Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sinners and Saints

Durván jó akció/dráma/thiller, erõs 9.5/10-et kap nálam.
Nem, csak elsõre az a horrorkutyás szar ugrott be a spanyoloktól.
Szabi84
2. igen

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Tatyla
miért? a REC1-2 szar?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

stargatelost
Jaja, abban igen 😊 Ugye brit cuccok 😄

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Itt elsõsorban a fiatalok erõszakosságával vontam a párhuzamot, egyébként a kidnappre tényleg hasonlít minden másban.
Kidnapped

Este megnéztem ezt is, 7/10. Durva, fordulatos film, tudnak ezek a spanyolok jó horrort is csinálni.
Tyler1
Vizet az elefántnak

Robert Pattison képernyõalkalmassága valamelyest nõtt ezzel, de sztem õ már megmarad egy bugyinedvesítõ, örökromantikus színésznek, amibõl soha nem fog kilépni.
Pattison a 20 évek Amerikájában beáll egy cirkuszba kényszerbõl, ahol a szépséges R. Witherspoonnal elromantikázik, miközben Christoph Waltz biztosítja a bonyodalmat. A 3 színész közül egyértelmûen Waltz viszi el a filmet, zseniálisat alakít ismét(ezt a faszit akármilyen fosszar filmbe beledobnák, minõséget csinálna belõle). A történet is érdekesnek mondható, nagyjából lekötött, viszont 2 órás, és tele van már-már twilightosan kínszenvedõs romantikázással, ami komolyan igénybe vette az energiatartalékaimat.
Szóval alapvetõen nem rossz film, a díszletek szépek, a fõ-, és mellékkarakterek jók, a történet is vállalható, de vannak hibái(legfõképp Pattison és Witherspoon közös jelenetei).
6/10

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

PetruZ
Á Bout Portent (a.k.a. Point Blank) (2010): A korábban itt olvasottakkal ellentétben sztem semmi köze a Taken-hez és a hasonló modern akciófilmekhez, ez "csak" egy modern krimi. Jól indul, jó a felütés, aztán az elsõ fél óra végén az egyik rosszfiú gyakorlatilag elköpi az egész sztorit, attól kezdve meg már semmi érdekes nem történik, max. azon lehet izgulni, hogy szegény segédápoló élve találja-e még a feleségét (de nem mondhatnám, hogy lerágtam a körmöm a sablonok láttán...). Nem szeretem a poént ennyire hamar lelövõ krimiket, nálam ez jóindulattal max. 5/10.
<#eljen><#eljen> Grat!

A Kidnappedet nem láttam.
stargatelost
hehe, elsõ fordításom, örülök hogy tetszett 😄 😄 egyébként Kidnapped-re jobban hasonlít 😊

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

imdb
Cherry Tree Lane

Bár az imbd csak 5.3 ra adja, szerintem egy erõs 7 es megvan ez a film. Kicsit Eden Lake beütése van.
Ja, tényleg!!! Csak bekavar ez az új magyarosított iMDB, és csak a DRIVER-t néztem... 😄
Tikal
A király beszéde zseniális.. gyûruk urával nem lehet egy lapon emliteni.. az egyik egy mese gyerekeknek a másik egy komoly film 😉

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
mikor jon a Scarface??? már nagyon várom

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ams
én csak azért linkeltem be mert nem értetted hogy lehet védeni valamit, ami nem tetszett...

Nem is láttam a filmet.

&#51648;&#44552;&#51008; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50526;&#51004;&#47196;&#46020; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50689;&#50896;&#55176; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; SONE

Riddick21
Akarod mondani, a Faster 😊
De semmi baj 😄

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

ProGabe
van belõle 720p!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Jó, hát ha flame van, akkor beszállok. 😄
Mit adott hozzá a filmipar fejlõdéséhez a Drive?

SPOILER - SPOILER - SPOILER
Én megmondom mit láttam: Egy nagyon cool csávó (honnan, ki, miért, nem érdekes) beleszeret egy házas nõbe, de túlságosan is kúl ahhoz, hogy csak úgy megdöntse, ezért inkább segít a bûnözõ férjének, de félrecsúszik a dolog, és kinyírja a maffiát. Mindez egy elképesztõen lassú, unalmas és túlságosan is brutális képeket vegyesen váltogató, jó filmzenével megtámogatott film, semmi egyéb.
SPOILER END - SPOILER END - SPOILER END

