18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • Jacek
    de van egy uj problemam is:)) ossze raktam itt egy gepet.
    Barton 2500+ NF7 2.0 BBA ATI 8500 es hihetetlen lassu!!!!!! 3DMArkt 2001 4000 pont:PP
    Legujabb nforce driver es cat 3.6!

na ez mi????
  • Jacek
    le tudom merni huzva de egy ido utan vissza all!!!
  • Jacek
    detonator?:PPP
  • NeoMaN
    Nem lehet, hogy fut több progi is egyszerre?? pl: powerstrip, rivatuner,+ a detonátor saját beállításai?
    Ezek felülbírálhatják egymást, én is szívtam velük. Mind1gyiknél állítsd be, és apply....
  • ollie
    aha és ezt tükrözi a tesztek eredménye is? tehát ugyanannyi pontot kapsz, mint átállítás előtt? hátha csak rosszul jelzi ki...
  • Jacek
    nem beallit apply becsuk megnezeg 1 perc multva es alapon all:)) ha egybol vissza lepek es megnezem akkor emg jo
  • ollie
    És mit jelent az, hogy mindig visszaáll? Beállítod magasabbra, apply, majd semmi sem történik?
  • Russ!an
    Sziasztok!
    Igaz nekem 9500np van de én a 3dRage Tweak-et használtam és az működött húzásra.
  • Jacek
    hat nem madzagon:PP

Rivatuner\R3Dtweak\powerstrip\omega driver abban van alapbol:) na ezeket neztem.
  • NeoMaN
    Nem lehet.
  • ollie
    Hogyan húzod? Mivel? Egyébként a 9600 non pro kártyábál csak a core-t fogod tudni húzni, a memcsit nem valószínű.
  • Jacek
    az mitol van hogy 9600 np huzom es allandoan vissza all alap orajelre?
  • mustar
    A sapphire radeon 9800 76e Ft (bruttó) az drága?
  • Inquisitor
    Nos igen. Bar ez a 9800-ra is el, hogy nem jelent semmit ha arlistan van. Vagy nezd meg a 9500 meg hany arlistan van, aztan probalj venni egyet ... :(
    Veletlen a NK arat irtam, most 68e korul van a 9800 sima kiskerben, de ha igy esik tovabb ...
    Elvileg Sapphire vagy Excalibur OEM valtozatai.
    Probalkozz 9800 vagy 9700 simaval a Ma*icomp vagy az Ext*emcomp*ter boltoknal.
  • skristof
    ""lehet még vhol 9700et kapni?"
    Nagyon nem jellemzo ... talan kis mazlival."

