14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• dentro
    Indits egy hubot es hasznald azon, abba senki se szolhat bele.
  • Felfedező
    Lehet, hogy a Strong Dc a legjobb, de majdnem mindenhol tiltva van...
  • Szmeby
    Ez még belefér.. ez messze nem olyan zavaro, mint amit a többszáluak müvelnek.
  • Garfield
    Ühüm, igen, nem egészen pontosan fogalmaztam.

Számomra az volt a furcsa, hogy gyakorlatilag két párhuzamos kapcsolatot nyitott ugyanazon felhasználóhoz, még ha különböző fájlokat is töltöttem tőle.
    Én úgy gondoltam, hogy ha kétszer állok sorba, akkor ahogy előbb sorrakerülök, elkezdek tölteni mindent. Azért furcsa az egész, mert egy két szabad slot-os felhasználót elvileg egyetlen júzer le tud foglalni így.
  • HiPPoNaX
    Ha van szabad slotja es a 2 hubon 2 kulonbozo nicken van (mint az abra mutatja) akkor konnyen elofordulhat, hogy alternativ talalatnak veszi a kliensed, amit talal nala (hiszen megosztasa uaz). Jol latszik, hogy valoban 2 szalon toltesz a BCDCddel, de nem ugyanazt a filet (01-va... es 02-va... a 2 file amit szedsz, ez a magyarazat)
  • Garfield
    Ühüm, elnézést, elbaxtam a képbeszúrást.
  • Garfield
    Ahoj!

Van Aladár, aki X hubon "Aladár 1", Y hubon "Aladár 2" néven van. Vagyok én, aki mind az X, mind az Y hubon szintén fentvan.
    Elvileg lehetséges, hogy én BCDC-vel Aladártól két szálon töltsek: egy szálon "Aladár 1"-től, egy szálon pedig "Aladár 2"-től? Mert én eddig azt hittem, nem.

Aztán ma ezt láttam:

Erre tud valaki valami okosat?
  • Nadi
    A Strong DC a legjobb!
  • Bircsike
    Hol lehet használni azokat a DC-ket amik több szálról töltenek le?
  • HiPPoNaX
    Ha jol tudom, ezt a CZDCk szeretik irkalni (tudom, szar az is, nem BCDC), es az megis a komolyabb, nem 1-2 verziot megero csodak koze tartozik.
  • FleetCommand
    Inkább javasoljatok új kérdéseket az új FAQ-ba...

http://www20.brinkster.com/molnihun/BCDC/Pages/Faq2.asp

már anno kérdeztem, de akkor el voltatok foglalva egymás és neo anyázásával.. remélem, most kreatívabbak lesztek annál
  • FleetCommand
    Szerintem az agyonmoddolt "semmiújfeature, de az nagyon fasza" dc-khez a dcdev hubnak nincs sok köze.
  • HiPPoNaX
    Ez most durvan fog hangzani de szvsz ertelmetlenek a nagyonsokezres hubok, "termeszetes szelekcioval" fogyna ugymond a letszam, meg pedig valoszinuleg azok tunnek el ilyen esetben az adott hubrol, akik amugyis sok fejfajast okoznak. (de ez egy optimista ember maganvelemenye, baromira nem kotelezo vele egyeterteni)
  • Ro
    jah az email megadása értelmetlen. a szirszar popup reklámjukat ugyis a prividbe vágja a hubbot.

