18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • ollie
    eh, ez király
  • Laalee
    34 gpu teszt
  • ollie
    a 9600 (nem pro) sokkal lassabb, mint a ti4200, viszont az előbbi dx9-es, az utóbbi meg "csak" dx8-as. szerintem a gf4-et vedd, mert az elég gyors ahhoz, hogy kihasználja a dx8-at, ami igazán manapság számít sokat. a radeon viszont hiába tud többet, de túl lassú ahhoz, hogy kihasználja bármi is a dx9-et, ezért nem érdemes azt venned.
  • Jacek
    nem mert akkor mar nagyobb a buko:)
  • Jacek
    november:)
  • ollie
    de miért vetted ki a 9700pro-t? azzal is várakozhattál volna...
  • NeoMaN
    9 hónapig volt 9700pro-d?
    Nebazz, mikor jött az ki?

• Jacek
    oolol:)) abbol jol kiszaltam 9 honapig volt a gepemben:) aztan varakoztam a 8500-el a 9900-re:P
    De ingyen kicsereltem erre szoval ezzel kihuzom a 99000ig:)
  • Jacek
    oolol:)) abbol jol kiszaltam 9 honapig volt a gepemben:) aztan varakoztam a 8500-el a 9900-re:P
    De ingyen kicsereltem erre szoval ezzel kihuzom a 99000ig:)
  • mustar
    azt cserélte el ingyen O)))
  • ollie
    És mi lett a 9700 pro-val?
  • Jacek
    en nem vettem volna ilyet:)) csak ingyen ki tudtam cserelni egy 8500-ot:)) ahoz kepest csodalkoztam milyen jo:) elotte 9700PRO volt:)
  • Jacek
    "ja semmi nincs a magon sem a bordan sem"
    ja semmi nincs a magon sem a ramon sem:)
  • Jacek
    Connect3D

nekem az a bajom hogy huzom 5 percig az utanna vissza all alapra:P valszeg biosban kene fixre rakni a frekit:) ja semmi nincs a magon sem a bordan sem:)
  • ollie
    Ez nem rossz! Én a 9600 pro LE-t (400/200)próbáltam húzni, ami gyakorlatilag egy gyárilag húzott nem pro, de a memcsije nem ment az Istennek sem feljebb. Viszont a 9600 pro-m vygan elszaladgál 500/380-on, ami király!
    Neked milyen gyártmány a 9600?
  • Jacek
    325\200 nalam venti nelkul 420\260 megy
  • Jacek
    ehh hwsw forumon irtak hogy kijelzi pl amikor meghackeled a 9500-ot 9700-re
  • Russ!an
    Gyakorlatilag meg úgy látszik nem :(
    a 3.75-st próbáltam és nem találtam benne ilyentet!
    Esetleg tudtok még valamit?
  • Jacek
    elvben az uj AIDA
  • ollie
    Nem kell rá venti, hacsak nem akarod nagyon húzni. A proci - elvileg - ugyanaz, mint a 9600pro-é ezért talán fel tudod húzni 500 MHz-ig is (az alap 325, ugye?), akkor már tuti kell a venti. Viszont a memót nem hiszem hogy akár csak egy kicsit is tudod majd húzni (nekem nem sikerült, csak a pro-nál).
  • Russ!an
    Sziasztok!
    Honnan lehet tudni (milyen progi kell hozzá)
    hogy egy ATI-n 256bites ram van-e ill. mind a 8 pipeline be van-e kapcs.?
    Tudtok ilye teszt progit ami ezt tutira megmondja?
  • mustar
    tud nekem valaki mondani olyan oldalt ahol kiírják a legfrissebben megjelent dvd-ripek angol.magyar nevét??????
  • Borg
    Újabb xbites pletyka... az MSI is gyártani fog 9800-at

ATI Technologies has just won another contract at Micro Star International who will ship RADEON 9800-based graphics to one of the biggest European retailer Medion AG. Besides, MSI will also ship a number of SiS655FX or i865PE-based mainboards to the same client.

It is expected that one of the largest Taiwanese manufacturer will ship Medion 500 thousands of ATI RADEON 9800-powered graphics cards and 500 thousands of mainboards in late August.

This Spring Medion ordered 300 thousands of performance mainstream RADEON 9600 TX graphics cards from MSI and a Friedman Billings Ramsey analyst assumed that the retailer may order another bunch of Powered by ATI graphics this Fall. As we see, it happens, and now one of the biggest clients of Santa Clara, California-based NVIDIA Corporation builds the high-end graphics card for Medion.

According to DigiTimes web-site, MSI shipped about 4.5 million graphics cards in the first seven months of this year, half of its full-year target. It projects shipping 6.3 million graphics cards in the first three quarters of this year. MSI ships graphics cards for Dell and other big OEMs.
  • gonosz
    en a helyedben lennek, tennek ra. (+ egy nagy adag tuningot adnek neki :)
  • mustar
    Mi a gyenge érv? O)))
  • gonosz
    nehany mhz -el (2-3) feltolod aztan hasznalod 1 napig.
    ha minden ok, akkor kovetkezo nap meg feljebb.
    stb. ha barmikor elkezd fagyogatni vagy hulyeskedni akkor lepj vissza mondjuk 2 lepcsonyit es ugyhagyod.

azert nem jo elsietni mert neha orakba telik mire eleri a kartya a max hofokot es csak akkor bizonytalankodik.
  • Borg
    Na hát ez elég gyenge érv:)
  • Borg
    Kezdjük talán ott, hogy minek akarod húzni?
  • gonosz
    ezt kinek irtad? amugy nem gondolod hogy azert megy jobban neked a vice mert 2x annyi lett a ramod, es nem azert mert markas??
  • Lammer
    Ezekkel mind tisztában vagyok :)
    Köszike...
    tizedike környékén lesz fiz. és akkor veszek egy kártyeszt, mostmá eldöntöttem(plafon->60E,féláfa árával kell számolnom ;)) csak azt nem döntöttem el, milyet, remélem addig esnek egy kicsit :)
    Köszi
    majd 10én visszatérünk erre, addigra tudnom kell melyik típus,gyártó estébé-estébé :)
    köszi még1X

Mégegy, a korábban belinkelt táblázaton kérdőjeles volt a 9800as karesz frekije, azt lehet tudni??? pro-nonpronál is konkrétan(BBA) ???

