106887

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
sandor8206 #71469 Skyfall
Stílusos de unalmas film. Nem rossz de nálam egyszer nézős. 1-2 zseniális jelenet, hurka sztori, lófasz akció, de azt a keveset legalább nem baszták szét "divatosan" kamerarángatással.
Kérem vissza Martin Campbellt/10 (5/10) -
Ja még valami:
A 2012-esben egyáltalán nem volt ütős a Recall (itt Rekall) hirdetés megjelenítése. Akkoriban, még egy Schwarzenegger is jobban el tudta játszani, mint most Farell.
-
Total Rekall (2012) - 2,5 (kettő és fél)/10
Akartam nézni és szeretni. Tényleg. Ezért, a Theatrical végug unása után adtam esélyt az Extended-nek is, mert bár mazochista nem vagyok, próbáltam nem indulatból és "elvből csak rossz lehet, ami remake" hozzáállásból véleményt formálni, az első megtekintés alatt/után.
* Lesn flare, bazzeg, lens flare!
Rohadjon meg a rendező/operatőr/vágó, aki azt gondolta, hogy ettől jobb lesz a film. Tévedett/tek! Olyan szinten irritáló volt, hogy kétszer legalább 10 percre abba kellett hagynom a filmet, első alkalommal, mert majdnem fizikai fájdalmat okozott ez a dilettantizmus.
* Világ
Értem én, hogy mi alakult ki a Földön, de az a fajta multikulturalizmusos katyvasz, amit a filmen felvázoltak, nem hogy jól nézett ki, hanem ötlettelenséget sugallt - amit ezeknek a CGI-knek az elkészítésére költöttek, fordították volna inkább jobb színészek válogatására.
Tenyértelefon - wtf?!
Bármilyen üveg felület megjelenítővé alakítható, hanggal - wtf?!
Mi a francnak kell az alagút?! Amit abban a világban annak kiépítésére és fenntartására költöttek, forgatták volna a robotok általi robotgyártásra = Szép új világ.
* Színészek
Az Extended-ben örültem Ethan Hawk-nak (zongorás jelenet, amiben alternatív módon ő szerepel), amúgy meg a film szereposztása... inkább nem sértek meg senkit.
A "rábeszélős" rész nagyon el volt qrva és húzva.
* Lihegések
Ettől mindig is a falnak mentem. Főképp, amikor a lebegő autóban is lihegettt főhősünk szerelme, amikor felveszi... WTF?!
* Zene
Szerencsére, csak egy volt, de falra másztam a dubstep-től. Néhol túl sokat akart a zene, néhol tűrhető volt.
* Kövér nő / testszkenner
Az eredeti verzióban jobb volt. Ott ugye főhősünk volt a nő. Itt nem.
* Fegyverek
Bazzer, egyetlen gránátvető, gránát, rakétavető sincs egy ilyen világban?!
Tényleg igaz, hogy a régi jobb.
-
És ha én azt írom,hogy maga nemében egy jó akció alkotás!? :D
Bírom amikor mások véleménye alapján néznek meg egyesek filmet. Én vagy akarom látni ,mert érdekel,vagy sem.
A galaxis utikaluz film meg egy rakás "izé" volt! Na akkor most mi van?
Lehet itt vitázni folyamatosan,de filmipar is szubjektív,akárcsak sok minden az életben. -
aha értem,akkor marad a bevált Damon-os,azokat akárhányszor megtudom nézni,nálam alapművek -
Reg5 #71464 Inkább keress valami más. Én moziban láttam, de kb kidobott pénz volt. -
A Bourne hagyatékra érdemes időt szánnom? Ahogy elnézem a trailer alapján,ez már ízig vérig akciófilm,ami azért az előző 3 részre nem volt jellemző,de tetszik ez az alapsztori picit újraírása,adnék neki egy esélyt,aki látta szívesen olvasnék egy-két véleményt :) -
akkor én kivétel vagyok,mert nekem nagyon bejött a Ted,meg az első két Harold&Kumar,de ez a 3. rész katasztrófa volt :/ -
viizo #71461 Rock Of Ages / Mindörökké Rock
A nyolcvanas évek pop-rock korszakának emléket állító táncos-zenés film ismét hoz egy magából kivetkőzött alakítást Tom Cruise-tól. Bár nem ő a főszereplő, a show-t ő lopja el, még ha néhol túlságosan is kiábrándultra vették a karakterét. Bár a zenék között kevés az átütő, igazán lázadó és energikus zene, és sokszor látszik az utólagos playback utómunka, mégsem volt rossz szórakozás. Hasonló, felnőtteknek szóló, igényesebb táncos-zenés filmet igazán összerakhatna hollywood legalább évente egyet-kettőt. Talán erre is lenne igény, nem csak a High School Musical n+1 részére a tiniknek.
