14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• ibrik
    Nincs ott ráerőltetve semmi. Praktikus vagy nem praktikus, az mindegy, lényeg, hogy hibátlanul működik a dolog. Azt viszont elismerem, hogy voltak más hasonló próbálkozások, amelyek nemigazán sikeredettek - mégcsak internetszakadás vagy áramszünet sem kellett hozzá, hogy hibázzanak. Régebben a zDC++ is közéjük tartozott, de a stabil 0.306-os verzió óta semmi baj vele. Ha rossz lenne, akkor nem használnám.
  • FleetCommand
    a teljes TTH tree valószínűleg az inkonzisztencia hibák javításához kell, de ez most így hirtelen csak feltételezést
  • keeper2
    Na, felraktam ma a bcdc 0.670ax-et. Mivel olvasgattam valami olyat, hogy esetleg nem komálja, ha csak a régit frissítjük vele, így csak a queue-t és a favorites-t tartottam meg, a többi mind ment enyészetbe. Eddig bcdc 0.668 volt fent. Egyenlőre még csak annyit vettem észre, lényegesebb változást, hogy minden egyes a queue-ben levő filenál, ha valaki be van lépve, a felhasználótól letölt egy kb 1-2 kbájtos fájlt, ami TTH: file neve néven van nevezve. Viszont, a listában eddig is ott voltak a tth értékek, és én nem látok semmi változást a file listában az ilyen tth bigyó letöltése után, csak azt, hogy van egy csávó, akitől rengeteg kis file-om van a listában, és már egy fél órája csak ezeket a tth-kat tölti, nem valami értelmeset. Mire jó ez, ha már úgyis ott voltak eddig is a tth értékek?
  • HiPPoNaX
    Tobbszalas kliensekkel meg annyi szabad slot sem lenne, leven tobb slotot foglal 1 toltes (igaz, mindegyik slotot rovidebb ideig), de szvsz nem praktikus egy egyszalra irt protokollra mindenfele tobbszalu klienseket raeroltetni
  • Balo
    Tiltsátok csak a többszálú letöltést, sosincs senkinekse slotja, lehetetlen valamit is letölteni, még lassan se.... :@
  • galenius
    letöltés: 512 kb/s; feltöltés: 96 kb/s
    letöltés: 1024 kb/s; feltöltés: 160 kb/s
    letöltés: 1536 kb/s; feltöltés: 224 kb/s

Érvényes: 2005. március 7-től
  • dentro
    :(( ez eleg gyengus savszel, kedves ez az invitel. igen, az ujat ird be. altalanos beallitasoknal.esetleg ha tenyleg nem megy 8 fole rogton irj /64-et.
  • dentro
    kedves köcsög! (=ibrik, ahogy magadat nevezed)
    "nem csak az Elite az egyetlen HUB a világon..." ez igaz, ezert gondolom nem lesz gond, ha banolunk.
    "Hát én kábé 1 évig..." orulok a jo szemelyes tapasztalataidnak, de a "te" se nem objektiv merce, se nem statisztikai mennyiseg, igy semmi esetben sem alkalmazhato ervkent az egyedi tapasztalat.
    "Szóval az én véleményem, hogy nem kéne tiltani..." Egy bibi van, hogy szerintunk meg igen, es mi uzemeltetjuk a hubot.
    "Remélem megérted az érveimet,okos kislány vagy te..." Ha irtal volna ervet, ertenem. De ervet nem irtal, csak a sajat egyedi szemelyes tapasztalatodat, meg nemi szemelyeskedest az eszem mennyiseget es a nemi jellegemet illetoen.
    "Megj.: Amúgy meg csak hiszed, hogy tiltva van..." Tiltva van. A piros lampan athajtas is tiltva van, megis athajthatsz. Legfeljebb 2 dolog tortenik: 1. egyszer (v tobbszor) elkap egy rendor es nagyonmegbuntet, 2. csunya balesetet szenvedsz.

A tema reszemrol off, mar elegszer beszeltunk rola, olvass vissza.
    Udv,
    dentro
  • galenius
    nem de aztán rá jöttem hogy az invitel vitte le márc.7-től
    512/96-ra (nálam csak max 8-t éri el)
    gondolom most már így kell beírni a hub beállításoknál???
  • ibrik
    Nézd, nem csak az Elite az egyetlen HUB a világon...
    Az egyik HUB-lista linken, ami most van a kliensemben, azon most kábé 1500 HUB címe szerepel - ezek közül kábé 100-on szokott négyjegyű lenni a fentlévő felhasználók száma, ezeket szoktam látogatni (köztük vannak a nagyobb magyar HUB-ok is). Ezen 100 HUB közül csak kábé 10-ről rúgtak ki/nem engedtek be, de azokon sem konkrétan a kliens, hanem a sávszélkorlátozás miatt (az én netem miatt szükséges, régebben a BCDC++-t használtam emiatt, azzal ugyanúgy kirúgtak ezekről a helyekről).