Az idei felhozatalban tényleg felüdülés, de volt egy hasonló film Dwayne Johnson-nal a DRIVE, és szerintem az kategóriákkal jobb volt.
Sõt, még azt is megkockáztatom, hogy nem csak a film címét, hanem sok minden mást is simán átemeltek onnan.
Victor1103
Hát a Tree of Life-ot speciel én is várom. Az is kb ugyan ez a kategória lesz: vagy nagyon jó, vagy nagyon szar.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Riddick21
Ez a toplista csak egy viszonyítási alap volt, nálam sem így nézne ki, sõt.
Viszont szerinted egy toplistán csak azok a filmek kaphatnának helyet, amik az emberek többségének tetszettek és nem megosztóak?
Ugye ezt nem gondolod komolyan?
A másik pedig: nehogy már az legyen a probléma, ha valami hozzátesz a filmiparhoz, ahogy te fogalmaztál. Ha valaki újítani mer, és teszi azt egységes, igényes és színvonalas módon, akkor azt értékelni kell, különben oda lyukadunk ki, hogy az összes elkúrt film egy korábbi elkúrt filmnek az x-edik variációja lenne.
...mint ahogy már szépen haladunk is ebbe az irányba.
Pont emiatt a hozzáállás miatt nem mutatnak be Magyarországon olyan filmeket, mint a Tree of Life.

Victor1103
Én nem álmosan, nem negatívan ültem neki a Nem vénnek való vidéknek hanem próbáltam megkeresni ebbe azt ami miatt Oscart kapott, de egyszerûen nem ment. Hasonló volt most a Black Swan és a Király beszéde is. Nem értem mi olyan nagyszabású volt ezekbe a filmekbe.

Ellentétben a Benjamin Button különös életében megláttam azt ami miatt megérdemelte az Oscart. Kezdetnek például az is megtette, hogy hiába volt majdnem 3 órás a film egy percét sem untam viszont az elõbb említetteknél szó szerint az álmosság kerülgetett.

Persze én most nem vitatkozni akarok mert ahogy már többen is kifejtették van akinek ez jön be van akinek meg az. Nálam lehet, hogy az a probléma, hogy én ha leülök nézni egy filmet, nem a belsõ mondanivalóját kezdem el keresgélni. Persze szóljon valamirõl a film ne csak olyan agyatlan Transformers szintû popcorn mozi legyen, viszont azért mégis csak kikapcsolódni akarok a nézése közben nem pedig teoretikus értekezéseket elemezni meghogy jaj mi újat tesz hozzá a filmiparhoz stb.

A lista amúgy egy vicc. Láttam sokat közüle, vannak is jók közte viszont tuti nem a top 10be pakolnám õket. Ha nincs benne egy top10-es listában a Gyûrûk Ura trilógia vagy legalább A király visszatér akkor az nálam már nem lista. Mert az még mindig egy olyan filmsorozat amire az emberek nagyon nagy többsége azt mondja hogy jó és nem pedig megosztja a közönséget.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Riddick21
Tehát akinek tetszett a film, annak valójában nem tetszett, pont ellenkezõleg, csalódott benne és így próbálja feloldani magában ezt...

Értem.
Azért az megnyugtat, hogy az emberek ~90%-a szenved még ebben a betegségben ;D

Ams

&#51648;&#44552;&#51008; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50526;&#51004;&#47196;&#46020; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50689;&#50896;&#55176; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; SONE

CalebJoe
ezek közül hármat mondanék jó filmnek az évtizedben de azok se a legjobbak csak jók bár az Oldboy nagy kedvenc
Tyler1
Sztem megérdemelt volt az Oscar, fõleg ha a többi jelöltet nézzük. A Bombák földjén, na az az akadémia történelmének legnagyobb csalása volt tavaly.

Riddick21

Victor1103
Amúgy nekem minden idõk legszarabb filmje a Nem vénnek való vidék. Hihtetlen hogy Oscart kapott... Ahhoz képest a Drive tényleg nagyon jó

mflex
src flash közé...

What about the forests?

mflex
<#eljen>

What about the forests?

tigeroo
SC-rõl hogy tudtál beágyazni? 😮
Tyler1
Assassination Games

B kat. akciófilm JCVD és Scott Adkins fõszereplésével. Nem volt annyira rossz, a sztori mûködõképes, a forgatókönyv is rendben van, de a kamera munka szar, a színészek nevetségesek, a vágás borzalom, néhány pár beszéd tök irracionális.
5/10 (Adkinsre rátalálhatna vmi komolyabb film is, simán jó lenne egy A-kat. eksön fsz-nek. na majd a The Exp. 2 után hátha...)

