Unreal Tournament 2003
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csá! mindenkinek
Megpróbálok röviden válaszolni egy-két felvetésedre.
Kezdjük azzal, hogy nézz vissza a múltba. Amikor az UT illetve a Q3:A megjelent alig akadt olyan gép, amin mindent max.-ra állítva ne lettek volna problémák az akadozással. Mára ezek a progik egy közép kategóriás gépen is 100+ fps-t produkálnak.
Nem lesz ez másként az UT2003-mal és a többi Unreal engine-re épített játékkal sem. Ahhoz, hogy minden extra bekapcsolásával brutális felbontásban játszani tudj, ahhoz tényleg csúcskategória közeli gépre van szükség.
De ne keverjük össze a minimum és az ajánlott konfigot. A minimum az, amin még egyáltalán el lehet indítani és játszani is lehet egy adott játékkal. Az ajánlott az, ami minden szempontból elég a játék maximális kihasználáshoz.
Ha valakinek a gépe a kettõ között van valahol, akkor nagy eséllyel gond nélkül tud majd játszani. Akinek a minimumot súrolja, az is ki tudja próbálni, legfeljebb a látvány terén le kell mondania néhány dologról. (Hol van az leírva, hogy mindent 1024x768-as vagy nagyobb felbontásban kell játszani? Mark Rein írta a hivatalos fórumon, hogy véleménye szerint kisebb felbontásban is szemet gyönyörködtetõ lesz a játék.) Viszont idõvel ha fejleszt a gépén az illetõ, akkor ezt a látványban kapásból érezni, tapasztalni fogja.
Én a magam részérõl optimista vagyok.
Bár a kiszivárgott alfákat, bétákat nem próbáltam, de akik ezt megtették az alapján azt hiszem nem kell nagyon félni. A teljes változat minden szempontból jobb lesz. (Márcsak azért is, mert rengeteg optimalizálást fognak addig elvégezni rajta.)
A másik ok, hogy már jelent meg az új engine-nel egy játék. Az Americas Army ugyanis az új Unreal engine-t használja. (Az UT2003-ban ennél fejlettebb verzió lesz.)
Ha valakinél ez a játék tûrhetõen ment, akkor az UT2003-mal sem lehetnek majd túl nagy gondjai.
Remélem hamarosan jön a hivatalos demo. Ha az megjelenik, akkor lehet messzebb menõ következtetéseket levonni.
Egyszer, nem is olyan rég olvastam egy nívósabb PC-s magazinban, miszerint az E3-on (2002-esen) megemlítették a hamarosan és a közeljövõben megjelenõ játékok gépigényét. A közeljövõt 2003 közepéig esetleg a negyedik negyedév elejéig kell érteni. Nos a követelmény a következõ volt:
(Természetesen a high detail-re értendõ gépigény lesz itt leírva)
2Ghz-es CPU
256MB Ram
GeForce3
Ez idáig rendben is van. Bár akkor a GeForce4 széria lóhalálában megjelent tagjai (mivel elég hamar kijöttek a 3-as sorozat után) minek is vannak a piacon?
Valójában szerintem pontosan azért, mert nagyon úgy néz ki, hogy szükség lesz rájuk! Természetesen a features lista a 3 szériában már megvan ami a DirectX8 és 8.1-et illeti. De a GF4 egy kiforottab, jóval magasabb fps számot adó hardwer. Ha valaki figyeli a jövendõbeli és itt fõleg az FPS, mint "gépzabáló" kategória típusú játékok megjelenési dátumait, akkor elgondolkozik.
Ugyanis vegyük mondjuk a jelen topicban is tárgyalt UT2003-at. Ami saját meglátásom szerint, nem véletlenül hordozza magában ezt az évszámot. Mert nagyon úgy érzem, hogy ha ez a program szeptemberben megjelenik, márpedig erre azért megvan az esélye, akkor jócskán megelõzi a korát grfaikai és fizikai motorjával és az ezzel egyenes arányban járó irdatlan gépigényével.
Én jóhiszemûen azt hittem van egy jó gépem. És azért nem is rossz ami van jelenleg. És azt is aláírom, hogy a DOOM III megjelenéséig ez az Unreal motor lesz a legjobb és a többi a közelébe nem jön majd, pedig hát a NOLF2-t sem a kezdõ programozók kezébõl kapjuk kézhez. DE!
Ez csak egy alapjáték... Mármint az UT2003... Mert ugye erre jönnek a továbbfejlesztett motorral megírt Deus Ex2, Project Y (mellyel most vannak zûrök, de ez más tészta) plussz mondjuk a Raven Shields és a többi... Mert ezekbõl van ám bõven.
