Radeon 7X00/8500/9X00
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hello! Hol lehet beállitani ezt az sse támogatást? És tulajdonképpen mi ez?
Én Mistralnál láttam szintén simát 20 nettóért-azaz ugyanannyi-
Végülis annyit nem ér meg a sima nem PRO mert 26 ropiért 8500LE van
Végülis annyit nem ér meg a sima nem PRO mert 26 ropiért 8500LE van
Ja, és még valami.
Az ATI nem fog gyártani síma 9000-es csipre épülõ kártyákat, csak 9000 PRO-t.
Tehát ilyen 9000-es kártyákat csak az ati partnerei fognak gyártani. Én megvárom, amíg a Hercules, vagy Gigabyte kidobja a maga 9000-es verzióját, mert nekem a GF2MX után még az is ég és föld lessz.
Az ATI nem fog gyártani síma 9000-es csipre épülõ kártyákat, csak 9000 PRO-t.
Tehát ilyen 9000-es kártyákat csak az ati partnerei fognak gyártani. Én megvárom, amíg a Hercules, vagy Gigabyte kidobja a maga 9000-es verzióját, mert nekem a GF2MX után még az is ég és föld lessz.
szurmakotium vigyázz!
Amit te írtál, az nem PRO, csak sima 9000-es.
250 MHz-en megy a proci, és 200/400 MHz-es DDR memory megy benne. De szerintem ennyiért még így is nagyon jó az ára. olcsóbb mint egy GF3TI200, és fejletteb képességekkel van felruházva. Ha nem használsz baromi nagy felbontást, mostantól számítva kb 3/4-1 évig még biztos jól fog szolgálni.
Amit te írtál, az nem PRO, csak sima 9000-es.
250 MHz-en megy a proci, és 200/400 MHz-es DDR memory megy benne. De szerintem ennyiért még így is nagyon jó az ára. olcsóbb mint egy GF3TI200, és fejletteb képességekkel van felruházva. Ha nem használsz baromi nagy felbontást, mostantól számítva kb 3/4-1 évig még biztos jól fog szolgálni.
ahhoz kepest hogy 150 usd az ajanlott ara a brutto 25K eleg jol hangzik 😄
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
atlagos kepminoseget hasznalva a mai dx7 dx8 as jatekoknal egy kicsivel gyorsabb a r9700, jo kepminsoeget hasznalva filterek, aa, 1024 felett felbontas, kb 2,5 szor tobbet visz a r9700
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
oke ... elfogulatlanul ...
melyik tud tobbet es gyorsabban
GeForce4 Ti4600 v. Radeon 9700?
Szoval melyik top modell a jobb?
melyik tud tobbet es gyorsabban
GeForce4 Ti4600 v. Radeon 9700?
Szoval melyik top modell a jobb?
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
a Rage3d tweaknek múxenie kell vele..
És ne powrstrippel húzd majd hanem ezzel a tweakerrel
www.rage3d.com-on megtalálod
És ne powrstrippel húzd majd hanem ezzel a tweakerrel
www.rage3d.com-on megtalálod
DX9 nem required, csak "is kompatibilis" kategória.. csakúgy mint az XP-SP1.
és directx9-et honnen lehet leszedni?
a balettpatkány
bármely nagyobb hw oldalon találsz tesztet róla(tomshardver stb..)
valahogy csak nézd meg az oldalt, jó kis info, meg a driveres is
Az van a táblázatban, hogy melyik BIOSsal mennyire tuningolható a radeon8500, és ennek megfelelõen mennyi pontot ér az egyes beállitásoknál 3dmark2001se-ben.
Az van a táblázatban, hogy melyik BIOSsal mennyire tuningolható a radeon8500, és ennek megfelelõen mennyi pontot ér az egyes beállitásoknál 3dmark2001se-ben.
ATI FireGL X1 - ki is hiányolta a dual DVI-t?