az, h árlistán irjak, nem jelent semmit, mi?!?
  • skristof
    szoval ha van vhol, akkor bba 9800-at kapok brutto 62ért??
    bba 9800pro az már (relatíve) naon drága, mi??
  • Inquisitor
    "lehet még vhol 9700et kapni?"
    Nagyon nem jellemzo ... talan kis mazlival.
    A GF4Ti es MX mellett a 9700 es 9500 is eltunt. :(
    De ha korulnezel talan R9800-nempro beugrik hasonlo aron.
    "kb mennyi?"
    Utoljara br. 60e aron lattam, most kb. 62e korul van 9800 ... persze csak ha eppen kapni is lehet.
    "9700pro mennyivel van többe/mennyivel jobb?"
    9700 - 275/275(neha 270)
    9700P- 310/300(vagy talan picit tobb?)
    9800 - 310/290(?)
    9800P- 380/???
    "amugysztetek melyik a legjobb gyárto?"
    ATI, Tyen
    De (imho) egyik se eri meg a plusz arat ...
  • skristof
    mindenki alszik már, vagy mivan? :)
  • skristof
    hi!
    lehet még vhol 9700et kapni? kb mennyi?
    9700pro mennyivel van többe/mennyivel jobb?
    amugysztetek melyik a legjobb gyárto?
    thx
  • qwert
    Pedig annak menni kell. És RCA-val csatlakozom a tv-hez és semmi gond vele...
  • qwert
    Ja, nem írtaom oda mi müxik. Szóval valóban az Overlay menüben ha a Theatre módot választom, és a médiapléjerrel elindítok egy filemt, a tv-n full screenben magy - a monitoron csak normál méretben - és ha leteszem a moncsin ikonba, a tv-n akkor is full. Sirály, köszi még1x!
  • qwert
    Azaz, müxik rendesen :)) Köszi!
  • barret
    nekem még a tv kimenet sem müködik rajta...
  • Inquisitor
    1. Elvileg attól LE, hogy a két RAMDAC (a cucc ami a képet előállítja a videóram tartalmából) helyett csak egy van rajtuk. Tehát elvileg csak egyféle képet tud a kártya csinálni.
    2. DE. Valakik azt állítják, hogy a TV kimenetet mégis külön kezeli, nekem erős kétségeim vannak. Ki kell próbálni.
    Egyébként meg az Overlay/Átfedés? menőben kell bekapcsolni a Theatre módot, ilyenkor (ha lehetséges) a 2-ik megjelenítőn jelenik meg full screen-ben a video, a másikon csinálhatsz mást. Bár van olyan lejátszó progi, ami ha nem az aktív ablakban van akkor leáll!
    Nem utolsó sorban ha két képernyős módban vagy, akkor nem picit lassúl a kártya!
  • Inquisitor
    Nem 67.000? Nem mindegy. :)
    Állítólag 3 féle van belőle, de csak az egyik húzható ... de pár hozzászólás alapján azok nagyon.
    Ha jól tévedek több (kisebb) boltban, pl. a M*gic*mp-ban is kapni. A nagykerára meg beesett 49.000+áfa körülre. Az ediggi infók alapján ezek OEM zacsis verziók, de a driver CD, S-Video kábel és DVI átalakító jár hozzá.
    Egyenlőe ennyi, de SEMMIT se vegyél készpénznek az ügyben, én is ilyenre vadászok és most gyűjtögetem az infó morzsákat ...
  • qwert
    Halihó! Radeon 8500LE kártyával meg lehet-e csinálni azt, hogy mondjuk a tv-n filmet nézek (a sz.gépről:)), a monitoron meg pl. játszom? Ha igen, hogyan?
  • mustar
    A sapphire radeon 9800 az jó márkának minősül, vagy az nem az igazi? Esetleg van valakinek adata róla? mert 76e Ft bruttóba itten.
  • Gerry
    Semmi gond!
  • Gerry
    Tök véletlenül nem... Nem igazán szeretek programozni (nem is nagyon tudok), engem inkább a hálózatok és a Hardware érdekel!
  • Gerry
    Esetleg ha sikerült lementened a BIOS-t, küldd el egy e-mailben, és megnézem, hogy lehet-e simán módosítani a nevet, ha igen, akkor megcsinálom, és visszaküldöm, ok? Csak szólj, ha mail-t küldesz, mert azt amin itt regisztrálva vagyok baromi ritkán nézem megg!
  • Gerry
    Szerintem is hagyd inkább, vagy próbáld ki úgy, hogy lemented a BIOS-t, és megnézed, hogy mit hogyan lehet babrálni benne a RadEdit-tel, ha már rájöttél a dolgokra (én sem tudom így fejből megmondani, hogy mit hogyan kell), akkor égesd csak vissza a módosított BIOS-t, de egyébként tényleg el lehet vele baszni a kártyát, úgyhogy csak óvatosan, lehetőleg cssak a nevet módosítsd, ha kicsit jobban ráérek, akkor megnézem hogyan lehet esetleg, és akkor majd beírom ide a fórumba...
  • NeoMaN
    Szvsz ne baszkodd a BIOS-át... ráfaraghatsz...
    Csak dölj hátra és örülj.
    Kifaszt érdekel mit ír ki akármi, ha teper mint az állat.
  • Gerry
    Igen, azt is, de a RadEdit-tel tudsz matatni a lementett BIOS-ban, vagyis módosításokat azzal tudsz majd véghezvinni, a Flash csak a beégetéshez/kiolvasáshoz kell!
  • Gerry
    (A) Megoldás: belesütsz egy 9700-as BIOS-t. (Ez rizikósabb)
    (B) Megoldás: INNEN letöltöd a RadEdit-et, és ezzel megcsinálod a szükséges módosításokat a saját BIOS-án.
  • Gerry
    Ja, ez egy módosított 9500, vagyis mindent tud, amit egy 9700, csak a BIOS-a 9500-nak mondja, vagy véletlenül, vagy direkt nem lett lebutítva, és ha a P/N alapján is 9700-nak bizonyult, akkor szerintem kezdj el állatira örülni, és ha esetleg zavar, az, hogy 9500-nak mutatja magát, akkor egy BIOS-editor segítségével írd át az azonosítót 9700-ra.
  • NeoMaN
    Mind1, belenyúltál a jóba...
  • Gerry
    Értem, akkor biztos, hogy be van lőve a 8 pipeline, és a 256bit, mert egy 9500Pro teljesít kb 4000 pontot egy hasonló konfigban. Egyébként ki a VGA gyártója? És mi a pontos tipusa?
  • Gerry
    Értem, és a VGA kártyádnak mennyi az alap órajele? 275/270, vagy valami más?
  • ollie
    eh, jó izlésed van! Intel rulez! :DDD
  • Gerry
    Ja, elég nagy mázlid... Mennyin megy most a CPU/RAM/GPU/Video RAM, vagyis milyen órajelek mellet kapod a 4620 pontot?