Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rendesen kizokkentett, hogy most ez mi a f@szom? Miért magyar? Meg hogy?
Minden nyelven felveszik ezeket a jeleneteket ahol divat a szinkron? Vagy ures a napló és elkuldik a font file-t a forgalmazónak, aki csak rátesz egy magyar nyelvu layer-t a fuzetre a megadott szoveggel???
Kurva zavaró szvsz, teljesen azon kezdtem el kattogni a film kozben, hogy ez most mi és hogy és nem is emlékszem rá, hogy mi volt a naplóba írva...
<#falbav>#falbav>
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Nagyszerű, hogy a DC végre Batman és néha-néha a JL mellett végre másokat is oda enged az animációs asztalhoz, hogy film készüljön belőlük. Az már nem annyira, hogy 15 percben megin végig kell ülni ahogy Trevor a szigetre talál és a többi és a többi.
Amúgy teljesen korrekt film. Azt kapod, amit áltaában várni lehet egy ilyen DC animációstól. A szar animációval és dizájnnal együtt. Azt mondjuk nem értem miért volt, hogy sokszor 1-2 másodpercig csak némán néztek egymásra vagy bele a vak világba miközben beszélgetnek. Folyton megtörte azoknak a ritmusát...
Ezt a New 52-vel jött dizájnt meg már végre elfelejthetnék. Értem én, hogy azt az uniformizált szart könnyű ráhúzni bármire és már majdnem kész is a film fillérekből, de akkor legalább a frame számot húznák föl...
6/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Memories of Murder, Memoir of Murderer, Confession of Murder. Kimerítik a lehetőségeket...
Sorozat gyilkos megöl 10 nőt '86 és '90 között, majd eltűnik. 17 évvel később az ügy elévülése után megjelenik egy könyv 'Én vagyok a gyilkos' címmel, aminek írója azt állítja ő ölte meg azokat a nőket. Az ügy nyomozója kétkedve fogadja a hírt és veti bele magát újra az ügybe.
A filmet az a Dzsong Bjong-gil rendezte, aki a The Villainesst is. Amiatt érdekelt leginkább, nem másért. Az abban látott megoldásai néhá-néha itt is vissza köszönnek, de még nem annyit. Amúgy jó volt. Itt sem nagyon volt lehetőségem gondolkodni az eseményeken, csak sodródtam velük. Így a vége igazán kifizetődő volt. Azért az akció jelenetek handheld megoldása itt is borderline idegesítő tud lenni, de még pont annyit le lehet venni belőlük többnyire, hogy ne basszon föl....
Az új WW: Bloodlinest terveztem megnézni, de ez lett belőle. ¯\_(ツ)_/¯ Csalódni nem csalódtam...
7/10
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ez meg mégis mi a szar??? Kérem vissza ezt a majdnem 2 órát az életemből.
Az összes jelenet, az összes mondat, és minden egyes "színészi játék" erőltetett és cringy. "Kedvencem" az őrült nőszemély, aki hozott egy Margot Robbie féle Harley Quinn figurát csak 15évvel idősebb kiadásban, plusz még szarul is 😊 A "horror" részek néhol a 80as évek színvonalán vannak. Az egészet megfejeli az operatőri munka ezzel a "paparazzi" stílussal, mindig valami belelóg a képbe
2/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Jó volt. Kicsit lassan értünk a katarzishoz, de amúgy gyorsan elrepült az idő. Voltak olyan kritikák, hogy kiszámítható, amit így utólag látok és értem mire gondol, de nekem közbe nem volt időm gondolkodni. Hisz sikerült elmerülni a filmben, így csak sodródtam vele együtt anélkül, hogy egyes események későbbi hatásán gondolkodtam volna. Bár zavarni nem zavar, így is jó lett, de egy definitívebb befejezésnek örültem volna.
A szinkronban a nevetés tényleg jó volt. Néhol az eredetit vették át, de nincs éles váltás Rátóti és az eredeti közt, így nem túl észrevehető.
7.5/10
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Az hogy egyesek felismernek színészeket, filmes megoldásokat, zenét még nem jelenti azt hogy nem élvezik a filmet. Ezek mind olyan dolgok amik hozzáadnak az élményhez, még ha észre se veszi az ember. Van aki fogékonyabb erre, és van aki nem. Gondolom mikor ebédelsz, te is rájössz hogy lekváros tésztát eszel vagy töltött káposztát, és elismerően csettintesz ha a rizs nem szétfőtt szar az ételben, hanem normálisan megfőzött, persze lehet neked ez se számit és elég ha erős pista van rajta bármi is legyen az.
