14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• keeper2
    Na, én használtam cfost, beállítva, és szinte semmi javulás. Most cfosspeed van, és már érzékelhető javulás, de még mindig messze jár az ideálistól. Pedig, azt olvastam, hogy a cfos való a sima gépekre, a cfosspeed pedig rooterek mögé. Szóval, javít a cfos, de nem lesz még az igazi. Bár, emellett a másik, ami javít még, ha kevés kapcsolattal operálunk. Vagyis, minél kevesebb irányba megy/jön az adat. Ehhez viszont gyors források kellenének.
    A dc-ben pont az a jó, hogy nem megy rajta át információ, ily módon jelen szabályozás szerint legális (persze, mint ahogy a lentebbi cikkben is említette az a közutált csávó, ha ők toplisákba gyűjtik, hogy milyen letöltések voltak a hubon, meg efféléket, azzal jogilag maguk alatt vágják a fát) Ellenben pl. a bittorrentnél pont a szerveren megy át minden, így egyrészt büntethető is a szerver, másrészt, a logok miatt még meg is adják a bizonyítékokat a felhasználók ellen. Viszont, mint olvasható egy másik cikkben, egy 1000 főt kiszolgáló dc hubhoz szükséges sávszélesség más megosztó rendszerekben ennek akár 100-1000x-esét is ki tudja szolgálni, ezért van, hogy a dc rendszer túlterhelt, és ez a hatékonyságát is igencsak lerontja.
    Egyébként az asva a szememben egy életre lejáratta magát, kedves igazgatója nyilatkozatai által, amikben nemegyszer nyilvánvaló hazugságokat állított, csak mivel az az ő céljait támasztja alá. Egyébként, az asva amellett, hogy a filmesektől szerzi a pénzét, még közhasznú társaság is (ez a "köz" eléggé furcsa, mivel valóságban a köz kb az emberek 1%-át jelzi itt), és így még adóvisszatérítést is kap.
  • Garfield
    Apropó: szegmentált letöltést támogató kliensek miért vannak még mindig tiltva? Nem az volt, hogy a slotreformnak nevezett valami pont azért lenne, mert hogy a többszálas letöltésekhez igazítsák a beállításokat?

Most néztem meg a Koli, a Mátrix és az Independence weboldalát, és a szabályok még mindig tiltják a többszálas letöltést.
  • Garfield
    Több fájlcserélő? Annak mi értelme? Főleg Magyarországon? Mert mondjuk Svédországban megértem a dolgot, de nálunk... Aztán azt a vacak feltöltési oldalt is még szénné korlátozzák? Így nincs értelme az egésznek.
  • blackgamer
    általában több fájlcserélő fut egy gépen, szóval nem értem miért kell üldözni a netlimitert
  • Garfield
    Háát, ha az ember nemcsak telepíti, hanem be is állítja, hogy az egyes programok generálta forgalom milyen prioritásban mehet, akkor azért elg sok problémát megold ahhoz, hogy a netlimiter használata ne legyen védhető, nem?
  • HiPPoNaX
    Sajnos cFos sem 100%os minden esetben
  • Garfield
    Semmi szükség limitálásra, amikor ott a CFoS a problémára.
  • HiPPoNaX
    Kisse ellentmond onmaganak
  • Garfield
    A DC hubokat az ARTISJUS a "2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről" alapján nyírja ki vagy legalábbis próbálja kinyírni.

2. §. l) Közvetítő szolgáltató: az információs társadalommal összefüggő szolgáltatást nyújtó szolgáltató, amely
    la) az igénybe vevő által biztosított információt távközlő hálózaton továbbítja, vagy a távközlő hálózathoz hozzáférést biztosít (egyszerű adatátvitel és hozzáférés-biztosítás);
    lb) az igénybe vevő által biztosított információt távközlő hálózaton továbbítja, és az alapvetően a más igénybe vevők kezdeményezésére történő információtovábbítás hatékonyabbá tételét szolgálja (gyorsítótárolás);
    lc) az igénybe vevő által biztosított információt tárolja (tárhelyszolgáltatás);
    ld) információk megtalálását elősegítő segédeszközöket biztosít az igénybe vevő számára (keresőszolgáltatás);
    [...]
    11. § A 2. § ld) pontjában meghatározott közvetítő szolgáltató akkor nem felel az információ 2. § ld) pontja szerinti hozzáférhetővé tételével okozott kárért, ha
    a) nincs tudomása az információval kapcsolatos jogellenes magatartásról, vagy arról, hogy az információ bárkinek a jogát vagy jogos érdekét sérti;
    b) nincs tudomása olyan tényről vagy körülményről, amely valószínűsíti, hogy az információval kapcsolatos magatartás jogellenes, vagy arról, hogy az információ bárkinek a jogát vagy jogos érdekét sérti;
    c) amint az a) és b) pontban foglaltakról tudomást szerzett, haladéktalanul intézkedik az elérési információ eltávolításáról vagy a hozzáférés megtiltásáról.

