Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
===============================
.:i2k:. from meló <#email>#email>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Hozzá tesz egy majd' 20-ast és jobban jár egy ASUS-szal.
GIGABYTE GV-RX80T256V (105200 / 131500) Garancia: 3 év
SAPPHIRE ATLANTIS X800XT PLATINUM 256MB VIVO AGP F-RET (105200 / 131500) Garancia: 2 év
ASUS AX800XT 256MB VIVO AGP (119640 / 149550) Garancia: 3 év
Connect3D Radeon X800XT Platinum 256MB DDR TV/DVI AGP (109920 / 137400) Garancia: 2 év
MSI RX800XT-VTD256E (105640 / 132050) Garancia: 3 év
(http://www.e-connect.hu/)
Gondoltam megprobalom, 25000HUF -t megert, ennyibol egy 9600xt sekapnek, annal meg jobb (viszonylag huzhato gpu, 4 vertex shader egyseg, 256bit memovezerlo, 2.8-as memo, ezert picit gyorsabb es stabilabb sebessegugyileg). Kisebb felbontasokban meg nem nagy gond a kieso pixel fillrate, af is mehet rogyasig, szoval eldocogok vele, vagy max eladom.
Sapphire-t meg sosem vennek, szerintem kuka.
anno régen kezdeti idõkben akkor még könnyebben meg lehetett ezt jáccani, mer akkor nem figyeltek oda annyira erre, de mostmár szerintem jobban tesztelik ilyen szempontból a kártyákat, merha megy mint rendes pro, akkor eladják úgy, az mindenkinek jobb (kivéve a vevõt). de én úgy emlékszem hogy a sapphire-ok azok kifejezetten modolhatóak, legalábbis olyanokat olvastam itt a formuban hogy azoknál nem valami nagy az esély...
ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w
Regen amugy hasznaltam omega+rage3d parost (kb 1 eve), mostanra ugy tunik kicsit osszeferhetetlenek lettek. Az okat nem teljesen ertem, egy beallitas 2-10 opcioval 1 byte helyett miert foglaljon el 4 byte-t.. A hierarchical Z-t kikapcsot egyszer meg ki fogom probalni mindenkepp, ha modot talalok ra, mert a foltok pl teljesen eltunnek, ha egy objektum elhalad a folottuk(ez pontosan hierarchical tema). Ha tobb poligon reteg van a latomezoben (pl 3dm03 proxycon teszt), akkor egyaltalan nem latszanak a hibak, ha csak 1 akkor mindenkepp (pl a repcsis teszt). Es a hibak is pont akkorak, amekkora egysegekben a hyperZ dolgozik.
De most par honapra elegem lett a drivercserekbol, majd tavasszal 😊
Ugye az Omega valószinüleg a plusz 4 pipe bekapcsolása miatt kell, viszont nem megy mellette a Rage3D. Esetleg körül kell nézni a többi custom driver körül (ezt nem követem túlzottan, de van még 1-2, mint pl. a DNA).
BTW az is lehet, hogy sikerült egy olyan kártyát kifogni, amely egyszerûen nem megy rendesen 8 pipe-vel. Itt a környékemen van/volt két hasonló (mindkettõ Sapphire), és az istennek sem sikerült eltüntetni az artifactokat...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az omegaban levo radlinker meg teljesen jol mukodik.
Ezeket is megpróbáltad?
"Q: How can I fix artifacts?
A:
Unfortunately there is no 100% fix for artifacts. In most cases the pipelines are simply damaged and will produce artifacts no matter what you do.
A few people could fix artifacts doing one or more of the following:
* Disable Hierarchical-Z (Use google to find an utility called "RTool")
* Force Anti-Aliasing
* Force Anisotropic Filtering
* Force 16-Bit color
Changing BIOS, voltages, cooling or clock speeds will not fix artifacts caused by a defective pipeline."
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
a lényeg az hogy máskor vásárlás elõtt gyere, segítünk.
ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w
Most, hogy így leírtam, rájöttem, hogy ezeket a kártyákat pont ilyeneknek gyártják mint én 😊)).
Bocs a hosszúságért.
Kartya huzhato 420/350 -ig, ekkor 3dmark2003 4200-t csinal 2100+ athlon xp 266fsb konfigban
25 netto volt.