Amúgy nem értem, minek tiltjátok még pont ezt a klienst...
    Régebben azért kerültek tiltás alá a többszálas kliensek, mert állítólag hibás letöltéseket csináltak.
    Hát én kábé 1 évig használtam a zDC++ 0.306-os és hónapokig a 0.401 verziót is, és ezalatt az idő alatt EGYETLEN EGYSZER lett hibás a letöltésem, de az is csak azért, mert egy játék letöltése közben történt egy előre be nem jelentett áramszünet a háztömbünkben.

Szóval "csak" két (lényeges) dolgot tudok mondani erről a kliensről:
    - MEGBÍZHATÓ
    - sokkal gyorsabb vele tölteni, nem kell egyetlen DSL-estől napokig tölteni egy cuccot (ha csak DSL-eseknél van meg a cucc), hanem egyszerre több felhasználótól letöltve ki lehet használni azt a [email protected] sávszélt, amit kifizettem az internetszolgáltatómnak.

Szóval az én véleményem, hogy nem kéne tiltani ezt a klienst.
    Remélem megérted az érveimet, okos kislány vagy te...

Megj.: Amúgy meg csak hiszed, hogy tiltva van...
  • dentro
    a ZDc sok hubon tiltott, eliten is.
  • dentro
    nem tudom miert van, de probalgasson tobb kliensverziot. regebbieket is. bcdc 0.670-et dicserik,elotte a 0.4032ay volt megbizhato.
  • dentro
    ugye nem zone alarm tuzfalad van? az tud ilyet. de mastol is lehet.
  • dentro
    nincs forumunk, irj az [email protected] cimre vagy keress opot a hubon ha gond van.
  • HiPPoNaX
    Oda van irva, bannolva lettel x idore, amibol meg hatravan vmennyi (azt is kiirja, pontosan hany ora), tehat kivarod a banod veget ha legkozelebb ilyen tortenik.
  • ibrik
    Akit érdekel:
    zDC++ 0.668-hoz az általam készített nem-hivatalos magyarítás immár az oldalamról letölthető:

http://ibrik.atw.hu
  • keeper2
    nos, nekem is invitel van, 512/128-as, de itt teljesen normálisan megy a net, bár, januárban többször megesett, hogy megszakadt és utána 1-2 órán át nem tudott visszatárcsázni, de mostanság ilyen probléma nincs.
    Ellenben, az egyik haveromnál (pár utcával lakik odébb, ugyanez a szolgáltató, ugyanez a csomag, ugyanaz a vírusölő és tűzfal verzió, ugyanúgy xp sp2) és nála ha fellép hubokra, oltárira leterheli a prociját, és a dc kliens is fagyni kezd. Ha ugyanazokon a hubokon van fent, mint én, az átlagos proci kihasználtsága 45-50% táján van, és kb percenként kimerevedik a dc egy 5-10 másodpercre, főleg, ha keresést is végez, ilyenkor nem változik semmi a képen, ha netán hosszabb időre merevedik ki, a windows a program nem válaszol állapotába vált, majd automatikusan visszatér a rendes módba, és időnként még a letöltési sebessége is visszaesik, de nem csak dc-ben, hanem akár egy sima webes letöltésnél is. Viszont a hálózat sebesség tesztelő oldalak szerint rendben vannak. cfos használva van, dc feltöltés limitálva szabályszerűen, próbáltam legújabb bcdc és czdc-vel is. És minden felesleges progit eltávolítottam, ami terhelhetné a gépet. Viszont, 3 gigás p4-e van, 512mb rammal, míg nekem 3.2+ -ra húzott barton, több memóriával ugyan, és szinte sosem csinál ilyet, de ha mégis, akkor is csak 1-2 másodperc. Sőt, van egy gyengébb gépem, win 2000, 433-as celeron, 256 mega sdram, ugyanazok a progik futnak rajta, mint a nagy gépen, és ugyanazokon hubokon van fent, és mégis, az ilyen kimerevedés is sokkal-sokkal ritkább és rövidebb mint a haveromnál, és a proci terhelés is kissebb (ja, és amúgy aktívban van, valamint nem volt hash-elés közben). Van ötlete valakinek, ez miért van? Végülis, az én gyenge ősrégi gépem lazán bealázza az ő bikaerős gépét, mondhatjuk...
  • galenius
    HELP!
    feltöltésre 4szál van megadva,nincs korlátozva mégis egy idő után 0 B/s -re radikálódik mindenkinél aki elkezd tőlem tölteni.
    kb két napja van ez.
    (másik topikban is említettem. az is lehet a probléma oka hogy 512/128-as netem van de két napja a feltöltés amikor mérem csak 48-at éri el..lehet hogy köze van ennek ahoz hogy az invitel valamit állítgatot március 7-ike óta?)
  • keeper2
    valaki meg tudná mondani, mi az elite hub fórumának a címe?
  • MerlinW
    www.dcinfo.org
  • Dodi
    ja, és BCDC
  • Dodi
    0.403-ról váltottam 0.670-re. Létezik az, hogy ebből kivették a letöltési sornál a fájlok hozzáadási dátumát? Nem lehet valahogy megjeleníteni?
  • Béla bácsi
    Egy kevés ésszel önállóan is elsajátítható, egyébként tele van a net ilyen témájú oldalakkal. Egy pár közülük: http://admiral.atw.hu/Forum/index.php, http://ssolitude2.atw.hu/.
  • Danman
    Hogy kell ezt a fránya DC++-t kezelni?Vagy van valakinek magyar?
  • MerlinW
    Szeretjük ám azokat a felhasználókat, akik csak addig vannak dc-n amíg letöltenek...
  • Taxus
    Elvileg IP-nek én a belső IP-met adom meg, a külsőt én is csak onnan tudom, ha neten rákérdezek. A belső IP-m utolsó 3 számjegye a szobaszám, és már ki lett próbálva, hogy a nemlétező szobaszám végződésű IP-k is működnek. Azt hiszem ötvözni fogom a két megoldást, amit javasoltál! Azaz nem félek majd 10-20 GB adatot feltölteni, és csak akkor megyek fel DC-re, ha van valami aktuális letöltésem. Kösz Dentro!
  • MerlinW
    /refresh volt?

