18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
-
Balko #9805 Hello!
Tv re kotve a tvn nem játszik le filmet az Ati R 9600PRO kártyám, miközbe számítógépen megy a film. Légyszíves segítsetek! -
#9804 a memóriát nem igazán lehet a 9700pron huzni (legalábbis ami a közelemben volt egyiken sem birtam 330 felé emelni) a coret 340-350 ig -
#9803 Radeon 9700PRO, elvileg meddig húzható?/tudom hogy próbálgassa meg ilyenek, de egy körülbelüli nagyságrend érdekelne/ Ez az Atitool nem igazán váltotta be nállam a hozzá fűzött reményeket. -
Borg #9802 Erre van a frequency range beállítás, amivel megadhatod, hogy maximum meddig kisérletezzen a húzással. -
#9801 Nekem egyszer sikerült teljesen lefagyasztanom vele a gépem, és egyszer irtó csúnyán túlhúzni a memóriákat, úgy, hogy 2D-ben már teljesen teleszemetelte a képet, szóval újra kellett indítanom a gépet, mert nem találtam a Default gombot :)
-
Borg #9800 Nekem igen, teljesen. -
#9799 Az atitool nekem se igazán jött be. -
#9798 prohardver? -
#9797 Az ATI kiállította következő generációs grafikus processzorát.
Az IDF-en az ATI bemutatta a R420 kódnéven ismert, következő generációs grafikus processzorának működő prototípusát. A Tweakers.net szűkszavú beszámolója szerint a vállalat a DirectX 9-es shadereket használó Colin McRae Rally 2004 futtatásával demonstrálta a chip teljesítményét. A játék az új GPU-n 100 fps körüli sebességgel futott, ami a cég állítása szerint kétszer-háromszor nagyobb teljesítmény, mint amire a jelenlegi DirectX 9-es megoldások képesek.
Amint arról korábban beszámoltunk, az R420 a híresztelések szerint 0,13 mikronos technológiával készül, 160 millió tranzisztort tartalmaz, és 500 MHz körüli magsebességen üzemel. A chip 8 renderelő futószalaggal és 6 vertex shader egységgel rendelkezik, és képes a GDDR3-specifikációnak megfelelő memórialapkák kezelésére. Bemutatkozása a márciusi CeBIT szakkiállításon várható.
Colin 2004 az milyen játék, én eddig Colin 4-ről hallottam, de az Pc-re még nem jött ki! -
#9796 Ok, hozd a kalapácsot, én hozom a sarlót. -
#9795 Kalapácsra gondoltál? -
Borg #9794 De, azt is, csak így nem ;) -
#9793 DE legalább ATI kártyát már nem. :DD -
#9792 Eh..... Haggyuk m ezt az nv fikázást. A registryben minden el lehet baszni, szal akkor az egész winfos egy sux. -
Borg #9791 Akkor ilyen király lenne az nv kártyák védelme ilyen szempontból...? képzelj el egy jókis vírust, ami a szokásos módon belekontárkodik a registrybe, csak épp most a kártyád frekvenciáit irja át olyan 2000mhz-re ;) cissz...
Szal nem véletlenül így működnek a tweakerek, a driverek nem is adnak lehetőséget már registrys tuningra ATInál. -
Borg #9790 Többen is jelezték már, hogy az ATITOOL sem tökéletes... sajnos egykét kártyánál hibásan jelez vissza, illetve van hogy csak lefagy stb.
Persze annak is fennáll az esélye, hogy a melegedés miatt instabilkodik a kártyád. -
HellBurner #9789 Ezt nagyarázza meg valaki. Atitoolban elkezdtem sajátkezüleg húzni Sapphire 9600xt olyan 532/344-nél még nem hibázott a kártya. Na mondom egy kicsit lejebb veszem a RAM-ot ne melegedjen mig nem veszek bordát, erre ahogy elkezdtem csökkenteni a frekit elkezdett hibázni, újra felelmeltem és nem hibázik. Most akkor mi van? -
#9788 Aha kezdem érteni mit mondasz. A registryben is lehet állítani az órajeleket. Na erről nem tudtam, szerintem ez csak nvidia kártyáknál lehet viszont, mert ATI-nál tutira nem így müxik. -
#9787 Nem értem. A rivatunerben külön van low level mode, és sima registry-s mode. Én a másodikat használom,. Amúgy azt veszem ki a válaszból (mondom: nagyon keveset tudok angolul): hogy, betölti magát 1 pillanatra amíg meghúzza a karit, és utána kilövi magát, de ezt is csak low levelnél teszi. Amúgy régebben én húztam a karit (TNT2) sima registry turkálással, mindenféle tweaker nélkül. -
#9786 Na de pont azt írja, hogy az overclock egy low level HW buzerálás és ilyenkor indig automatikusan indul startup-nál. Pontosan ezt írja a 2. válaszban. Az hogy te nem látod hogy elindul, egy dolog, de attól még megteszi. -
#9785 Biztos vagyok benne, hogy nem tölti be magát. Nincs a futó programok listájában. Akkor tölti be magát, ha engedélyezed, és ez csak akkor kell, ha nem registry buzizással húzza meg a karit hanem közvetlenűl a hardware-hoz nyúl (LOW LEVEL mode).
