14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• genci
    Hát igen mindig csak a hirtelen ész nélküli reklámozás van mindig pedig jópár hely van direkt reklámozás céljára.
    Aki lusta keresgélni annak adok 3 linket /lássátok mien rendes vagyok :D/
    http://forum.dcinfo.org/viewtopic.php?t=8
    http://forum.dcinfo.org/viewforum.php?f=7
    http://bifehub.uw.hu/forum/viewforum.php?f=3
  • darksun
    Meg is van. Dcinfon külön forumrész. Csak kicsit kellene körbenézni vagy érdeklődni. Az már bonyolult
  • intzs
    Tényleg nem ,de ezek a rekik lassan elárasztjág az egész hubvilágot.Pedig meglenne a "hivatalos" modja is ennek:(
  • intzs
    jah kb egy év után visszatalátam a dc forumra:)
  • Mricu
    írtam. nem tűnt fel?
  • Ro
    úgy látom nincsen adás...
  • Mricu
    látom te is sok üzenetet küldtél. ez a második :)
  • intzs
    Tesco gazdaságos hub..hmm érdekes lehet
  • Mricu
    jah. amúgy neked mi bajod van, nem hiszem hogy túl sokat ártottam volna neked bunkókám
  • Mricu
    ez most nagyon nem ide tartozik
  • Ro
    nem megy még a minimaxon a pokemon? menj le ne maradj róla...
  • Mricu
    lol. látom valaki csinált egy faker independence-t 212 userrel :D
  • Mricu
    persze hogy előtte szundié volt :D
  • HiPPoNaX
    Ha a Magnatrol van szo akkor azt hasznaltan vette :D
  • Mricu
    gyertek a Magnat hubra!
  • dentro
    Te is a Tescoban vetted a hubodat? Remelem adtak ra 1 ev garanciat.
  • Mricu
  • keeper2
    Nem tudom. Szabad a gazda

Szeressük a windowst. Ha nem szeretjük, akkor cserébe még sűrűbben fog összeomlani :) Pingvin Felszabadítási Front
  • Mricu
    Na, kinek van még saját hubja?
  • keeper2
    Na, nem akarok semmit elkiabálni, de tegnap este lelőttem a kasperky tűzfalat és a peer guardiant, és reggel még hibátlanul ment a dc. Ez lehet, hogy csak oltári véletlen, de a héten ez volt az első ilyen éjszaka. A vicces mondjuk, hogy fent említett programok már jó ideje a gépen vannak, és korábban mégsem volt semmi gond, tehát a logikát alapul véve nem ők okozzák a gondot...
  • tomo
    bolic, soha senki nem erti, amit irkalsz.
    egyszeruen , nem ertheto magyrul amit irsz.
  • bolic
    Kivágta az [OP]Tricker, azt hiszi hogy a megosztásom szerint fizetős ftp-ről szedtem le, nem így van. Valójában a legfrissebb bittoren oldalról szedtem, a valótlan állítások miatt kérjen bocsánatot tőlem, de kikérem magamnak. Köszönöm!
  • keeper2
    Na, elkezdte mostanság a másik gépem is. A héten kezdett itt is szórakozni a bcdc 0.674. Volt két nap, összesen kétszer mindenféle üzenet hiányában egyszerűen bezáródott, csak azt vettem észre, hogy az elöbb még ott volt a tálcán, aztán meg már eltűnt, ma pedig a szokásos a dc végzetes hibát okozott, és akarom-e elküldeni a hibajelentést duma. És mivel a másik gépen ugyanezt már megtette az eredeti dc is, így szerintem ez valami kollektív bug a 0.674ben, nem pedig a bcdc-t érintő.
    Azért nem tud valaki olyan czdc verziót, amiben nincs az a hülye szabály, hogy a letöltés max. a feltöltés 7x-ese lehet? Illetve más stabil verziókat tudtok javasolni? Lehetőleg olyat, ami sok felhasználót is jól kezel. És nem!!! kell a többszálú letöltés!!
  • nyami
    sziasztok! Tudnátok 1 linket adni ahonnan letölthetem a LasH féle strong dc-t?
  • keeper2
    Hmm, a vicces, hogy alapvetően a vizsgán samba, dhcp és dns volt a feladatok között (na meg persze op.r. telepítés) de legalább ezek mennek novell és win alatt is, amire semmi szükségem :) A többivel meg idő hiányában nem foglalkoztunk. Persze, lefordítottat telepíteni nem nagy ügy, a firefox-al ezért nem is lesz gond, a peer guardian fordítás is le van írva a doksiban, csak azért vannak olyan programok, amiket fel kéne tenni, de gyönyörűen le van írva, hogy hol van a telepítés menete leírva, csak olyan fájlja nincs. Egyébként azthiszem mandriva mellett döntöttem, mert a linux fórumban jókat írtak. Ha mégsem jönne be, akkor marad fedora core 4. Azon filózom, hogy vajon lesz-e rá esélyem, hogy a queue-t (és mégjobb esetben még emellett a favorites-t is átmenthessem a bcdc-ből?