Vicces olvasni, amikor az ASVA vezetőjének viszont kvázi fogalma sincs a dolgokról.
  • HiPPoNaX
    Valoban, de a skandinavoknal a kabeles technologia az elterjedt, az meg altalaban szinkron netet jelent jobb helyeken (a chello, axelero kabel es egyeb szarok abszolut mas kategoriat kepviselnek, olcso megoldas ugyebar...)
    Egy bug pedig nem egyenlo azzal, hogy a program trojai, hiszen akkor a windows maga egy hatalmas trojai lenne. Mellesleg az emlitett korlatozo prg-t nem ezen a resen keresztul latta a hub, hanem maga a kliens kuldi az informaciot (beepiti vmilyen modon a myinfoba altalaban, pl. kapcsolattipusba, descbe) a hubnak, hogy mellette fut.
  • Cat #12996
    Milyen esetben tekinthető egy Direct Connect (DC++) hub illegálisnak? Mivel magán a szerveren illegális adat nem megy át még akkor sem, ha a felhasználók azt megosztják. (info_dchub_hu)
  • keeper2
    Én a bcdc-t az itt is reklámozott hivatalos magyar lapjáról szoktam letölteni, a simát pedig az eredeti lapjáról. Mellesleg, régebben beszéltem egy matrix op.-al, és ő mondta el, hogy a dc 0.6xx-ben már van egy olyan funkció, ami észreveszi, ha a kliens memóriájában van a netlimiter egy bizonyos dll fájlja. (egy kis kitérő: sok helyen látom, hogy a kapcsolat típusa: netlimiter xKbyte (ahol x sokszor 1vagy 2). Ezt a kliensek/szerverek ismerik fel, vagy van olyan dc, ahol beállítható a netlimiter kapcsolattípusként???) Emellett, elég egyértelmű is volt, hogy éveken át nem rúgtak ki netlimiter miatt, de amikor átálltam 0.6xre, akkor fél órán belül mindig repültem. Amikor pedig nem indítottam a limitert, akkor ez megszűnt. Emellett, az olasz hubon miért bannoltak kétszer is a netlimiterre hivatkozva, szinte fellépés után azonnal (ami nem is futott, csak a gépemre volt installálva), és miután uninstalláltam, azóta miért van, hogy az a hub hetek óta nem zargat engem??? Ha még egyszer megcsinálják, aztmondom, véletlen volt, és beletrafáltak, de kétszer is bannoltak érte, ami már több lehet mint véletlen. Pedig pont a 0.674-es bcdc van a gépemen, és olvastam, hogy ebben a fejlesztés a következő: kijavították azt a kritikus hibát, ami valahol 0.3xx-től kezdve megfelelő támadási módszerrel elérhetővé teszi a támadott számítógép összes fájlját. Ezt a hivatalos, eredeti dc++ honlapon írták, tehát nem hiszem, hogy csak vicces kedvükben voltak.
  • keeper2
    Nem vagyok benne biztos, de ha jó az elgondolásom, akkor ott szokott kiütközni a probléma, hogy a dsl kapcsolatok nem bírnak szinkronban üzemelni, emiatt a feltöltés lassabb a letöltésnél, viszont, ahhoz, hogy újabb csomagokat küldjön a dc, a korábbiakról elöbb még kell kapnia visszajelzést, hogy elfogadták őket. De ha a letöltő ember feltöltési szála teljesen lefoglalt, nem érkeznek meg a válaszok időben, emiatt a küldő lassítja a küldést. Valamint, emellett azért még mást is szeret csinálni az ember a neten, nem csak dczni. Erre találták ki a limitálást, hogy eljusson időben a válaszcsomag a feltöltőhöz, illetve, másra is legyen sávszélességünk. Namármost, a szinkron net elég ritka, pl. japánban az elterjedt a 8 mega le, 4 mega fel típusú dsl. Vagyis, dsl technológiában lényegében a világon mindenütt szükség van a feltöltési limitre az legoptimálisabb működés érdekében. A tiltását talán az okozza, hogy egyrészt kis országunk az euban az utolsó elötti net elérést tekintve, az egész európára tekintve is nagyon elmaradott. Máshol gyorsab a net, valamint, országunkban a legelterjedtebb a kissé elavult dc technológia, talán az egész világon. Viszont, érthető is, lévén, lefogadom, hogy a jogvédők is töltenek egy halom illegális anyagot, viszont, pl. az asva azokat az anyagokat is illegálisnak kiáltotta ki, és keményen üldözi, ami hazánkban legális, de az usaban illegális. És olvastam olyan cikkeket, hogy, ha kis hazánkban legális valami, akkor is, hogy tudják elérni a nagy amcsi ügyvédi cégek, hogy a felhasználót ellehetetlenítsék, tönkretegyék, vagyis, hogyan tudják elérni, hogy megközelítőleg az amerikai törvényeket tudják alkalmazni ott is, ahol semmi helyi jogalapja nincs. Ebből a szempontból jó a dc, mert kevésbé hagy nyomokat az ember, mint más rendszerekben (ismereteim szerint). Pl. a bittorrent azért nagyon rossz, mert ha a szervert elkobozzák, abból visszamenőleg meg tudják mondani, hogy az összes user mikor mit töltött le. Amerikában még érthető a dolog, hiszen ott a cégek nem csak zsebpénzt adnak a dolgozóknak fizetségül. Egy átlagos amerikai gyerek zsebpénzéből több szoftvert, filmet és zenét vehet meg, mint egy átlagos magyar ember a fizetéséből. Ellenben, a kiadókat a legcsekélyebb mértékben sem érdekli ez, ők csak azt akarják, hogy mindenki a lehető legtöbb mindent vásároljon, és eladási árakat tekintve nemigem tesznek különbséget aközött, hogy valamit az usaban, magyarban, vagy valahol közép afrikában akarnak eladni. Ellenben a törvényeiket szép amcsi szokás szerint az egész világra kívánják ráerőszakolni.
  • Garfield
    Szó sem volt kattintásról, egyszerűen néha-néha megszaladt és ment a flood.

