14341
A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
#9759 Használj pl. NO-IP-t... http://www.no-ip.com Regisztrálsz, csinálsz magadnak egy al-domain-t, telepíted a klienst (no-ipduc), és a dc-nek nem az ip-t, hanem az al-domain-t adod meg... -
#9758 én úgy tudom, (javítsatok ki ha nem igaz) hogy a szolgáltató bontja a kapcsolatot 24h-ként! -
lowdog #9757 hali!
régebben kérdeztem nem tudtok-e olyan módszert, amivel a DC++ kinézi az ipcimemet és nem kell minden reconnectnél újra beírni. (ADSLem van, a 24 óránkénti disconnect miatt így szopi volt a dc)
most látom, hogy a 305-ös elvileg tudja. kérdésem, hogy ez működik-e akkor, ha fut a dc, megy a letöltés, egyszer csak megszakad a net, visszalép az xp magától... tehát ilyenkor újra kérdezi az ip-t vagy csak indításkor, van-e tapasztalatotok erről?
másik kérdésem hogy hol tudom beállítani, hogy a dc++ ha leszakad a hubról (a disconnect miatt), mennyi idő múlva próbáljon belépni (ugyanis ha leszakadok a hubról, a nickem fent marad amíg a hub le nem vágja onnan, s így nem enged belépni *nick already taken* ugye).
bár kissé körülményesen fogalmaztam, remélem megértitek hogy mi a gond és tudtok segíteni is =]
előre is köszönöm
lowdog -
#9756 ¤¤ Kellemes Mikullancs Napot mindenkinek! SOk SOk virgácsot a FAKEReknek! ¤¤
-
#9755 Hmm... A 0.305-ös DC++ nem új ablakban nyitja meg a DC++ honlapját... Kicsit bosszantó... (asszem a 0.304 új ablakot nyitott)
Írna valaki 0305-höz magyar nyelvi fájlt? -
norti #9753 Egyelőre levettem a klienst, mert van benne egy elég komoly bug :( Aki használta térjen vissza 301e-re addig amíg nincs új. -
[HUN]norba #9752 A csík azt mutatja, hogy a file melyik részére megy a letöltés, csak a szöveges kiírásban látod, hogy mennyi jött le (ergo grafikusan nem látszik, hogy hány %-on áll a file...) -
norti #9751 Még vmi: lehet szavazni dcplusplus honlapon, hogy nézzen ki az új oldal.
Akit érdekel, látogasson el ide:
http://dcplusplus.sourceforge.net/forum/viewtopic.php?t=6685 -
norti #9750 DC++ 0.305:
http://prdownloads.sourceforge.net/dcplusplus/DCPlusPlus-0.305.zip?download
Fontosabb változások: -- 0.305 2003-12-04 --
* Fixed disappearing queue items bug
* Fixed doubled name when downloading directories from search frame
* Added "open download directory" to file and tray menu
* Shift-clicking tab will close window (thanks twink)
* Added support for $UserIP, %[ip] as user command parameter and server side ip detection (automatically used
if the ip field in settings is blank)
* Transfer bar colors updated and user-configurable (thanks gargoyle)
* Fixed possibility to share same folder twice (thanks theparaniodone) (hogy ez mire jó? :)
* Fixed missing subdirs when moving directories in the queue
* Fixed some issues with same-named fav users
* Max download slots default changed to 3
* Max 3 slots more than max download slots are used for highest priority downloads
* Added option to automatically download filelist and match it on autosearch match. This will dramatically speed up
autosearching, lessening the strain on the hubs as less searches have to be done.
* Added "downloaded bytes" to queue (thanks ciber)
* Fixed a problem with matched list downloads not starting -
norti #9749 Szegmensekre: ilyen korlátozást sztem egy ideig még nem nagyon lehet megtenni, viszont roppant egyszerű limitálni:
kikapcsolod haladó beállításoknál a következő 2 opciót:
Alternatíva (másik forrás) automatikus keresése
Alapértelmezett keresési stringek használata az automatikus kereséseknél...
ezután alapból ha vmire rányomsz, azt csak arról a helyről kezdi el letölteni és utána már rákereshetsz queue-ban alternatív forrásra és hozzáadhatod őket (letöltés ide/save to), amennyit szeretnél :)
kicket megnézem majd, lehet-e vmit kezdeni vele
-------------------------------------------------------
PLaci: ha elmondod miért jó az, akkor meglátjuk mit tehetek :) -
#9748 Szvsz nagyon jó lett, az eddigi legjobban tetsző klienst sikerült leszednem a lentebbi linkről, grat! -
#9747 Egy forradalmi újítási ötlet!
