Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szóval a helyzet a következõ. Még nemrégiben leszedtem egy kis programcsomagot, amiben volt sok radeon bios image file, meg programocska. Mivel a flashbios nevû progi csak felsorolta az 418946 paraméterét, így azzal inkább nem szarakodtam. A start2 neû progit futtattam le ami szépen menüvezérelten kalauzolt a flassaléshez. Mivel nem volt eredeti dos -os bootfloppym ezért a winfos millenum indítócd-jét használtam (nem tudom ez számít -e).
Elõször elmentettem az eredeti biosomat (a vége 4-104). Majd megpróbáltam felírni azt amit MIQ átküldött (i8550p). Namármost az "írás" kb. 0,0001 mp -t vett igénybe (nem tudom ez normális -e) Néhány felirat villámgyorsan lepergett a szemem elõtt, mejd közölte hogy újraindíthatom a gépet. Újraindítottam, és az ég világon semmi változás nem történt. Minden ugyan az maradt (a bios azonosító is).
Ezután fogtam és újra megpróbáltam. Ezúttal már az egyik mellékelt biost használva. Ügyeltem rá, hogy ugyan az az azonosító jelû legyen (a vége 2-103 (Improved Retail 8500 PAL.. gondolom ezt jelzi az I8500p jelzés)). Ezúttal kicsit tövább szöszmörgött (de nem sokkal), majd megint mondta, hoyg indítsam újra.
Újraindítom, és az a fura helyzet állt elõ, hogy bár a bios szám megváltozott (a vége 2-103 lett, amit vártam) Azonban a frekvencia semmit nem változott (maradt 250/250). Ha fehúztam 275/275 -re úgy fagyott mint azt eddig is tette, ha idáig húztam. Próbáltam a drivert is újrainstallálni, de semmi.
Tehát végül is semmi érdemleges változás nem történt. Nem tudjátok mi lehet a baj (vagy mit rontottam el)?
a balettpatkány
Egyébként én már sokkártyáról levakartam úgy alanature ! Telkártya maj 1 csavhúzó és lent is van! Nem kell félni max lessz egy kulcstartód! 😊
netrunner: hogy sikerült a mûvelet?
\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

De valahogy nem hajlok eme megoldás felé.. ki tudja minek árt még a hûtés.. állitólag kb 10percre be kell tenni a mélyhûtõbe..
Per speciel (mint következõ termék😊 éppen egy feltétet tervezek, amit a fan helyére rögzitve lehet felfogatni az eredeti bordára, kiegészitve azt egy nagyobb bordával. Vagy réz vagy alu. És erre pedig vagy 8CM vagy normál 4centis fan lesz rögzithetö, részleteket még nemtok, de a héten elõállok valami tervvel😊 (másrészt tervezek egy 5.25" winyóbeépitõkeretet is, ami rézbõl lesz, és egyben hûti is azt... megint rámjött az alkothatnék, majd meglátjuk mi megy sorozatba belõlük😊

AMD A10 7850K; 16 GB Kingston HyperX DDR3 1866; GA-F2A88XM-DS2
feltettem radeonator 2.0b1-et, simán megy minden eddig supported funkció benne. rage3dtweaket le is gyalultam gyorsan...
kis info:
UNITECH (RV250 chip):
OPTMIUS R9000PRO: 275/275 128MB only
OPTIMUS R9000LE: 220/220 64-128MB
"The Pro version also comes equipped with ViVo functionality."!!!
Boot folppy azért legyen a kezed ügyében