Dynamic
mflex
Egyetértek!

Nálam is magasan a legjobb film, amit mostanában láttam. Simán 9/10, de mivel olyan zenékkel spékelték meg, ami nekem az egyik nagy kedvencem (dallamos szintipop), ezért tõlem a maximális 10/10-et kapja, mert hangulatilag még rádobtak egy jó lapáttal az zenék.

Szívesen néztem volna tovább is....

College feat. Electric Youth - A Real Hero (music from the motion picture DRIVE)

<em style="font-style: normal; display: block; width: 1733px; ">

</em>

What about the forests?

Riddick21
Abszolút semmi gond se azzal, hogy nem igazán jött be, se azzal, hogy nem egyezik a véleményünk. Komolyan, sõt, igazából sokkal jobban szeretem az ellenkezõ, de jól kifejtett véleményeket, halálra unnám magam, ha mindenki ugyanúgy látná a dolgokat, mint én... de itt a gond:

"rendes iparosmunka""
Iparosmunka??? Tudod, mire mondják ezt? A 12 egy tucat jellegû filmekre, amiket láthatóan a megszokott mintára próbáltak legyártani, kerülve mindenféle egyedi megoldást vagy sajátos stílust. Szerinted a Drive ilyen film? Mert akkor sorolhatnál nekem néhány totál ilyet, hadd érezzem már jól magam még néhány napig!

MrSpock
Azért kérem ne túlozzunk már,lassan oda jutunk,hogy a filmtörténet legjobb alkotását láthattuk! 😊
Azért ez igen messze van az igazán jó mozitól,hiába ajnározzák!
Persze lehet eme ínséges idõkben valami megcsillant,de ez édeskevés nekem!
És nem azért ,mert lassú lenne,én kifejezetten kedvelem a szöszölõs alkotásokat is. Csak nekem már sok volt ez a fajta netes lángolás,túlhypeolás. Ez tipikusan az a film,hogy még nem látta senki,de már elkönyvelték kultusznak,alapfilmnek,és egyéb jelzõket,mert pár kritikus vagy valaki meglebegtette.
Számomra 1xnézõs alkotás,egy rendes iparosmunka.
De semmi gond,akinek tetszett,én örülök,hogy jól szórakozott rajta.😊
Csak kezeljük ténylegesen helyén adolgokat.
6/10

Go Jeff Go!!!!

TaRka0107
Ha nagy hülyeséget mondtam, javítsatok ki!

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

TaRka0107
Nekem is kedvenc filmem a Scarface. Legjobb:😄

Riddick21 + a többiek, meg kell érteni vannak olyan filmek, amelyek nem tetszenek mindenkinek. Valakinek azért mert nem az a drámanézõs, mert õ inkább az akciódús filmeket szereti (mint én, habár vannak jó lassú filmek is amiket öröm volt nézni.) Vannak azok akik inkább megnéznek egy ilyen "lassú" filmet és õk be tudnak nézni a film mögé, ezért tetszik nekik.

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

Riddick21
"Annyira próbálod védeni, hogy erõs a gyanúm...neked sem tetszett igazán. 😄"

Ne haragudj, de ezt nem értem. Elmagyaráznád, miért próbálok védeni valamit, ami nem tetszett nekem?

Riddick21
Rottentomatoes-on a jelenlegi állás:
154 kritikából 142(!) pozitív, azaz a vélemények 92%-a.
Ugyanez nézõkre lebontva csak(?) 81%, de 18.635-bõl!
Ezzel még mindig nem azt akarom mondani, hogy hülye, akinek nem tetszik, de nehogy már az érezze rosszul magát, akinek bejött 😄

Te, azért agyvérzést ne kapjál már, mert pár embernek nem tetszett az általad isteninek talált film.
Annyira próbálod védeni, hogy erõs a gyanúm...neked sem tetszett igazán. 😄
tigeroo
hm, egyre jobban várom, fõleg hogy pl. a scarface az egyik kedvencem és a megjelenésekor is hasonlóan megosztotta az embereket. én bizakodom.
Riddick21
A Drive-nak hangulata van, stílusa, egy tökéletesre komponált összképe. A tempója nem olyan, mint a Transformers 3-nak, ez tény. A készítõk bátorkodtak feltételezni a nézõrõl, hogy képes lesz elvonatkoztatni a szokásostól és nyitottabban áll a kérdéshez. Nyilván nem az ilyen hülyékre alapoztak, és ahogy nézem, be is jött. Cannesban nem osztogatnak akárkinek díjat a legjobb rendezésért, arról pedig senki nem tehet, hogy néhány agyhalottnak nehezére esik értelmezni egy filmben az elvonatkoztatott dolgokat, illetve ha már valamit nem rágnak a szátokba, akkor az jelzésekbõl nem tudjátok kikövetkeztetni.

