18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • CUCLI
    ezt tényleg a radeon topicban kell megtárgyalni
  • Borg
    Tévedés, mert a 3 slotos nforce2 alaplapokon 2 slot van az 1-es memcsatornán, és 1 slot a 2-esen.
    A lényeg annyi, hogy a CSATORNÁKON azonos mennyiségű ram legyen, hogy a slotokba hogyan pakoltad őket az mind1.
  • NeoMaN
    a 2db 256-os megy duálban az 1db 512-essel - sztem Borg így értette.
    Bár sztem ez hüleség, ezt egy alaplap nemhiszem, hogy meg tudja oldani, ha meg mégis, akkor több gondja van a chipsettnek ezzel az akcióval, mint amennyit nyer a dualból... :Ð.
    És 32 bites AMD procinál default hülyeség ez a duálozás. 1% sebességnövekedést sem jelent....
  • Zsoldos
    aztan az 1024-eset lathatna 1/2 2048-asnak :)
  • shaky
    mivel akkó meg kellene egyszer oldani, hogy a 2*256-ot 1db 512-esnek lássa.
    Másodszor pedig a 2db 512-est is össze kéne hozni, hogy 1db 1024-esnek lássa.

vagy nem?:)
  • shaky
    ?
    az már dupla dual chanel lenne! Nem?

Vagy akkóóóóó? micsoda?
  • Borg
    De, 3 modulnál is. De csak akkor ha 2x256 + 1x512 van a csatornákon. És ebben az esetben is ajánlatos ugyanolyan chipekkel szerelt SS és DS modult betenni. 3x256 esetében viszont nincs dual.

Na nem mintha pár %-nál többet jelentene ez AthlonXP esetében.
  • shaky
    nem hát! dual= 2x
  • via_mala
    Mégis támogatja, sry. De 3 modulnál már nem hinném.
  • via_mala
    Ugye az összes rezidens program ki van lőve?
    Egyrészt: nem buzergálja közben a vinyót? Mert akkor esetleg kevés a RAM.

A másik lehetőség: összeakad az alaplap a Radeon-nal. Megoldás: próbáld ki a kártyát egy másik gépben.

A harmadik lehetőség: telepítsd újra a Windows-t, lehet, hogy túl sok a szemét már rajta.

Egyébként érdekes az aláírásod:
    "MSI K7N2 Delta-L | AMD Sempron 2500+ | 3x256MB DDR/400 Infineon(dual)"
    Én úgy tudom, hogy Dual-ban csak páros számú DDR tud menni, és csak Intel-es ill. AMD-nél csak A64 Socket 939 konfigban, legalábbis eszerint:

AMD Athlon XP boards cannot use it. The newer Athlon 64 on the 800Mhz FSB can use it, as well as the Opteron and Athlon 64 FX

És az alaplapod leírásánál sincs dual-channel támogatás írva.
  • Borg
    Catalyst AI ki van kapcsolva?
  • MasterJay
    Sziasztok van egy kőkemény kérdésem!
    Egy olyan jellegű problémám van a géppel, hogy játék közben amikor valami video, vagy páják
    közti váltás, vagy meghalok és valamilyen animáció kíséretével kiírja a játék, hogy Game Over
    fagy mint állat, egy bizonyos idő után(kb.5-10perc), ha nem nyúlok hozzá elindul magától is.
    Próbáltam Catalyst-ok hadát, dx reinstall de semmi változás.
    Pl.: Prince of Persia Warrior Within(pályváltás,GameOver),
    Richard Burns Rally(borulás,ütközés).
    A PoP alatt írt egy ilyet is, egy alkalommal: Ati Video bios poller client.
    Futuremark03, Futuremark05,3DMark2001SE, 2000 tesztek hibátlanul lefutnak és a
    karinak megfelelő pontot osztanak ki mindanyian.
    Platform optimalizáció kizárva DOOM3 Timedemo 2XAA, 4AF 1024x768 Hight beállítások mellet
    Másod futtatásra 11fps! Bois beállítás default. Jelenlegi Catalyst 5.1, és hót ideg vok!!:(
    feszkó szintek is rendben vannak!
    Ötletek várok a megoldásra!!!
  • Borg
    Itt nem az erőlködésen van a hangsúly, hanem azon, hogy a plusz súlytól leszakadhat ha hozod-viszed... Ahogy egy termetesebb prochűtő is megtépheti az alaplapot...
  • IMYke2.0.0.0
    Ha valaki van olyan hülye, hogy egy gépet cipeljen - kézben - akkor plusz 5-600 grammot el fog viselni!
    Ugyanis nem kilókban mérhető a súlya a cuccnak.