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
-----------------------------------------
Az Xp-t a catalyst-ot a directx-et mindent újrararaktam, a hiba nem szünt meg, lehetetlenség játszani vele! Tuningolva nem volt.
Ennek annyi ? 3 hónapos Saphire 9800 Atlantis. Esetleg valakinek ötlete van mitõl lehet ? Szerintem ebbõl már szervíz lesz - pár hétig játék nélkül... <#falbav>#falbav>
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Egyébként sajnos hardvervásárlás elõtt tényleg nem árt átböngészni a fórumokat, esetleg még rá is kérdezni, mert a zsebedre megy a dolog. Mondjuk megbocsáss, de ha 9800XT-t egy bolt 45e Ft-ért árul, akkor minimum gyanakodni kezdek (hiszen a többi boltban minimum kétszer ennyi), és elõszõr is követelném a HL2 kupont vagy teljes játékot (minden 9800XT-hez járnia kell!), ha erre kiderül, hogy 128bites és nincs kupon, akkor máris megspóroltam magamnak egy átverést...
Egyébként ezt a 9800 eXTreme elnevezést legalább annyira csúnya húzásnak tartom, mint anno a Sapphire féle átverõs 9800-asokat...
Elég köcsögség a GeCube-tól, de mások gyártóktól is, hogy R360-as magot tesznek az ilyen gyenge kártyákra. Bár az még hagyján, inkább az, hogy XT BIOS-t flash-elnek bele, hogy átb@... átverjék a világot, meg a diagnosztikai programokat (pl. Everest).
Tanulság: ki kell bontani a boltban a cuccot! Ha nem négyzet alakú, BGA tokozásúak a ramok L-alakban, hanem TSOP-tokozású téglalapok egyvonalban, akkor tuti nem lehet XT, maximum sima 9800-as.
Kíváncsi vagyok az X800-asokkal is lesz-e ilyen átverés-sorozat. Akkor majd megint osztogathatjuk egymásnuk az észt, hogy milyet ne vegyünk.
Egyébként ajánlom figyelmedbe:
FVF - Számítástechnikai felszerelések, alkatrészek
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Így jelõlni egy kártyát, hogy 9800XTreme, és közben csak 128bites !<#boxer>#boxer>
Kép és leírás egy ilyenrõl
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Az, hogy a driver 9800XT látja, valószinüleg amiatt van, hogy R360-as GPU van rajta (ez mondjuk az ATi bûne). Megint utólagos okoskodás, de fel kellett volna tûnnie, hogy a sima 9800XT-hez képest elég harmatos lehet a teljesítménye (valahol a 9500Pro-k környékén).
Ha Decemberben vetted, akkor már sokmindent nem tehetsz...
Sajnos manapság alapból gyanakodni kell... 😞
Egyébként a dobozon a Counter Strike Condision Zero játék figurái vannak, a felirat: radeon 9800 eXTreme. Az XT kétszer akkora betûkkel mint a többi. A vonalkódon: 9800XT. A driver és a játékok 9800XT-nek látják.
Ez így nem becsapás? Azt az egyet tudtam, hogy se-t nem akarok venni.
9800XT (256bites, valódi XT)
9800SE - R360 (128bites, XT GPU-val, butított, de ennek a dobozán nincs XT jelölés)
Szerintem vidd vissza, bár alapból gyanakodnok kellett volna, mivel gondolom 30-40e Ft körül vetted a kártyát, márpedig a valódi XT-k még mindig iszonyú drágák.
BTW nem értem az ATi-t, miért engedi a 128bites 9800-as kártyákat. Akkor adjon nekik új számjelzést (mondjuk Radeon 9650), és máris kevesebb a lehetõség a megtévesztésre...
A 412/730 esetében a 730 már a duplázott érték.
Nyugtassatok meg, vagy keserítsetek el még jobban. A hibám, hogy tájékozatlanul mentem el gépet venni. Annyit tudtam, hogy a 9800 egy viszonylag jó kártya a nem csillagászati árúak között.
Amit kifogtam: GeCube 9800XT 128 bit 256M. Az ati honlapján nem is láttam 128 bites 9800-ast!
Az órajelek az ati tool szerint: 384/287 !!
Az ati honlap szerint az 9800xt órajel 412/730. Ezt a 730-at már duplázva kell érteni? Már semmit nem értek.
Nagyon megszívtam?