Direct Connect
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A slotszám nekem tök mind1 bár tény, hogy a 3-4 az jobb mint a 6 de ismét mondom nekem azért lenne fontos, hogy több nagy hubon egyszerre és folyamatosan lehessek, hogy az az átkozott adat amit keresek nagyobb valószínûséggel legyen meg.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Don\'t Panic! Lua Support: http://ro.4242.hu Strongdc++ lite http://ro.4242.hu/strong_lite
\"... ügyeskedhet, nem fog a macska egyszerre kint s bent egeret.\"
Nos, par teny az "azertsemleszugy-hulyeseghez". Ime itt van Koli hub jelenleg ervenyes slotrendszere, a hivatalos sitejukrol linkelve. Ez az utan szuletett, hogy itt SGn (visszaolvashato aug-szept kornyeke) honapokig elemzgettuk a temat, es latszolag arra jutottak hogy valoban van ertelme feltoltesi savszelre kerni slotot hubszam es kapcsolattipus helyett, am "dentro nem olyan okos, mint ahogy hirlik" (ez ervkent hangzott el).
Nos, a kolis slotrendszer egy kb 40 soros, onmaganak tobb helyen ellentmondo tablazat. Eleg bizarr.
A tablazatrol hamar latszik, hogy koli meg mindig ugy gondolja, hogy aki 3 darab 20 fos hubon van, annak 3-szor annyi slotot kell nyitnia a 60 userhez, mint aki 1 darab 6ezres hubon. Az oka rejtely.
Koli azt is gondolja, hogy 1 Mbit feltoltes alatt nem letezik LAN, ezzel ujra arra kenyszeriti pl az E1/T1/ (1,44 Mbit) vagy E3/T3/ (34 Mbit)(vonalat oszto kolik (40-200 gepre osztott net) lakoit, hogy hazudjak magukat dslnek vagy isdnnek, hogy aztan majd jol ki legyenek rugva hamis kapcsolatert (ha kolirol nem, mas hubrol tuti). Es akkor meg nem emlitettem a felsobb vezetes altal bekorlatozott feltoltesi savszellel rendelkezo intezmenyeket.
Koli szerint egy /512kbites DSL 512-je tobb, mint egy radios technologiaval kozvetitett net /512 kbitje, ezert a dsl-es akar 5 hubon lehet 10 slottal, mig a wirelesses arc csak 4 hubra mehet, max 8 slottal. A /256 kbites muholdas net viszont koli szerint feler az /512-es wirelessel, hiszen ok is 4 hubra mehetnek, 8 slottal. Semmi onkeny nincs ebben, az 512 valoban tobb az 512-nel, illetve az egyik 512 egyenlo a 256-tal, mig a masik nem, a hulye is latja.
Ez termeszetesen tobb helyen is elofordul, peldaul a /128-as dsl (6 slottal 6 fele oszthatja) is sokkal 128-abb a /128-as isdn-nel (4 fele oszthatja). A /128 lant meg felejtse el akinek van, es nyisson 50 slotot.
Peldaul az /512-es wirelesseket (max 8 slot)is buzditanam a netszerzodesuk visszamondasara, egy /386 kabel koli szerint gyorsabb (akar 10 reszre oszthatja). A sort meg folytathatnam...
Es igy vegezetul a slotszabaly igaz gyongyszeme, a mikrohullamos net. Koli meglatasa szerint ez kizarolag /64 kbit savszellel kerulhet ertekesitesre a Fold minden pontjan, sot, az egesz Univerzumban. Ez utobbi szukseges is, hiszen foldi matematikaval a minimum 2 slot de maximum 1 slot szabaly betarthatatlannak tetszhet.