Felőlem is bárki lehet a színész egy filmben ha az ugy szerepel hogy az engem meggyőz, na de GB pont nem az szerintem, és egyértelmű hogy jonak mondott szinészeknek is vannak szar filmjeik és forditva is lehet, viszont vannak akik mindig valahogy szar filmekben szerepelnek 😊
Egy film pont attól lesz kerek egész milyen ( ahogy írod) hogy minden eleme a helyén van, a színészi munka, a zene, a képi világ és a hangok 😉 Ezeket ott akkor lehet észre se veszed, csak érzed milyen remek a jelenet...
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.10.05. 09:32:05
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ezzel csak egyet tudok érteni, remek film, JP tökéletes választás volt a szerepre( szinkronban nem tudom hogy milyen lehet a nevetése, de szerintem azt eredeti nyelven kell hallani, mert más nem tud így nevetni 😄 ).
A soundtrack is abszolut remekmű, jó tudni, hogy Johan Johansson halála után is lesz egy hasonló stilusu zeneszerzőnk.
Számomra az első a fontos és nem ugy vagyok vele, hogy ha nagy nevek vannak egy filmben azt csak jó lehet és azt kell tolni a másikkal szemben.Ezért veszi a többség a márkás cuccokat, miközben egy noname akár többet és jobban is tudhat nála kevesebbért. Nekem például Tarantino filmjei is szarok bármit csinálhat , lehet akármilyen jó szinészek vagy operatőr bene, az egész film maga nézhetetlen.
És nekem egy filmben az a fontos, hogy a kerek egész milyen, a hangok a kép és a történetDE felőlem gipsz jakab is játszhatja a föszeplőt ha a film egészére ugy szerepel ahogy kellene az adott helyzetben.
És csak gratulálni tudok nektek, hpogy ilyen gyorsan ilyen sokfelé tudtok koncentrálni egy fil nézése közben, hogy a pár másodperces snittekből megállapitjátok az operatőri munkát a szinészi játékot és a robbanások párbeszédek mögül kihalljátok a háttérzenét is , hogy milyen szépen szólt az a fisz mol és ,hogy az emelte a jelenet féynét.
Azért ne legyünk már ennyire elvakultak semmivel sem .
És amugy a madmaxet 4k házimozin néztem az angelt meg moziban.
A képi világ tudod azt jelenti hogy operatőri munka, nem csak a color filtert, ha te csak ennyit láttál, akkor lehet hogy nem laptopon kéne nézni 480p-ben, talán az audio élmény is ezért maradt el 😊
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.10.04. 23:56:00
A szokásos "elveszve a semmi közepén" típusú filmnek indul. Az elején még egy halvány reménysugár is megcsillan a meglebegtetett
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Volt benne 1-2 elég jól fényképezett/beállított jelenet.
4/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
A képi világ az mi volt a sárga fekete szinen kívül?Audio vizuális élmény attól függ ki min nézi, de nem hozott semmi ujdonságot be a többihez képest.
És igen nem egy blockbuster film az angels fallen, de van eleje vége logikusan felépitve, a párbeszédek pont annyi amannyi kell hogy megtudjuk a történetet és mindenki tudja ki kivel van és nincsenek nagyobb ökörségek amik ne fordulhatna elő manapság trükkök nélkül is.
Madmaxban , a zagyva haladzsa szovegen kivül nem sokminden van.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
A harmadik elment szódával, viszont a Fury Road visszahozta a második rész hangulatát sőt jóval túrszárnyalta, persze itt sem a nem létező színész játékra gondoltam hanem az atmoszférája az egésznek jó aláfestő zenével.
Viszont Támadás a fehérház ellen összes része egy jó kis Butler féle B-movie semmi több, nem láttam de nem is érdekel a harmadik rész gondolom ugyan az hozza mint az első kettő, de ha neked tetszett ez van ízlések és pofonok bár furcsa a pontozásod.<#confused>#confused>
A párbeszédeket, cselekményt, forgatókönyvet szerintem ne is essünk neki elemezni egy Fallen mozinál, mert elég hamar sírva fakadnánk....