bár van még egy ok ami miatt kell azoknak a huboknak az emailcimed ahol ez kötelező. kényelmes és hatékony az opoknak...
  • Ro
    arra gondolok. bár van ahol tekertek egy jót rajta, van ahol "papíron" vették át, és az is relatív hogy honnantól számítva "nagyobb" egy hub.
  • Ro
    szerintem is el tudja. megy a norules hubra és sír a szája hogy nem tud tölteni, vagy nem tudja befejezni
  • keeper2
    Ha a slotreformban arra gondolsz, hogy a feltöltési sebesség arányában kell megnyitni az up slotokat, azt már átvették a nagyobb hubok. Ha nem, akkor kérlek, kicsit részletezzed. Mellesleg, az újabb dc verziók már felismerik azt is, ha a netlimiter akárcsak el van indítva,de nincs bekapcsolva a limitálás. Persze, sokszor látom is, hogy a dc átirta adott embereknél a kapcsolat tipusát netlimiter 1k-ra, és mégis, senki nem rúgja ki őt. Amellett a másik bajom a magyar hubokkal, hogy a userek negyedéhez nem lehet kapcsolódni, csak időtúllépést ír ki, a másik negyedhez pedig lehet, de pl. egy t3-as lantól töltünk, velem együtt 4-en, és jön tőle 500-1000 bájt/s-el. Egy rohadt bot azért csak ellenőrizhetné a belépéskor az embereket, hogy lehúzná a fájllistát, és egy kisméretű fájlt, és abból megítélhetné, hogy lehet-e tölteni tőle, és ha lehet, mennyivel. Nem az zavar, ha mondjuk egy t3-astól csak 80k-val jön, amikor pl. lehetne 100k-is, de azért az 1k az brutális. Azt röhelyesnek tartom, ha egy 56k-s modemestől gyorsabban lehet tölteni, mint egy t3-astól.
    A másik, amit szintén az elite hub kezdett feszegetni, hogy mindek az email cim? És igazuk van. Soha semmilyen hubról nem irtak még emailt nekem, mégis, szinte mindenhol kötelező. És erre ment rá egy emailcimem. Mert sokan innét gyűjtik az emaileket. Ma már, ha a blokkolt emailszervereket kiszedném, olyan 100-200 levelet kapnék oda, hogy vegyek viagrát, meg műbránert, meg menjek amerikába egészségügyi kezelésre.... Pedig ez már szinte minden országban tilos.
  • HiPPoNaX
    A felhasznalo - szerintem - el tudja donteni, hova megy. Ha neki a slotreform elve bejon, akkor olyan helyre megy, ha nem, akkor nem. Az elite hubhoz meg szvsz semmi koze nincs annak, hogy egyes hubvezetok miert itelik el eleve az otletet, masok pedig megfontolas utan miert dontottek ugy, hogy ez most nem aktualis az adott hubon. Ahol annyira szar a rendszer, oda nyilvan nem fog senki menni.
  • Ro
    ezért kellene minden hubnak követni (az amugy külföldön is sok helyen bevált) a "slotreform" néven elhíresült slotszabályt. Ezzel biztosan hamar leszoknának arról hogy csalnak (limitálnak incorrectül) a felhasználók mivel a slotok számából és a leírásban szereplő átviteli sebesség értékekből jó közelítéssel stimmelni kell a feltöltések sebességének. Magyarán a felhasználók egymást ellenőrzés alatt tartanák és sumákság esetén hamar kidobná magából a közösség a szabálytalanul limitelőket.

De ezzel sajna van egy baj, ami miatt nem megoldható: Az elite hub kezdte feszegetni hogy jó lenne...
  • keeper2
    Hippo: nem csak a matávra vonatkozik, hanem az invitelre is. Ráadásul, 2 hete emeltek nálunk, és van ahol még csak most teszik.
  • HiPPoNaX
    Hat ezt akkor sem tudtam amikor legutobb kerdezted, az azt koveto 2 oraban meg nem tudtam megvilagosodni, keress nalam kompetensebb embert ezugyben. Csak van vki itt dcdevrol aki esetleg tudja ezt :)
  • norti
    HIPPOOOOOOOOO :D