Nos, elhiszem, hogy nehez barmifele ertelmes slotrendszert kepezni ugy, hogy azertsem az egyetlen stabil adatra, a feltoltesi savszelre, es annak reszekre osztasara epuljon, de azert 10 korommel ragaszkodni sem kellene a hubszamos kapcsolattipusos elavult eszmekhez, mert ez nem tesz jot a usereknek. Mi szeptember 28 ota kerjuk az uj (wakeupneo altal is beidezett) slotrendszer tartasat, beteljesedtek a remenyeink, valoban kezd ritka jelenseg lenni az 1K-2K alatt csurdogalo letoltes, es a userek is kezdenek hozzaszokni, hogy a kapcsolatuk sebessegevel tisztaban lenni pont olyan alapveto dolog, mint autovasarlas elott megkerdezni hogy hany loeros. A tablazat 9 sorbol es 3 oszlopbol all, nem mond ellent onmaganak, es bizonyitottan jol mukodik. Ha nem letezne az altalad megkerdojelezett "azert sem lesz igy-hulyeseg", akkor valoszinuleg nem toltott volna par ember orakat egy hatalmas ertelmetlen tablazat elkeszitesevel, hanem siman atkopiztak volna a meglevot, mint azt anno javasoltuk is, hosszas kozos egyeztetes utan.
Ugy gondolom hogy SG forum nagyszeru felulet az ilyen kifejtos velemenynyilvanitasra, kulonosen egyx ennyire usereket erinto ugyben. Nem hiszem, hogy ophub vagy privi szintre kellene bujtatnunk ezeket a gondokat.
Valaszt varjuk, sokezer userrel egyutt. Tovabbi kellemes hetveget.
It\'s not hard to meet expenses...they\'re everywhere.
Sõt tovább megyek azoknak is joga tudni ezt aki csak gondolkozik azon, hogy majd a Koli-t használná.
Én mindenesetre a kisebb ellenállás fele fogok haladni. Ha tehát lesz egy olyan lehetõség valaha (jan1-tõl), hogy egyszerre 2 nagy hubon legyek akkor engem nem fog érdekelni, hogy mi a nevük a lényeg, hogy én minél több usert érjek el és fordítva. Most a Koli a favorizált mert ott van olyan cucc ami nekem kell viszont van aki a Mátrixon keres félbehagyott project miatt szóval marad az ide-oda ugrálás egy ideig.
Lassan lépek is haza melóból ennyi elég. 😊
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Viszont tényleg nagyon hasonlít a webes szabályzatra. Ilyen szempontból nem számít, honnan vesszük a norma forrását, az ugyanolyan mértékben érvényes és alkalmazott. Mindössze megdõl a nyilvánosságra alapuló érvem.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Ezek szerint sbiro segget csinaltal a szadbol azzal, hogy tegnap ophubon 18 ora 58 perckor beraktal egy masst arrol, hogy kolin ez lesz kotelezo tegnap esteteol.Nem veletlen volt, nem irtad utana , hogy "bocs, megse". Ha most idemasolom, akkor elkezdesz kotozkodni, hogy nem masoljak ophublogot, nem adom meg ezt a lehetoseget. Tudod, ha en mondok valamit koruziben, akkor azt at szoktam gondolni. Mi a fenenek irtal egy masst mas hubok opjainak arrol, hogy aznap estetol ez ervenyes nalatok, ha ez titkos koli userei elol is???
De lasd hogy nem csak formai kerdesekrol van szo, vegyuk akkor a most ervenyes es ezek szerint ervenyben marado szabalyzatotokat.
ITT TALALHATO A koli.sytes.net weblaprol indulva. Nekem kisertetiesen ugy tunik, hogy tartalmat tekintve szinte teljesen ugyanaz a tablazat, belertve a csodas minimum 2 slot maximum 1 slot sort is.
Akkor mirol beszelsz sbiro? A #12002-ben leirtak azonosan ervenyesen.
Kerem a moderatort hogy a hozzaszolasomban cserelje az xls tabla linkjet a http://tejszin.cjb.net/sph.php linkre. Koszonom.
Mivel a hozzászólás nem ütközik egyik moderálási elvbe sem, igy kérésedet sajnos nem tudom teljesiteni.
