8227
Unreal Tournament 2003 - www.ut2003.hu
  • Dantor
    Gef4-en az AA már nem vesz le semmit szinte a teljesítményből, és akkor már nem pixeles :-)) (sőt, az még 512-ben is eltünteti a "zebrát")

Viszont 100Hz-et 1280-ban nem tud.
  • SarkanyfuaRUSH
    Milyen gépen?
  • Dantor
    Az Instagib-hoz pár dolog: ha ott megy jól a játék, deathmatch-ben sokkal csökken az fps.

Nálam instagiben szárnyal, 70-120 fps-ig minden, 45 alá nem megy. Viszont a benchmark.exe-vel nagyon bénán teljesít a rendszer, mert SWAPPEL mint az őrült.

Akkor nagyon igényes a loss-ra. Nálam van soxor úgy, hogy nem lő. Mozogni mozog, mert nem egy helyben lőnek le, de lőni az luxus.
    Akkor van olyan, hogy végig pontakkorlő amikor az egeret megnyomom, de amikor becélzok vkit, akkor persze késik.
    Instagibben én nem célzok, SOHA.
    Megérzésekre hagyatkozom (mint a CS-ben: awp-vel nyomulsz lassan, aztán egyszer csak lővéshang, rántasz egyet az egeren meg lősz, és bumm fejes.), pontosabban inkább arra, hogy hol lesz kb. az illető amikor a szerver megkapja az adatot, hogy én lőttem.

Hallottam valami kis kiegészítésről q3-hoz zeroping néven. Ez azt csinálja, amit gondolok? Ha igen, akkor van-e ut2k3hoz?
    Csak mert tegnap láttam egy külföldi gyereket a Landor-on, akinek 0 pingje volt végig.
  • SarkanyfuaRUSH
    Köszi! Ennyit számítana a 2Ghz-ről 2,4-re ugrás. Elég nagy különbségnek tűnik. Biztos jól emlékszel? :))))))))
  • DF|Sylvie
    Én még nem láttam olyan 19-es monitort, ami 800-ban nem csíkoz, de attól még lehet ilyen. Akkor is pixeles.
    Ez viszont 1024x768@120Hz, 1280x1024@100Hz, nekem jó :)
  • Dantor
    én az abszolút minimumon játszok 800x600-ban (nálam nincs "zebra", ha IGGAZÁNjó 19"-esed van nem lenne), pedig menne ugyanúgy 1024-ben is, de valahogy az az érzésem van, hogy ha csúnyább-gyorsabb...
    Pedig nem.

Így sima 12 játékos DM-ben mondjuk az Infernón nem esik le 30 alá soha, átlag meg 60-at megy. De 1024-ben ez 28/58-ra változik. De valahogy mégis inkább a bénábbat választom. Pedig az a +2 FPS már igazán nem számít.
  • WiLDoR_work
    Pár eredmény, a problémádra, bár ezeket emlékezetből írom, mert múlt hét pénteken szórakoztam vele a munkahelyemen, ugyanis ekkor vettem a grafkártyámat, s gondoltam kipróbálom mit tud 3 különböző proci alatt.

A teszthez UT 2003 demo-t használtam, sima benchmark üemmódban, 1024x768-ban, 32-bit, minden más beállítás pedig max-on volt, ami csak lehetséges volt a demo-ban. A DM-Antalus pálya volt az, amin ki lett próbálva. Ha jól emléxem, akkor a demo-ban ez volt az a füves-fás pálya.
    És ki lett még próbálva 3D Mark 20001 Build 330 alatt is, hogy mennyi a különbség a 3 proci között. A következő eredményeket kaptam:

P4 Celeron 1700 + Abit Siluro Ti4600:
    - UT 2003 demo benchmark (DM-Antalus, 1024x768, 32 bit): átlagban 28-40 fps között
    - 3D Mark 2001 b 330: 8250 körül volt

P4 2 Ghz + Abit Siluro Ti4600:
    - UT 2003 demo benchmark (DM-Antalus, 1024x768, 32 bit): átlagban 45-60 fps között
    - 3D Mark 2001 b 330: 10800 pont felett volt valamivel

P4 1,6A@2,4 + Abit Siluro Ti4600:
    - UT 2003 demo benchmark (DM-Antalus, 1024x768, 32 bit): átlagban 70-90 fps között
    - 3D Mark 2001 b 330: több, mint 13000 pont

Konkrét számokat azért nem írtam, mivel nem emlékszem rájuk. Szóval tény, hogy UT2003 alá nem csak bika vga kártya kell a normális futtatáshoz, hanem kell egy olyan proci is, ami komoly számítási teljesítménnyel is rendelkezik.
    Remélem segítettem ezzel valamennyit.

