Direct Connect
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"... ügyeskedhet, nem fog a macska egyszerre kint s bent egeret.\"
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
1) hangnem miatt kimoderált hozzászólások <#banplz>#banplz>
2) "mi közöd hozzá?", párhuzamosan azzal, hogy úgy egyébként a slotreform önkényes, és nehogy neki merjünk fogni <#falbav>#falbav>
3) foglalkozz a f*rkaddal. <#unalmas>#unalmas>
Szerintem ez közérdekû, bármit is ír elõ az amúgyis gyenge hatásfokkal betartott másik szabályzat. Ha úgy tetszik, a közérdek felülírja. Megjegyzem, a userek nálunk nem produkáltak nagy botrányt, tudomásul vették.
Nem, valóban nem szent, de van indoka a kisebb súlyú szabály átlépésének, mégpedig egy nagyobb súllyal a latba esõ: a userek tájékoztatása. Persze vannak olyan hubok, ahol akár a szabályzat sem nyilvános <#duhos2>#duhos2>
<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
Ezt elég világosan összefoglaltad, nem a te hibád, hogy már augusztus végén is ugyanitt tartott a fórum. <#confused>#confused>
Neo, ha ezt így nem írom le, bárki külsõ szemlélõ számára úgy tûnhetne, hogy a dc kaotikusabb, mint amennyire. Szerintem legalább bátorításképp jó, ha helyet kap ez is.
Szvsz neked csak hasznod van abból ha mindenki a kevesebb slot híve! Hiszen neked tök mind1 mennyi ember osztozik az adott feltöltési sávodon 3 vagy 6. Egyértelmû, hogy ideális esetben ugyanannyi az adatmozgás csak 3 ember fel annyi idõ alatt leszedi a dolgát mint 6.
A haszon akkor jelentkezik ha te akarsz valakitõl tölteni és belekezd rendes sebességgel nem napokig nyûglõdve. Ha mégse lenne szabad slot akkor is tuti, hogy gyorsabban felszabadul mert aki fogja gyorsabban leszedi és te jöhetsz utánna.
Az itt elhangzott hozzászólások tényleg nélkülöznek minden komolyságot ami alapfeltétele lenne egy érett vitának. Én úgy látom az a fél is csak ökörködik itt amelyik írogat. Legalábbis bizonyos hozzászólásokból az derül ki.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Tudtam, hogy ez lesz, már ismerem az embereket a dc-n <#duhos2>#duhos2>
De ehhez hozzá kell szokni... Válltoztatni úgysem tudsz ezen..
\"Nem a hideg, kevély világnak, Neked szántam regényemet. Bár adhatnék a hű barátnak Ennél méltóbb hűség-jelet.\"
\"Nem a hideg, kevély világnak, Neked szántam regényemet. Bár adhatnék a hű barátnak Ennél méltóbb hűség-jelet.\"
Az alábbi problémám van, remélem tud valaki segíteni:
Feltettem az új 0.668-as dc++-t. Aztán egyik napról a másikra minden kapcsolódásnál amikor infót szedne le a hubról (akár letöltés akár keresés találat) egy security alert felirat jelenik meg. A norton antivirus küldi. És felajánlja, hogy permit-eljek. Engedélyezném is de nem megy továbbra sem. Tõlem tudnak vinni de infó semmi nem érkezik be. Aztán megnéztem a norton log-ját és ott találtam valami "general rules blockolja a bejövõ cuccot" szöveget (persze angolul). Akármit próbálok állítani (zonealarm kikapcsolása, norton antivirus leállítása) nem enged továbbra sem semmit leszedni.
Van valakinek ötlete illetve találkozott már ilyennel? A régebbi verziót visszarakva is ugyanaz a hiba.
Köszi elõre is!
Indokolási kötelezettséget érzek tehát a szabály alkotóira nézve. Ennek eddig van, aki önként eleget tett, többé-kevésbé. De a most folyó események alapján szerintem tarthatatlan az önkéntes indokolás, mert a szándékos elszabotálásra, így az általam felfedezni vélt önkényesség elleplezésére nincsen szankció. Ezért alkalmazzuk a nyilvánosság szankcióját. Ez a userek érdeke, mármint általában véve a szankcionálhatóság és a teljes megismerhetõség - az, hogy konkrétan most ez látható, csak egy példa, miért hasznos ez.
szerintem ez a helyzet fog allandosulni.