\"Nem a hideg, kevély világnak, Neked szántam regényemet. Bár adhatnék a hű barátnak Ennél méltóbb hűség-jelet.\"
Röviden és tömören. A dentro által ide berakott link nem lett megengedve hogy nyilt fórumra kikerüljön. Kizárólagosan belsö használatra készült ami látszik is a formátumán.
Megkérem hogy töröljék a fórumról.
köszönöm sbiro
Nos, az uj kolis slotrendszer egy 40 soros 14 oszlopos, onmaganak tobb helyen ellentmondo excel tablazat. En nem fizetek MS termekert, ezert nem is hasznalok olyanokat, az OpenOfficeom pedig nem birja ertelmezni az utolso 3 oszlopot, vagyis a slottabla eleve csak az MS rajongo usereket celozza. Mindegy, utolso 3 oszlop nelkul is eleg bizarr.
A tablazatrol hamar latszik, hogy koli meg mindig ugy gondolja, hogy aki 3 darab 20 fos hubon van, annak 3-szor annyi slotot kell nyitnia a 60 userhez, mint aki 1 darab 6ezres hubon. Az oka rejtely. (pedig mar a file neveben is hirdetik: slotperhub.xls)
Koli azt is gondolja, hogy 1 Mbit feltoltes alatt nem letezik LAN, ezzel ujra arra kenyszeriti pl az E1/T1/ (1,44 Mbit) vagy E3/T3/ (34 Mbit)(vonalat oszto kolik (40-200 gepre osztott net) lakoit, hogy hazudjak magukat dslnek vagy isdnnek, hogy aztan majd jol ki legyenek rugva hamis kapcsolatert (ha kolirol nem, mas hubrol tuti). Es akkor meg nem emlitettem a felsobb vezetes altal bekorlatozott feltoltesi savszellel rendelkezo intezmenyeket.
Koli szerint egy /512kbites DSL 512-je tobb, mint egy radios technologiaval kozvetitett net /512 kbitje, ezert a dsl-es akar 5 hubon lehet 10 slottal, mig a wirelesses arc csak 4 hubra mehet, max 8 slottal. A /256 kbites muholdas net viszont koli szerint feler az /512-es wirelessel, hiszen ok is 4 hubra mehetnek, 8 slottal. Semmi onkeny nincs ebben, az 512 valoban tobb az 512-nel, illetve az egyik 512 egyenlo a 256-tal, mig a masik nem, a hulye is latja.
Ez termeszetesen tobb helyen is elofordul, peldaul a /128-as dsl (6 slottal 6 fele oszthatja) is sokkal 128-abb a /128-as isdn-nel (4 fele oszthatja). A /128 lant meg felejtse el akinek van, es nyisson 50 slotot.
Peldaul az /512-es wirelesseket (max 8 slot)is buzditanam a netszerzodesuk visszamondasara, egy /386 kabel koli szerint gyorsabb (akar 10 reszre oszthatja). A sort meg folytathatnam...
Es igy vegezetul a slotszabaly igaz gyongyszeme, a mikrohullamos net. Koli meglatasa szerint ez kizarolag /64 kbit savszellel kerulhet ertekesitesre a Fold minden pontjan, sot, az egesz Univerzumban. Ez utobbi szukseges is, hiszen foldi matematikaval a minimum 2 slot de maximum 1 slot szabaly betarthatatlannak tetszhet.
