14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#11303 már csak az kell, hogy itt is u/d ratio legyen bevezetve.. -
norti #11302 Sajnos a sok különböző sávszélesség limitáló program miatt vannak a 200-300 byte/s-es (extrém esetekben 20-50 byet/s!) letöltések. Hiába tűnik jónak a cFos neked, a feltöltésedet ugyanúgy lehúzza és ráadásul terheli is a gépet azzal hogy minden forgalom azon keresztül megy át... -
Smitiz #11301 Én is csak támogatni tudom az új slotrendszert, már omegared vázolta nekem régebben nagyvonalakban. Remélem tényleg hamar be lesz vezetve -
#11300 Szia dentro!
Velem ha jól emlékszem csak 1szer nagyon régen beszéltél a témáról. Amit csak támogatni tudok. A szálankénti feltöltési sebesség optimalizálása jó 5let, viszont lenne pár hozzáfűzni valóm a témához:
1. Amíg a magas userszámú HUBok egységesen nem váltanak, addig a kis userszámú HUBok még mindig rá lesznek kényszerítve az eredeti rendszer megtartására. Nem ritka példa, hogy egy felhasználó csak azért vált, mert nem tetszenek neki a szabályok. És miért ne váltana 1000+ userszám HUBra egy 50-100 fősről?
°Ebből úgy gondolom, hoyg csak kollektív szabályrendszer módosítással lehet komoly eredményt elérni.
2. Jómagam is ADSLt használok 384/64-es sávszélességgel. CZDC 0.403[C] kliens van feletelepítve (ez az egy, ami stabilan megy most nekem). Köztudott, hogy az upload limit nem a magyar netezőknek lett ki találva ebben a kliensben. Ebből az okból én is feltelepítettem a cFos -t, illetve a cFosSpeed -et. A program nagyon jól működik, a sávszélességemet teljesen ki tudom használni, így nem is limitelek. Ennek ellenére a feltöltési sebességem nagyon leesett. 1-3 K között töltenek tőlem. Feltételezem nem csupa teljesen leterhelt emberke csatlakozik rám :).
°Így hiába nem limitelem alul a sebességemet, mégsem fogsz annyit mérni, mint amennyit szeretnél.
Több most nem is jut eszembe, így nem koptatom tovább a virtuális papírt :). -
norti #11299 Én még mindig támogatom, szeptember megfelelne azon okból is, hogy mátrixon is valószínűleg le lesznek cseréltetve az nDC-k vagy strongDC-re vagy zdc401b-re amíg nem lesz új nextDC ;) Csak hogy ne legyen már hash nélkül senki :D -
norti #11298 szia tomo
-
#11297 Mivel a "hub" nem mertekegyseg, a jelenlegi hubszamon alapulo slotrendszer nem alkalmazhato eredmenynel tovabb. Jelenleg ugye 2 slot hubonkent. node akkor 2 slot egy 4000 fos hubra, vagy 2 slot egy 20 fosre? es ha belep 3 20 fos hubra, akkor adjon 6 slotot a 60 usernek, mignem ha csak 1 4000 foson van, akkor eleg 2?
Ezert a jovoben kizarolag upload savszelre fogunk slotot kerni. a 64Kra 2 slotot adhat. Ezzel mehet 1 v 2 hubra, ha nagyon viszket a tenyere, 3-ra. A 3 (illetve 5 hub) megkotes is csak azert kell hogy az uj userek ne kezdjenek el fejetlenul belepni minden hubra, tanuljak meg hasznalni DCt, optimalisan merlegelni hogy hova kivanjak a savszeluket beadni, honnan toltenek, hol chatelnek. Nyilvan senki sem chatel 36 hubon egyszerre.
Mégegyszer: a jelenlegi slotrendszer a kapcsolattipust es a hubszamot veszi alapul. Mindketto teljesseggel elavult, a tovabbiakban mertekegysegkent hasznalhatatlan. a DSL ugyanugy barmit jelent 64K es 1,5M upload kozt, mint a LANT1, ami szinten barmi lehet 64K es 1,5M upload ertek kozt. Az uj rendszer kizarolag az upload savszelt veszi figyelembe.