Nem lehetne megoldani, hogy nem csak azt mutatja, hogy mennyit, ha nem azt is hogy HOVA (a fájl mely részére) ment? -
[HUN]norba #9746 Hmmm, ha már belenyúltatok úgyis, lehetne egy opcionális kérés? :D
Nem lehetne valamilyen módon visszacsempészni a régi kick típus ebbe a kliensbe?
0.30x előtti változat (ez kéne): elküldi a "zx is kicking..." szöveget, vár 1mp-t, majd elküldi a $Kick parancsot.
Új dc-k: egy csomagban küldi az egészet a hubnak.
Ez utóbbival az a gáz, hogy eddig csak a DCH++ eszi meg rendesen (ami nem publikus). A többivel (pl verli, ptokax) a user nem kapja meg a privit az indokkal, a timeban nem megy...
Ja, segment-re: nem kéne limitálni, hogy 1 file-t max hány helyről szedjen? Nekem jöttek ki durva dolgok... :D. Ha a max letöltési szálat veszem le, akkor meg nem tölt a 4 letöltésemből csak 2-t mert épp arra jött gyorsan user... -
norti #9745 És egy kép annak, aki nem értené:
http://users.atw.hu/z/d/zdc/segment.gif
:) -
norti #9744 Néhányan ismerik közületek már a zDC++t, most kijött egy új verziója, ami a CZDC 0.304[E]-re épül.
Ezenkívül bekerült a kliensbe a BCDC, oDC és a DC++k legtöbb jó tulajdonsága illetve a ReverseConnect 0.304b kliens szegmentált letöltést biztosító kódja.
Ez azt jelenti, hogy tud a kliens több szálon letölteni 1 fájlt és mindezt hashing támogatással. Kb. 1 hete teszteltük jó néhányan és idáig nem volt hiba a letöltésekben úgy néz ki jól működik a szegmentált letöltés.
Mindenesetre megcsináltam a kliens magyar verzióját, kicsit kozmetikázva (kikerültek belőle pl. ip, pk-string oszlopok néhányunk kérésére, párbeszédablakok a magyar nyelvhez igazítva, témaspecifikus keresésénél bővült a keresendő kiterjesztések sora, pl. dokumentumoknál már nem csak doc, rtf és txt-re keres, hanem pdf, chm, stb-re is,stb.).
Ami a legfontosabb, kicsit barátibb lett a limit rendszer benne, mint ami czdc-ben van: egyelőre 4kB/s a minimum amit be lehet állítani slotszámtól függetlenül illetve a letöltési limit ennek mindig max a 12x-osa. A 4 kB/s is csak azért van (egyelőre), mert egyes hubokon engedélyezett a 8k-nál alacsonyabb limit.
Fakereket elkerülendő a kétféle emulációs módban a következőképpen néz ki a tag és a description (neomodust hanyagoljuk :):
DC++ emu:
<++ V:0.304,M:A,H:1/0/0,S:6> <<< szabványos dc++ tag
L8::[0.304b]::Új DC++ kliens teszt... <<< a desc elején szerepel mindig a beállított uplimit mellette a verziószám mindig ebben a formában: Lxx::[0.304b]::
Ha nincs limit beállítva, akkor Lxx rész elmarad.
BCDC++ emu:
<++ V:0.304,M:A,H:1/0/0,S:6,L:8> <<< szabványos limites kliens tag, most L betűvel a limit
::[0.304b]::Új DC++ kliens teszt... <<< desc elején szintén szerepel a verziószám mindig
Ezek alapján az opok ellenőrizhetik kik használnak ilyen klienst illetve, hogy jó-e az uplimit beállítása az usernek.
Ez a későbbiekben sem fog nagyon változni.
