14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
keeper2 #12802 Vagy más hubra felmenni. Bár eléggé zavaró, hogy még mindig csak az eredeti dc az egyetlen, amelyikben ki van javitva ama bizonyos biztonsági rés. Máskor minden hülyeséről azonnal megjelenik minden hülye változtatás mindenféle dcben, ha viszont komoly, akkor várhatunk. Márpedig, a limitert tiltják, az alap dc pedig nem limites, és limit nélkül cfosspeeddel együtt is felére esik vissza a letöltésem, ha rámszállnak a feltöltők.
Mellesleg egy kérdés, ami felmerült bennem: szerintetek értelmes ötlet, és megvalósitható-e lenne a következő: a hubok meg szokták szabni, hogy milyen sűrűn lehet keresni, a floodolás miatt, ami minden hubon más és más. Namármost sokszor keresgépek sokmindent, és fogalmam sincs róla, hogy nem talált-e senkinél, vagy csak az egyik hub blokkolta-e? (mivel ezt csak a hub ablakbeli figyelmeztetés irja ki. Szóval, arra gondoltam, hogy a szoftver megnézné, melyik hubon a legmagasabb a keresések közti várakozás, és a kereső ablakban egy számláló menne le, és amikor eléri a nullát, akkor rányomhatok az újabb keresésre. Ha van értelme, és megvalósitható szerintetetk, felvetném a program készitőknél. -
norti #12801 -
#12800 Van ahol nem szeretnek semmilyen klienst ami alkalmas a feltoltes limitalasara (ez nagyreszt kulfoldi hubok eseten all fennt), azokon a helyeken erdemes sima DC++t vagy fulDCt hasznalni :] -
keeper2 #12799 a bcdc határozottan NEM többszálú. Épp ezért jó, és ezért ilyen közkedvelt. (Bár lengyel hubon már rúgtak ki vele hackelt kliens indokkal) -
#12798 a BCDC++ még nem több szálas, igaz? -
norti #12797
ez is érdekes :) -
norti #12796 "Az ASVA instrukciói alapján a Cinema City vezetése üzemelési és biztonságtechnikai tréninget tartott a mozi dolgozói számára. A tréning hasznosnak bizonyult, hiszen az egyik jegyszedő rögtön le is fülelte az első filmkalózt, aki jogtalanul készített másolatot a szerzői védelmi jog alatt álló filmről" - nyilatkozta Kálmán András, az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány (ASVA) igazgatója
DeLOLmá :DDDDDDDDDDDDDD
-
keeper2 #12795 Egy érdekes hír a hivatalos dc oldalról: Security fix (2005-04-11)
Versions prior to 0.674 contain a security bug which may enable a malicious user to append data to files anywhere on your download drive, please upgrade to the latest version if your files are precious to you. (0 comments)
Szép dolog, van a 0.674 elötti verziókban egy bug, amivel bármelyik fájlt elérhetik a gépeden. Amikor még fogjuk rá, új voltam dc ügyben, nem nagyon tudtam, mi értelme a frissitésnek, és amikor már nem engedett csatlakozni, akkor magyarázta el egy szaki nekem, hogy azért, mert épp letiltották a 0.2xx verziókat, mert van benne egy hiba, amivel bárki hozzáférhet minden fájlodhoz. Úgy tűnik a folymatos fejlesztés eredményeként újfent ugyanilyen hiba van az új verziókban is.... LOL -
#12794 Nezd, elegge gep/rendszerfuggo, hogy kinel milyen kliens megy jol, igy aztan konkretan ajanlani 1 bizonyos klienst nem fogunk tudni hogy ez majd tuti jo lesz. Probalgasd oket, az egyik valoszinuleg be fog valni. Pl. nalam a CZDC 0.666[E] fut atomstabilan, masnal viszont 50% korul eszi a procit indok nelkul... -
#12793 nekek meg olyan segítség lenne jó, akinek szinten baja van ilyen mint az enyém!!! -
#12792 Bajom nem volt vele,csak ez jobb szerintem.. egyébként BCDC magyar nyelvi fájlját elfogadja!! -
#12791 Figyi, és neked is bajod volt dc++ -al??? Úgy találltad meg ezt a klienst? Fel telepítettem már, próbálgatom az LDC-t! Magyarítás nincs hozzá? -
keeper2 #12790 Múlt héten 3 nap alatt csak 3 alkalommal volt nálam dc frissités, (ha beleszámítjuk azt is, amikor az ax verzió helyett az ay-t hozták ki). E héten meg már kedd van, és ez még csak az első.... Szerintem el vannak maradva... :)
Erről eszembe jut egy meg nem nevezett számlázóprogram. Az egyik frissités témája az volt, hogy nem volt elég átlátható az akármilyen háttérszín elött a betű, ezért megváltoztatták a színét..... -
#12789 Próbáld ki ezt a DC klienst, nekem bevált:
LDC++ 1.0 -
#12788 kössz, választ!!