A csalás lehetosege nem tobb, mint a mostani rendszernel, plusszkent adodik hozza hogy a tul lassu letoltes valoban figyelmezteto jel. Az ellenorizhetoseg sem nehezebb, mint eddig. A kishubok is boldogan viragozhatnak, hubszam tekinteteben nem all be valtozas, sot, + 1-2 hubert nem valoszinu h kickelnenk. Mas felszines ellenerv nem szokott felmerulni.
Nyilatkozzatok, foleg akikkel mar fel eve beszeltuk, hogy mikortol vezessuk be, a szept vege jo-e. Nyilvan elofeltetele a savszel beiratasa, ami eliten januar ota kotelezo. -
tomo #11296 "Vegyünk egy tipikusabb példát: A 384K/64K DSL 2 slotot adhat, max 3 hubot latogathat, es igy 4K korul lehet tole tolteni slotonkent."
ööö, hogy is van ez? 2lot *3 hub az 6 slot. 64k upload az 8 kbyte. 8kilobyte /6 slot, az slotonkent kicsivel tobb mint egy kilobyte. szal akkor hol a 4 kB/s ?
(vagy valamit felreertettem.)
udv tomo -
#11295 es a tettek mezejen lesz a regi slotrendszer fejfaja? :] -
#11294 nem-nem. most utoljara. most mar a tettek mezeje jon. at lett mar beszelve 500szor ;) -
blackgamer #11293 -
blackgamer #11292 kivéve ha PtokaX (TestDrive 4) hubszerver fut -
cyrus #11291 ezt megmondhatjuk neked itt is : NEM -
blackgamer #11290 3.) illetve megtudakolom, hogy a hub áthidalja-e a dolgot egy IRC szerverre is
de azért kösz -
#11289 1.) nem
2.) megosztod a HUB szabályzatában előírt adatmennyiséget -
#11288 Mezei userként nekem tetszik az ötlet. :) -
blackgamer #11287 Hello! nulla megosztással és dc++-al belehet menni minden hubra chat-elni?
ha nem, akkor mi lehet rá a megoldás? -
#11286 dentro mint egy jo triggerbot ugy ugrik a "slotreform" szora ;]Egyebkent tetszik bar meg ugyis 1000szer at lesz beszelve a tema :] -
#11285 Hehe, slotreform tema megint. Leadom a disszertaciom, utana bevezetjuk Eliten az upload savszelre kert slotokat.
Vegre nem lesz 128kbitre korlatozott LAN 30 slottal, meg hasonlok. Cél hogy min. 2Kbyte/slot sebesseg, de atlagosan 4-5 Kbyte adodjon. Ez a multisourcenak is kedvez: 10-12 azonos TTHju forrasnal tobb amugy is ritka, igy nagyszeruen ki lehet hasznalni a teljes atlag 64K savot, igazan gyorsan lejon a masik user családi videoja, majd a slotot hamar át lehet engedni másnak. A ritka daraboknal sem kell majd hetekig izgulni, hogy vajon fenn lesz-e masnap is ugyanaz a user.
A megengedett hubok szama tobbe nem tekintheto mertekegysegnek, nem mindegy hogy 3 oriashubon vagy, vagy 3 db 20 fos hubon. Ezért egységesen 256Kbit/s uploadig max 3, a felett max 5 hubon lehet tartozkodni. (Ugyebar a 64K-s dslnek mar most meg van engedve a 3 hub, ez nem jelent valtozast.)