Közben a neten megtaláltam a megoldást: az Advanced-ben van egy olyan, hogy "Accept user commands from hub", ezelől pipa ki és mindjárt nincsenek parancsok, újra szép és mosolygós a világ.

Azért köszi a választ.
  • HiPPoNaX
    Hat ha a jobbklikkel matatas soran veletlen rakattintasz a helyi menu vmely elemere akkor ez konnyen elofordulhat, egyebkent nem kene megtortenjen, hacsak nem futtatsz esetleg valami client-side luat is a BCDC-vel, de ezt ketlem, arrol nyilvan tudnal (es most nem a formatting, bier es egyeb alap luakra gondolok nyilvan :))
  • Garfield
    Üdv!

A tettes a legújabb BCDC++. Egyes hubokon valamilyen scriptet használnak, ami azt csinálja, hogy amikor alul látom a hubokat, mint füleket, ezeken a fülökön jobb klikkre mindenféle vicces dolog indítható el, pl. előre megírt szöveget szúr be a main chat-be meg hasonlók.
    A probléma az, hogy a BCDC felettébb váratlanul, de általában olyankor, amikor az adott hub main chat-je látszik és jobb klikkel matatok, akkor magától elkezdi nyomni a main chat-be ezeket a parancsokat és - valahol jogosan - jön az anyázás, hogy miért floodolom szét a chat-et és kussoljak már.