  • Ro
    pl fedorához ez jó: http://www.efd.lth.se/~x04hn/valknut/
  • Ro
    hát ha sambát tudsz fordítani és kernelt is akkor nehezen hiszem hogy egy nyamvadt dcklienst pl rpm csomagból nem tudsz feltenni, mert az kb 3 kattintás guin...
  • HiPPoNaX
    a 0.3.7-es valknut (dcgui) mar kezeli az xml listakat, tth-t es minden egyebet amit jelenleg a DC++ kezel, a linuxdcpp-0.674 viszont meg eleg butuska, ajanlom helyette a legujabb valknutot, joval korrektebb darab.
  • blackgamer
    live cd-t próbaként mondtam, nekem is van egy külön winyóm linux-nak, Red Hat, Suse (mert tud magyarul), UHU (mert magyar fejlesztés), én valami régebbi DC-t futtattam rajta annak asszem még TTH-ja sem volt, azóta kijött valami újabb, talán Linux topicba nézz körül hátha ajánlanak valami jó összeállítást
  • keeper2
    Ja és el ne felejtsem. A gyenge géphez megfelelő teljesítményű legyen a linux. Nem akarok órákon át szüttyögni egy gyors kernelhez.
  • keeper2
    Hmm. Jelenleg win 200+sp4-el fut. És tiszta is, mármint egy hete raktam vissza ghostból a telepítés után mentett állást. Egyébként, pont az volt a célom, hogy átállítsam rendszerem linux alapúra, csak ahhoz még kellenek linux felhasználói tapasztalatok, mert eddig csak linux rendszergazdaként állnék meg úgy ahogy. Kicsit vicces, de pl. dns, dhcp, samba szervert be tudok üzemelni rá, kernelt is tudok fordítani, de egy sima dc-t lefordítani, na az már megfogna. Vagy még ezek mellé vírusölő, spyware és trójai kereső, ip blokkoló... Bár, legalább már ezt tudom, hogy a live cd fut telepítés nélkül. Bár van kissé ellenérzésem a nem telepítős oprendszerekkel. Ha jól emlékszem, a live cd a SuSE -nél van, nem? Azt még sosem próbáltam, igazából én csak red hatoztam eddig. Mondjuk, kb 3/4. évvel ezelöttről megvan a linuxiso.org disztribúciói. Azok közül melyik lehet egyszerűbb kezelésű? Pl. a debianra nem is mernék gondolni kezdésként. A 2000 csak ideiglenesen van fent, amíg be nem gyakorlom a linuxot. De a másik gépen virtuális gépen megoldható a gyakorlás. Ha a vizsgán sikerült linuxos szervert beizzítani, csak menni fog egy sima munkaállomás.
  • blackgamer
    valami jó oprendszert dobj fel a gépre! azt nem írtad mivel fut, de régebben nekem is voltak ilyen hibaüzenetes leállások (XP SP2 óta nincs)
    ha speciálisan DC-re tartod fent a gépet, akkor esetleg érdemes lenne valami Linux oprendszerrel kisérletezni, Live cd-t lekapod és kipróbálod (nem kell telepíteni a gépre a linuxot, cd-ről fut) én egy időben csináltam és nem sok bajom volt vele
  • keeper2
    Na, nekem a 433 celeron/256 Mb ram gépemen teljesen megzakkant a dc. Már próbálkoztam újrarakni az egész windowst, ez segített is kb 3 napig, de minden reggel arra ébredek, hogy a dc végzetes hibát okozott, és jelentem-e ezt? Sőt, néha még egy másik, négyzet alakú ablakú hibaüzenetet is bevág ennek a tetejére. Bcdc 0.674-et használtam. A másik problémám az volt, hogy valami oltárira zabálta a memóriát és a cput. Pl. memória kb 170 megáig ment fel. Felraktam a czdc legújabb verzióját (0.669K???), az meg akkora rakás.... Egyrészt, az már olyan sok procit zabált, hogy a bezárás gombra nyomva kb 1 percet kellett várni a végrehajtásra. Másrészt, ha beállítottam a huboknak megfelelő limitet, a köcsög lelimitálta a letöltésem 84K-ra. És miután nemsokára emelik a net sebességet nálunk, ez az arány még szignifikánsabban romlani fog. Tehát, ez teljesen kilőve. Felraktam az eredeti dc++ 0.674-et, ez már tökéletes. Memória kb 70 megáig ment fel, a proci is egész tűrhetően volt kihasználva, viszont reggel megint a szokásos hibaüzenet várt. Emellett, bár használok cfosspeed-et, nem az igazi. A letöltésem eléggé ugrál, 30-120 K között, sőt, még a feltöltésem is ugrál 1-28K között (eleve nem értem, hogy lehetséges a 28K, amikor a hivatalos tesztprogramok szerint is a netkapcsolatom 128Kbites feltöltésű még. Ellenben, a limites dc-k stabilan bírják a 20-22K uploadot is)
    Már nem tudom, mit állítsak. A sima dc-nél újraszámoltattam a hash adatbázist, újraírtam a beállítási adatokat, nem használtam magyarítást, egyedül a favorites.xml, és a queue.xml az, amit átvettem a másikból, lévén, azt nem tudnám kézzel produkálni újra. Ezek azért csak nem okozhatják? Végülis, a favorites az a másik gépemről való, amin ugyanúgy 0.674 bcdc van, és tökéletesen megy, a queue pedig 0.668 bcdc-ben lett elkezdve, és ez lett frissítgetve.