10/6 -
Béka Benő #71460 Az egész film egy nagy köpedelem volt !
Akik a nyáron a híg fos Ted-en, meg az előző Kumar-Harold részeken jól szórakoztak, azoknak biztos tetszett. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!amikor a gofrirobot menti meg őket,és Haroldnak odaragad farka a csőhöz,az a jelenet kész agyfasz,úgy ahogy van...a film mélypontja -
Kalandférgek Karácsonya (2011)
Tegnap este néztem,nem vártam tőle sokat,ahogy az első két résztől se,de azok tetszettek az egyszerű sztorival,a rohadt jó poénokkal,de ez a harmadik rész csalódás. Bugyuta szar viccek,rémfos karakterek,idegesitő 3D-s bevágások,alig vártam,hogy vége legyen...sajnos! :( Kumar hozta a szintet,és NPH mentette meg a dolgot,így 5/10. -
+1 -
sandor8206 #71456 az a baj, hogy te a saját ízlésed szerint állítod, hogy klasszikus
2005 listádból keményen 1db kult film van, zsáner teremtő, klasszikus: Sin city
ha arra kértelek volna, hogy saját best lista, akkor azt írtam volna a hsz-ben
kb. vicc kategória a listád, klasszikus, kult-film a King kong? SW3? Aviator, Betmen:kezdődik?
King kongot már akkor leszarták amikor moziba ment, nem hogy most -
Inquisitor #71455 Hát aki a könyvet szerette, azoknak nem annyira jött be. Én sajnálom, hogy nem lesz folytatása. -
nem tudom, abból 1 trailert láttam, de a film se nagyon jött be -
az egy rohadt jóó film, sam rockwell hatalmas :D -
Jaa, bocs... -
túl elfoglaltak voltunk a moziban való halk zokogással. -
2005-ből még Kiss Kiss Bang Bang -
Galaxis útikalauz stopposoknak c. filmet senki sem említette pedig nagyon jó! Érdekes... -
IXEMGabeo #71448 tényleg az Ewan Mcgregoros sziget az egyik legjobb új évezredbeli film
-
2005-ből (mért pont 2005??)
Sin City
Star Wars III.
Batman: Beggins
The Island
Green Street Hooligans
War of the Worlds
Jarhead
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
Ezeket bármikor berakom és újra nézem. -
Ha a 2005 környéki filmekről beszélünk, akkor ott a Prestige (Tökéletes trükk), na az olyan film, amit nem elég egyszer megnézni...én 3x láttam eddig, de mindig találok benne olyat, amit addig nem vettem észre...Nolan talán legjobb alkotása... -
Zero 7th #71445 60 éve nem volt az embereknek még tévé sem, és híradó volt a filmek előtt. Meg kőkeményen államhatalmi propagandaeszköz volt. Na meg kicsit más volt a gazdasági rendszer is, egy mozinak nem kellett eltartania magát.
Rendszerváltás előtti példákat úgy általánosságban nem szerencsés összehasonlítani rendszerváltás utániakkal. Más világ. -
Lantee #71444 Nem értem a fanyalgókat. Kb. 25 éve járok rendszeresen moziba (1994-ig főleg apámmal), és minden évben látok megfelelő mennyiségben jót és rosszat is. Nagyjából 10 éve majdnem minden hétvégén mozi + otthon 1-2 letöltött filmet megnézek. Régen persze, hogy jobb volt minden, ezt nevezik "nosztalgia-faktornak". -
Bosszúállokat nem? Abból annyi trailer kijött, hogy az egész filmet összelehetne vágni belőle, mégis ez produkálta a legnagyobb bevételt idén. -
prometheusban pl mindent ellőttek, semmi meglepetés nem volt a moziban -
-
Ha ezt komolyan is gondolod, akkor nincsen miről vitatkozni... -
Lord of the War-t hajlandó lennék még1x megnézni, még ha nem is fizetnek érte, így az végülis már majdnem értékelhető. -
Nyilván az emberek a hibásak és nem forgalmazók meg a készítők, mikor némelyik filmet már warezolni sem érdemes mert MINDENT ellőnek a trailerben. -
Mert az emberek már nem járnak moziba. A nívósabb címekre beülnek a többit letöltik. Persze, hogy biztonsági játékot játszanak a stúdiók. Könnyebb egy már ismert címmel bevonzani a népet, mint egy tök új koncepcióval.