Még 1-2 fontos dolog:
- telepíteni csak külön könyvtárba ajánlott és egyedül queue.xml-t lehet bemásolni, a többit újra be kell állítani
emulációk illetve ezeknek a beállításaik megegyeznek bcdc-ével (http://bcdc.webhop.org)
- a szegmentált letöltés miatt mindenképpen használ a program idegilenes könyvtárat, ezt érdemes legelőször beállítani, mert alapból a x:\\temp-et választja (x a meghajtó)
- a letöltés MINDIG lefoglalja a fájlok méretét a vinyón, ezért arra figyelni kell, hogy elegendő hely legyen
- ha vki nem akar szegmentáltan letölteni kapcsolja ki a források auto keresését, így biztos hogy csak 1 helyről tölt (viszont így is lefoglalja a helyet a fájlnak)
- a progi minden egyes queue.xml (letöltési sor) változáskor készít egy queue.xml.bak fájlt biztonsági mentésként még a régi változatról, ez akkor jön jól, ha áramszünet vagy egyéb reset miatt elszál a fájl
- ha vkinek nagyon eszi a cpu-ját, akkor kapcsolja ki a biztonságos és tömörített átvitelek engedélyezését a haladó beállításoknál, mivel alapból be van
- a magyar nyelvi fájl ndc++304hun.xml néven van a zipben, ajánlott használni, hacsak nem akarsz anglo-olaszul tanulni :)
- van a zipben egy wav fájl magánüzenetekhez, illetve a magyar bcdc oldalon is megtalálható dcfaq illetve egy gyakori kérdésekkel foglalkozó faq
- ami fontos, van még a zipben egy pdb fájl, ezt a kliens könyvtárába kell másolni és ha elszáll exception error-ral, akkor ez alapján készít egy exceptioninfo.txt-t ami esetleg jól jön a bugkereséshez, ezt tartsátok meg.
Mivel a kliens "as it is", akinek gondja van, látogasson el a fórumba: http://forum.supergamez.hu/forum.php3?azonosito=zdcforum illetve az induló zdc oldalra: http://zdc.atw.hu, megpróbálunk segíteni.
oDC-re és sima dc++-ra egyáltalán nem ajánlott a telepítése, mert eltűnhet a megosztásod (0 méretű lesz a listákban), illetve fagyhat és fagyaszthat :). BCDC és CZDC esetén meg lehet próbálni egy másolást a könyvtárukba, de biztos, hogy mindent újra kell állítani, szóval csak "advanced userek" tegyék :)
Teszteljétek minél többen és ha hibát találtok benne írjátok meg a fórumba, hogy minél előbb ki lehessen javítani (a másikba :)
Letölteni innen lehet: http://users.atw.hu/z/d/zdc/ndc++304b_hun.zip
Sorry a floodért :) -
#9743 amint befejeződött a letöltés/ megszakad a kapcsolat, az extra slot "elmulik magától".
egyedül BCDC kliens favorite user listjébe felvett userek azok, akiknek "dedikált extra slotjuk" van, vagyis ha Te BCDC klienssel rendelkezel és felveszel engem a fav userek közé, akkor én barmikor tudok tőled tölteni - amig ki nem törölsz a favorite user listedből.
-
#9742 lezarod a DC-et, es amikkor ujra elinditod mar nem lesz extra slot. -
#9740 sztem nem lehet visszavenni -
#9738 Megvan Norti.
Csak későn értem ma haza...de javítva a színvonal. -
norti #9737 Ajánlott olvasnivaló:
http://index.hu/infojog/bsa1201
"Az adatvédelmi biztos a vállalkozásokkal kapcsolatos adatvédelmi ügyekben nem illetékes, ám most azért vizsgálódhat, mert a BSA célkeresztjébe került társaságok között több egyéni vállalkozó, illetve ügyvéd is van.
Péterfalvi jelezte: hivatali elődje megállapodást kötött a BSA-val arról, hogy magánszemélyek szoftverhasználati szokásai után nem nyomoznak, ezzel a levéllel ezt a BSA felrúgta." -
#9736 http://bcdc.webhop.org -
#9735 mondtam P
kb 6 azaz hat hozzászólást kéne visszanézned
-
#9733 egy újszülötnek minden vioc új P -
#9732 Hát egy isten kitüzöt nyugodtan felvehetsz.
Én ezekért a szarságok miatt hagytam abba a DC zést.
Most lazán megy felfelé 9 kval én meg rendesen tudom használni a vonalamat:))) -
#9731 én magamban kerestem
de az XP_ben találtam P
egy délelőtt ráment de sikerült megoldani köszi a segítséget -
nézelödő #9729 -
#9728 nézelődő & KillYou
BCDC klienssel az upload sávszél limitálható. 386/64 -es dslnél 8K, 512/128-nál, chellonál is fibernél akár 10K is mehet ugy, hogy még nem befolyásolja a download sebességet az upload. Van akinek 12 is jó még, ki kell tapasztalni. A hubokon általában az a szabály, hogy csak DSL Chello és Fibernet limitálhat, és minimum 8Knak kell lennie az upload limitnek.