Minden csövön égetik az üzemanyagot,, meg a vizet is pazarlóan kezelik.az a vérátömlesztös mutatványbva is már az első percbe belehalt volna.
DE ugy összességében tul sok volt és sok minden zagyvaság volt az elejétől a végéig, nincsenn történet párbeszédek eleje vége a történetnek.
egyszerüen nem jött át nekem , kár is ezen tovább erőlködni
Ööö, a realisztikusságot hogy érted? Ahogy korábban is írtam, Miller hagyományos technikával dolgozott, semmi CGI, minden igazi volt. Jó, ne szó szerint értsd, nyilván a vihar pl. CGI, de a hajsza, az esések, a borulások, a robbanások stb., minden igazi volt!
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2019.10.04. 19:17:21
Dehát a mostani generációnak könnyen eladják aki nem látta az eredeti részeket.
Sajna ez a tendencia látszik most mindenhol, ujra ugyan azt leforgatják és eladják mégegyszer ,mert szerintük, már senki nem emlékszik az elözményekre.
ugyan ez volt a Star Wars-nál, oroszlánkirály szinte minden jelenet ugyan az volt, ahogy nézem , a TErminátorban is ez lesz, ÉS aTOPGUN2-be is több jelenet másolja az elözőt az eddigi infókból.
Azért a Jared Letos megformálás szerintem az összes Joker közül a leggyengébb. De ez nem feltétlenül a színész hibája. Abban a filmben azt a karaktert kellett hozni, a film stílusához illően.
Ezzel a sztorival azért eléggé összecseng a legújabb rész, nem? Semmivel nem komplexebb a régi film, elég rosszul emlékszel.
Minden ennel kevesebb viszont kemeny kritikak celtablaja lesz. Szegeny Jared Leto is mit kapott, pedig a tobbi Marvel/DC szineszhez kepest egyaltalan nem volt rossz, csak Heath Ledgerhez kepest. Es az se segitett hogy a film maga nem lett tul jo...
Mindenkinek kotelezo imadnia ezt a filmet, mert neked tetszett?
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Nekem ezt.
Elég régen láttam már a MM2-t, de ott azért nem volt ennyire ökörség az egész.
Ha jól rémlik akkor a helyi bandák háboruztak és kinyirták max családját és ö mint amolyan önkéntes igazságosztó minden mindegy alapon nyirta ki a rossz oldalon állókat. Na most itt mi volt a stori lényege, elmentek egy darabig majd visszamentek .
Aztán , hogy milyen technikát használtak a filmezést alatt azt pont nagy ivben, ha közbe a story meg semmi .
DE amugy egyikőtok se emlitett semmi olyat , hogy miben jobb az egyik és miben a másik. csak , hogy én vagyok a troll ,mert nem jött be.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Ennél nagyobb szamárságot régen olvastam. Az új MM Egy az egyben a régi, második részre épít. Nemcsak, hogy a rendező ugyanaz, nem csak, hogy sztoriban is nagyon hasonlít, de még technikailag is olyan oldszkúl megoldásokat alkalmaz, mint a régi Mad Max 2-nél.
Semmi köze sincs a MAd MAxhez, nem is értem hogy miért lett ez a cime, simán elmehetett volna a többi Zs kategóriás post apokaliptikus cucc mellé más cimmel.
Azért kiváncsi lennék , hogy Te miben láttad a két film közötti felcserélhetőség lehetőségét?
Egész jól sikerült, szinte folyamatos akció, de mégse túl sok ,mint a második részben. Próbáltak a realitások talaján maradni ami tetszik.
8/10
Madmax fury road
Kár volt megnéznem, olvastam róla pár kritikát, de nem hittem hogy ennyire semmiről se fog szólni.
Semmi köze az elöző madmax filmekhez. az egész egy nagy katyvasz, logikátlan és nevetséges helyzetek és nevek .
Az egész filmet mintha sárga monochrom monitoron néznénk.
Meh/10
Hát ez odab@szott! Tetszik ez a képregényes irány! A Joker film, ami jóval többről szól mint maga Joker!
A lehető legkevesebb hasonlóság van a Marvel-féle bugyutaságokhoz.
