Radeon 7X00/8500/9X00

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rájöttem végre 2 XP install után, holott semmi köze az XP-hez. Okulásképp: az 5.11 Catalyst drivertõl felfelé a sima Control Center már nem része a drivernek csak a NET Framework féle Catalyst Control Center van benne, amit én nem szoktam használni. Az 5.10-ben még van sima, azt felrakva megjelentek a plussz beállítási fülek a Speciális beállításoknál.

ASUS P5Q, Intel Core2 Duo E8400 3,0 GHz, ATI Radeon4850, 4GB DDR2, 2x500GB Hdd

Üvd!

Megtudná nekem valaki mondani miért nem jelenik meg a Catalyst felrakása után a Beállításoknál a Speciális Catylystre vonatkozó bneállítási lehetõségek?

XP SP2 miatt esetleg? Mit lehet vele tenni, hogy megjelenjenek a spéci beállítási lehetõségek? Próbáltam 5.11-el és 5.13-al is.

Kösz!

ASUS P5Q, Intel Core2 Duo E8400 3,0 GHz, ATI Radeon4850, 4GB DDR2, 2x500GB Hdd

Sanyix
Nincs ott. De amúgy nemtom mit ragaszkodsz az sm 3-hoz annyira :\

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

thx

akkor mégsem 6600GT Rlz:D marad az ati;)
thx

akkor mégsem 6600GT Rlz:D marag az ati;)
IMYke2.0.0.0
Ha nem kalapáccsal izgulsz rá, akkor bármi lehet megbízható...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Pontosan.

"A kanadai vállalat X700 néven mutatta be a még megfizethetõ kategóriába szánt lapkáját, tesztünkben az ATI Radeon X700 XT szerepel, ezért ennek tulajdonságait foglaljuk most össze. A 0,11 mikronos gyártástechnológiával készített chip - az ATI által közreadott dokumentációk alapján - 120 millió tranzisztorból épül fel, ami 26 millióval kevesebb, mint az NV43 esetében, ami talán a chipbõl „kifelejtett” Shader Model 3.0-támogatásnak köszönhetõ. Az RV410 egy kivételt leszámítva az R423 (alias X800 XT) megfelezésének tekinthetõ. A nyolc pixel pipeline (két pixel quad) az elõzetes híresztelésekkel ellentétben 475 MHz-en jár (ez 25 MHz-cel alacsonyabb, mint a GeForce 6600 GT órajele), a hozzá társított 128 MB-nyi, 128 biten csatlakozó GDDR3 memória pedig 525 MHz-en (ez viszont 25 MHz-cel magasabb, mint a 6600 GT esetében). A kártyára 1,6 ns-os Samsung memóriák kerültek, ez pedig a Samsung oldalán megtalálható specifikációk szerint elméletben 600 MHz-es órajelet tesz lehetõvé."

Forrás.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

ott a 3.0-ás shader model;)<#mf1>és még olcsóbb is mint az x700. Csak nem toom h menniyre megbízható :S
hmmmm:

Sapphire Radeon X1300 256M TD Lite PCI-E
ATI Radeon X1300, 256MB, GDDR2, 450MHz / 250MHz, TV out, DVI, PCI-E

ATI Radeon 1300 chipset, 128 bit 256Mb GDDR2 ram
PCI-E; 4 csatornás renderelés; VPU / RAM: 450MHz / 250MHz
SMARTSHADER HD: ..::==Programozható Pixel (3.0) és Vertex (3.0) Shaderek==::.. - DirectX 9c támogatás, OpenGL támogatás
SuperAA: teljes képernyõs, továbbfejlesztett élkisimító technológia
HYPER Z HD: teljesítmény és minõség orientált új Z-buffer technológia
3Dc: kiváló minõségû kompromisszumok nélküli textúra tömörítés
VIDEOSHADER HD: a videólejátszás minõségének növelése Pixel Shader -ekkel
HydraVision3: Dual Kimenet
6600GT sry
pfffff akkor lehet h maradok az nvidia 66GT-nél... DE NEM AKAROK!!!!!<#szomoru1><#szomoru1> ATI-t akarok! Mert sztem az a legjobb
Narancs
Nem hát, a leggyengébb Radeon ami tudja az az X1300...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Sapphire-t akarok venni. NEM TUDJA A 3.0-ÁS SHADER MODEL-T AZ X700??????<#szomoru1><#szomoru1><#falbav><#fejvakaras>
"Vagy nem veszel x700-at hanem mondjuk agp-s radeon 9800-at. Szinte ugyanaz..."
Azért az X700 még is csak az X800-ból lett butítva, élsímitásban sokkal jobb, meg hát még is csakvan PixelShader 2.0b ;)
Nem mellékesen kis mázlival kap AGP-s X700-at, mert gyártják, csak állati ritka.
(Pl. Sapphire)