nekem 3.2-es P4-esem van szintén 512 rammal, és minden pöpeczül megy, KIVÉVE szaros kis dc++, vagy hullámzik a bcdc vagy a síma dc++ godnol egyet, felszalad cpu terhelés 50%, majd lefagy!!!!!! plz!!! -
#12787 Vmi biztonsagi javitas van benne elvileg (meg valszeg ugyesen es otletesen elhelyeztek benne nehany aprobb hibat is ;]]) -
#12786 Általában minden új verzióban van egy-két kisebb-nagyobb javítás, tehát a válasz: igen -
#12785 DC++ 0.674 jobb mint DC++ 0.673? -
#12784 Megjelent az e heti DC kliens
DC++ 0.674 -
keeper2 #12783 Sabodave: nem tudom, hogy ténylegesen az alap dc++-ra gondolsz-e, mindenesetre, a bcdc 0.673-nak van magyarítása a http://bcdc.webhop.org/ oldalon. Csak arra figyelj oda, hogy ha nem jön be, próbáld újra betölteni a lapot. Nálam állandóan az van, hogy vagy az egyik, vagy a másik keret nem található, és 1-2 reload után mégis bejön.
Bandee: Nem tudom, miért van a problémád, mindenesetre, a haveromnál pont ugyanez a gond. 0.670-től 0.673ay-ig mindent próbáltam, és típus szerint cz illetve bcdc-t is, mégis, a 3 gigás p4-én 512 mrammall sokszor 100 százalékon van, vagy akár a képernyő be is fagy 10 mp-re, majd folytatja normálisan. Pedig, én raktam fel és állítottam be, és nálam is ugyanez a kliens van, mégis tökéletesen megy. Sőt, egy 433-as celeronon 256 mrammal is sokkal jobban megy ugyanazokon a hubokon, mint a haveromnál. Már több fórumban megkérdeztem jó ideje, de eddig senki nem tudott rá válaszolni. -
#12782 Hali emberkék!
Bajom van 0.670-es dc++ klienssel és próbáltam másikakat, csak nem tom megtalálni hibát a beállításban A BCDC++ról lenne szó, MIÉRT a francért hullámzik ennyire a cpu terhelés haszálata közben, és miért tűnik el a megosztásom teljesen néha????
És a CZDC is ugyanezt a nagyon hullámzó cpu terhelést csinálja! -
#12777 vettem. tényleg összekevertem a dolgokat. de fenntartom keeper2-vel kapcsolatos véleményemet. Felfedezoről meg semmir nem tudok. -
#12776 valaki nem tudja hogy van e a dc++ 0.673-nak magyarosítása? -
#12775 Az elso megjegyzesem Felfedezore vonatkozott, nem rad. -
keeper2 #12774 Bircsike: konkrétan a haveromnál pl. egy hete kezdte el a kirúgdosást pár hub, mondván, hogy a file lista letöltés megszakad (legújabb bcdcje van). Én is kipróbáltam sokszor, és nekem mindig hibátlanul letöltötte a listáját. Tehát, könnyen meglehet, hogy akkor iktattak be egy új botot (mert pl. a kolin is mindig ugyanaz a bot dobta ki, és még 1-2 hubon, de másoknál meg jól ment)
Én sem szorgalmazom a többszálú klienseket, szerintem is "hagyományossal" kellene próbálkozni. Az elmúlt évben úgyis nagy arányban megnőttek a hibás források a dc-n. A megoldás egyszerű: egyszerre sokmindent kell berakni a letöltési listába, így ha nem halálosan sürgős, akkor is kihasználhatod a teljes sávszélességet, csak legfejebb késöbb lesz eredménye, de akkor egyszerre dolog is meglesz.
dalos: köszi a helpet, bár az az igazság, hogy ezt tudtam, amire a kérdés irányult azok vadiúj funkciók a dc-ben, talán a 0.670 vagy 0.673 vezette be, és az ajánlott weblapot kb fél hete olvastam, akkor ezekről még nem irtak ott.
Azt mondjuk nagyon lol-nak tartom, amit az elite-n irtak, hogy annyira bevált a 0.6xx kliens, hogy eztán 0.666 a minimális verzió, amikor a 0.666 és 0.667-et mindenki szidta az ékezetek miatt, sőt, sok helyen ez a kettő tilos volt, csak az újabbak és a 0.4xx volt engedélyezett. Miért nem lehetett volna 0.668 a minimális, ha már újra köteleznek? Ellenben, miért nem terjed az a vélekedés, amiben ők járnak elöl, hogy teljesen felesleges megadni az emailcimet? Egyrészt évek óta senki sem használja ellenőrzésre, másrészt, tényleg sokan innét gyűjtik a cimeket spam-re.
A linux mosóporos képhez pedig annyit, ez volt már egyszer a gamestarban, és hozzá ajánlottak mikro&soft öblítőt. Egyébként, ha jól láttam, itt magyarban pedig van unix autóalkatrészbolt...