UPLOADsávszél..............slotszámszabály......hubszámszabály....slotonkénti sebesség
.................................................................................................................................
xx/56 kbit és ez alatt............................1 slot.................max 1 hub --> ~5k/s/slot
xx/128 kbit-ig...................................... 2 slot.................max 3 hub --> ~4-8k/s/slot
xx/256 kbit-ig......................min 2 max 4 slot.................max 3 hub --> ~8k/s/slot
xx/512 kbit-ig......................min 3 max 6 slot.................max 5 hub --> ~10k/s/slot
xx/2Mbit-ig..........................min 4 max 8 slot.................max 5 hub --> ~16k/s/slot
e felett................................min 5 max 20 slot...............max 5 hub --> ~32k felett/s/slot
Vegyünk egy tipikusabb példát: A 384K/64K DSL 2 slotot adhat, max 3 hubot latogathat, es igy 4K korul lehet tole tolteni slotonkent.
Az uj szabalyozas kedvezo mellekhatasa, hogy a kulso savszelkorlatozos progi -szituacion is javit, amig a feltuntetett savszelre kert slotokon min.4K korul csurog az adat, addig nincs baj. Természetesen tovabbra is a dc kliensbe epitett korlatozast javasoljuk, a nevleges savszelesseg ertekenek min 80%-ára.
Bevezetes: szept vege-okt eleje, hubprogit kicsit at kell irni, plussz megvarnam hogy mas hubok is csatlakozzanak, egy ilyen nagymervu reform csak osszefogassal valosithato meg. Hiszem hogy jobb lesz tole a helyzet, es tudom hogy ebben masok is hisznek, sokat beszeltunk mar rola. Toti, Norti, Hippo, Omegared, Wakeupneo, zzThunder, es meg nagyon sokak akik az elmult honapokban tamogattatok az otletet: Szept vege megfelel?
-
#11284 Hogy pontos legyek, elsosorban emiatt a masik fele miatt tiltjak (tiltjuk) a tobbszalat amig nem teljesen megbizhato. Az hogy fagy az telleg csak sajat riziko, de a visszaosztos dologgal akar tudatlansagbol es minden rossz szandek nelkul szurhat ki a masik felhasznaloval. Amin lesznek "hulyebiztos :)" es nem hibazo tobbszalu kliensek, valoszinuleg valtozni fog a helyzet (es nagy eselyjel a slotrendszerrel egyutt) -
norti #11283 Pontosan. Ez a másik fele. Sajnos a felhasználók 90%-a - valljuk be - nem sokat foglalkozik semmivel, csak hogy letöltse az aktuális fájdalmát és továbbálljon. Azzal már nem nagyon törődik mi a lényege az egésznek, hogy leellenőrizze jól töltötte-e le, ne rakjon be rossz forrást a letöltésbe, stb... Arról már ne is beszéljünk hogy illene visszaosztani azt amit letöltött egy ideig... -
#11282 A fő baj az, hogy vki letölti hibásan, majd visszaosztja, mások is letöltik hibásan stb.. egyre több hibás fájl lesz, általánosan romlik majd a fájlok minőségének színvonala. Egyik HUB-ról terjed a másikra, mivel a látogatók jórésze több helyre is jár. -
Garfield #11281 Tehát akkor igazából a fő probléma, hogy a szegmentálással kontrollálhatatlan lesz a hubonkénti slot-nyitás ellenőrzése? -
Garfield #11280 De a hubok miért tiltják, ha a felhasználó a saját rizikójára használni akarja?
Elvileg ha én szívni akarok azzal, hogy egy fájl esetleg CRC-s/olvashatatlan lesz, ám legyen, hülyének lenni mindenkinek alkotmányban biztosított joga. Valami egyéb gond van vele? -
norti #11279 strongnak tényleg az a baja hogy fagy...
többszálas letöltés: most már nem lenne vle gond, ha lenne olyan kliens ami működik megfelelően, de mint látod strong fagy, zdcből meg még nincs teljesen tökéletes ILLETVE át kellene gondolni a soltrendszert is ennek fejében. -
Garfield #11278 Mellesleg lenne egy kérdésem (ha sokszor volt már, akkor bocs):
Miért nem szeretik a hubokon a töbszálas letöltésre képes klienseket? Elvileg sokkal optimálisabban kihasználja a fájlcserélő rendszert a többszálas letöltés, minthogy egy fájlt egy embertől próbálunk leszedni. -
Garfield #11277 Hmmm...
