Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Adott tehát 2 RAMDAC elvileg.
1. 400Mhz a VGA-nak (monitornak)
2. 240Mhz a DVI-nek
3. És akkor most adott tehát egy a TVOUTnak is? hogy azon is lehessen külön állitani a Hz-et?
Csakmert a "2nd RAMDAC" meglétét eddig egyedül a gigabyte kártyáin láttam, még az eredeti ATI kártyákon sem láttam utalást erre..
Amúgy had legyen már nekem is egy kérdésem.
Ugyebár van egy jókis TVOUT a radeonon. Amihez azonban tudomásom szerint nincs a kártyán 2. RAMDAC.
Mert ugye 2.RAMDAC csak a DVI kimenetez van integrálva a GPUba (240Mhz)...
Most akkor kérdem én, nem lehet a TVn megjelenõ képfrissitést a VGA képfrissitésétõl függetlenül állitani? Vagy ez hogy van megoldva?
Eredeti ATIról legyen szó, mivel más tipusokon lehet 2. ramdac, mint pl a gigabyteokon is van...
na, valamelyik alapjá lehet beazonosiani.
Amúgy a PN nekem is ugyanaz mint a tieden.
Egyébként a vége szerintem 320 felett van a ramnak, de addig biztos nem hajtom ki, mert minek, szétfingani sem akarom. 275ön is elég a teljesitménye. Csak drivereket adjanak ki szaporán...
Az enyimen ez van: P/N.1028571500
AMD A10 7850K; 16 GB Kingston HyperX DDR3 1866; GA-F2A88XM-DS2
Az enyém még a P/N szám alapján is Built by ATI; persze ha hinni lehet a P/N számnak.
Én nem azt mondtam, hogy nem az ATI épitette, hanem hogy nem eredeti ati kiadás.
Ezeket a kártyákat (mint az enyém is ) amik még sima zöld nyákra, és standard ATIféle ramokkal stb vannak szerelve, valóban az ATI épitette, de egyéb gyártók adták ki mint OEM terméket. Ezek a kártyák voltak az AIB gyártóknak kiadott mintapéldányok szerintem. EGész addig ezeket nyomta ki pl a sapphire amig a saját készitésü kártyái el nem kezdtek potyogni a szalagról.
Így ma már bazinagy szerencse kell hogy ilyen eredeti ATI- szerû kártyát kifogjon az ember, dobozon kivül.
Szóval aki ma betér egy boltba, aligha talál ilyent. Vagy PowerMagic, vagy sapphire, vagy egyéb, vagy éppen eredeti dobozolt ati. De semmiképp sem zacsis.
Inquisitor egyébként az enyémben is 1002 IDjû BIOS volt, és van (mert ez az ATI), ettõl még P/N alapján sapphiretech adta ki, az ATItól fehér kartonban kapott kártyát. Legalábbis a sapphire tech support szerint.
Azonban ez a BIOS korántsem ATI, mert a sapphiret (szvsz) igy kötelezte az ATI a downclockolásra, hogy ne érhesse utól az "eredeti" boxos ati kártyákat. BIOSt sütött bele a sapphire, amitöl nem lehetett tuningolni. Az én példányom is 230as volt, és max 252ig ment tuningal. Aztán flash bele másik eredeti ATI bios, és már 306on is megy, feljebb meg nem próbáltam..
Szal BIOS id alapján nem egyértelmû az azonositás.
Viccet félretéve: Tudod nézni a TV-n a számítógéped jelét, meg tudod nézni a monitoron a csillagok háborúját videómagnóról...
Lelkem odvában megdöglött a bagoly!
Egyébként eredeti CSAK dobozban van.(mint az a topic alcimében is látható). Amúgy szerintem ha a számlára (mert ugye neked van róla) azt irták hogy ati radeon 8500 abba még belekötözködhetnek, max ha ráirták hogy hány Mhz-es, tehát oda van irva hogy 250 és neked 230 lett, akkor köthetsz beléjük csak.