Szal nem toom. Az utóbbi módszer drága, DE jó, és gyorsabb mint a hagyományos PCI technológia<#email>. Az elõbbi hagyományos technológiával meg az a baj, h ha már új proci kell meg hasonló, akkor dobhatom ki a pl.: 9800Pro-mat. Ugyhogy sztem még várok néhány hónapot, összegyûlik a pénz, és irány a bolt;).
Nem tudom... :S Lehet h már be kéne fektetni az athlon64-es PCI-Express-es technológiába. Mert pl: most veszek egy 9800Pro-t 32 000Ft-ért. Egy x700as is ugyan annyiba kerül kb. De ahoz h legyen egy x700-asom, ahoz kell venni egy új alaplapot. De ahoz h a mostani procimat használni tudjam, ahoz nem jó az új alaplap--------->tehát kell lehet venni új procit is
Sanyix
Vagy nem veszel x700-at hanem mondjuk agp-s radeon 9800-at. Szinte ugyanaz...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

<#banplz><#banplz><#mf3>akkor vehetek új alaplapot is?<#confused><#mf3>
Sanyix
Igaz, semmi köze nincs a kettõnek egymáshoz, csak a név. PCI-E a vásárlók lehúzására készült, mint ahogy majd az agp hiper szuper express (vagy mi lesz a neve ha lesz :D).

Ha nincs, akkor igaz a PCI-E nem kompatibilis a sima PCI-os alaplapokkal? :(
Sziasztok! Nem tudjátok h az ATI X700-as van-e sima PCI verzióban, mert nekem a PCI-E nem jó<#ejnye1><#nemtudom>:(
Nemcso
Lejjebb belinkeltem az 5.12 é 5.13 CP-s változatát (#18420 és #18416)

De én tegnaptól áttértem az Omegára (õk "még csak" az 5.12 -nek megfelelõ verziónál tartanak), ez CP-s + Ati Tray Tools-t is tartalmaz. Próbáld ki ! <#crazya><#eljen>

Mayday
Jaja, asszem azt akartam irni, de az uj drivereknel (5.12 es 5.13) mar kell a CC, nem?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Nemcso
Nem Control Centert akartál írni, mert a Control Panellel nekem soha nem volt "nyelvi" bajom, mindíg magyar volt a nyelvezete. <#nemtudom>

Control Centert pedíg amíg lehet elkerülöm. <#gonosz3>

Mayday
En tegnap tettem fel eloszor ilyen Control Panelt a driverhez. A letoltesi oldalon ir tobb supportalt nyelvet, koztuk a magyart is, de en nem tudtam elovarazsolni. A csomagban ezek szerint nem volt benne, kulon letolteni meg nem tudom - nem talalok linket. <#nemtudom>

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Ramore
Köszi a segítséget, nem az én karim, és hát lövésem sincsen a radeonokhoz.
TopGun
Koszi! Ez nagyon rossz hir! :( Tegnap felraktam amit belinkeltel ide 5.13-as CP-t, eddig minden ok. vele, nem lassu.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Nemcso
A viccet félretéve az ATI x550 karik milyen szinten vannak ?
Kb. 9550 -en ?

Itt egy cikk róla

Nemcso
x=9 <#kerdes><#conf><#nyes><#eplus2>

Különben nem rossz az Omega sem. Tegnap tettem fel az elsõ Omega driveremet (eddíg csak Catalsyt-ot használtam, CP-set)és nem rossz, SÕT.
Alapban Control Paneles + ATI Tray Tools is benne van a csomagban.

Omega 2.6.87 driver, mely a Catalyst 5.12 megfelelõje.

IMYke2.0.0.0
<#guluszem1><#wilting>

kovy79
Catalyst 5.13

2007: AeroCool Magic3D, Gigabyte GA-K8NF-9, A64 3700+, Zalman7700 ALCU, Sapphire X1950Pro, 2*1GB d43 400@500, LG H12N, kicsi Raptor, 0,5Tb WD, Leadtek TV Expert, 400W Chieftec, 19\'\' AOC

Ramore
Tudna valaki segíteni?

Radeon x550-es videókarihoz melyik a legjobb driver program?
köszike

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelõtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

Ha a hiba nem szoftveres (és nem annak látszik), akkor vagy ramhiba, vagy a kártyán túlmelegedett a GPU, és ha nincs szerencséd, akkor végleg bekrepált pár TMU vagy Pipe. (Bár akkor szabályosabb sakktáblaminta lenne ...)
Ha melegedés, akkor vagy kezd fizikailag kipurcanni a hûtés vagy csak újra kell alá egy kis hõvezetõ paszta.