Egyelőre érdekesen alakul a probléma, mivel késő délután egyvalami változás történt az addigi DC-használatomban: Felmentem a Mátrix hubra. Amióta viszont nem vagyok rajta, azóta érdekes módon minden oké újra. -
Garfield #11276 Üdv!
StrongDC 1.00 RC7
Késő délután óta azzal szórakozik, hogy tetszőleges idő elteltével fogja magát és megfagy oly módon, hogy csak lecsukni lehet a tálcára, illetve bezárni. A vinyó led pislákol ugyan, vagyis csinál valamit, de semmilyen fájlt nem találtam, melynél a módosítás dátuma változott volna. (Háttérben futó program ügyködése kizárva.) Egyébként két és fél napja pöpec nélkül megy.
Van valakinek valami jó tippje, mi lehet vele?
Ha nagyon muszáj, akár le is cserélhetem, de a szegmentált letöltés naggyon tetszik, ez lenne a végső megoldás.
(Ha csere, akkor:
1. milyen tutifrankó kliens legyen?
2. elég a queue.xml-t átvinni a letöltendő cuccok miatt?)
Köszi -
norti #11275 Hír mindig van :D Ahogy a Blikkben is megírják mindig az aktuális igazságokat ;) -
#11274 na majmellásuk. van arról hír, hogy korlátlan lesz a chello? -
#11273 msnezhetsz pl csellosokkal ;) igazabol tokmind1 hogyan, milyen programmal, csak chellostol tolts, a dc erre egy lehetoseg (ha jol tudom van kifejezetten chellosoknak mukodtetett hub is) -
#11272 Főnököm baráti tanácsára, mivel júliusban 137GBvolt a cégnél a netes forgalmam(1hét szabi) előfizetek a chello dolgozo-net csomagjára. Működik az a dolog, hogy ha chello-stól töltök dc++-on nem ketyeg a 15GB limit? Más lehetőség is van a hálozaton belüli korlátlan használat kimerítésére? -
#11271 Ejj valld csak be nyugodtan hogy az otthoni "Kamaszutra - DCre alkalmazva" cimu kotetedet akarod boviteni -
#11270 Mit gondolsz hippo miert kertem fenykepet? Erdekelne hogy hol az az enter. Lehet hogy nagyon jo helyen van. Fontos, hogy a töltés ideális pozicióból induljon. :) -
#11269 Probalkozzon a kamaszutraval hatha valami masik poz jobban fekszik neki (mondjuk az "enterrel kettot kattintok a partnerem testen" poz sztem nincs benne, de ki tudja...) -
#11268 -
#11267 Ez má' azé' durva volt -
#11266 Ja de: van a misszionárius pozíció is a letöltés indításához -
cyrus #11265 azért mert egy 12 éves kis hülyegyerek....
meg kell mondani neki így :
-fogjad meg az egeredet (jobboldalt, a billentyűzet mellett)
-mozgasd, látod hogy mozog a képernyőn a kis nyilacska ? (a képernyő előtted van)
-a kis nyilacskát vigyed rá a letölteni kívánt fájlra, a egér segítségével.
nyomjad meg az egér gombjai közül a jobb oldalit egyszer, mikor a fájl nevén van a kis mutató
-a legördülő menüből (a menü a képernyőn fog legördülni, ne lapődj majd meg...) válaszd ki a letöltés opciót (vastagon van szedve hogy könnyen megtaláljad)
-ha ez megvan és rávitted a kis nyilacskát akkor nyomjad le az egér BAL gombját.
-köszönd meg a segítséget -
#11264 Kerlek tegyel be egy fotot hogy nalatok a Marson hogy neznek ki a szamitogepek es az adatbeviteli eszkozok. Kezdem elveszteni a szalat. Mi a fenenek kattintgatsz az enter gombbal ? LOL