8227
Unreal Tournament 2003 - www.ut2003.hu
  • KreeztalCODE
    Ezzel csak egy gond van ... hogy ha oda eljossz akkor tobbe nem tudnad lanynak kiadni magad ^.^

De a stilusodert gratula ... 10 pont.
  • KreeztalCODE
    LOL ... egy ujabb megtevesztett lelek ...

Sylvie ... csak egy kerdes (azert itt mert mashol nem tudom feltenni ugye ...) ... fiu letedre te elvezed, hogy csajnak adod ki magad?
  • KreeztalCODE
    mint irtam nem kotekedeskent irtam.

De ami teny az teny. Az emberi szem nem egy jol szerkesztett hardware. Az ember hallasa, latasa es szaglasa atlagos. Viszonylag kis tartomanyban tudunk erzekelni dolgokat ... es a latasunk nagyon nagy reszt agyunk korrekcios kepessegenek koszonheto.

Sylvie ... a tesztrol. Mar megcsinaltuk es az eredmeny ... pontosan az volt amit te irtal. Meg lehetett kulonboztetni a 100 FPSt a 70FPStol egy 100 Hzen meno 19 colos monitoron. De utana jott a trukk ... a monitor frissitest 120ra raktuk es a srac mar nem igazan volt kepes megmondani. Es tudod miert? A tort framek miatt. Mert 100 Hzen stabil 100 FPSel mindent kirajzol ... viszont 100Hzen a 70 FPSt nem tudja rendesen kirajzolni ... ugye nem kell reszletezni, hogy miert.

A Flashrol meg csak annyit ... ha tenyleg hitelesen akarta volna bemutatni akkor
    1. nem minden frame-t O rajzol meg hanem Motion Tweennel csinal 3 kulonbozo FPSu flash filet. Hiszen igy az elso [] minden frameben megmozdul 12 pixelnyit. a 2. [] minden masodik frameben mozdul 24 pixelnyit. A 3. [] minden harmadik frameben mozdul 36 pixelnyit.
    Ezek utan meg jo hogy ekkora kulonbseg latszik.
    Erre mondtam, hogy szamomra a hitelessege annak a 'cikknek' a hozzajaro Flash-el egyutt ... annyi mint a Nahat! magazin barmelyik cikkenek.

Sylvie/Magenek annyiban igaza van, hogy meg lehet kulonboztetni a 100FPS-t a 70FPStol ugyanazon a gepen azonos frissitesi frekvencianal ...

Ismet nem en voltam a kotekedo es tamado ... hanem O vette annak azt amit mondok .. es mivel nem tud cafolni ezert folyamodott ilyen stilushoz ... Ezt mar bizonyos szemelyektol megszoktam ... de nem egy DF tagtol.
  • KreeztalCODE
    akkor legyszives ird meg nekem a technika nevet amivel stabilizalod az FPSt.

koszi.
  • LeoN
    Üdv. Népek!
    -----------------------------------------------
    Sikerült megoldanom a fagyási problémám, amitre
    eddig nem találtam meg hivatalos helyen a
    megoldást. Az ut2003.ini -be kellett babrálni.
    Ha valakinek hasonló problémája van az írjon
    levelet és elküldöm a működő ut2003.ini file-t.
    -----------------------------------------------
    így már teccik a game
  • WiLDoR_work
    hát venném is a lapot, csak hát ott a csajom...
    meg izé...
    szóval...
    ööö...
    hát mégsem kéne...
    tudod...
    meg miegymás...

hol is lax???
  • DF|Sylvie
    Ha én adom fel a labdát, akkor nincs benne sértő, örülök, ha veszik a lapot.
    De meg kell várni, amig feladom :)
  • Blasta
    Fuck! Kár, hogy már sehol nem kapni....
  • WiLDoR_work
    igen: 1,6-ról 2,4-re
  • WiLDoR_work
    pedig ahogy elnéztem a képeid ezzel jó pénzt kereshetnél ;))

sorry, remélem nem értettem félre, s nem sértettelek meg, csak poén akart lenni :)
  • DF|Sylvie
    Na majd nézz be landorra valamikor estefelé, akkor biztos leszek. Na most mentem oda.
  • Blasta
    ehe-ehe
  • DF|Sylvie
    Örülök.
    Te nem ut-zol?
  • Blasta
    Ma tanulnia kell......
    :-DDD
  • Blasta
    Mekkora P4-et húztál fel???? 1,6?
  • DF|Sylvie
    Jó duma :)
    Én is tudok ilyen nicket csinálni, hogy Sylvie_work, de ilyen hidegben nincs kedvem kiállni :)
  • DF|Sylvie
    Tényleg, Ams hol van mostanában?
  • DF|Sylvie
    Ez csak előjáték kérdése.
  • WiLDoR_work
    nézd a nick-em!

én sajna 17-ig melózom
  • SarkanyfuaRUSH
    Mennék én is landorra, ha otthon lennék :(((( Kicsit később remélem még beférek ....
  • DF|Sylvie
    Oké, akkor félúton találkozunk :))

Na go to landor, 2 perc és ott vagyok :)
  • WiLDoR_work
    nekem meg ahogy észrevettem épp fordítva van :)
  • WiLDoR_work
    HEHE, ott a pont
  • DF|Sylvie
    Ez egyénenként változó. Én közelharcban béna vagyok, messzire jobban célzok.
  • WiLDoR_work
    aha, minden gond nélkül és még a core fesz-t sem kellett emelnem, csak FSB-t simán.
  • Blasta
    De szokott szaggatni, ha sok tequilát nyomsz.....
  • DF|Sylvie
    Meg tudom magyarázni.

