18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • [NST]Cifu
    És te az ilyen dátumoknak hiszel?!?!
  • [NST]Cifu
    Vidkarin a feszkóemelés csakis elég zűrös ügy, szvsz nem érdemes rizikózni vele.
    A legtöbb esetben a gyári hűtés enged X mértékű tuningot, egy jobb hűtés (különösen vízhűtésre gondolok) ad még rá Y Mhz-et általában. Viszont általánosan X>Y, tehát a plusz hűtéssel nyerhető tuningtöblet legtöbbször nem hoz olyan mértékű gyorsulást, hogy csak emiatt megérje.

Plusz még azt is hozzá kell tenni, hogy a kártyát is ki kell fogni, ha egy kártyán alaphűtéssel alig lehet tuningolni, akkor valószinüleg az extrahűtés sem fog segíteni ezen...
  • NeoMaN
    Nem maradtál le semmiről. A lényeg, hogy 2004 áprilisa és augusztusa közé van tervezve az Activison-nél. Az ID egyik partnere (forgalmazója) ápr.14.-et jelöl meg megjelenési dátumként.
  • ollie
    Nekem van 3 HL2 kuponom, te mennyi DOOM3 kupont adsz érte?
  • ollie
    Elég ha csak az órajelet emeled a több hőhöz, de még többet termel, ha a feszt is emeled.
  • ollie
    hehehe
  • Narancs
    Hi!
    Egy röpke kérdés: ha pusztán az órajelet emelem kell rá nagyobb hűtés? Nem csak akkor termel több hőt ha már feszkót is emelek rajta?
  • NeoMaN
    Azt hallottátok, hogy az aterv, hogy NV40-hez Doom3 kupont adnak? LOL
    Aztán majd kártyázhatunk a kuponokkal! LOL :D
  • [NST]Cifu
    Emlékeim szerint nincs hivatalos bejelentés, vagy lemaradtam valamiről?
  • NeoMaN
    Kabb be! :D
    Én se megyek 9700 alá az tuti.
  • ollie
    Most használt 9700 pro-k (ilyet veszek ma :))) kerülnek annyiba, addigra meg talán újonnan is...
  • Davidus
    Már van 30 ropim félretéve erre a célra. Remélem 60ból lehet majd venni valami értelmes kártyát:)
  • NeoMaN
    Mér, 2 hónapon belül cserélsz?? :D
    2004.ápr.14.
  • Davidus
    Még mindenhez elég amivel én játszok. Mire kijön a DOOM3 már másik kártyám lesz:)
  • Davidus
    Nekem a +10 UT fps kell mert most UT2k4 demot nyomom:)
  • ollie
    Ja de sima 9600-ot soha nem is szabad venni, minek? Akkor már inkább egy 8500/9100/9000 pro.
  • Vez
    írja, hogy húzva 100 pontal ad többet a 3dmark - ergo nincs is nagyon értelme húzni.
  • ollie
    Na azért ne túlozz. A 9600 fél évvel jelent meg a 9500 után (a 9500 kb 1 éve jelent meg), és már a megjelenésekor passzív hűtéses volt.
  • NeoMaN
    Szép kis kari B+, 5 nanos ramokkal+passzív hűtéssel. Majdnem én is beleszaladtam egy ilyen vacakba. Azóta kerülöm a 9600-ot, mint ördög a tömjénfüstöt....
    Felháborító, hogy ilyet piacra dobnak, 2 évvel a 9500 után....
  • Vez
    Omega driver? Másik bios?
  • [NST]Cifu
    Hát ez szép... :(
  • Davidus
    Mégsem jó:D Megnéztem más progival is és az meg a default értékeket írja. Ezek szerint mégse lehet tuningolni ezt a kártyát... ITT egy teszt ahol a komának valahogy mégis sikerült.
  • [NST]Cifu
    Amúgy érdekes, mert nálam is azt írja ki, hogy a Probe aktív, de ettől függetlenül simán lehet tekerni a frekiket...
    Ki érti...
  • Davidus
    MÜXIK:D thx
  • [NST]Cifu
    Megvan. Indísd el a Start -> Programok -> Rage3D Tweak -> Troubleshot Overclocking-ot.
    És itt nyomd meg a "Stop Probe"-ot.
  • Davidus
    thx;)
  • [NST]Cifu
    Na mindjárt utánanézek :)
  • Davidus
    Olyan itt nincs:)
  • Davidus
    Ez van a rage3dtweaker FAQ-ban

Azért másolom be mert elég gyenge angolos vagyok és nem nagyon tiszta mit kéne csinálni.

Overclocking does not work right on my system. What is wrong?
    There are a couple of possibilities why overclocking may not work correctly on your system.

The service that accesses the ATI registers is called probe. When this is not setup properly the tweaker can't overclock. A properly set up probe has the file probe.sys in your windows/system32/drivers folder and the service is registered in the registry. The service file is called probe.vxd under win98se and doesn't require anything in the registry.
    Some Windows XP tweaks might be interfering with the proper operation of probe.sys, there is one called large system cache in paticular that probe.sys might not like. It is located here: HKLM\system\currentcontrolset\control\session manager\memory management\LargeSystemCache
    As of version 3.7, the tweaker now has a start menu link to a troubleshooting utility called WIYP.exe, it will allow you to register and unregister the probe service and copy the probe.sys file to the correct folder. If the utility displays probe is active, that means it's working.

Back to Top

--------------------------------------------------------------------------------

When I make changes to the tweaks they don't seem to change anything?
    Either the tweak is broken in the tweaker, your current driver set does not support the tweak, or you're running Windows XP and the registry is arsed up enough that the tweaker can't figure out where it is supposed to be putting the registry settings. What can you do?

As of version 3.7, there is a start menu link to WIYP.exe, which outputs some information useful for debugging system issues on your system. Run it and hit the copy to clipboard button and paste the contents into a post in the Rage3D Overclocking and Tweaking forum.

With the latest Catylyst drivers from ATI, their display properties control panel resides in memory after the first run, and it never reads in the registry values again. Howver, changes made in the ATI panels should be reflected in the tweaker.

There is an option in the tweaker category that changes the right click help text to the registry path for each tweak on your system. This can be helpful as well.
  • [NST]Cifu
    A Rage3D Tweak-nél először a "Set Clock"-ra kell klikkelni...
  • Narancs
    Nem, azon MSI logoó van, de amúgy pontosan ugyan ilyen! Fura...
  • NeoMaN
    van olyan ati tudtommal, amiben biosból letiltva a húzás lehetősége....
  • Davidus
    Na nem véletlenül kérdeztem hogy melyik a legjobb. Ez se müködik nálam jól... Átállítom az órajeleket rányomok acceptre és visszaugrik defaultra. faq-ban írnak valami registry turkálásról.
  • [NST]Cifu
    BORG - a kollektívát spamveszély fenyegeti, csinálj valamit!
  • Davidus
    Közben visszaolvastam és már leszedtem a rage3dtweaket ;)
  • [NST]Cifu
    #9710-en van két link. Nem kellett volna sokat visszaolvasni...
  • Davidus
    Melyik progi a legjobb radeon tuninghoz?
  • [NST]Cifu
    Alul van egy olyan, hogy "Load on Windows Startup", ezt pipáld be
  • Kockásfülűnyúl
    Hogy leheta z atitoolban beálítaní hogy az értékek újraindítás után is megmaradjanak, mert nekem mindig visszaáll az eredetire???
  • stone
    Aha, így már érthető.