Hát kb. ennyi.
  • SarkanyfuaRUSH
    Igazad van Sylvie, csak nem mindenki abból indul ki, hogy neten játsszon :))))
  • DF|Sylvie
    Oké, de a tűrhető az 60, a jó pedig 80+.
    A többi stimmel.
  • SarkanyfuaRUSH
    Na jah, értem :)))
  • G. Joe
    én sem tudok 1024 alatt játszani hasonlo okok miatt!
    elég szarul néz ki! :)
  • DF|Sylvie
    640-től 1024-ig hajszálra ugyannanyi FPS, tehát 1024. Úgysem játszom az alatt, mert a 19-es monitor a 800x600-at még interlaced-be tolja, és én nem szeretem a zebrát (vagyis a csíkokat) :)
  • SarkanyfuaRUSH
    Gondolom 1024 ... vagy 800*600?
  • DF|Sylvie
    P4 2.3 512 L2 Cache
    Radeon 8500
    2x256 DDR333 Samsung

Beállítások normál és highest között, maptól függően. A textúrák természetesen highesten vannak, a word detail inkább high vagy normal.

Ha minden leveszek lowestre, nem lesz több fps-em, inkább a füst miatt szoktam állítgatni.
  • SarkanyfuaRUSH
    Ja instagib nekem is bejött. A minap egész jó voltam 2vs2 volt a helyzet és nekem már volt vagy 120 pontom míg az egyik emberkének még egy sem. No jó lehet ez egy kicsit túlzás, de lényeg, hogy jó voltam :))) Szerintem mázlim volt meg a többiek sem voltak nagy császárok valszeg. De jól esett, élveztem.
    Tegnap már nem voltam ilyen űber nagyobb mezőnyben, de kurva jó gamma volt. Szóval tetszik a dolog.
    Én inkánn nagyon levettem a grafixot, hogy a lehető legjobban fusson. Így elég jól megy a célzás.
  • SarkanyfuaRUSH
    Milyen géped van és milyen beállításokkal volt ez a helyzet?
  • Vidam
    jaja, take it easy!
    amit csinaltal es irtal az tok jo volt komam!

a ketelkedoknek: a sok fps akkor szamit, amikor GYORS mozgas van a kepernyon! es az UT ban igen gyakran megesik az ilyesmi! hat ekkor nem mindegy, hogy 40 FPS vagy 100..... ezert nem tudtam anno Q3 mal jatszani.

Szoval szerintem a szemelyeskedest hagyjuk, a flash animacio pedig igenis meggyozo....akar hany fps is legyen pontosan mi torekedjunk minel nagyobbra. :)

A topic pedig szoljon a jatekrol ha kerhetnem. Nem kene ezt is "mohaa" sitani..:) (itt a vita+gyalazoszoba mukodesre utaltam, a mohaa nagyon jo jatek vlna anti csittel)

Sylvie t epedig ignorald a provokativ hozzaszolasokat, vagy ha valaszolsz, maradj meg a legszigorubb etikett szabalyainal, maradj targyilagos, es udvarias minden korulmeny kozott!

A legfontosabb SOHA ne adjunk tamadasi feluletet......ezert olyan nehez minket leloni jatek kozben is! :))

• DF|Sylvie
    Nézd meg, hogy mi lett a mohaa topicból. Itt ez nem kell.
  • DF|Sylvie
    A minimum 28 volt, ScorcedEarth map, 16 ember, pálya széle.. na, az játszhatatlan.

Instagiben nem nagyon megy 50-60 alá, azt még kibírom, úgyis azt a mode-ot szeretem.
  • SarkanyfuaRUSH
    No és mit szólsz a minimum FPS témához? Nálad mi volt a minimum, milyen körülmények és beállítások mellett ?
  • SarkanyfuaRUSH
    Jujjuj Sylvie nagyon berágtál! :)
  • DF|Sylvie
    "De az, hogy az emberi szem 'hihetetlenul erzekeny' es hogy kepes 70 es 100 FPSt is megkulonboztetni ... baromsag."

Ok. Kreeztal. Keresünk egy gépet, amelyen egy általad választott FPS játék elmegy 100 FPS-en fixen, és a monitor is bírja a 100-at. Ezután beállítjuk maxfps-sel 100-ra és 70-re.

Fogadok veled 50 ezer forintba, hogy akárhányszor megkülönböztetem őket. Te állíthatod be, én megmondom, hogy melyik volt a 70, és melyik a 100. Hívhatsz tanúkat is.

Ha nem állod, akkor meg fogd be a pofádat. Hang vagy.
  • DF|Sylvie
    Eddig azt hittem, hogy te csak alapból paraszt vagy, a flashhez viszont értesz, ha már azzal foglalkozol. Mostmár komolyan kezdelek sajnálni.