Nos, elhiszem, hogy nehez barmifele ertelmes slotrendszert kepezni ugy, hogy azertsem az egyetlen stabil adatra, a feltoltesi savszelre, es annak reszekre osztasara epuljon, de azert 10 korommel ragaszkodni sem kellene a hubszamos kapcsolattipusos elavult eszmekhez, mert ez nem tesz jot a usereknek. Mi szeptember 28 ota kerjuk az uj (wakeupneo altal is beidezett) slotrendszer tartasat, beteljesedtek a remenyeink, valoban kezd ritka jelenseg lenni az 1K-2K alatt csurdogalo letoltes, es a userek is kezdenek hozzaszokni, hogy a kapcsolatuk sebessegevel tisztaban lenni pont olyan alapveto dolog, mint autovasarlas elott megkerdezni hogy hany loeros. A tablazat 9 sorbol es 3 oszlopbol all, nem mond ellent onmaganak, es bizonyitottan jol mukodik. Ha nem letezne az altalad megkerdojelezett "azert sem lesz igy-hulyeseg", akkor valoszinuleg nem toltott volna par ember orakat egy hatalmas ertelmetlen tablazat elkeszitesevel, hanem siman atkopiztak volna a meglevot, mint azt anno javasoltuk is, hosszas kozos egyeztetes utan.
Tovabbi kellemes hetveget.
És majd itt jön a "nehogy már beálljunk a sorba"...
\"Nem a hideg, kevély világnak, Neked szántam regényemet. Bár adhatnék a hű barátnak Ennél méltóbb hűség-jelet.\"
A pillanatok öregítenek, nem az évek!
Feltöltési sebesség Slot Max. Hub Min. UpLimit
64 KBit 2 2 6
128 KBit 3 3 11
256 KBit 4 4 25
512 KBit 6 5 50
1024 KBit 8 6 100
2048 KBit 10 7 200
4096 KBit 20 8 400
4096 KBit 30 10 NINCS
Megtudnátok mondani, hogy melyik DC verzió mûködik jól Win98 alatt??
Ha leírnátok ide az jó lenne. Mindenesetre káros nem lenne.
<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
A ritkább fileok letöltésében slotreform jelenthet majd elõrelépést, remélem Mátrixon jan 1-tõl bevezetitek és akkor egy kicsit felpörög a bevezetése más hubokon is. Akik eddig kivártak most már bevállalhatják a reformot. Új év új slotszabályok.<#vigyor4>#vigyor4>
Szebb napokat
Hol?
Mindenki értse ahogy gondolja..
Kellemes estét
Amennyiben sikerul ravenned egyes hubok vezetoit, hogy kompromisszumot kene kotni vegre annyi igergetes utan, akkor gratulalok neked... Eddig sajnos senkinek nem sikerult ez <#confused>#confused>
Mátrix: 6 slot kell
Koli: 4 slot kell
Elite: 3 slit kell
Na én nem tudom, hogy megy ez a DC közösség, de nem gondolkozott ezen még senki el? Mert hallok itt olyan kezdeményezésrõl, hogy azonos beállítások legyenek, de ennek jelét nem látom. Következõ a kérdésem aki esetleg valamelyiken illetékes meg tudja mondani milyen szempontok alapján dönti el melyik slot szám miért jó? Mert a 3 példa közül a 3 és a 6 elég távol állnak egymástól.
Persze nekem addig nincs gondom amíg a Koli meg nem telik akkor jön a Mártix beállítások módosításával most azt se látom jött egy harmadik. Ahol nem tudtam mi kell csak tippeltem bann is lett a vége.
Gondolom elérhetõ lenne utánnanézni egyes Hubok külön szabályzatainak, de én logikusabbnak találnám ha már a meglévõ fenti oldalak mûködnének és ott közölnék a kapcsolatonkénti slotszámokat.
Csakis a hatékonyság érdekében.
Mondjuk az se értem miért jó ha az embert egy Hub-ra kényszerítik szabályokkal mert kettõn már nem lehet szabályok ütközése miatt.
Persze hogy jövök én ide, hogy beszóljak a nagyok dolgába és gondolom ha eddig nem történt elõrelépés a sceneben akkor most mért lenne már ha van valamiféle közösség. Ezért ahelyett, hogy itt elküldene egyes ember a fenébe az inkább nyugodjon le mert többet nem vetem fel a témát másrészt az osztós vélemény nem is hasznos a kérdésem megválaszolását illetõen.