Nem 100%, de egy próbát megér ...
A Catalyst feltelepít (legalább is régen) egy ATI GART nevû segédprogramot, ami elvileg beállítja az AGP sebességet, meg ki-be kapcsolhatóvá teszi a Fastwrite-ot.
Azért elvileg, mert egy csomó gépen pont ez cseszi el a dolgokat, a fura az, hogy még két zsír ugyanolyan kártyánál se egyformán jön elõ.
A driver telepítése után meg kéne próbálni egy GART uninstalt. Pontos menetét nem ismerem, de régi ATI fórumokban szokott lenni link az ATI oldalára, ahol valahol el van dugva.

Ha nem jön be, akkor használd egészséggel 4x AGP-vel, mert minimális különbség van ... szerintem.

PLackó
sajnos szerintem új kártya..ahhoz képest még sokáig is húzta :)
a 9600XT-m 8 hónaposan ugyan ilyen hibát produkált, csak az a winben is.szerencsére még garanciális volt, de gyorsan eladtam az új kártyát amit küldtek és vettem egy 9800pro-t. remélem sokáig bírja majd,szeretem nagyon , jóval gyorsabb mint elõdje.

Kaszi46
nincs sajna, 2.5-3 éves a kártya. ebbõl uj kari lesz, vagy javíthatóak?

*Posse*T.W.D*

PLackó
garnacia van még a kártyára?

Kaszi46
minden "fölösleges" dolgot kivettem a gépbõl hogy ne terheljem a tápot, elõkaptam a nagy ventillátort, ráállítottam, az egész kártya jéghideg és mégis megmaradt a hiba:(

Samfish: legujabb driver van fent.

*Posse*T.W.D*

HI All!
Anyit szeretnék kérdezni hogy mi lehet a probléma egy sapphire 9700pro-val
mer 8x-os agp módban újraindul és szemetel alapórajelen
az agp biztos hogy a kártya hibája mer 3 gépben lett kipróbálva<#falbav>

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelõtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

Próbálj meg egy videókártya-driver frissítést innen: http://www.ati.com/ ;) ha nem jó, akkor tuti h hardver hiba lesz<#szomoru1>
Kaszi46
a memoriák eléggé forrónak tûnnek, inkább nagyon forrónak:) többször is figyeltem már, teljesen lehült állapotbol indítva is jelentkezett a hiba. néha elõfordul hogy teljesen jól mûködik. tartósan a hiba másféle hete áll fenn, régebben is elõfordult már, de rövid idõre, és jóideig nem is jelentkezett.

*Posse*T.W.D*

Sanyix
Ilyesmi nekem is volt anno gf2 mx400-al, vettem egy új tápot, mivel a régi gyenge volt, akkor mexûnt ez a hiba, de aztán visszaraktam a régi gyengébb tápot, mivel az új meghalt, de akkor már nem jött elõ soha ilyen hiba. Ki érti ezt?

IMYke2.0.0.0
Véleményem szerint ez akkor is melegedés.

Kaszi46
hi all
kizárólag 3d-s alkalmazásoknál, és a gép bekapcsolása után a windows betöltéséig jelentkezik a lenti képen látható grafikai hiba, sapphire ati9800pro 256mb kártyánál. a windowsban minden tökéletes filmet is lehet nézni. a gépem nincs húzva, paraméterei: 2.4 p4\1gb kingston ram\

van vkinek valami ötlete hogy mi lehet a gond?

*Posse*T.W.D*

Narancs
Ja, énis mindíg Omegát használok...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Sanyix
Felteszel inkább omega drivert abból kiszedik az ilyen hülyeségeket.

Nemcso
Most utánanézve (nekem még 5.10 van fenn), egy cseh oldalon találtam egy linket, mellyel állítólag CP-s 5.12 -t lehet letõlteni : 5.12 CP -vel ???

Nemcso
A Control Panel(CP)verzióhoz nem kell a .net .
De az ATI - sajna úgy néz ki - le is állt ezzel a "verzióval", és már csak Control Center -es Catalyst-ot fog a jövõben kiadni. <#szomoru1>

TopGun
Koszi, megnezem, de en is csak este tudom kiprobalni. Remelem ehhez nem kell a .net!? 5.12-es verziorol akkor mar lemondhatok? nem lehet sehonnan letolteni? Googleval kerestem, de nem talaltam semmit:(

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!