Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hm jo otlet, koszi 😊

Csak bennem volt a regi reflex, anno csak radeonLE -t es Radeon8500LELE-t flashelgettem, ott meg ugye tipust is kellett valtoztatni... (LE-nek bekapcsolt hyperZ es standard orajel, 8500-nal meg csokkentetlen fesz a ramoknak es orajel fel)

Akkor letoltom a kartyan levot.
hykao
na várjál! én úgy csináltam, hogy az ati bios-égetõjével (letölthetõ az ATI honlapjáról) lementettem a kártya saját bios-át, majd ezt szerkesztettem a lejjebb belinkelt progival (pontosabban annak elõdjével...)
van jelentosege a memoria tipusanak a bioszbeegetes teren?
ez egy sapphire 9200se kartya 128 mb -val.

2 biost talaltam ami illik a kepbe:

Sapphire 9200 SE 128 MB 2003-08-29 04:22 2004-04-18 17:24 200 / 166
(Samsung 4.0) Details
Download

Sapphire 9200 SE 128 MB 2003-10-24 02:49 2004-05-08 17:16 200 / 166
(Elixir 6.0) Details
Download

A gond, hogy nem nagyon latszik a memoriakon hogy milyenek.
"III" egy korben agyazva a logoja. A rairt kod "SAT6" stringre vegzodik. Ez ugye a 6 nanos ramokat sejteti, bar a kodokon "60" "40" "33" vegzodesek a divatosabbak.

Szerinted melyik? (mar ha szamit egyaltalan)
hykao
úgy értettem, hogy azt az órajelet, ami jelenleg be van sütve!
danke schon.
bar az alap biost nem merem belesutni, megprobalom elobb lefele modositani a default orajeleit ennek a szintjere 😊
hykao
elõször égess bele egy alap, de nem lockolt biost, így már kísérletezhetsz szoftveresen, aztán ha megvan mit bír max., hiba nélkül, akkor beállíthatod a húzott órajelû biost, majd beégetés.

a bios modoláshoz: ITT VAN amire szükséged van.
Hi!

Van itt egy 9200se (jojo tudom, szar meg minden..)
Akartam kicsit huzni az igencsak megcsappantott orajelein(rage3d tweak-el), de folyton visszavalt defaultba. Bevezettek vmi orajel lockot? Ki lehet iktatni valahogy? Avagy muszaly a bioszban atirni az orajelet? (az durvan maceras lenne mert meg ki is kene kiserletezni mit bir..)
Vki help pls.
Narancs
HIS Ice-Q sztem...k*va jó hûtést kapott!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Ja, ha már R9800Pro, akkor HIS (IceQ) vagy Gigabyte vagy Sapphire?

Mondjuk egy benti gépben egy 200W-os táp van, P4 2.4 és R9800Pro256 társaságában és ott nincs gond.
A hülyék AutoCAD-re használják, nem hogy vettek volna 65e-ért egy 3Dlabs GVX1Pro-t.

Azért nem vennék másik tápot, mert akkor már túl sok alkatrész maradna a nyakamon 😞

hykao
Elõfordulhat, de ha már 9800pro-ra és XP3000-re van zséd, akkor a helyedben én nem kísérleteznék, és vennék egy 400W-os tápot.
hykao
Én maradok az eddig nekem jól bevált OMEGA drivereknél. Márcsak a softmod miatt is.
Shep
játékra viszont a DNA-t ajánlják, mondjuk én is azt használom

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Figyusz!

R9800Pro és XP3000+ (v. 3200+) menne (probléma mentesen), jóminõségû 300W-os táppal?

Most 2100+ van és Ti4200.

Figyusz!

R9800Pro és XP3000+ (v. 3200+) menne (probléma mentesen), jóminõségû 300W-os táppal?

Most 2100+ van és Ti4200.

hykao
aha, hát én inkább maradnék a szebb jépnél, meg a stabilitásnál.
Shep
nem tudom én még nem próbáltam tesztek alapján akkor érdemes használni ha minnél magasabb 3d mark pontot akarsz van hogy 200+ pontot is fel tud mutatni.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

hykao
az milyen?
Shep
bocs

Shep
forsage drivereket próbálta már vki?

Shep
forsage drivereket próbálta már vki?

Punker
thx, de az agyszerûbb megoldást választottam Sapphire Ultimate kareszt megveszem és kész.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Probáld ki ezt: Arctic-Cooling
Nagyon jó..és kb felébe kerül mint a Zalman, vagy a másik esélyes versenyzõ, a Thermaltake Giant3. A venti motorja a kártyán levö csatlakozót használja áramforásként, és garantáltan halk, és jól hüt. Az XT-re modolt kártya VPU-ja 54 fokos. Nem tudom a gyári XT mennyire hüt, de azt tudom hogy az eredeti pro kártya hütöje épp megfelela 75 fok körüli hömérséklettel ( )

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Bele.
Hello.
Lenne egy kérdésem. Egy AGP8*-as RADEON kártyát bele lehet tenni egy 4*-es AGP slotba? Az alaplapom GIGABYTE 8SR533. Le akarnám cserélni a GF4MX440-esemet, de most ez megfogott. Mert vmelyik kártyánál viszont oda van írva hogy AGP2*/4*/8*, de a többségnél nincs. Légyszi segítsetek!

stone
Milyen az a 3rd party progi?

ollie
Alig van benne változás, szinte csak x800-as optimalizációk vannak benne, na meg ném hibajavítás. Viszont piros pont a temporary AA control panelbeni kapcsolhatóságáért, bár már több 3rd party progival korábban is be lehetett kapcsolni azokat.

[NST]Cifu
Nocsak. Nem siették el egy kicsit?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ollie
[NST]Cifu
A Quake3 õrülteknek mond azt, hogy csak 90FPS-ük lehet. A falra fognak mászni... 😊))

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Köszi
Falconer
A rendelõ fizet😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Punker
kb 45 körül lesz (beszerzési áron)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mi péz lehet egy olyan zafira?
Punker
ha van pénzed 😊

Falconer
Rendeljé mán egyet nekem is 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Punker
ok akkor aszem jövõhéten megrendelem

Falconer
Zafír

Szasztok!Nvida kareszom van de szeretnék váltani ATI-ra.Milyet ajánlotok?Én 9800PRO-ra gondoltam,csak az a gond,hogy ebbõl is van vagy 100 féle.Gyors és halk legyen ez a lényeg.
Figy, a gyári sapphiret nem adnák venti nélkül, ha kellene rá. NEM KELL RÁ 😊 Úgy megy passzívan, ahogy van.
63ert MAG 810FD-t kapsz, az 1600*1200-ban tud 89 Hz-et.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Csak 90et? Az eleg tre'.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Punker

És minek raknál rá ventit?
Punker
azt a Sapphire-t akarom megvenni, de nem akarok venti-t rakni rá

Zalman passzív borda + OP1 venti rajta.

De van gyárilag passzív ATI kártya is, Sapphire Ultimate Edition néven.
Falconer
Vagy rakjál rá vízhûtést😊

Punkerwork
az milyen? nem ismerem

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

ollie
Az OP1-es ventivel meg sem hallod (20dBA), szóval az úgy okés.