"valós" IP címet biztos hogy nem fog szolgáltatni, ez téveszme.
a helyes megoldás: a szolgáltatódal beszélsz / írsz nekik mailt, hogy szeretnéd hogyha egy portot nyitnának neked. ez esetben tudsz aktív lenni
*hihi ** *
de tesem tudsz akkor aktiv lenni?!?!
vagy te hogyan használod akkor?
football without ultras is nothing
Bérbe vehet? reklámfelület...
TV-s kábelnetem van, 512es, de jó volna megfelelõen kihasználni végre ezt a p2p cuccoknál, szóval szeretnék énis AKTÍV lenni....
egy csomó leírást elolvastam bitorrenthez is meg DChez is, de sehogysem akar sikerülni...
sok dologgal nem vagyok még tisztában. 😞
gondolom a TVseknél van bennt a központi router, ugye? hogyan lehetnák aktiv? probáltam portot nyitni, 65510es portot is probáltam, de semmi sem segített 😞 win tûzfala természetesen lelõve,norton internet security-ban engedélyezve a progi.
ha bemegyek a hálózatokhoz, a helyi kapcsolatnál azt irja, h az IPm 10.xxx.xxx.xxx ez azt jelenti, h belsõ IPm is van? nem világos ez a rész nekem, mert a portforward.com egy teljesen más IP-t dob ki nekem. melyik a valós? mit tudok kezdeni ebben a helyzetben?
football without ultras is nothing
a különbözõ slotszabályoknak mi OP-ok sem örülünk, de sajna ez van 😞
A hubok vezetéseinek sokszor eltérõ a véleménye a slotszabályok tekintetében, és nyilván joguk van olyan szabályzatot bevezetni, amilyet akarnak.
A Matrix hubon elõreláthatólag 2005. jan. 1-tõl az Elite-n jelenleg is érvényes slotszabályzatot fogjuk bevezetni:
Feltöltési sebesség Slot Max. Hub Min. UpLimit
64 KBit 2 2 6
128 KBit 3 3 11
256 KBit 4 4 25
512 KBit 6 5 50
1024 KBit 8 6 100
2048 KBit 10 7 200
4096 KBit 20 8 400
> 4096 KBit 30 10 NINCS
Igyekszünk majd mindent megtenni annak érdekében, hogy a nagyobb hubok egységes (vagy legalábbis hasonló) szabályzatot vezessenek be.
Admiral
Örültem volna ha ezt mondod és nem lehülyézel. Bye!
Mert ha 4-nél több van akkor a Koli nem enged föl. Ha csak 4 akkor a Mátrixról kickelnek mert nem vagyok modemes legyen több slotom.
Nem kell azonnal leugatni én nem úgy szántam a kérdést csak te állítod be annak. Május óta jól ment egészen az utolsó hétig. Nekem csak egy válasz kell egy szám és húzok innen nem zavarom a köreitek.
Mondd Random.. Azon nem gondolkoztál még soha, hogy a hubüzemeltetõk a felhasználókért hozzák a szabályokat? Ha ennek az ellenekzõjérõl gyõzködsz itt most mindenkit, azzal határozottan ki tudsz akasztani, elsõsorban nem az boldogít minket, hogy az ilyen kérdésekre, mint a tied, válaszoljunk. Ezen kívül nincs semmiféle Hubfelügyeleti Központ, ami kötelezne bárkit is, hogy néhány konzervatív gondolkodású hub "nyiss kétmillió slotot" szabályzatához igazodni kelljen, csak azért, hogy fenn lehessetek két tök különbözõ hubon.
A sebességen alapuló slotszabályok lényege, hogy kevesebb slotot kérünk, mégpedig az internet-kapcsolatod sávszélességén alapulva, így remélve, hogy a letöltések átlagos sebessége növekszik. Bármi más kérdésed van, olvass vissza itt a fórumon, igen sokat beszéltünk már róla.
Magyar BCDC++ honlap: http://bcdc.dccafe.org Magyar LUA fórum: http://ro.4242.hu/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Most ezzel mi a helyzet? Direkt csinálják ezt a fenntartók?