Joaquin Phoenix alakítása briliáns. Mondjuk szerintem Joker szerepe amúgy is egy hálás szerep.
Egyáltalán nem csodálkoznék rajta ha mind a film, mind pedig Joaquin Phoenix oscart kapna a Jokerért.
8/10
Út a csillagokba
Nem kaptunk semmi újat, de azt viszont szépen csomagolva. Egy hosszú belső utazás a hideg eltökéltségtől és a teljes szociális elzárkózottságtól kiindulva, a magányon át a végső elengedésig és feloldásig. Nem egy túl bonyolult film, és még ezen felül is rettentő módon szájba rágós. Nem csak szimbolikával mutatja meg a főszereplőben végbemenő lelki változást, de kimondatja azt a narráción és a direkt jeleneteken keresztül. Ezt tudnám csak főbb problémának felróni, lehetett volna a mondanivaló, a végkifejlet sokkal sejtelmesebb, művészibb.
Mert a képi világ, a csodálatos látvány az Uránusz gyűrű rendszerében, a Jupiter mellett, a Hold felszínen át, a szürreálisabb, álomszerű Mars földalatti jeleneteken keresztül, nagyon is alkotói, elégé sajátságos lett. A zene és a film üteme emellé meditatív, elmerülős. Ez a kettőssége miatt, a film amolyan.. van.. szép, jó, de nem kifejezetten ütős. Akcióra éhezők számára unalmas csalódás, a gondolkodni vágyok számára pedig nem elég mély. Ha megszeretné nézni az ember, kifejezetten ajánlom a nagy vásznat. Csak felkészülni arra, hogy a film néha olyan halk, hogy nem csak a mögötted lévők csámcsogását de még a halk szuszogását (tán csak nem horkolt valaki?) is bőven ki lehet venni.
A keretes szerkezete és az így előadott kezdő/záró monológ amúgy csak engem emlékeztetett nagyon a Trainspotting című filmre? 😄
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.10.03. 21:57:00
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Nekem bejött. PC/gender szarságokra nem figyeltem. Egyszerűen csak próbáltam élvezni a filmet. Hellyel-közel sikerült is. 6,5/10
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Nálam pont az ellenkezője 😊 Szerintem kurvaszar. A trailer után már eleve negatívan ültem elé, és hát hozta is az "elvárásaimat". Már eleve a "nagyon gendersemleges, feminin vonásokat csak távolról tartalmazó" női (ofkorz PoC) főszereplő totál ellenszeves.
Pedig az első 20-30perc még jó is volt, mondom "gecó, ebből még bármi is lehet". Aztán ahogy derültek ki a dolgok, úgy vált egyre unalmasabbá, de persze így lett egyre több pipa a kötelező check-listán 😊
Sorolom is:
Világégés? Check!
Időutazás? Check!
Gonosz konzervatív fehérek tipikus USA redneck-ként megjelenítve? Check!
És persze, hogy ők az okai a világégésnek? Check!
Nagyon diverz tudóscsoport, akik feltalálják az időutazást? Check!
A világmegmentőt már írtam az elején. Check!
Mi az emberiség jövője? Há persze hogy a multikulti. Check!
Antifák nedves álma 😊
3/10
Kurvajó. Így egybe... remek kis sci-fi thriller, és bár a koncepció nem újdonság, de ahogy beletolták a sztoriba, meg amilyen finoman csepegtetik az információkat, az kurvajó. Így egybe.
8/10
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Egész érdekes lassú hangulatú film volt és erre is számítottam, de mint a film, mint a trailer átveri az embereket.
A trailerben és film elején is ugyebár
Szóval az egész film alatt azon agyaltam, hogy vajon mi is történhet a naprendszer peremén ami ilyesmit okozhat. Hogy pontosan mit csinálhat Pitt apja.
Az Istent Játszástól kezdve az idegenekig tulajdonképpen MINDEN felmerült a fejemben,
Na ehhez képest hatalmas csalódás a nagy reveláció. Mert mint kiderült SEMMI! sem történt. Jones nem golyózott, be nem kezdett el Kurtz tábornokosodni és SEMMI terve sem volt, hanem csak elomlott az űrhajó antianyag? hajtóműve amitől az a hagyafasznyi kis hajó az EGÉSZ naprendszert veszélyeztette? És Jones semmit sem tudott tenni, hogy ezt bármilyen módon megakadályozza?