Véleményem szerint ha ezek a viták a nyilvánosság kellõ mértékû és terjedelmû ellenõrzése mellett folyhatnának, kevesebb improduktivitás és obstrukció történhetne, érdemibb hozzászólások születnének a döntéshozók részérõl, és így elkerülhetõ lenne a nagymértékben diszfunkcionális döntések meghozatala.
Akinek van füle, hallja.
Kifejezetten kérem, hogy az ide postoló nem-op userek is nyilvánuljanak meg ebben a kérdésben - talán õket érinti legközvetlenebb módon.
Sajnos ezt a hubok közül nem mindenki látja így, van akit az egész nem is érdekel. Ezért van az hogy a szabályok az egységesülés helyett a széttartás felé haladnak. Te mint egyszerû user választhatsz hubok és egy picit szemléletek között is. The power iy yours 😊
Independence, Elite, HWB.
DE!
Elite -rõl kibasznak, mert: "<Oxygene> A beállításaid nem felelnek meg a szabályzatnak. A hub szabályzata 3 slotot kér. Nyiss 3 slotot a jelenlegi 6 helyett, hogy a hubon maradhass"
De ha 3 slotot nyitok, akkor meg Independence -rõl basznak ki, így a 2 hub egyidejû használata kizárja egymást.
Ez nem baromság?
Miért nem az a szabály az Elite -nél, hogy MINIMUM 3 slot kell. Miért fáj nekik, hogy többet nyitok?
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Hub szabalyzatkrol kialakult vitahoz egy megjegyzes: Kar hogy az egyik fel csak k**a anyazik, szerintem igazan elmondhatna hogy o miert azt a szabalyzatot talalta ki. Velemenyem szerint az is eleg lenne ha azt mondana hogy mert ezt akartam, es mert a kabeleseket jobban szeretem mint a dsl-eseket. Persze valami ertelmesebbet varnek.
Egyebkent szerintem tok mindegy hogy mik a szabalyok addig amig olyan embereket latok hubokon, hogy a kapcsolat tipusa 28.8kbps, a megjegyzesbe meg <1M/384K>1M/384K>van irva. hozzateszem ilyen es hasonlo mindegyik hubon van.
<#sniffles>#sniffles> na csok.

<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Miért kéne TÖBB slotot nyitnia annak, aki 4 kis hubon van (mondjuk összesen 200 fõvel, ilyen baráti csevegõs hubok) mint annak, aki 2 hubon van (monjuk matrix + koli, összesen 11000 fõ)...
Egyértelmü dolog, hogy a hubszámra slot kérés teljesen elavult, idejétmúlt.
Miért kéne ugyanannyi slotot nyitnia annak, aki 4 kis hubon van (mondjuk összesen 200 fõvel, ilyen baráti csevegõs hubok) mint annak, aki 2 hubon van (monjuk matrix + koli, összesen 11000 fõ)...
Ez igy teljesen irracionális, hiszen a slotok száma a feltöltéshez kell, a feltöltés sebessége pedig _NEM_ attól függ, hogy az adott illetõ hány hubon van, hanem attól, hogy milyen a feltöltése.
Igy én is egyértelmüen az uploadra-kérek-slotot rendszer mellett vagyok.
A vitának már réges régen nem errõl kéne mennie (hogy hubszámra, vagy uploadra kérjünk slotot), hanem arról, hogy adott uploadú userek hány slotot nyissanak, és max. hány hubon lehessenek.
Neo Pilota hibáit nem javítod? <#vigyor5>#vigyor5>
Admi egyetértek veled...
Don\'t Panic! Lua Support: http://ro.4242.hu Strongdc++ lite http://ro.4242.hu/strong_lite
"hogy mi baja a te hub/slot rendszerednek"
legfobb baja, hogy nem letezik. a mi slotrendszerunk feltoltesi sav alapu, nem pedig hubszam alapu.
a #12014 -ben felvetett dolgokra nem kaptam valaszt meg. valaki a kolibol legyen kedves tegye meg.