  • CPT Pirk
    Aham, itt már néztem, köszi.
  • HiPPoNaX
    Itt találsz
  • CPT Pirk
    Sziasztok, én valami helpet keresek a USER COMMANDS/FELHASZNÁLÓI PARANCSOK használatához... Tud valaki segiteni?
  • lowdog
    talán nem sikerült egyből kapcsolódnia a hublistát tároló címhez... jó lenne tudni, hogy utána mi történik amitől jó lesz? várni kell, újraindítod a DC-t stb.
  • lowdog
    érdekes amit írsz a net megszakadásáról. nálam három gép van a routerre kötve, kettő UTP-n fix ip-vel, és egy pedig 802.11-el, dinamikus ip-vel, és előfordul hasonló, de néhány perc alatt helyreáll a net. én ezt eddig a 24 óránkénti szétkapcsolásra fogtam. ma is történt egy ilyen, és ilyenkor a router leloggolja hogy PPPoE Dial-on-Demand, vár egy kicsit és megy...
    kipróbálnám úgy, hogy mindenki a DHCP-ről kapja a címet, csak sajnos a routerem NAT konfigja nem enged olyan ip-re portot továbbítani, ami benne van a DHCP által kiosztott ip tartományban... de ezt azt hiszem írtam már :) és így nem menne aktívban a DC
    ha valaki tudja hogy ez a routeres dolog miért lehet (miért nem reconnectel azonnal, nálam pár percet kell várni, keeper2-nél meg ki is kell kapcsolni a routert), az keressen meg esetleg priviben, mert ha lenne rá mód hogy ez gyorsuljon, szivesen venném a tanácsokat :) köszi
  • Bircsike
    Miért van az hogy 1-2 havonta amikor elindítom a DC++-t akkor azt írja ki alul hogy sikertelen a publikus hublista letöltése és nem jön be semmi? Ez mitől van?
  • keeper2
    Igen, épp tegnap állítottam át neki a dhcp-t, hogy max 2 címet oszthat ki (mivel sajna ez volt a minimum, egyet nem engedett, és örökös bérleti idővel. Már működik is, csak még a no-ip programja volt kissé megzakkant. Nagyon fura, de a no-ip kijelezte helyesen, hogy mi az ő ip címe, mégis, amikor egy ping-el megnéztem a gépéről a domain-t, akkor egy másik ip címre volt irányítva az, és nem lehetett átirányítani. Aztán feladtam, és végül, amikor itthon ránéztem, akkor már a jó címet írta ki, és ő is mondta, hogy este átállította, és ment aktívban. A dhcp az tényleg a lejárati idő fele táján kéri, hogy hosszabbítson, ha kell, bár az örökös bérlésnél még nem gondolkodtam el, hogy megy. Elméletben tényleg kész lehetetlenség így, hogy más címet kapjon, gyakorlatban meg majd kiderül.
    A fixre beállított címmel azért nem jó megoldás, mert hosszas kínkeserves szenvedés eredményeként kiderült, hogy ha fixre van beállítva, akkor pár nap után megszűnik a net kapcsolat. Teljesen váratlanul, elösször a dc szokott megszakadni, majd késöbb már a weblapok sem jönnek be, majd megszakad az msn is (de fura, hogy ezek között akár több perc is eltelik), és eztán már csak le és felcsatlakozni lehet a netre, és már csak a szabvány csomagokat küldözgeti a rendszer. Ilyenkor csak a rooter ki-bekapcsolása segít. Fogalmam sincs, mitől van ez, de ez van. A lényeg, most jó (valameddig)