Ennél a résznél úgy éreztem, mintha a rendező röhögne a nézőkön, hogy "Kis hülyék azt hittétek valami nagy dolog lesz itt?"
Pedig maga hangulat rendben van naprendszer széli nagy "reveláció" elveszi az egésznek az élét.
A holdas dolog meg mintha csak időhúzásnak került volna be hogy legalább egy akciójelenet legyen a filmben. Ezer sebből vérzett az a jelenet.
Azt viszont megmosolyogtam, hogy rendezőnek úgy látszik kimaradt az elmúlt öt év mert 20-30 évvel a jövőben amikor az űrutazás már majdnem mindennapos, minden egyes fellövésnél böhöm nagy többtonnás szállítórakéták esnek le a hajókról, hogy aztán elégjenek a légkörben. Pedig poén lett volna egy Ellon Musk-os kikacsintás, ahogy levallt rakéták, szépen elkezdenek visszatérni a földre. 😊
Egy szó mint száz nézhető film volt, de csakis azért mert a helyi mozi a műsorára tűzte. Ha ezért be kellet volna menni egy közeli nagyvárosba, lehet nem lennék ennyire pozitív a filmmel. 😊
Egy trailer és imdb lecsekkolása után egész kellemes kis filmnek ígérkezett. Elég hamar kiderült, hogy ez teljesen más film, mint amit (emlékeim szerint) a trailer sugallt.
Nem is akciófilmre számítottunk, de nem is egy ilyen drámára (lehet jobban utána kellett volna nézni...).
Ami fájó, hogy gondoltam ha űrben játszódik a film, akkor mindenképp IMAX ben nézzük, mert ha a film nem is, a látvány biztos fasza lesz. imaxben néztük, de közel sem volt olyan jó minőségű...Mosott google earth lényegében az összes bolygós felvétel. A végén
És akkor ehhez hozzá jön egy rakat kérdés - hogy-miért
Ha napokkal a lökések előtt tudták hogy jönni fog, minek küldtek ki embereket a toronyra?
Egy kicsit lemaradtam, hogy alakult ki a kalózkodás a HOLDON? mintha lett volna egy félig elejtett mondat róla, de olyan jelentéktelennek tűnt... Na meg akkor üldözéskor meglepődtek, hogy jöttek kalózok és 1 darab fegyverük volt? és akkor ment a rakéta mikor már nem is üldözték Pittéket...
Minek volt egyáltalán olyan kütyü a fedélzeten amivel Tommy Lee volt, hogy elektromágneses impulzusokat tudtak küldeni? (valami maghasadás miatt)? aztán még olyan képeket is mutattak amihez egy teleszkóp kellett volna nem pedig antenna. ez kicsit zavaros volt.
Preacher sorozatzáró után egy nappal
3-an voltunk, 4-5-6(én) pontot adtunk rá.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2019.09.30. 23:03:10
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Utoljára szerkesztette: davidka003, 2019.09.29. 17:35:32
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Nezhetetlen. Nem jon be a zene. Azonkivul semmi mas nincs csak a rajz. ami erdekes de nem egy nagy cucc.
Interstella 5555 hoz tudnam hasonlitonati. De az legalabb jo volt.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2019.09.29. 05:18:36
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2019.09.28. 21:47:33
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Egy csapat zsoldost küldenek a koreai demilitarilát övezet alatti bunkerbe, hogy kihozzanak egy északi tábornokot. De a dolgok gyorsan szarul alakulnak és menekülni kéne, csak nincs nagyon merre.
Akcióra vágytam és meg is kaptam azt. Igazából meglepő, hogy egy egészen érdekes történetet tálalták, amin hellyel-közzel van köze a mai politikai viszonyokhoz is. A handheld és egyéb jellegű kamera megoldások nem voltak a kedvenceim, de alapvetően egészen nézhetőre sikerült. Kivéve az utolsó jelenet, pörögtünk, forogtunk, végig közeli a főhősön és fogalmam nincs, hogy mi a fasz van. Lehetett volna jobb, de megtette.
Akit esetleg zavar a koreai nyelv vagy a színészek, akkor itt ez nem akadály. A film 90%-ban angolul beszél és 2 színészt leszámítva mindenki egyéb nemzetiségű.
6.5/10