===============================
    .:i2k:. melóból:
  • NeoMaN
    súlyára gondolt. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Miért kéne cipelnie? Ha benne van a gépben, akkor nem oszt, nem szoroz.

===============================
    .:i2k:. melóból:
  • via_mala
    Érdekes:
    Olcsó ATI grafikus kártyák
  • mohus
    brutál....ezt meg cipelheted lanpartyra:)
  • mohus
    "Akkor mar inkabb a 9550 az legalabb olcso es megeri az arat."

én is a 9550-et ajánlom...
  • mohus
    akkor maradok a 9800 Pronál.....
  • NeoMaN
    6600 ultra nincs. csak 6800-ból létezik Ultra....
  • Narancs
    sztem SIMA 6600 ról beszélt...
  • CSOCSO
    en nem talalok sehol 80 dollar kornyeken 6600 ultrat.... 120 nal kezdodnek mindenhol es itt nem 1 boltrol beszelek hanem vagy 15 rol
  • Narancs
    Remélem is! A gyári hűtő megvolt szerencsére egy doboz alján, de a tartó pöckök persze már rég nem, szal máfajta pöcökkel raktam vissza, remélem ilyen apróság nem tűik föl nekik...:)
    Még szerencse hogy noname kari, és minden hónapban más hűtővel meg ramokkal érkezik...így simén mondhatom hogy nekem csak ilyen gagyesz pöcökkel volt rögzítve a hűtő. De remélem észre sem veszik, az elég nagy érvásás lenne, ha emiatt nem cserélnék ki...akkor adhatnám el a vizet hogy vegyek vmi VGA -t meg helyette légűtést...:(
  • NeoMaN
    lehet GT-ről beszél...
  • Zsoldos
    es amugy visszaveszik azok utan, hogy raraktad a vizet? :)
  • Zsoldos
    Es azt ti hol neztetek? Ugyanis itt magyarorszagon olcsobban vettem 150 dolcsinal a kartyat, pedig itt aztan van felar boven..

http://www.pricerunner.co.uk/search/geforce_6600.html

itt pl 80-90 dolcsinak irjak.
  • NeoMaN
    jó, ezeket tudom. de azt is, hogy a karinak gyárilag ilyen magas az üzemi hője. szal nem gond. én bizti nem tennék rá ezért 7K-s hűtést...
  • CSOCSO
    kosz
  • CSOCSO
    1) megfogdostam a kis ramokat rajta.. irto melegek..
    2)maga a kis stock fan is olyan meleg levegot fuj el magatol hogy jujj
    3) a fanless zalman huto majdnem ugyanannyira le tudja huteni a 9800pro-t mint a stock huto! ezzel szemben ha fant teszel a zalman hutore akkor majdnem 20 fokkal visszi le a hot!!!!!!
  • ollie
    9800 pro-n nincs hőmérő dióda, kivéve, ha R360 (XT) mag van rajta, de asszem akkor is csak XT biossal lehet mérni (az utóbbi nem biztos).
  • NeoMaN
    szép darab. :Ð Ezért pénzt adni.... :P
  • CSOCSO
    nem thermal hanem zalman:
  • CSOCSO
    izebize... mivel lehet merni a VGA homersekletet???
    1 het muva erkezik a Thermatake hutom amin van egy 8 cm es fan:)
  • CSOCSO
    nv6600 az olyan 150 dodo arban van szerintem marad akkor a 9600pro 100 dodoert.. de leginkabb arra lettunk volna kivancsiak hogy maga a visiontek marka igy okes e vagy ez valami atbaszos szarsag
  • CSOCSO
    boven eleg ha 800 *600 ban futni fog mediumban szinte minden olyan 30-40 fps korul vagy inkabb felett...
  • Narancs
    Sajna igen. És ráadásul hiába van rá gari, az csak 9800se -re szól...:(
    Többek közt ezért veszek vszínű 6600 at 2 év garral, mert ha az esetleg nem bírná a kiképzést, nem kaphatok annál rosszabb kártyát.
  • Zsoldos
    hm.. kar erte. Ezek a modolt 9800pro-k tenyleg eleg halandoak.
  • Narancs
    sajnaos nem, és sajnos moddolható volt csak megadta magát...
    Elég kevés az esélye, hogy az is moddolható lesz amit helyett adnak...szal vszínű eladom majd és lesz helyette 6600. De ha moddolható lezs persze akkor maradhat...
  • Zsoldos
    mestersegesen kuldted gariba? ;)
    enis moddolhatatlan 9800se -rol valtottam, lenyegeben ingyen.