Attól, hogy téglalap van benne, és nem órákon át rajzolt elemek, miért ne lenne jó? Nem is láttad a forrását, miről beszélsz? Milyen alapon mondod, hogy nem jó? Szerencsétlen.
  • SarkanyfuaRUSH
    Egyébként szerintem a FPS tesztekben a minimumot kellene mérni. Az számít igazán.
  • SarkanyfuaRUSH
    No én is így tapasztaltam ránézésre a jobb gépen.
    Átlagos körülmények mellet sokkal jobban futott, magasabb detaileken, de ha nagyon sűrű volt a helyzet előttem, nagy terepen, sokan lövöldözek bizony a bika masina is belassult.

Azért érdekel egyébként a téma, hogy a közeljövőben vegyek-e új procit 2000+ körülit, vagy várjak még a 2700-2800+ körüli procikra jövőre.
    Azt hiszem várok, most még nincs olyan óriási teljesítmény különbség az elérhető árú procik és az én procim között. Egy újjal se tudnék asszem úgy játszani, hogy az FPS soha (durva esetben se) menjen le 30 alá.

Ha ezt valaki meg tudja cáfolni szóljon, érdekelne. Kíváncsi lennék még alacsonyabb felbontású és normal-low detail tesztekre durva körülmények között ....
  • Ams
    voltmár 10fps, DE 70-80 az átlag!
  • SarkanyfuaRUSH
    Ez most komoly vagy csak szivatsz :)))

Tényleg érdekel a dolog, hogy érdemes-e procit upgradolnom ?
    Nem azt akarom hallani, hogy igazam van ... :)))
  • Ams
    jó. kritikus helyzetbe vmikor 10fps.
  • SarkanyfuaRUSH
    Néztem pár pályát amiken nagyon behal a gamma, most nem vagyok otthon, de majd írok, hogy melyikeket nézzétek meg. Pl. van egy ahol három toronyház van egy zöld, egy lila és egy sárga csíkos és ugrálni lehet közöttük. Na azon 10 bottal, ha legalább 6-8-at látsz egyszerre és a három épületet is, na ott nagyon megfekszik a gép :)))
  • SarkanyfuaRUSH
    Tényleg? Nagy nyílt terep, 8-10 bot lövöldözik a látómezőben ? Az nagyon állat lenne bár az igazat megvallva kétlem :))) Ha tényleg így van megyek veszek procit :)

Minap láttam a gamet egy 2000+-os gépen 4400-as kártyával, sajnos nem mértünk, de nem úgy nézett ki hogy 40-50 körül megy, még kevesebb bottal is a képernyőn nyílt terepen ....

Köszi a tájékoztatást :))
  • Ams
    45 alá nemnagyon megy. 1024*768 minden fullon
  • SarkanyfuaRUSH
    Köszi és nezted game közben sok bottal (~10) a képernyőn ? Ha igen mennyit megy és milyen beállításokkal?

Köszi
  • Ams
    [Benchmark Results]

Flyby: 110.618202
    Botmatch: 51.201130

Resolution: 1024x768

AMD 2000+, Msi gef4 ti4200 64ddr, 512ddr
  • SarkanyfuaRUSH
    Kicsit beszólnék ebbe az FPS témába :)

Akárhogy is nézzük egy biszonyos konfig fölött az FPS csak akkor számít, ha ellenfelek vannak a képernyőn vagy rendkívül nagy, összetett területet látsz egyszerre (szintén több ellenféllel a látómezőben). Ha éppen nem ez a helyzet a játékban, akkor gyengébb konfigok is megbírkóznak a dologgal (modjuk 40 fps körül, ami már a játszható kategóriába esik szerintem)

Szóval az FPS gond mindíg akkor lép fel, ha ellenfelek kerülnek a képbe, minél több annál rosszabb ugye :) Ekkor viszont jelentős részben a processzoron múlik, hogy hogy fut a game és nem a videokártyán.

A következőt tapasztalatam:
    (1300 Athlon, 324Mb, Gef3Ti200)

12 bottal nézegettem a pályákat (Landor szerver limit :) és hangoltam a grafikai beállításokat. A konfigomon, ami nem egy űber a következő volt a helyzet: Detail menüben minden pipa kikapcsolva, 640*480*16 minden low detailtől kezdve 800*600*32 minden normal detailig (ezeket próbáltam), egy helyen ahol egy nagy teremben vagy 10 bot látszódott egyszerre mindenképp lement 20-21-re az fps a beállításoktól függetlenül!
    Egyébként ilyen extrém helyzetet kivéve ahol 4-5 bot harcol előttem egyszerre nem megy a FPS 30 alá (na jó egyszer kétszer 28-29 :) és átlagosan 40 körül fut a game (800*600*16, minden normal detail, pipák kikapcs).