N0,0 [1024K/512K]Filmek,MP3

meséld már el lécci mi az az N0,0 a descben :D

köcce
  • HiPPoNaX
    Esszeru keretek kozt sajnos kell limitalni, lehet menni anyazni a draga netszolgaltatohoz, miert nem ad szinkron netkapcsolatot, miert nem emelte az uploadot a downloaddal egyenes aranyban (ez most a matavra vonatkozik, chello feltolteset asszem duplaztak). Ha nem lennenek ilyen gondok, jelentos mertekben csokkenne azok szama, akik limitalni akarnak, majd elvetik a sulykot vele (mert szerinte megteheti, miert ne, jo buli)
  • PResident Evil
    ...csak feltöltésit !
  • Sonajk @:o)
    Szia András!
    Azért vannak ám kivételek. Mondjuk mindjárt itt vagyok én. Nem szoktam letöltési sebességet lekorlátozni.
  • Felfedező
    Teljes mértékben igazad van... én mostanában svéd hubokra járok... mert ott legalább van sebesség is..
  • K.András
    Régen nem DC-tem, de ma kénytelen voltam, hát mit mondjak, gratulálok a magyaroknak, gyakorlatilag embert nem találsz aki nincsen lekorlátozva netlimiterrel, szal tök feleslegesen üzemelnek ezek a hubok ugysem lehet leszedni semmit mert a sok köcsög magyar ebben is csak azt nézi hogy ö szedjen aztán másra szarik.
  • PLackó
    felraktam a legújabb verziót mostmár rendben van.
  • PLackó
    hali.
    miért van az hogy mikor elindítom a dc-t kb. 5 percig írja azt ki hogy a BCDC++ betöltése folyamatban,kérlek várj...(Megosztott fájlok) és csak ezután jön be a dc.ezelőtt ez nekem csak pár pillanat volt.megosztva sincs sok,kb 10GB.
  • keeper2
    Fleet: köszi, az jó hogy végre meglesz, mert eléggé aggasztó volt ez a hibajelenség.

Felhasználói élmény: a háttérből lágy dörömbölés az ajtón, és mély torokhang: a bsa-tól jöttünk lefoglalni a gépeket.... Ez az igazán ütős felhasználói élmény
    Elnézést kérek keeper2 ezen beszólásáért, csak már megint kiszökött a zártosztályról
  • FleetCommand
    A BCDC-ből a hivatalos oldalon ugyan azonnal elérhető volt a 0.674a, viszont azt abból az egyszerű okból nem tettem fel a magyar weboldalra, hogy nem működtek benne normálisan a jobbgombos parancsok (pl a main chat > jobb klikk > copy nem ment...)

Mindenesetre a "b" verzióban kijavították a dolgot, így ezt ma mindenképp felteszem a magyar oldalra is.. A telepítőt megcsináltam, csak várok egy kis dns-szerver-frissítésre.
  • FleetCommand
    szerencsére...
  • FleetCommand
    A plusz funkciók leírását a readme-ben, a strongdc weboldalán valószínűleg megtalálod. Amennyiben az általad felsoroltak nincsenek ott, az valószínűleg (de nem biztos ) azt jelenti, hogy nem lehet.
  • HiPPoNaX
  • norti
    mi aza next? abból csak gyümölcslevet ismerek
  • HiPPoNaX
    miert, a nextben is volt felhasznaloi elmeny, foleg meg 304-305 kornyeken amikor fagyott az xhubtol
  • norti
    "felhasználói élmény" :DDDDDDDDDD LOL
  • HiPPoNaX
    Ha vmit a forrasban akarsz piszkalni (marpedig ezek olyan dolgok amiket szerintem csak ott lehet megoldani, bar a toolbar szine fugg pl. a windowsos ablakbeallitasoktol is) akkor kell a c++ tudas
  • OP Stilgar
    Ja igen!
    Elfelejtettem, hogy StrongDc-t használok, kicsit több funkcióval rendelkezik, mint azt Ti is tudjátok.
  • OP Stilgar
    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne, hogy a "felhasználói élmény" javítására, hogyan tudnék háttérképet, illetve a toolbar színét, alakját stb megváltoztatni?
    Hogyan tudnám esetleg az ablakok hátterét átlátszóvá "varázsolni"?
    Mindenféleképpen kell hozzá C++ tudás???