Tudja valaki mi lehet a probléma és hogyan lehet orvosolni?
  • Blasta
    Well, kösz a helpet!
  • intzs
    hidd el hogy nincs OPdc kliens...ugyanazt a klienst használom mint te csak kicsit több parancsnak engedelmeskednek a botok. nem hiszem hogy kémkedésre allkalmas lenne a dc ebben a formában:
  • HiPPoNaX
    Skandinav netviszonyok lehetove teszik, hogy ne kelljen uplimitet alkalmazni, ezert nem is szeretik a limites klienseket, mint BCDC, CZDC, stb.
    DC klienst kizarolag a hivatalos weboldalarol tolts le (ahol a forras is elerheto), ugyanis a nagyobb portalok (pl. download.com, etc) lehet hogy trojanos klienst raknak fel.
    Emlitett korlatozo programot pedig ketlem hogy barmi is felismerne ha nincs elinditva, foleg nem DC kliens (legalabbis joparat attanulmanyozva egyben sem talaltam ilyen funkciot...)
  • keeper2
    Na, azt azért eléggé furcsának találom, hogy a magyar dc életben szinte mindenhol a bcdc vagy czdc-t ajánlják, mint legjobb klienseket. Bezzeg, ha külföldi (főleg skandináv) hubokra tévedek vele, olyan gyorsan repülök, nemegyszer akár 1 hétre is, mondván, hogy faker vagyok, vagy hogy hackelt klienst használok. Nem teljesen értem, mi a bcdc 0.674ben a hackelt. Régebben mondjuk az alap dc-t használtam, és mellé a korlátozást a netlimiterben állítottam be. Nem csaltam, de sokkal egyszerűbb volt ott limitálnom. Mindenesetre, mióta a 0.6xx verziók már azt is fel tudják ismerni, ha nincs limitálva, csak elindítva a netlimiter, átszoktam a bcdcre, és hanyagoltam a korlátozó progit. Ellenben, a windowsba beinstallálva továbbra is ottmaradt, csak már nincs elindítva sem. Persze, a megosztásomban sincs benne. És történt, hogy egy olasz hubon kirúgtak a netlimiterre hivatkozva. Nem tudtam mire vélni, hát a ban lejártakor visszamentem, és újra kitiltottak. Ekkor uninstalláltam a programot, és azóta nyugodtan felmehetek a hubra. Szóval, úgy érzem, a dc kliensen keresztül nagyon jól lehet kémkedni, ha még azt is meg tudja állapítani, hogy egy nem elindított program fel van telepítve a gépre, akkor ennyi erővel a teljes vinyó tartalmamat láthatják az opok? Ez lenne a legveszélyesebb kémprogram?
  • intzs
    hát igen tulajdonképpen a szolásszabadság hive vagyok,tehát a kérdések miatti automatikus kicket én sem egészen értem A redires gondolatben elsősorban a tiltott klienst használokra gondoltam elsősorban mert aki azt használ,az még lehet másutt "jouser",csak éppen az adott hub szabályainak nem felelt meg.Azt meg tapasztalatbol látom ,hogy álltaláben a szabályos reklámoknak van haszna nem a mainbe bedobált "apugépén megy a szerver" csodarekiknek.
  • blackgamer
    ilyen kiskirályos dolgokkal én is találkoztam,
    pl. egyszer egy srác valami koncertre keresett belépőt, ki is dobták reklámozás miatt
    vagy egy másik angolul kérdezett valamit chat-en, repült is fél percen belül
    vagy egy harmadik aki az ftp szerverét akarta kipróbáltatni valakivel, hogy tudnak-e fel-, letölteni, azt a gyereket mindennek elhordták közös chat-en az OP-ok "warez ftp reklám" stb., beszéltem vele és csak haverjaival akart ftp-zni otthonról
    stb., stb.
    nem érdemes fennakadni és ilyeneken mérgelődni, sajna a legtöbb hub így müxik, tisztelet a kivételnek
  • genci
    Mindenki magából indul ki igy énis.... ha rákattintok egy hubra ahova vmilyen ok miatt ODA akarok bemenni akkor ne nyomkodjon már át másikra (ezér kell kikapcsolni az átirányitások automatikus elfogadását a dc haladó beállitásaiban és máris megoldódott a probléma)

Amúgy meg jönnek full ismeretlen emberkék hogy csinált egy hubot és redirezzek rá mer az mien jó... - el is hiszem hogy jó, eddig mint usert őt baszkodták ki a szar beállitásai miatt aztán kipattant az isteni szikra az agyából hogy ennek a rendszernek most ezennel vége és csinál egy hubot ahol majd eljácca ezentúl a kiskirályt kickel ezerrel mert van miből(az emberkék változatlanul mennek a málnásba hátukba egy kickelmeg egy überláma op buta modorával). Kb olyan dolog ez mint anyuci meg apuci pénzét elverni, megdolgozni jóval nehezebb érte és ebben az esetben máshogy megy az elköltése is.
    Ezér nincs redir.
    Ha mégis akkor a másik hub opjaival már korábban kialakult egy barátság/bizalom stb amire alapozva lehet már redirezni. Szerintem ez igy lenne normális.
    Jahh igen van ahol ez nem igy megy...
    1. de ott már nem mint független hub szerepel hanem tartóztatják valahova, ami nem biztos hogy megéri :)
    2. lehet fizetni érte amitől ugyan felduzzad a hub és jó sokan lesznek de ebben ki is merül

A lehetőségek adottak mindenki választhat mindenki magának megfelelőt!
  • genci
    rekizéssel még senki nem csinát nagy hubot és vszinű nem is fog ezek után se!
    először azt a pár usert kell odakötni a hubhoz akik legelőször betévednek... aztán majd azok fogják ott a többit és ez igy megy tovább!
  • intzs
    Ro sztem nézd meg vagy tölts le ha ennyire érdekel a pokemon:D
  • Blasta
    Sziasztok!
    Tudtok mondani 1-2 jó drum and bass hubot? Külföldi, belföldi, mind1!