Ollie! Nézd már meg plz. ez érdekel, de nem vagyok angolos:
Rivatuner FAQ -
#9784 Na hát pont arról beszélek, ami a 2. válaszban van. OC-nél ez is betölti magát a startup-nál. -
#9783 Nem vagyok jó angolos, de sztem itt pont arról beszélnek.. -
#9782 Itt van-e:
Q: Can I close RivaTuner after changing the driver's settings? Will the tweaks have an effect in this case?
A: Yes, of course. All the driver's settings are stored in the registry so you can safely close RivaTuner or even remove it from your hard drive, but the tweaks will still work. It's not necessary to load RivaTuner at Windows startup in order to apply the changes you have made. The only options which require RivaTuner to reside in memory are the 'Restore clock frequencies after suspended mode' and low level refresh overrider module. The power users may also wish to keep RivaTuner resident in order to use built-in registry editor's and low level diagnostic module's tracking features.
Q: And what about the low level overclocking? Will it work if RivaTuner is not loaded at Windows startup?
A: Yes, it will. The only condition is not to remove RivaTuner's folder from your hard drive. RivaTuner adds itself with the /S command line switch to the autorun registry key when you enable any low level settings (e.g. overclocking or color correction) at Windows startup. When this command line switch is specified, RivaTuner loads itself at Windows startup, executes startup daemon (the procedure that configures startup settings depending on the settings you've made) and unloads itself from memory immediately.
-
#9781 Ez olyan mint a tweak XP. Egyszer belövöm vele a winfost, aztán uninstallálom, mert a beállítások megmaradnak.. :D
És legalább (hogy örüljön a szíved) nem warezban használom.
-
#9780 Nemtom, én kb 3 éve használok rivatunert, de még sosem futtattam a háttérben.. -
#9779 hát ez furcsa -
#9778 Monnyuk ehez hozzátartozik, hogy ha elindítom először a rivatunert, akkor az NV kari sima konrollpaneljében is megjelenik az overclock funkció. Ott is be szoktam állítani ugyanazokra az értékekre mint a rivatunerban...
Utána powerstrip-et is használok (ebben viszont má nem kotorászok), és mivel abban be lehet állítani az OSD kijelzést (monitorfreki, vidkari MHZ-ek, felbontás stb.) ott mindig a húzott értéket látom.. -
#9777 Mindent úgy állít át! Soha nem kell futnia... -
#9776 Ne má, a Rivatuner átállítja úgy tartósan az órajeleket, hogy nem kell többet futnia? -
#9775 Legalábbis Nvidia kariknál... -
#9774 Most nem azé, de egyátalán nem kell futnia a tweakernek, mivel átírja a reg bejegyzést egyszer, oszt jóvan. Lergalábbis a Rivatuner így csinálja. Én egyszer beállítottam, azt csókolom.... Nem kell futtatni többet, sem autostartozni -
#9773 Igen, mindig kell futni, de miért baj? Csak úgy tudod átírni tartósan az órajelet, ha kiszeded a bios-t, átírod az órajelekt egy bios szerekesztővel, majd visszasütöd a kareszba. Más megoldás nincs, de a bios sütögetés mindig kockázatos, na meg még sok hátulütője van (pl garanciavesztés). -
#9772 Akkor a tweakernek mindig futnia kell, nem? Ezt szeretném elkerülni. -
#9771 Hát gyerekek, megvan a 9700 pro-m! Kiráj™!
NA majd később jön az élménybeszámoló, de elsőre csak annyit, hogy ehhez hasonlítva a 9600 pro egyáltalán nem rossz! Persze azért nem bánom, hogy lecseréltem. ;) -
Borg #9770 9100-ba nincs értelme 8500-as BIOSt rakni, mert semmivel sem lesz jobb. Max az emelt órajel, de azt meg tweakerrel úgyis tudod állítani. -
#9769 Radeon 9100-ból lehet-e csinálni 8500-ast? (64MB ramos verzióban lehet-e cserélni firmwaret, vagy csak állandó rage tweak-kel megy a más órajel?) -
#9768 Ahol én nézegettem, ott is inkább Június/Jűlius-t irogattak, mondván, hogy nem fogják kihagyni az E3-as hype-ot, ahogy a VALVE se hagyja ki - ehez még hozzá tartozik, hogy nincs is erölködés, hiszen a nagy konkurensek (HL2 és STALKER) sem jönnek ki nyár elött.
Persze 1x már volt ilyen, mintha ez a három játék a tavalyi és második felére lett volna igérve - aztán egyik sem jött be... -
#9767 Igen, mivel 2003.12.10-én kellett volna berobbannia (10 éves doom szülinap)...
Április hihető, mivel vagy fél éve volt a quakecon-on LAN-os multi blőle... -
#9766 Basszák szájba!!! Most nyomoztam kicsit, a GameSpy szerint 2004.Július.14.