Na mármost ha a fentebb említett UT2003-nak a gépigénye már most elég hajmeresztõ akkor mi lesz ezekkel? Unreal2-rõl inkább nem is beszélek, mert akkor na jó...... 😊 Szóval az is egy fajta állat, mely leizzasztja a hardwert.
Én azért úgy gondoltam, hogy ez a jó kis hagyományokkal újjáépített UT, azért normálisan elfut egy mai jobb, nyugaton talán átlag? gépen. Miszerint nekem ez a következõt jelenti:
AMD 1600+ XP
256MB Ram
GeForce3 vagy GeForce4MX esetleg Radeon 7500
De be kell lássam ez nagyon messze áll a valóságtól. Sajnos. Én azért merem remélni, hogy a béta verziót tesztelõ emberkék azért szorgosan optimalizálni fogják a programjukat, mivel ez így ebben a formában azért elég erõsre sikeredett.
Nem tudom, de azért ezt is leírom és szívesen veszem ha lesz rá válasz, de én úgy érzem, mintha egy nagy ûr tátongana a játékfejlesztésben. Ugyanis nemrég egy jó pár hónapja, egy 1Ghz-es komolyan gép és mellé egy GeForce3Ti200 mondjuk, azért lazán elvitte a játékokat. És mostanában? Ha csak a Battlefield-et nézem vagy a GP4-et vagy ezt az UT2003-at, hát nem 1.4 vagy 1.5-ös processzort szeretnének, hanem kapásból 2Ghz vagy hasonló jellegüt... És azért a kettõ között még jócskán vannak processzorok.
Véleményem szerinte (sokadszorra) ez az UT2003 valóban egy 2003-as program. És ennek tudható be, hogy egy mai csúcs (oké itt nem a boltban kapható, hanem a megvehetõ csúcsra gondoltam) konfigon egyszerûen nem tud meggyõzõ teljesítményt felmutatni. Mert ez a 30-40 fps azért nem túl sok. Az mondjuk viszont igaz és legyen úgy is, hogy a régi UT is 30fps-el szakított és nem volt vele gond egyszerse. Harminc, de az harminc volt mindig.
Nahh... Remélem érthetõ volt amit bepögyögtem ide, csak egy kicsit félek, hogy mi lesz itt. Mert az odáig rendben van, hogy a többi játék lefolyik ha az embernek van egy jó gépe, de azért szeretném ezt átélni mondjuk az UT2003 alatt is olyan szinten, hogy elmondhassam: Jó vele játszani és fut rendesen.
Addig is a Vietcong nevû kis Illusion Softwork program jó eséllyel pályázik a winchesterem tartalmára 😊))
árny
koszi a helpet.
érdekes ezt a szóforsdulatot ma már 3 * használom itt a forumon...el kéne feledni.
That\'s All Folk\'s
Béta. És ezzel azt hiszem mindent elmondtam.
Én már csak elvbõl sem szedtem le egyiket sem ezek közül a verziók közül.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Majd holnap a 40 gigás vinyóra talán csak elfér valahogy...
koszontem.
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
Gerry te merre lax ahol szinten ilyen szar a helyzet?
nem tudom.. nekem szomszédom UPC nél dolgozik... õ mondta...
koszontem.
de más: A FASZOM LESZAKAD. kb a felét leszedtem, kifagyott a gépem és most eltûnt az egész lista a regetbõl... fasza tehetem be megint... ráadásul a faszom se akarja végignézni melyiket szedte már le eddig..
zgílátszik odafenn nem akarják, hogy leszedjem...
koszontem.
koszontem.
koszontem.
koszontem.
koszontem.
koszontem.
koszontem.
a többit nem akarja... 😞
koszontem.
koszontem.
Csocso: az OpenAL vagy ALAudio vagy nemtudommit el kell indítani (mostmár nem találom hol van 😊)
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com
koszontem.
koszontem.
vagy bárki más 😊
koszontem.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Grafikailag nagyon szép ugyan, de nem jelent olyan minõségi ugrást, mint a Quake3 jelentett annak idején. A gépigényt remélem, még optimalizálják a végleges verzióig, mert 2.4 Ghz-re húzott P4-gyel, 512 MB RDRAM-mal és túlhúzott Ti 4600-as videokártyával 1024x768-ban Qunincunx AA-val ugyan teljesen játszható úgy, hogy a játékban minden a maxon van, de intenziv, közeli csatákban néha-néha lelassul. A 2x anizotropikus filteringet muszáj voltam kikapcsolni, mert kb. 60%-os frame rate-csökkenést okozott. (Nem a gépemmel van a baj, a 3dmark2001-ben a default benchmarkkal 12 ezer az eredmény.)
A játékmenet nem jobb és nem rosszabb, mint az elsõ UT-é. Hát ennyi.
Azt honnan llehet letölteni még esetleg?
koszontem.