Hipponax: ismerős a nicked... Nem beszélgettünk már a koli fórumon korábban??? -
Bircsike #12773 Egy hete még működtek! Most miért tiltaná? Még csak a publikus Hubokat sem tudom felhozni, azt írja hogy sikertelen a letöltés. -
tomo #12772 nya, akkor pl lehet hogy a hub ahova menni probalsz tiltja a strongot meg az rm et... elvegre tobbszaluak. a bcdc meg nem.
-
Bircsike #12771 A BCDC az például működik! -
tomo #12770 probalj meg betelntezni egy hubra (persze ne a 23 as porton , hanem a hub megfelelo portjan ( pl 411)) (ajanlott program putty)
ha valaszol, akkor a klienssel van a baj, ha nem valaszol , akkor valami blokkolja a kapcsolatot.
esetleg pingeld ha telnetezni nem tudsz...
probald ki mas klienssel ( verzio / tipus )
a hublistat , meg probald meg bongeszovel megnyitni ( vagy megmutatja, vagy megprobal letolteni egy .bz2 kiterjesztesu filet )
-
Bircsike #12769 Kikapcsoltam de ugyanaz történt. -
#12768 bcdc-hez a legjobb leírás a bcdc.webhop.org -on van; a prioritásokat aszerint veszi figyelembe ahogy beállítod, de már futó letöltést nem állít le hiába rakod szünetelésre; a filelistára mindig legmagasabb prioritást ad alapból, a többi filera normált, ezt átállíthatod fileonként vagy akár mappánként is; további információt a linken -
#12767 "Azzal egyetertek hogy nem ide kell keeper2-fele gondolatfuttatasokat irni, de szerintem annak sincs tul sok ertelme, hogy valaki pl impala rogton megmondja a tutit, de persze o biztosan tudja."
aha, tudja. de nem rögtön, olvasott néhányat előtte.
ezt is írtad:
"Szerintem meg neked kellene valami mas helyet keresned, fedezz fel mas topikokat, es erezd magad jol ott. Mar egy ideje csak olvasgatom a hozzaszolasaidat, es egyre inkabb hanyingerem van... tudom egyeni szocproblema. "
most akkor mi a bajod velem ??
-
#12766 Tuzfal? -
#12765 Nem rád értettem te csak még új vagy és nem vagy képben mindenről.
Minden topic arról szól ami a címében van és arra való. -
Bircsike #12764 Szóval senki nem tud segíteni? -
Bircsike #12763 Ahelyett hogy itt vitatkoztok, nem tudna valaki segíteni nekem? -
norti #12762 Mi az a "szoba"? LOL Ez nem chat.hu bazze :DDDDD -
keeper2 #12761 tomo: sorry, nem is ellened való felvetésként értettem a hozzászólást, hanem itt vettem elösször észre, és azt hittem, ehhez a szobához tartozik. Te erre válaszoltál, és én erre reagáltam, hogy hogy lenne jó. Végülis, kissé hülyén nézne ki, ha egy tök másik szobában válaszolok a te hozzászólásodra, lévén, a véletlen félreértésem miatt itt kezdődött el kérdésfelvetés. A nézeteimről tényleg sajna, tényleg a megfelelőbb helyeken szoktam ezeket megtenni, csak valahogy most egyik jött a másikból. Felfedezőnek én még csak ezt az 1 sorát olvastam, de nemkem sem szimpatikus a csávó, hiszen amúgy kb 1-2 hete vannak ezek a funkciók, amikről itt kérdeztem, ez mellesleg meg tök idetartozó kérdés, jó volna, valaki erről tudna mondani valamit. És azért mert ezeket nem ismerem, nem jelenti, hogy esetleg kevesebbet tudok nála dc-ről.
Randomtól kérdezném, hogy a hozzászólást rám értette, vagy felfedezőre? Ha rám, akkor nem értem, miért nem értenék a tűzfalakhoz és linuxhoz? Ellenben tényleg arról volt szó, hogy én nem idetartozó hozzászólást irok, ami bant eredményezhet.
Illetve, egyik ismerősöm kérdezte, hogy egy induló új hubhoz hol találhatna olyan botot, amiket a felhasználók egyszerűbb hubos játékához lehetne használni? -
#12760 Nekem is elég érdekes véleménye van egyes dolgokról, de szerintem nem kell aggódni ha 4 figyelmeztetésből nem tanul akkor ezután úgyis csak a bann jön. Az tuti, hogy a tűzfalakhoz és a Linuxhoz már nem ért. :D -
#12759 Szerintem meg neked kellene valami mas helyet keresned, fedezz fel mas topikokat, es erezd magad jol ott. Mar egy ideje csak olvasgatom a hozzaszolasaidat, es egyre inkabb hanyingerem van... tudom egyeni szocproblema.
a piros csikrol meg annyit, hogy nem a te utolso hozzaszolasodat jelzi, hanem az elso hozzaszolast amit meg nem olvastal el.
Azzal egyetertek hogy nem ide kell keeper2-fele gondolatfuttatasokat irni, de szerintem annak sincs tul sok ertelme, hogy valaki pl impala rogton megmondja a tutit, de persze o biztosan tudja.
Csok