Egyértelmű, hogy a processzor nem bírja a strapát, a videokártya meg nagyjából ugyanazt tudja a gameban teljesíteni low és normal beállításokon (640-ben és 800-ban is)

Namármost arra vagyok én kíváncsi, hogy valójában mennyit számít egy jobb processzor a gameban, illetve mennyit egy videokártya?

Ha tudnátok írni FPS eredményeket a bencmarkkal, illetve, játék közbeni fps eredményeket megköszönném.
    Kíváncsi lennék pl., hogy egy 2000+-os XP mennyi FPS-t nyom 10 bottal a képernyőn, stb. mert szerintem nem haladja meg semmiképp se sokkal a 30-at, mindegy milyen videokártya van benne (a beállításokat rátok bízom, de minél lejebb :)))

Nagyob videokártya biztos tud 100 FPS nyomni, ha nincs senki a képernyőn, illetve biztos bírja a high detail beállításokat, de szerintem, ha sokan vannak a képernyőn a processzor miatt belassul a game.

Szóval kíváncsi vagyok, hogy 1300 és 1800 Mhz (vagy nagyobb) között, illetve jobb memóriákkal mekkora teljesítménykülönbség van UT2003 alatt nagy terhelésnél, mert ugye ez az igazán érdekes a netes nyomulásnál !:))))

Előre is köszi a méréseket !
  • KreeztalCODE
    ja es a CSben miert szar az alacsony FPS?

Mert a CSben van egy nagyon elba.. dolog ...

a celkereszted az FPStol fuggoen szukul vissza. Igy akinek 100 FPSe van annak 4x gyorsabban megy vissza mint annak akinek 25 FPSe van.

De ott sem igazan az emberi szem (ill. agy) miatt van a dolog ...
  • KreeztalCODE
    valoban van kulonbseg a 30 es a 100 FPS kozott ... es ez eszre is veheto ...

de ennek oka egyaltalan nem a szem erzekenysegevel van osszefuggesben ... hanem a monitor frissitesevel ...
    Ugyanis a legtobben 100Hz-n uzemeltetik a monitorukat ... es ezeknek a 30 FPS szaggat mivel rengeteg a tort frame. de pl annak aki 60 Hz-s monitoron jatszik annak a 30 FPS sokkal kevesbe tunik szaggatottnak mint a 100 ... mert neki a 100 FPS eseten van rengeteg tort frame.

Masik dolog ami miatt az FPS szamit az az, hogy egy mp alatt hany framet szamol ki a geped. Ezert nem lehetett 30 FPSel igazan bunnyzni... mert volt, hogy pont nem szamolta ki azt a frame-t ahol neked epp bunnyzni kellene .. ilyenkor volt a jo oreg 'elcsuszik' effektus.

De az, hogy az emberi szem 'hihetetlenul erzekeny' es hogy kepes 70 es 100 FPSt is megkulonboztetni ... baromsag.

Az emberi szem mint tudjuk az egyik legjobban becsaphato erzekszerv. Ezenkivul a szem erzekenysege igencsak ordenare ... sokmindent az agyunknak kell korrigalnia pont ezert ...

Sylvie ... toled mar megszoktam ezt a fantazialast ... foleg mikor azt ohajtod eloadni, hogy lany vagy ... lol lol lol

Es nem ... nem kotekedes kepp irtam ... es nem azert mert DFes vagy ... hanem mert ezek tenyek ... csak fenytant kellene hozza tanulnod ... mondjuk.
  • rocky1984
    Az a flash nekem is gyanus volt kissé... mind1 nemérdekes itt egy bemutató az ut2003 ról : http://www.supergamez.hu/cikk.php?cid=24467
  • KreeztalCODE
    Sylvie leirasa akar a nahat magazinban is megjelenhetne ...

az a flash meg ugy ahogy van ... gagyi.

Bocs de en ismerem annyira a Flasht, hogy tudjam ... ez olcso szemfenyvesztes ...

C'est la vie!
  • SarkanyfuaRUSH
    PC DOME:

Készülő UT2003 patch

Készül már az első patch az Unreal Tournament 2003-hoz. Belekerül az UT-ben már megszokott IRC kliens, betű és egérkerék használat a Speech Menu-ben, Speech Binder, mely hasonlóan fog működni, mint a billentyűzet beállító rész és hasonló újítások várhatók benne.

Sajnos semmit nem írnak itt frame rate-ről. Tudja valaki, hogy bővebb infók hol vannak vagy van egyéb infója a patchről?
  • rocky1984
    aki fagyós gondokkal köszköd annak itt egy kis help : http://unreal.epicgames.com/lockup.txt