It\'s not hard to meet expenses...they\'re everywhere.
DCH++ rulz
Eleg ego, hogy mikozben valami minihubon opot jatszol, egy egyszeru, uj felhasznaloknak szant 40 soros tablazat ertelmezesevel is gondjaid akadnak. Segitek ezuttal, mert rossz nezni ezt a szerencsetlenkedest.
Azt csak "kebzeled", hogy neked 5M/5M wirelessed van. Kerlek ne hazudj ekkorat, ilyen ugyanis nem letezik (forras: koli.sytes.net). A te neted valamivel jobb egy /512K DSLnel, de nincs olyan jo, mint egy /256 kabel. Kovetve a szabalyzat random logikajat, egyertelmu, hogy minimum 26, de maximum 11 slotot kell nyitnod, termeszetesen hubonkent. A kapcsolattipushoz pedig "Extranagy sebessegu ISDN"t allits be. Ha tovabbi gondjaid vannak, keresd priviben sbirot, o mindig keszsegesen beszelget hozzad hasonlo gyenge ertelmu userekkel.
😊
- humor off.
It\'s not hard to meet expenses...they\'re everywhere.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
there is no spoon <#vigyor4>#vigyor4>
Ezt volna jó megérteni.
A feltöltése valakinek ha 64Kbit/sec akkor az 64Kbit/sec akkor is ha az illetõ adsl, isdn, wireless, Lan T3 kapcsolattal megy fel egy hubra. (vagy ha a gépe füstjelekkel küldi a csomagokat)
Szóval miért, oh miért kell egyforma képességü netkapcsolatokat ilyen, már bocsánat, de ostoba módon megkülömböztetni egymástól? Miért lehet ennek maximum csak 2 uploadslot, miért lehet amannak (a felfelé szintén ugyanolyan gyors netnek) maximum 4 upload slot?
Hasraütve van ez kitalálva? vagy ennek szebb a neve azért? vagy miért? 😄
Don\'t Panic! Lua Support: http://ro.4242.hu Strongdc++ lite http://ro.4242.hu/strong_lite
Ez az oszlop a SlotPerHub. Jóskának van 256Kbit uploadja. Ha 1 hubon van fent akkor is 256K, ha 4-en akkor is 256K. Miért kelljen 2 slotot nyitnia ha 1 hubon van és miért 8-at ha 4-en? Ugyanazt a tortát miért vágja nyolc felé, így csak morzsák jutnak, ez igazságosabb vagy ésszerûbb így?
A másik érdekesség a kapcsolattípusok szerinti különbség. Pista nethozzáférése 128Kbit uploadot biztosít. Miért vonatkozik rá más szabály ha ez isdn és nem wireless, cable vagy dsl? Miért ugyanaz a szabály 256K és 512K wirelessre ha 256K-s cablere és dslre más mint 512k-s cablere és dsl-re? Miért mehet egy 768K-s dsl 6 hubra egy 768K-s cable meg csak ötre? A torta amit Pista felvághat ugyanakkora, mit számít hogy citromos, csokis vagy diós?
Nehéz betartatni egy szabályzatot, ha az alapelvei érthetetlenek (majdhogynem felfedezhetetlenek) és nehéz vele vitázni is. Mi a jó az önálló szabályzatgyártásban, ha semmi valódi új tartalom nincs mögötte.
Azért fontos nekem, hogy minél több embert elérjek mert nem gyakori dolgokat keresek hanem ritkaságokat. Ha egy új film vagy game kell megyek fizetõs FTP-re mert ott azonnal letölti max speeden szvsz gyorsabb, egyszerûbb.
Én a DC-t elsõsorban olyan dolgok beszerzésére használom ami ritkaság számba megy. Anno pl kerestem egy albumot ami meg se jelent nem is volt meg csak 1 embernek, de megvolt.
Én úgy képzelem el, hogy 3 slotot kell nyitnod összesen és akkor is ha 2 hubon vagy csak 3 slot kell.