• Borg
    Hát nemtom, powermagiceket azért nem vennék, én eleve nem bizok ilyen magic nevű dolgokban:))

Szerintem ha most veszel, akkor 9700 nonpro. A többi nem tud annyival többet, mint amennyivel többe kerül.

Várni lehet a végtelenségig, mert mindig lesz valami újonnan megjelenő, és az aktuálisoknak úgyis a béka segge alá süllyed az áruk, rövid idő alatt.
    Most jönnek a csiszolt 9800ak, R360/RV360, sok újat megint nem fognak hozni, meg lesz pár új belépő szintű agyonbutitott kártya is (a változatosság kedvéért most nem LE, hanem SE néven), biztosan lejjebb is nyomják a mostaniak árait.

Szal várni mindig lehet, a nagylogikájú emberek várhatnak is 100, vagy ezer évet, mert mindig lesz árcsökkenés előbb utóbb:) Gondolj bele, mekkor vétel lesz már 2 év múlva egy 9700at kb egy ezresért elvihetsz majd:) De addigra már nem az lesz a jó kártya... ennyit erről.
  • Lammer
    Köszike...
    Ha nem gond nyüstölhetlek?
    qrvára filózom, hogy gyüjtök kis lovettát és veszek egy értelmes kártyeszt:
    -9700 Pro,Non-pro
    -9800 Pro,Non-pro
    tudom, hogy soxor kitárgyaltátok, de nem tudom, mikor fog jönni egy újabb széria várjak addig, mert akkor ezek lemennek az árlistán, gondolom én...
    powermagicrol mi a véleményed, mert az olcsónak tűnik, nincs ott átb@szás???
    Nekem is pm-em van, és elég lassított szegényke(8500LELELE) :)
    köszike
  • Borg
    A sorrend
    BBA
    Gigabyte
    club3d
    sapphire

Rosszul egyikkel sem jársz, a gigán a supportot kell megfizesd, mert egy csomo programot meg szirszart kapsz mellé. Sapphirehez meg hasonlókhoz általában semmit, főleg ha OEM:)
    Ha nem BBA akkor Club3D legyen, ugyanabban a gyárban készülnek, igy nagyon nem csalódhatsz. Meg az áruk sem vészes.
  • Lammer
    Kicsit elkalauzoltam teszteket nézni... egy 9700 sima is elég lenne :)
    abbóóól is melyiket érdemes venni??? zafír,club3d,BBA,gigabyte???

• Lammer
    bocsi a felsorolásnál a BBA-t ki akartam emelni, hogy ahhozképest a többi na mind1
  • Lammer
    háj

megnéztem a normális PBA-s kártyákat, de most sem tudom mi a különbség a kártyák között...
    -BBA
    -Gigabyte
    -Sapphire
    jah 9500pro érdekel...
    pl a különbség a Gigabyte és a Zafír között 5(x2) mHz a memclocknál??? ennyi?
    Mit kapok a Gigabyte drágább kártyájával???
    ????
    valaki válaszolja meg plíz, jah és melyiket érdemes megvenni, mert úgyis softhack lenne belőle :)
    háj

• [Jakuza]
    Na ha minden igaz, akkor ma estere erkezik meg a Kanadaban vasarolt original 9600Pro.
    Este tajekoztatom akkor a jonepet, hogy ezen is Made in China szerepel e vagy sem.
    Remelem meg emlekeztek a 3 hettel ezelotti kis vitara, ma kiderul az igazsag.
  • HG
    Sziasztok! Sapphire 9600Pro -m van. Win Xp prof az oprendszer, a gond meg a következő: Amikor szeretném a hidravision (remélem jól írtam)-t használni, kiírja, hogy csak akkor működik, ha van fent a gépen ATI monitorvezérlő. Akármit raktam fel, Catalyst 3.2, 3.6, (a 3.2 a gyári cd-ről) ugyanezt írja. Összefügghet ezzel az is, hogy nem tudom az átfedés funkciókat állítani? (Pl Teather mód)? Mi a tippetek? Tv-n is csak úgy rak ki teljes képernyőre filmet, ha a TV az első számú megjelenítő. Előre is köszi!
  • Inquisitor
    Elvileg mar 54-55e+afa korul vannak ... HA lehet kapni. :(
    Es HA nem SE-t arulnak alcazva. De ha osszejon! :D
  • Anee
    szerintem 9700 és 9800 NONPRO között filózz a kettő között 10 ropi van+áfa s tudásban a 9800 egy 9700-PROn teljesít max amire a 9700-at lehet húzni/3.3-as ram/ és a 9800 at is lehet PRO-sítani így pedig messze jobban jársz, s van 2.8-as 9800 NONPRO.Keress ilyet ha tudsz 58+fa körül mozognak