illetve, nézd meg a dcplusplus.xml alján hogy ott van e még az ominozus könyvtár, amiben az az avi van. Ha ott van töröld azt a sort.

Természetesen a másodiknál ne fusson a dc.
  • Gladiator
    amijkor csatlakozni akarok a HWB-re, disconnectel, mert van egy 30 gigás avi benne. oks, kiszedtem. most már összesen van kb. 5 giga az egész megosztás, de még mindig azt írja ki, hogy ugye te sem gondoltad komolyan a 30 gigás avit?

mi a faszt csináljak?
  • dentro
    a korlatozott erteket ird be savszelnek, es aza alapjan adj slotokat. igy legalabb az a par rendes sebeseggel tud majd rolad tolteni. masik megoldas ha egyszeruen kevesebbet dczel. ritkabban vagy dcn, de akkor engedsz mindent.

valoszinu a napi 1-2 tulsagosan bitonsagos, ha 300-zal voltal a nyertes, akkor heti 60-100 meg siman elmegy.

sztem a belso ipdet nem tudod csak ugy ujrakonfiguralni, ha igy elnne, akkor ketnaponta valthatnal, es ugy egyik ipddel sem erned el a toplistas helyet. de nem igy van, dedikalt belso ip cimed van.
  • Taxus
    Sziasztok!

Koliból DC-zek, és egy hónapja (nálunk is) elkezdték üldözni a fájlcserélő programokat. Ez abból áll, hogy figyelik a feltöltést, és minden héten a "legjobbat" letiltják. Mármint az IP címét. Ez azt jelenti, hogy átírom a belső IP-m végét, és mehetne minden tovább, de... Heti 300 GB feltöltéssel engem is lekapcsoltak nemrég.

Levelezek az informatikussal, akiből kihúztam annyit, hogy napi 1-2 GB feltöltéssel sokáig nem kerülnék a látóterükbe, dehát ez... Most BCDC-t tettem fel és az eddigiekhez képest drasztikusan korlátozok.

Mi ilyenkor a teendő? Jótanács? Másoknál is biztos ismerős a probléma! Előre is köszi!
  • MerlinW
    "Nem írásvédettek, nem parancsikonról futtatom."

Attól még lehetnek írásvédettek...
  • Admiral
    Nézd meg, hogy rendszergazdaként vagy -e belépve, ha nem, akkor vannak -e megfelelő jogosultságaid a DC++ könyvtárára.
  • big
    Szia!
    Nem írásvédettek, nem parancsikonról futtatom.
  • HiPPoNaX
    Irasvedettek az xml fileok? Esetleg ha parancsikonrol inditod, akkor a parancsikon tulajdonsagainal nincs megadva a futtatasi konyvtar?
  • big
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, ha tudna valaki segíteni megköszönném.
    dc++ feltelepítés után minden beállítást megcsinálok, minden rendbe is van, de kilépés után, ha újra betöltöm a beállítások nem maradnak meg.
    Mi lehet a probléma? Több verziót is kipróbáltam.
  • rolika
    köszi, tényleg segített :)
  • HiPPoNaX
    BCDCvel tudod limitalni a feltolesi sebessegedet, hasznald ki ezt a lehetoseget, segiteni fog.
  • rolika
    sziasztok!
    miért van az, hogy a bcdc++-om leöli a sávszélességet?
    adsl-em van, ennek ellenére a download max 2-3 kB/s, és mellette az internet is tetűlassú (7-8 kB/s)
    hlp pls!
  • Tschabi
    Az volt a probléma, hogy nem látom a 'programok beszerzése' témakört...
    Na persze ennek biztos megvan az oka.
  • Tschabi
    Jónak tűnik (bár én biztos nem erre emlékeztem).
    KÖSZI SZÉPEN.