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a "flashbios" progi használatához van valamilyen útmutató? Vagy ha "-?" paramétert beütök neki akkor kiírja a használati módját?
a balettpatkány
Athlon XP 2100 (1700 Mhz körül)
512MB DDR 333mhz Ram (vagy 768 nem biztos még)
na most: Gef4, vagy R8500? Melyik bírja a hõt jobban? És milyen a kártyák Képe 17"os TFT moncsin? véleményeket várok
És köszi.
a balettpatkány
Crazyn! minden esély megvan rá.
Most én kérdeznék tõled (Crazyn)! Van valamilyen hûtés a ramokon, hogy 320-on tudod hajtani? Nem forrósodik nagyon?
Csak azért kérdem mert amit letöltöttem flashromot ahhoz mellékeltek vagy 8 félét...
nekem most a 113-85704-104 van fönn (ez az alap a kártyámnak).
a balettpatkány
, hja aki nagyon várja ...AMD A10 7850K; 16 GB Kingston HyperX DDR3 1866; GA-F2A88XM-DS2

Ez megint csak egy buzgómócsing szerkesztõ mûve, semmiféle bemutatásról nincs szó még, noha voltak hirek hogy ma jelenik meg..
Ha beálítok valamit, és kilépek, majd vissza a Radeonatorba, akkor visszaállítja az alap beállításait.
Egyébként a cwx oldalam most nem megy, de nemsokára újra jó lesz. (egy buzi hacker -aki azóta még nem tudott lábraállni- tönkretette a szervert egy hete)
Radeonator 2.0 beta 1!!!!
Elvileg minden mûködik benne, és full support for catalyst drivers!
http://users.skynet.be/bk265512/Downloads/Radeonator_2.0_Beta_1.exe
a balettpatkány
Grafitoztál, vagy csak az orig biost írtad be?
a balettpatkány
Szokásos 306/306on elinditom 3Dmarkot, 4-5 game teszt után kifagy. Semmi artifact vagy ilyesmi, kimerevedik a kép, majd kb 10-15s mulva resetel a gép.
Nos, teszteltem párszor, mindig eljáccotta. Hol nature, hol már a dragon tesztnél.
Viszont gondoltam rá, hogy ma a szokásosnál is melegebb van, igy (hátha melegszik) visszavettem 275/306-ra. Simán megy a teszt. Ezekszerint a GPU nem birja a hõt a mai melegben már 306on. Ramnak semmi baja, figyel a profi😊 hûtés rajta😊
Így, 290/290es tesztet is nyomattam, hogy az elõzõ (7678as) 3Dmark teszttel összevethessem. Eredmény: 7640.
GTA3mat néztem, semmi változás, FPSek ugyanannyik stb..
Viszont.
Gondoltam szakitok ezzel a hányás r3dtweakkel, legalább a refresh rate beállitás erejéig, és letöltöttem jól, a RefreshForce nevû proggit.
Indul, király, beállitom a refresheket, nagyon pozitiv, én irhatom oda mennyin akarom. Apply becsuk. CS indit, ablakban jelenik meg. Ja, elveszett az 1024es felbontás a "tudom" kategóriából, a 640, és a 800x600al együtt. Sehogy sem tudtam visszahozni, igy RF gyalu, monitor INF ujra feltesz, és r3dtweakkel beállit->fasza. Szal RefreshForce VBT.
Jah, egyébként radeon driver installal semmi gond nem volt, uninstall, regclean, filetörlögetés, rebút, aztán ujdriver,rebút,újcontrolpanel,rebút ->megy. (többé kevésbé..)
Csak azt sajnálom hogy az elözö (6094) driverrel ma nem teszteltem le, hogy most tényleg a meleg miatt fagy e, vagy az új driver miatt. Mert amikor fagyi után újraindul az XP, ilyent tol az arcomba:

Új ATI Radeon Driver leaked 6.13.10.6118! Egyelöre csak XP!
Akkor már csak 1 kérdés maradt, mi a francnak tesznek a gigabyte kártyákra +RAMDACot?😊
Hát én nem tudom!?
persez ugyanaz a kép volt
?
ARDEN
A biost elküldtem.
Nekem nem lehetett állítani a tv frekvenciáját mert minden tv-nk 60Hz-es
de az mért nem elég?