Előre is köszi!
  • norti
    Meg ez is...
  • Garfield
    Olvasnivaló.
  • Ro
    mi lesz? engem érdekel. elmeséled az előttenapi pokemon tartalmát amit a minimaxon néztél?
  • keeper2
    Admiral: ezzel meg bele lehet futni egy olyan csapdába, ami a demokratikus rendszer fő hibája, épp ezért nem csinálják ezt "élesben". Szóval, ha én rühellem a kis hub vezetőjét, és pont ezért kezdem el reklámozni a nagy hubokon, erre számítva, hogy majd mennek ők a nagy hubokról, és jól megleckéztetik. A kis hub tulaja mondhatja, hogy semmit sem tud a reklámról, azt senki sem hiszi el, hiszen ha ő reklámozna, akkor is ugyanazt mondaná. Persze, ez már azért elég elvont eset...
    Egyébként, azthiszem, kijelenthetem, hogy a kaspersky anti-hacker miatt volt a rendszeres dc összeomlásom. Amióta nem használom, azóta nem volt hiba. Egy napra kapcsoltam csak vissza, aznap újra előjött ugyanaz a probléma. Szóval, úgy tűnik nem javallott kaspersky tűzfallal dc-n lenni.
    Mricu: a kutyádat, aki a logod-ban is ottvan, rájuk uszítod? :)
  • Mricu
    Az én hubomon már nem mernek rekizni mert tudják, mi lesz a vége :)
  • intzs
    na igen erre is elég sok példa van
  • Admiral
    Igen, de ha egy kis hubot nagyon reklámoznak, annak utána az adott kis hub szokta meginni a levét...
    Mert a többi hubon levő Operátorok elunják a sok reklámot és mennek arra a hubra megleckéztetni a tulajt.
  • keeper2
    Admiral: de ha valaki fix bant kap reklámozásért, akkor sem nagy dolog neki (ha nem a hubot futtató gépen kapta ezt, vagy nem fix ipje van), hogy ipt váltson, és más néven menjen újra reklámozni. Pl. a haver futtatja a kis hubját, hát segítek neki típusúan el lehet ezzel játszani, hogy más neveken de ugyanazt a hubot reklámozgatja ugyanott.
  • intzs
    engem egyébként nagyon érdekelne hogy néhány "nagyobb" hub miért zárkozik el az átirányitástol? ami nekek nem kell ez mennyen a málnásba de másé se legyen? és tisztelet a kivételnek mert ezért van ahol ez nem jellemzö.
  • intzs
    hát a szábol vetted ki a szot teljesen eggyetértek veled,de itt a nyáriszünet az önjelölt hubgyártok nagy korszaka,és mindenki azt hiszi feltalálta az év hubját,arrol meg hogy slotreform nem is hallottak...tehát nem értik miért huz el mindenki mikor meglátja a 850G összegosztást:D
  • HiPPoNaX
    Vard meg amig vegez a hashelessel, ugyanis tenylegesen csak a mar lehashelt adatmennyiseget osztja meg.
  • akyyy
    heló, az a gond hogy van a Dc-m és beteszek a megosztásba egy 2 giga tömény mp3-at könyvtár formájában, és azt írja ki hogy 0,00 miközbe 2 gigának kéne lennie!!!
  • Admiral
    Aligha van eredménye.

Ha egy user fellép egy hubra, és látja, hogy 10-20 ember van rajta, akkor igen nagy eséllyel bezárja a hubot, hiszen őt megkötik valamelyest a nagy, régi hubok slotszabályai. Emiatt fog kilépni egy kisebb hubról, még ha a tulajdonosai hublist-faker módon 10000 fős hubnak rakják is be a hublistába.
  • intzs
    Hát igen nem bonyás dolog ez ,de ugy tünik hubot inditani egyszerűbb,mint utána hivatalosan usertkeresni rá.Egyébként kiváncsi lennék hogy a hubokra bedobált rekiknek a fix bannon kivűl van e más eredménye?