14341

A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• [HUN]norba
    Hmmm, nekem nem tűnik reálisnak, hogy állandóan kihasználják a kis file-ra járó extra slotokat...

Max ha megosztod a Temporary Internet Files-mappát, de azért meg úgyis kirúgnak pár órára mindenhonnan, szóval akkor mind1. :D
  • [HUN]Matador
    Szia Norti

Kipróbáltam ezt az nDC++ 0.305-ös klienst. Tetszik, de van egy kicsi problémám.
    A Small Ulpoad Slots -ot nem lehet 3 -nal kevesebbre állítani. Gondolj bele:
    512/128 -as DSL.
    Upload limit 10kB/s
    2 HUB 2 slot-tal.
    És erre jön két csóka a filelist-ért és egy aki kis file-t tölt. Ez ugye 7 slot helyből.
    Ezek osztoznak 10kb-on. Én nem tehetek róla de anyáznak egyből. Ha nagyobb Uploadot adok akkor meg minek a limites kliens. Utánna már én sem tudok tölteni.

Üdv. Matador
  • norti
    Olvasd el a dc faqt: http://bcdc.webhop.org
    És itt is van ezzel kapcsolatos info a faqban: http://zdc.atw.hu/faq.htm

Router/tűzfalra vonatkozó részeket olvasd el.
  • Klon
    köszi. erre gondoltam!
  • Shimoda
  • norti
    Ha dchez kapcsolódó leírást keresel:
    http://theseus.fpn.hu

Ha nem akkor próbáld meg a keresőket.
  • Klon
  • norti
    Annyit tennék még hozzá a fagyásokhoz, hogy főleg a jobb gombra allergiás alul a füleknél illetve legtöbbször valószínűleg emiatt az egyelőre teszt jellegű PM-színezés miatt van.
  • norti
    Elkészült a zDC++ 0.305b magyar verziója.

Az újítások 304 óta:
    + letöltések/feltöltések ablak alul kikapcsolható (oDC)
    + színezés magánüzenetekben is
    + ReverseConnect emuláció biztonságos RC kliensazonosítással
    - search bug javítva
    - disconnect bug feltöltéseknél javítva
    - PK-string javítva

Telepítés előtt ajánlom (újra) elolvasni #9744 és #9749 hozzászólásokat és nagyon ajánlom, hogy csak queue.xml-t másoljátok át másik kliensből!

A kliens kicsit hajlamos a fagyásra, de ez szerintem elviselhető annak fejében, hogy többszálon lehet vele tölteni.

Opoknak külön verzió készült, majd vkivel elküldetem a linket ophubra.

!!!FONTOS!!!

[n]Aki esetleg még a 301/304-es verzió vmelyik változatát használná, cserélje le erre, mivel 301-es megszakítja a feltöltést bizonyos esetekben a 304-es pedig nem válaszol se aktív se passzív keresésre!!! Az opok, ha ilyet látnak, nyugodtan kitehetik az illetőt vagy más módon felhívhatják a figyelmét arra, hogy bugos/fake klienst használ és cserélje le :)

Letölteni pedig itt lehet:
    nDC++ 0.305b

Akinek vmi kérdése, problémája van klienssel kapcsolatban, a http://zdc.atw.hu oldalon a fórumba írjon.
  • lowdog
    ha be van kapcsolva Xp tűzfal, akkor a connect to menüben (meg máshol is) az internetkapcsolatod ikonjának jobb alsó sarkában egy kis lakat van... így tudod megnézni, be van-e kapcsolva...
  • lowdog
    Show all network connections, az interneteléréseden jobbgomb, tulajdonságok, ott asszem Advancedben van, nem nehéz megtalálni...
  • Klon
    xp-t használsz?
    ha igen, kikapcsoltad az xp tűzfalát?
  • Klon
    HI ALL

A Socks 5 -höz keresek infót/leírást! Magyar nyelvűt !!
    Kiknek kell ezt használni,előny-hátrány stb.
  • Shimoda
    Tűzfal mögött vagyok, ezért passzív módban használom a DC kliensem. A hublista szépen bejön, de amikor csatlakozni akarok, mindegyik Hubnál azt írja ki: "Connection reset by server". Már több verziót is kipróbáltam. Tudnátok tanácsot adni, mi lehet a megoldás?
  • dentro
    Itt találsz scripteket az összes fajta scriptelhető hubprogramhoz. Sok sikert a hubodhoz.
  • barret
    memoria dologhoz nem tudok hozzászólni,sosem nézem mennyi van lefoglalva,fél gigám van. most néztem,a fele van lefoglalva pontosan.xp prof op rendszerem van.csak a dc++ fut,semmi más.0305-ös a verziója.
  • norti
    A "sima" dc++ 0.304-ben volt ez a hiba, de javították 0.305-ben. Talán BlackClaw-ék még 304-es forrásra építették a 305öst és így nem lett kijavítva a hiba?