M.o.-n pl. 60 éve több mint 2000 mozi volt az országban, 20 éve kb. 500, jelenleg kb. 70(kevesebb mint 100 éve!!!). És évről évre csökken az érdeklődés és a jegyvásárlás. -
Az a baj, hogy ma már nem mernek semmit sem kockáztatni hálivúdban. Érdemes összevetni milyenek lettek a mai képregényfilmek, az egyik jó példa erre a Batman.
A Tim Burtonos Batman minden rosszasága ellenére mégis sokkal több mélységgel rendelekezik mint a Nolan féle kikockázzuk a storyt. (Pl. emlékszem a főszereplők nevére :D )Ezzel nem azt mondom, hogy az jobb mint a mostani, csak emlékezetesebb. Nálam a Nolan féle cuccok már teljesen egybemosódtak.
Ez mostani egy elég szar évtized kezdetének tűnik, főleg a reboot tenger miatt - amire majd a korona a RoboCop lesz hehe - ráadásul van egy csomó téma amire annyira rászalltak a sorozatosok, hogy nagy kockázat lenne hasonlót csinálni filmben. -
IXEMGabeo #71435 tényleg basszus Tim Burton remeke is ott van a legjobbak közt:) Sőt a Narnia is úgy rémlik 2005-ös úgy emlékszem akkor láttam mozikban -
Listát bármelyik évről lehet írni. A nagy 82-es évből nekem egyedül a Rambo értékelhető.
Semmivel nem maradnak el a mai filmek a régiektől, csak a klasszikusokhoz jobban kötődnek az emberek, mint az újhoz...
Azt mindenesetre kétlem, hogy az elmúlt 20 évből nem fog fennmaradni egyetlen film sem. -
nekem tetszett
másoknak is. akadémia is verbálisan tisztára nyalta alfelét, bár egy rakás molyszagú öregember (62 év az átlagos életkor arrafelé
) szava szvsz holmi keveset ér. na meg én spec instant rácuppanok gyönyörű filmekre, és az Aviátor baromira az.
Lord of the War viszont tényleg emlékezetes marad.
btw olyan listát, mind #71414 simán össze lehet rakni későbbi évekről is, szóval nem volt ott olyan hihetetlen minőségugrás. (2007 csak kisujjból: Gone Baby Gone, No Country for Old Men, Stardust)
#71430: Batman-t lehet h divat utálni, nekem a Pszichopata Árva Pizsamában: Kezdődik! akkor is életem egyik legrosszabb filmélménye marad, szóval ebben teljesen egyetértek SQJ-vel
-
Aviator egy értékelhetetlen, hálivúdi cukorfilm mivel a kb. a csillogásig viszi a sztorit. (Kb. mintha egy Hitlerről szóló film lenne ahogy festeget majd belép a pártba azt vége.)
2005-ben a Sin City mellet nekem megmaradt a Capote (Seymour rox!), Lord of the war (Cage egyik értékelhető filmje), Madagascar (:P), Syriana (nehéz film éppen ezért volt jó), és hát ne hagyjuk ki umpalumpát a Charlie and the Chocolate factoryból se. :) -
Érdekes pl. a Vendettát is már a kult filmek között emlegetik pedig a karaktert leszámítva elég unalmasra sikeredett szerintem.
Az Aviátor meg nekem tetszett, nem mondom hogy kábrió legjobb alakítás de fasza film lett.
Kétségtelen a listán a Sin City viszi a pálmát, inkább tekintem maradandó alkotásnak mint a Vendettát.
kedvenc epic kick
-
De nem is arról volt szó, hogy erről kell eszébe jutni az embereknek DiCaprio vagy Scorsese. Az Aviátort 11 oscarra jelölték, bár nem annyira közönségbarát a témája, mint A tégláé(gondolom a magyarok jelentős része nem is tudta kiről szól), de "szemét" filmnek nevezni erős. A Batmanről nem beszélve, bár azt már divat utálni.