Ezért ajánlottam már minden vásárlóna a topik elején valahol, hogy vételkor irassák rá a számlára, hogy a bolt szerint milyen..
LE 128MB 250/250
128MB 275/275
64MB 275/275
Ezek dobozolak, Built by ATik, és mással nem is foglalkozik az techsupport. Hidd el, irtam nekik párszor én is. Sajnos mint irtam nincs mód hivatalos forrást keriteni, hogy az LE mennyin kell menjen, hacsak nem BBA ÉS DOBOZOS 128MEGÁS ATI.
Viszont szerencse a szerencsétlenségben, hogy simán tuningolom jelenleg éppen 306/306on...
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
www.listan.de; persze ha tudsz olcsóbbat csak jelezd!
\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"
Sajnos külföldi online shopban találtam, de az egyik német bolt elküldi ide is. Max 6500 Ft-ban lesz ez nekem.
Egyébként tessék fent elolvasni a topic cimét, és most már befejezni a(z értelmetlen) rivalizálást itt.
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
A haverom felhúzá annak kártyáját 3xx/6xx-re (pontos adatokat elfelejtettem, mert nem negyon érdekelt a dolog), lehuttatá a codex 3Dmark2001, örül mint majom annak farkának, hogy az Õ videokártyája stabil, mint a piramisok. Midõn elkezdé jáccani UT2003-at jöve ama fagyos halál windózára (kékhalál).
Vajh miért történt mindez?
Mert míg a 3Dmark2001 csak 1-2 teszt erejéig fingatja a VIDprocesszor minden részét, addig az UT2003 alatt mindvégig használva vannak mind a pixelshader egységek, mind a dual vertex shader is, tehát a tuningolt GF elõbb válik instabillá.
... hmmmm, jó kis mese kerekedett itt.

Természetesen úgy jártatja a lepcsest, hogy nem is látott még radírt!
Figyusz Sir AMS elõbb próbáld ki azonos rendszerben mind kettõt, aztán kritizáld a radírt. Ha nem hallottad volna van egy teszt, akit KYRO kártyákra írtak (tudod, mint azok a tesztek amiket NV-re optimalizáltak; 3Dmark XX-ek, CodeCreatures, stb.) azon bizony az általad istenített NVIDIA zászlóshajója is elvérzett mint a szar. Tehát egy kártya értékét ne próbáld meg ilyen progik, meg különbözõ rendszerekben elért pontszámok alapján lemérni.
ui: már csak azért is bent hagyom eme 2 nem ideillõ hozzászólást, hogy mindenki tanuljon belõle... nvidióta,ahelyett hogy matekra járt volna...

Igaz, hogy a proci az 1.3as TB, és az 1.7es P4 szintjén teljesit, jokis 512 cachel, de azért 1600+XPvel nem konkurál😊
Szóval ennyit a dzsunka ti4200ról😊
...
Ha már itt (no meg az NVIDIÁNÁL tartunk), a haverom megvette a hõn áhított GF4TI4200-at.
Mindjárt fel is húzta 3xx/6xx-re (sajna pontos értéket nem tudok) 3Dmark2001 lefut; sok pont megkap.
Neki egy AthlonXP 1600+ van. Ezzel kapott kb. 8010 pontot. Nekem egy TB1200-am van 1350-en, ez egy régebbi vas, én 7600 pontot értem el úgy hogy a „radír” 300/530-on futott, és még a gyatra driverek voltak alatta.
08. hóban megyek a balcsira, akkor odaadom neki az R8500-at, csináljon már egy tesztet.
De ha neked csak a 3dmark pont számit KAPUS, akkor vegyél nvidiát😊
de nekem a powerstrip is ment mondjuk..
de ennek ellenére istenitik valoban, pl a dualdisplay bizonyos bugjaira jelent megoldást, több fps gta3ban stb..
Azt tudjátok, hogy kijött 6107-es béta driver? Állítólag nagy ÁSZ.