Azt gondolná az ember, hogy 2-300 MHz nem számít sokat, ha a 2GHz-hez képest nézed.

Nos, ha mondjuk mpeget tömörítesz, vagy prímszámokat keresel, akkor valóban nem. A 3D viszont másképp működik.

Az mpeg tömörítésnél van egy kezdeti és egy végső állapot. Az elsőből a másodikba x sebességgel jutsz el, de maga a művelet folyamatos.

A 3D esetén más a helyzet. Folyamatosan változik az állapot, és ezt követnie kell a gépednek. Nincs olyan, hogy addig számol, amíg ki nem rakja, mert közben már mást kell kirakni.

Ha 3 részre bontod, akkor lesz egy olyan, ami a CPU-t eszi, és azért felelős, hogy a történéseket kövesse. Gondolok itt a modellek mozgására, fizikai változásokra, meg mindenfélére, ami a játékban történik, és ami NEM grafika.

A második rész az szintén a CPU-t eszi, és ez az, ami a grafikának azon része, amit nem a videokártya végez el. Mindenféle poligon számítás, mátrix determinálás, vektoros forgatás, stb.

A harmadik maga a videokártya.

Na most, ha nem elég gyors a procid, akkor hiába dögös a VGA-d, a második résznél elakad a dolog. Egyes állapotokat nem tud időben kiszámolni, a játék közben megy tovább, ezért ki sem teszi a frame-et. A kártya bírná, de pont 2-300 MHz hiányzik.
  • Blasta
    Bazze! 800 Mhz-t húztál a prockódon gyári hűtéssel?????????????????????
  • WiLDoR_work
    én meg csajozni, az jobb móka

(és ott tuti, hogy nem szaggat a kép játék közben )
  • WiLDoR_work
    eddig én sem...

Sylvie: Szerintem közelről könyebb lekapni őket, bár lehet, hogy ez csak nálam van így. Szerintem a távolban elég nehéz követni egy 3 pixel magas alakot, míg ha közel van, akkor elég nagy támadható felületet ad. Bár lehet, hogy csak én nem tudok elég jól célozni...
  • WiLDoR_work
    és a legnagyobb röhej az egészben az, hogy:
    1. viszik, mint a cukrot, mondván, hogy: "hűbazer, ez 100 MHz-cel jobb, mint a sima P4, akkor ez biztos übereli". no comment...
    2. az 1,7-es cel alapban kb 8-9 fokkal melegebb (47-48 C fok körül), mint az én P4-esem úgy, hogy +800 MHz-cel tuningolva van (41 C fok átlagban, terhelés alatt felkúszik 45-re is ).
    Ja és mindkettő gyári intel hűtővel értendő.

és bocsi az offtopic-ért.
  • DF|Sylvie
    Az ugrálókat (csak messziről) könnyebb lelőni. Na, mindjárt megyek be landorra.
  • SarkanyfuaRUSH
    Hmm, nem gondoltam volna ... :)))
  • Dantor
    hát most hova célozzak instagibben, mindeki úgy ugrabugrál mint a bakkecske. nem CS ez :-)
  • WiLDoR_work
    na igen, mondasz valamit...
  • WiLDoR_work
    ahhoz képest, hogy nem célzol, hanem __csak__ a megérzéseidre hagyatkozol, és vaktában lősz a hang irányába, meglepően sok frag-et tudsz gyűjteni...

ilyen 6. érzéket én is szeretnék
  • WiLDoR_work
    Mint a halál.

Én magam sem akartam elöször elhinni, hogy hogyan lehetséges, hogy egy GF4 Ti4600-os csak 8200 pont körüli értéket ad egy 1700-as cerkán. Felraktam legalább 6 féle drivert, újratelepítettem a directx-et, meg még sok mást is próbáltam. Mit mondjak eléggé el voltam kenődve, nem akartam elhinni, hogy ilyen pocsék a kártya, amikor jött az ötlet, hogy mi van, ha nem is grafkártya sz@r, hanem lehet, hogy proci kevés hozzá.

Magam is meglepődtem, mikor a 2 GHzes p4-en 2000-rel több pontot hozott a 3D Mark 2001, otthon pedig megint tiszta happy voltam, amikor újabb 2500 ponttal több érték jött ki, mint a 2 GHz-es P4-en.

Szóval az biztos, hogy csak az vegyen GF4-et, akinek bika procija van, különben a grafkártyáját nem fogja tudni kihasználni...

Szerintem az enyém is bírna még többet is, csak hát erősebb proci kéne alá.

És tényleg nem kamuzok, az adatok azok voltak, amiket írtam, magam is meglepődtem, hogy 2-300 MHz különbség mekkora változást eredményezett.
  • Xboxman
    Jool lealaztal f2f-ben:)))
  • DF|Sylvie
    Igen, az insta sokkal több fps, mint a normal. Ugyanazon a mapen, ugyanannyi embernél is, és nem csak akkor, ha harc van. Nálam instában minden játszható, kivéve a face-t, ami ati bugos.

A 0 ping az bug.
  • Dantor
    CeleronT 1Ghz@1439Mhz, gf4ti4200, 256Mb.
    Tusl2-c alaplappal.

A kártya 275/611-re van húzva (még 25/39 MHz, és ti4600)