Egyébként 2 dolog miatt volt 304-ben:
    1, a biztonságos és tömörített átvitel bekapcsolása esetén volt ilyen gond
    2, a kedvenc felhasználókkal volt kapcsolatban
    Próbálj ki egy dc++ 0.305-t és nézd meg az is eszi-e a memóriát. Ha nem, akkor várni kell következő verzióra...
  • norti
    Napvilágot látott, miért ajánlott lecserélni a 0.300 előtti klienseket. És nem is olyan pici az a hiba...:

http://dcplusplus.sourceforge.net/forum/viewtopic.php?t=6838

Mostantól, aki nem cseréli le, magát okolja csak, ha vmi történik a gépén.
  • norti
    Hát ezt tedd ahogy jónak látod, viszont nem kifejezetten fogják díjazni, ha csak ugrálsz a hubok között és csak letöltesz...

Egyébként erre való az az opció a beállításokban, ami ha be van kapcsolva, megszakítja a hubról kilépők letöltését. És aki ez pont a fenti orvoslására került bele.
  • barret
    érdekes dolgot vettem észre(lehet,hogy csak nekem érdekes) van egy hub,ahonnan állandóan kidobnak...megkeresem gyorsan ami kell,és önként kilépek! ami a letöltési listában van,az igy is lejön!ezexerint a hub,csak 2 pc között létesit kapcsolatot? aztán már nincs rá szükség a letöltéshez?
  • norti
    na a harmadikat sg megint elcs*szte, pedig az volt a bónusz :)

nagyon ajánlom még http://bcdc.webhop.org-on a dc faqt
  • norti
    http://dchun.hq.hu
    http://dcinfo.sytes.net
    www.hublist.org

Olvasgass szentem :)
  • norti
    hogy stílusos legyek: nálad hiányzik az én stringdefs.cpp/h-m :DDDD

tudja azt Tittike miért kérdeztem :)
  • PLaci #9782
    Feltesz kérdés -> #9768: A kép? (#9767)
    Ha igen -> #9775: Csak PhotoShop-al mentve, nem fake!
  • norti
    Ezt fordítsd be nekem emberi nyelvbe vagy legalább vmi futtathatóba :DDDDDDDDDDDD
  • lowdog
    tapasztalatom szerint akkor is bennmarad a nevem ha én bontom a kapcsolatot anélkül, hogy a dcben disconnectelnék...

mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget, a no-ip-s megoldást választottam végül!
  • lowdog
    így igaz, ezért kértem segítséget :)
  • PLaci #9778
    If (Reply (#9768,"A kép?"){
    Reply(#9775,"Csak PhotoShop-al mentve, nem fake!");
    }
  • PB@ro
    Hali Norti !

Nem nagyon sikerült összefutnunk. Este keress meg lécci .
    Köszi
  • norti
    Héten lesz magyar zdc 305 (várhatóan bugmentes), ha rá tudom venni PBarot, hogy fogadtassa el xhubbal a klienst :)
  • norti
    gratula :))))

akkor mégse photoshoppal? :D
  • nézelödő
    jó lenne ha egyesek vennék a fáradságot és olvasnák is a fórumot nem csak írkálnának bele ész nélkül!
    itt mindent szépen leírnak lépésről lépsre: dchun.hq.hu

jó lenne ha minden dc-vel ismerkedő emberke elolvasná, talán a HUBokon is kevesebbszer hangzana el a "mé' nem tudok csatlakozni senkihez?" és hasonló kérdések.
  • Tittike
    ez nagyon jó
  • PLaci #9767
    Mikorra várható az új? NAGGYON KÉNE!
  • PLaci #9766
    Keressetek rá: "Pulyka in 1970.jpg"
  • norti
    Használj pl. egy kapcsolat ellenőrző-indító-bontó progit, mint a rascalpro és azzal be tudod lőni, hogy bontás után mikor csatlakozzon újra (én is ezt használom 5 mp-es várakozással, ami nekem idáig jó volt, non-stop megy a kliensem). Ráadásul azt is be lehet állítani benne, hogy pl. csatlakozás után 23:59:00-el bontson, ami azért jobb, mert ilyenkor te küldöd a bontást a szolgáltató felé és nem ő szakít meg brutálisan. Általában 2. esetben ragad be a neved. XP alatt ráadásul még segédprogival serviceként is futtathatod, ami azért jó mert néha szeret elszállni :)
  • PLaci #9763
    Hmmm.... Talán egy minimum idő beállítás nem ártana...
  • norti
    másik kérdésem hogy hol tudom beállítani, hogy a dc++ ha leszakad a hubról (a disconnect miatt), mennyi idő múlva próbáljon belépni (ugyanis ha leszakadok a hubról, a nickem fent marad amíg a hub le nem vágja onnan, s így nem enged belépni *nick already taken* ugye).

sehol, véletlenszerűen határozza meg a kliens, hogy ne terhelje az összes user egy egyszerre történő csatlakozással a hubot, mondjuk hub restart után
  • PLaci #9761
    Én nem értek az ADSLhez, KábelNetről nyomom...
  • Harder
    En csak azt nem ertem, hogy ADSL mi a turonak adja meg az IP cimet a kliensben :D
    En soha nem adom meg, nem is kerdezi, ettol fuggetlenul vigan mukodik a dolog.