BCDC klienst a http://bcdc.webhop.org oldalrol lehet szerezni, bőséges leírással együtt.
javasolt hogy ne adj tul sok slotot, mert az megzavarja a klienst, meg amugy se szeret senki se lassan tölteni, általában a hubokon a szabály a 2 slot/hub, dslnél max 3 hub tehát max 6 slot, de ha biztosra akarsz menni 2 hub 4 slot is elég, ugy még biztosan nem kavarodik meg a limitelés.
-
#9727 "Nem sikerült megnyitni a célfájlt: Az eszköz nem áll készen"
nézd meg a file-settings-downloads nál milyen könyvtárat állitottál be letöltési könyvtárnak. ha jol sejtem valami olyan van ott, ami már nem létezik. például mobil hdd amit kivettél..vagy dc letöltési könyvtár amit áthelyeztél...ezt a hibát olyankor irja ki, ha töltene, de nincs hova. néha magunkban kell keresni a hibát. :) -
nézelödő #9726 én sem a letöltés ellen vagyok de amikor 60Kb/s-el jön vmi, ha viszont elkezdenek tőlem tölteni lemegy 5-6ra. namost én azzal frankón elégedett lennék ha mondjuk lemenne 40re a letöltésem és mondjuk a feltöltésem 20 lenne -
#9725 Nekem is hasonló a problémám ha elkezdenek tölem tölteni eszméletlenül belassúl a telejs net 5k/sec fölé nem megy a letöltésem ez viszont tarthatatlan.
Ha ftp vel töltök fel valahova akkor nem lassúl be ennyire.
Mi az üdvözitő megoldás? -
nézelödő #9724 nem tudjátok honnan lehetne szerválni olyan dc klienst amiben lehet állítani hogy a sávszélességem hány százalékát lehessen letötésre és feltöltésre használni? -
nézelödő #9720 www.hublist.org -
#9718 sziasztok
mostanában a DC állandóan ezt írja ki:
Nem sikerült megnyitni a célfájlt: Az eszköz nem áll készen
Állandóan ez vagy a nincs slot felirat váltakozik és emiat semmit sem tudok letölteni :(
Kérlek segítsetek -
K.András #9708 Ez nem az utobbi idö termése, ez már kb két éve igy megyeget...Ami azt illeti ha valaki valoban le akar szedni valamit az elkerüli a csiricsáré magyar hubokat,menjél külföldire ott még nem divik ez annyira.Ott álltalában korrektek az értékek feltéve hogy nem magyar felhasználot találtál meg :))) -
norti #9707 Szerinted mi a fórum címe?? Egyébként ha dc-zel, akkor kérdezd meg ott. -
#9705 Az utóbbi időben sok kellemetlen élményben volt részem a DC-n.
Mikor kezdtem az egészet, csak a Hungary és a Hungary2 hub létezett, de soha nem fordult elő, hogy crc-s vírusos, hibás, félkész cuccokat osztott volna meg valaki...(legalább is nem emlékszem ilyenre)
Mostanában, olyan disznóságokat tapasztalok, hogy szóvá kell tennem... sok user inkább megszakítja a letöltést, csak ne töltsenek tőle... limitálja a feltöltési sebességet.. kamuznak a kapcsolat sebességgel (28,8-as modemmel van fennt, de fél nap alatt leszed egy filmet)
Kicsit elszomorít a dolog... -
#9702 ez nem fufunak válasz hanem fufu gondolatmenetét folytatja...mindenkinek szól akit érdekel :) -
#9701 igy van. ráadásul a koleszos net ingyenes vagy jelképes összegbe kerül, tehát még egy ok hogy beleszolhasson. ajándékot kaptok, minden bitet értékelni kell. és alkalom adtán továbbadni másoknak (=nem trükközni a sávszélekkel). amig lehet! és még lehet. az egyenőtlen sávszélű dsl nem fogja eltartani a közösséget. közös a felelősség.
:(( -
norti #9700 Próbáld meg ezt feltenni (bár sztem SE-ben alapból 5.8-as van...):
http://prdownloads.sourceforge.net/dcplusplus/CC32inst.exe?download
Ha ez sem segít, akkor szinte biztos, hogy oprendszereddel akad össze. -
norti #9697 Egyik sem ebben az esetben. Inkább az oprendszeredet nézd meg hogy minden rendben van-e vele. XP?