dolog: sztem - de ez az én privát véleményem - a DC-s közösséget nem a hibásan visszaosztott dolgok veszélyeztetik a leginkább... Sokkal súlyosabb az a tény, hogy egyre többen akarják az adok-kapok elvből csak a kapok részt. És ez a szomorú.
Én sose tagadtam, hogy vannak hibái a szegmentált letöltéseknek, de azért nem kéne kinevezni a DC "legveszélyesebb ellenségének". Függetlenül attól, hogy most én dolgoztam-e a kliensen vagy sem. -
#10609 Ennyi a mondandóm, nagyon hosszú, tessék elolvasni, majd lehet, hogy holnap kiteszem a honlapra is a "mi az a hash?" dologhoz... -
#10608 A hasholás jelenlegi állapota:
* BCDC++-ban 0.25x-es verzió körül volt már egy "enable hashing" nevű beállítás, az valamit számolt is, mert a processzort terhelte, de amúgy még nem működött, nem is hirdette a készítő az opciót, csak csendben ott volt teszt-stádiumban.
* a BCDC-ben a 0.301-es verziótól kezdve viszont működő dolog a hashelés a következők szerint:
0.301 - 0.306-ig:
** A megosztásnak kiszámolja a TTH hash értéketi (Tiger-Tree-Hashes)
** Tud keresni alternatívát hashek alapján (Search alternate via TTH opció)
A BCDC++ ezt a szolgáltatást csak BCDC++ emulációban nyújtotta.
Miután a DC++-ba több hasznos funkció is átkerült már korábban is, ez a hasheléssel sincs másképpen. A 0.307-es verziótól kezdve a TTH hash implementálva lett a DC++-ba is (innentől kezdve a BCDC és az összes, 0.307-re épülő kliens a DC++ hasholását használja)
Jelenleg a 0.307-es verziókban a következő történik:
** A megosztásnak kiszámolja a TTH hash értékeit, ezeket az új XML-fájl-listában tárolja
** Hash alapján alternatívát keresni még nem tud, habár BCDC-ben van egy hash keresés opció, ha oda bemásolod a hash értéket, elvileg működik...
Ami később lesz:
** következő verziótól kezdve a hashek kiszámolását nem lehet kikapcsolni, ne azon múljon a biztonság, hogy nem várják ki azt a pár órát. Főleg, mert írja is a státusz-sorban, hogy épp mi történik
** előbb-utóbb lehetőség lesz már letöltés alatt ellenőrizni a fájl-integritást, mivel ellenben a zdc/ndc/rmdc/stb-ben nem létező, de amúgy elvileg Reverse Connect-ből átvett emule-féle hasholással a TTH hasheknek az a tulajdonságuk, hogy a fájl egy szegmensének hash-sének hashje ugyanaz, mint a hash az egész fájlra, ez azt jelenti, hogy a hash ismeretében letöltés alatt kiszűrhetőek lesznek a hibák
** a fenti integritás-ellenőrzés dolog megvalósulása után megtörténhet akár a valóban biztonságos több forrásból való letöltés is. Amíg eddig a pontig nem jutunk el, ne használjon senki a DC-közösséget és a megosztások minőségét veszélyeztető több forrásból töltő klienst. -
#10607 Kedves BadJoe, miután "marhaság", amit írunk, elmesélem neked, hogy nincs igazad, habár tudom, hülye vagyok.
Elviekben hasholás nélkül is lehetséges lenne viszonylag biztonságos multi-source-ot csinálni. A Reverse Connect, zdc és hasonló összetákolt klienseknél viszont pontosan az összeillesztéssel van a gond. A kliensek _nem_ végeznek rollback-ellenőrzést, egyszerűen nem érdekli őket, hogy az előző darab vége passzol-e a következő elejéhez.
Na ez már gáz.
Abban dentro véleményét osztom, hogy 1000-ből ha 4-en megnéznk, miket töltenek le, az már nagyon sok... -
#10606 Lehet sebességet korlátozni, ehhez olyan DC kell.. pl BCDC++ innen: http://bcdc.webhop.org .
A lefelé menő sebességgel (download limit) azt csináltok, amit szeretnétek, nyilván senki nem fogja megszabni, hogy nem tölthetsz lefelé lassan, viszont az upload limit állítgatásával kapcsolatban nézzétek meg a hubok szabályzatát, ahová jártok. -
#10605 bostom nézd meg a használt hub help-jét, dokumentációját, abban le van írva a vasalás témája -
Darkboy #10604 dc++ 4ever! -
bostom #10603 Hello!!!
Userinfos script kéne !
Tudna valaki segíteni?