18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Met
    Na, elvittem a kártyát és a kábelt tesztelni, az egyik audio zárlatos volt, kipróbálni nem tudtuk mert nem bítuk engedélyezni a 2-es képernyőt mert azt írja, hogy nincs elég display. Pedig tegnap elsőre ment. Úgyhogy most már kép sincsen.
    Lehet, hogy elszállt a tvout a kártyán?
    Meg lehet ezt valahogy állapítani?
  • ollie
    Ez sajnos így van. Ráadásul a sima 9700 és a pro változat között csak órajelbeli különbség van, amit húzással megoldhatsz.
  • firglisz
    Tehát kb 20-25 % lehet a 9700 és a 9800 pro között ? Hát ha jól számolom akkor a 48K és a 78K közötti különbség viszont több mint 60%. Akkor köszönöm szépen, de azt hiszem akkor inkább maradok a 9700-nél. Sajna úgy látom az ár/érték arány egyre rosszabb, ahogy a csúcskártyákhoz közeledünk. :(
    Köszi.
  • ollie
    Nem éri meg ha a pénzt nézzük, mert nem sokkal gyorsabb. Mondjuk egy 9700pro meg egy 9800pro között lehet 10-20% különbség. Tehát tegyük fel, hogy egy játék 30 fps-sel megy a 9700pro-n, ez a 9800 pro-n lesz vagy 35. Tök mindegy melyik kareszod van. De ha nem számít a pénz, akkor inkább 9800pro, mert azt is tudod húzni valamennyire és akkor már elleszel vele vagy 2 évig. Bár ezt a 9700-al is meg tudod csinálni.
  • firglisz
    Sziasztok,

Most készülök új kártyát venni, és egy Club 3D 9700 illetve egy akármilyen 9800 Pro között gondolkodom. Mivel az ára számit (különben nem gondolkodnék rajta) véleményeteket várom, hogy megéri-e a Pro a nettó 30K pluszt. Tényleg van ekkora különbség a játékoknál ?
  • Jacek
    Met milyen messzire viszed?
  • Borg
    Valszeg valami zavarja a jelet. Vagy kábel mentén, vagy valami elektromos jelzavar van.
    Ki kellene próbálnod rendes hangkártyával is talán...
  • Zozo76
    En mult hetvegen probaltam ki a TV kimenetet az uj szerzemenyemmel (Club3D Radeon 9600PRO 128Mb). Philips 72" 100Hz-es TV-vel termeszetesen S-VIDEO csatlakozassal. Kurva jo meg a BIOS-t is lehet matatni nem szoftveres a TV kep kirakasa. Nyomtam is a GTA3-at egesz ejjel. :) Ja gyonyoru a kep semmi hiba es gyakorlatilag az egesz kepernyot elfoglalja.
  • Met
    Hello!
    Én most dugtam rá a tv-t egy Radeon 9600Pro-ra.
    Csak 2 hiba van:)
    1. Világos vízszintes csík van a képen
    2. Van egy alap búgás hang, akkor is ha nem megy film
    RCA-Scart átalakíton megy a tv-be a jel.
    A hangkártya meg egy Vibra PCI128
    Megoldás
  • gonosz
    nekem voltak cifra gondjaim egy asus lappal, folyton elmasztak a bios beallitasaim hiaba allitgattam oket. egy bios-frissites megoldotta minden bajom. proba cseresznye
  • Borg
    Pedig több van ilyenből, mint a 2 ramdacosból.
  • Met
    Hello!
    "Vettem" egy radeon 9600pro-t, 98SE-m van és kikapcsolt fastwrite-al a Nascar Racing 2003 opengl alatt fagy a vga kalibrálás, d3d alatt bekalibrál de a főmenüben lefagyott. Visszakapcsoltam a fastot és most d3d alatt nem fagyott. Ez normális? Mert mindenkinek úgy fagyott, hogy be volt kapcsolva a fastwrite.
    Asus P4B533, lapom van, amikor GF3 alatt néztem nem volt a biosban fast write, elképzelhető, hogy az új karival előjön az a menüpont?
  • Jacek
    hullamzo dzsunkan szerelt darabokon csak 1 van:D
  • Borg
    Már amelyik...
    Nem mindegyiken van 2 ramdac.
  • Laalee
    amugy a 8500le ugyanugy 2ramdac os, csak lasabb orajelen fut.
  • NeoMaN
    OK hogy műxik, de jáccol is közben? Nem passziánszra gondolok... :)
  • qwert
    Akkor olvasd el a #5548 hozzászólást
  • qwert
    Akkor olvasd el a #5548 hozzászólást
  • NeoMaN
    Játékban a proci a videjókari jelent észrevehető gyorsulást. A vinyó nem nagyon számít manapság.
    Fileok másolásánál (installálásnál) veszed majd észre a gyorsulást, nem a gamekban...
  • mustar
    ollie, tehát játékokban gyorsulást jelent?
  • ten155
    Sracok!
    Nekem nem tud valaki segiteni?? #5578
  • ollie
    nem, nem lesz lassulás, nyugodtan vedd a 8-asat.
  • mustar
    Tehát játékhoz nem érdemes azt venni? A játékoknál lassuást jelent?
  • Inquisitor
    A 8MB a gyorsito memoriat jelenti. Elvileg kis file-ok masolasanal gyorsabb, mint a 2MB-os tarsai (plane regi 256K/512K tarsai!), de nagy anyagoknal meg pont nem. Videodigizesnel, talan meg CD-irasnal viszont jol johet, tekintve az ides cuccok korlatait.
  • Inquisitor
    A Brand neveset jelent, magyaran markasat ... de sajnos nem a gyartot, hanem a ramon levo chipeket ertik alatta.
    Masreszt nekem a Samsung nem erzodik markasnak egy Infineon vagy plane Corsair, Kingston, Twinmos mellett. Viszont lattam Elixir ramot noname-kent, ami eleg erdekes. Elixirt hasznalnak sok Sapphire kartyan is.
  • mustar
    És mit jelent az ha egy merevlemeznél ki van írva hogy 8mb?
  • mustar
    Most jut eszembe a memória téma: a Brand márkájú 256megás 400 mhz-s memória az jó márkának minősül? Az a baj hogy ebbe a boltba ahol én állítom össze a gépet csak ilyen van, mit érdemes tudni a memóriákról?
  • ollie
    de azért hálás vagyok, hogy utánajártál :D
  • ollie
    eh, inkább köszi, de nem veszek most új procit. majd fél év múlva.
  • ollie
    ez brutto ugye? végül is igen. és van rá gari?
  • Russ!an
    Ollie 34e a proci így is érdekel? :(
  • Jacek
    AA AF kikapcsolva es 128 a AGP mem
  • NeoMaN
    Benne van.
    AA és Aniso kikapcsolva (szvsz maxon van mindkettő, akkor hozhat ennyit :)?
    BIOS-ban AGP aperature legalább 128?
  • ollie
    http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=3971

másnak is feltűnt az R9600 pro szivatás
  • Jacek
    szvsz benne mert mast nem talaltam hozza:))
  • ollie
    nemtom
  • Jacek
    Nforce driverben az benne van nem?
  • Jacek
    ehh
  • ollie
    AGP driver fennt van?
  • Russ!an
    Nézd meg az élsimitást