ja, de ez mai hir😊
en meg azt még reggel irtam😊
Amúgy szerintem tutira nem 1/4 teljesitmény lesz, R9000-et sem viselte meg a texturázó egységek megfelezése annyira.
Viszont a fele pipeline, és csak 128bites DDR azért megcsapja rendesen... mindenesetre én kb a 9700-as 50-70%ára tippelem...
en meg azt még reggel irtam😊
Amúgy szerintem tutira nem 1/4 teljesitmény lesz, R9000-et sem viselte meg a texturázó egységek megfelezése annyira.
Viszont a fele pipeline, és csak 128bites DDR azért megcsapja rendesen... mindenesetre én kb a 9700-as 50-70%ára tippelem...
Köszi a tippet!
Mondjuk az a +10 nálam számít (pénzbõl élünk ugye 😉, de a fene tudja, legfeljebb szorosabbra húzom a nadrágövet ebben a hónapban 😊
Mondjuk az a +10 nálam számít (pénzbõl élünk ugye 😉, de a fene tudja, legfeljebb szorosabbra húzom a nadrágövet ebben a hónapban 😊
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
Egyértelmûen jobb a Radeon9000Pro.
Nem jött be😊
"Az ATI bejelentése szerint a Radeon 9700 Pro(325/620 128M😎 videokártyák szállítása augusztus 19-én kezdõdik."
"Az ATI bejelentése szerint a Radeon 9700 Pro(325/620 128M😎 videokártyák szállítása augusztus 19-én kezdõdik."
Anoman ma 00:34 | Válasz erre | #43
Most akkor melyik tud többet/éri meg jobban a 8500 vagy a 9000Pro???Érdemes-e a 8500-t hosszútávra választani(1-2 év)?Mellesleg mikor jön a 9500?BBA-Hercules-Gigabyte <--Melyik a befutó?
R8500 jobb mint a 9000PRO. A 9000res lemarad jónéhány tesztben, ugyan nem sokkal.
Szóval a 8500as jobb választás, ha a közeljövöben nem akarsz cserélni, mint bármi más kártya most a piacon.
9500as a 4. negyedévben jön kb 270$-os áron, de egyelõre nem tudni, mivel tud majd kevesebbet mint a 9700...
Most akkor melyik tud többet/éri meg jobban a 8500 vagy a 9000Pro???Érdemes-e a 8500-t hosszútávra választani(1-2 év)?Mellesleg mikor jön a 9500?BBA-Hercules-Gigabyte <--Melyik a befutó?
R8500 jobb mint a 9000PRO. A 9000res lemarad jónéhány tesztben, ugyan nem sokkal.
Szóval a 8500as jobb választás, ha a közeljövöben nem akarsz cserélni, mint bármi más kártya most a piacon.
9500as a 4. negyedévben jön kb 270$-os áron, de egyelõre nem tudni, mivel tud majd kevesebbet mint a 9700...
Amennyiben a PBA és a BBA ugyanazon frekvencián megy (pl 275/275 mind2) és mind2n aonos mennyiségû ram van -> semmi.
Képminõséget illetõen lehet különbség, a BBA javára, mert a PBA-kat sokszor gyengébb minöségû alkatrészekbõl csinálják, lespórolják róla a 2. ramdacot stb..
Ha jobb nevû PBA-t veszel ilyen gondod nem lehet, pl gigabyte vagy hercules, stb. Vagy a kifogsz egy OEM BBA-t, ami ugyan hivatalosan nem létezik, de mégis😊
Persze ha nem gond a +10 akkor mindenképp dobozos BBA-t vegyél.
Képminõséget illetõen lehet különbség, a BBA javára, mert a PBA-kat sokszor gyengébb minöségû alkatrészekbõl csinálják, lespórolják róla a 2. ramdacot stb..
Ha jobb nevû PBA-t veszel ilyen gondod nem lehet, pl gigabyte vagy hercules, stb. Vagy a kifogsz egy OEM BBA-t, ami ugyan hivatalosan nem létezik, de mégis😊
Persze ha nem gond a +10 akkor mindenképp dobozos BBA-t vegyél.
Kérdés:
Mekkora a különbség (teljesítményben ill. képminõségben) a noname Radeon és az Ati Radeon-ja kozott ("Powered by Ati" <-> "Built by Ati").
Mert arban majdnem egy tizes.
Bocs ha már volt kérdés, de most végigolvasni nincs erõm mindent, álmos vagyok 😉
Mekkora a különbség (teljesítményben ill. képminõségben) a noname Radeon és az Ati Radeon-ja kozott ("Powered by Ati" <-> "Built by Ati").
Mert arban majdnem egy tizes.
Bocs ha már volt kérdés, de most végigolvasni nincs erõm mindent, álmos vagyok 😉
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
mi az a WHQL?
azert hoztam egybe, mivel a hozzaszolasok szama alapjan felesleges ennek több. Meghát a driverek amugy is egyesitettek (catalyst).
Egyébként ami most kijött 6118as HIVATALOS ATI driver, az nem új. Mindössze hivatalos lett a 6118as bétából ami eddig is volt.
Asszem hamarosan lesz 6280-as béta vagy mi, na az majd új lesz.
Másik meg az, hogy mit zengtek össze, hogy WHQL igy meg ugy, érdekes a 6118 mégsem lett az... legalábbis sehol nem irnak ilyent...
Egyébként ami most kijött 6118as HIVATALOS ATI driver, az nem új. Mindössze hivatalos lett a 6118as bétából ami eddig is volt.
Asszem hamarosan lesz 6280-as béta vagy mi, na az majd új lesz.
Másik meg az, hogy mit zengtek össze, hogy WHQL igy meg ugy, érdekes a 6118 mégsem lett az... legalábbis sehol nem irnak ilyent...
ezt mos nem egészen értem.. a direkt megvilágitással jo fényerõ, akko mással miért nem?
ez nem játék specifikus?
milyen drivered van fent?
screenshot?
ez nem játék specifikus?
milyen drivered van fent?
screenshot?
Tud vki adni egy olyan biost, ami pal-os és jó egy gyárilag 250/275-ös 8500-höz?
\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"
Itthon a TVk PAL rendszerûek... ha a radeonod nem PAL, hanem NTSC akkor BIOSt kell flashelned benne.
Radeon 8500-on fekete-fehér a tv-out. A megjelenítõ ezközöknél azt írja, hogy ntsc-m van rákötve. Milyen rendszerû itthon a tv? Esetleg új bois kell bele?
\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"
Sziasztok!
Radeon 7200-as kártyához TV Out kábelt, vagy a kimenti kábel bekötési rajzát keresem! Segítsetek!
Köszi!
Radeon 7200-as kártyához TV Out kábelt, vagy a kimenti kábel bekötési rajzát keresem! Segítsetek!
Köszi!

Kicsit módositottam a témát, hogy ne csak a 8500ról szóljon...
PowerColor R9700PRO:

állitolag lesz OEM R9700 is, kb 311$ áron.. legkorábban szeptemberben lesz elérhetõ(, fõleg itthon...)
Szerintem is várd meg A SZEPTEMBERT és inkább akkor kölcsedel a péndzedet😊
Addig kibirod szerintem akkor meg elvileg minden még olcsobb lessssssszzzzzzz......
Addig kibirod szerintem akkor meg elvileg minden még olcsobb lessssssszzzzzzz......
3 hozzászólással lejjebb nézni ennyire nehezedre esik?
Oké, utánaolvastam, a kérdés már nem kérdés. Ati jobb. Csak pár 1000-el drágább.
Rip: Vegyél Ti200-at😊 Balfék. Komolyra fordítva a szót az ATI jobb.
Üdv!
Bocs a kérdésért, lehet már volt róla szó, de annyi itt a hozzászólás, hogy nincs erõm végigolvasni.
Tehát a kérdés:
MElyiket éri meg venni manapság (ha nincsenek millióim)
Ati Radeon 8500 vagy
Abit Siluro GF3 Ti 200
Elõre is köszi!
bye
Bocs a kérdésért, lehet már volt róla szó, de annyi itt a hozzászólás, hogy nincs erõm végigolvasni.
Tehát a kérdés:
MElyiket éri meg venni manapság (ha nincsenek millióim)
Ati Radeon 8500 vagy
Abit Siluro GF3 Ti 200
Elõre is köszi!
bye
van új Catalyst driver! www.ati.com
Akit érdekel, újbol megy a http://cwx.ini.hu oldalam.
/videokártya ram hûtõbordák, tesztek, miegymás.../
/videokártya ram hûtõbordák, tesztek, miegymás.../
Nézd azt is hogy 64bites PCI bussal rendelkezik...
az pedig elég gyors
az pedig elég gyors
"This board, made by CAE combines four Radeon 8500 GPUs onto a single PCI board. It's designed for workstation markets to accelerate complex rendering tasks. A version based on the 9700 will be available this fall."
És ez nem kamu!

Szerintem a catalyst már elég jónak modható.
a balettpatkány
Problémák vannak, néhány apróbb, de azért nem nevezném nem-fullosnak a drivereit...
Ha a detonatorok, nvidia kártyák kihasználásához ilyen szintû driver kellene, hidd el a másik oldalon is problémák lennének. (nem tud semmit, nem kell bonyolult, sokmindenre képes driver hozzá)
Ha a detonatorok, nvidia kártyák kihasználásához ilyen szintû driver kellene, hidd el a másik oldalon is problémák lennének. (nem tud semmit, nem kell bonyolult, sokmindenre képes driver hozzá)
"Next, for those that think ATI is going to lower support of the 8500/7500 line of cards well they aren't! ATI is in the process of getting final Microsoft WHQL certification and will be posting CATALYST version 02.2 by the end of next week. (cross your fingers)"
w00t
w00t

Tessék, ezek után mondja valaki, hogy megéri Ti4200at venni...
Bár vanna kétségeim az ajánlat komolysága felõl, lehet ez is olyan sapphire ami 183-as ramokkal van...
Bár vanna kétségeim az ajánlat komolysága felõl, lehet ez is olyan sapphire ami 183-as ramokkal van...