A már említett Transformers filmek a nézõi ostobaságra alapozva próbálnak szórakoztatni, míg egy Drive mondjuk úgy próbál elmesélni egy történetet, hogy annak több értelmezést is hagy, így a film több szinten is mûködik. Ha a szereplõk nem mondanak semmit, csak néznek egymásra, az már rossz? Lehet, hogy olyan típus mindegyik, olyan hatások érték õket az életükben, amiért kevésbé beszédesek. Értem én, hogy nektek az a film, amikor a legnagyobb akciójelenet közepén röpködnek a poénok, de akkor mi a fasznak ültetek be erre?

Adva van az internet minden hülyének már, lehet tájékozódni, sehol nem ígértek pörgõs akciófilmet. Mindenhol azt mondták, hogy noir hangulatú, lassú tempójú erõszakos mûvészmozi. Ehhez a leíráshoz képest kifejezetten pörgõs film egyébként...

Dynamic
Lehet, hogy nem szórakoztat a szó hagyományos értelmében, mint pl. az X-men, de az biztos, hogy a lassú folyása ellenére, nagyon szuggesztívnak találtam. Hiába a túlnyomórészt pozitív kritika, biztos, hogy nagyon meg fogja osztani az embereket. Már csak amiatt is is, hogy sokan inkább hagyományos akciófilmet várnak, nem pedig drámát.
Victor1103
"és hogy lehet egy történet lassú?"

Szerintem vagy 20szor biztos eljátszották azt hogy a csávó szemezett az asszonykával, szemezett a kiskölyökkel és még mit tudom én kivel és a végén mindig elmosolyodtak. Hogy ennek mi értelme.. Jó ne legyen akciófilm de így konkrétan a 100 perces filmbõl 20-30 perc a nagy semmi meg a helybenállás

Azért a kritikusok is megérnek egy misét!
Én azért megvárnám, míg tényleg tömegek látják és értékelik a filmet. Utána az a 93%,8,8 sem annyi lesz, ezt garantálom.

El kell ismerni, hogy Ryan Gosling nagyon jó színész, de azért ne lássunk bele olyan dolgokat, amik nincsenek ott. Egy moziba szórakozni, kikapcsolódni járok. Ebben a filmben számomra semmi szórakoztató vagy kikapcsolódást nyújtó nem volt. Ellenben volt egy elképesztõen unalmas, lassan csordogáló tucattörténet, és 3-4 hányingert keltõ jelenet.
Jöhet nekem akármilyen kritikus, belemagyarázhat bármit, számomra akkor sem ez jelenti A MOZIT! Ha már valamit meg kell magyarázni, hogy miért jó, ott már eleve gubanc van.
Amúgy mindenkinek igaza van, ízlések és pofonok.
Tyler1
ne viccelj, keserû szájíz a létezõ összes filmnél van, de ne mondd, h egy abszolút kritikanyertes film nem érdemel meg egy moziba beülést. valljuk be a számadatokat elnézve jóval kisebb arányban csalódhat az ember ebben, mint egy cgi tömeghulladékban 😊

amúgy is virágzik az undorító, látványbuzi mozitársadalom, ne ijesztgessük el az embereket egy esetleg valóban egyedi, ötletes, jó filmtõl.

Riddick21
Még szerencse, hogy a RottenTomatoes.com vagy IMDB.com reprezentatívabb képet ad, mint az sg.hu. Mert elõbbin van az említett 93/7-es arány, míg az imdb-n ez 88/12.
Hangsúlyozom, ez nem jelenti azt, hogy valami jó, mert nyilván mindenkinek más jön be, van, akinek a Transformers a filmmûvészet csúcsa, nincs ezzel gond. De hogy valaki büszkén hangoztassa, mennyire nem fogja meg, ha valamibe sikerült némi tartalmat, egyediséget vagy minõséget csempészni, az kurva gáz.
Arról nem beszélve, hogy itt már az is menõ, ha valaki nem tájékozódik. Nem ilyen filmre számítottak? Mi alapján számítottak más filmre? A trailer messze van a pörgõstõl, a kritikák többsége említést tesz arról, hogy a tempó nem a Fast Five-é.

Nekem nem azzal van a bajom, hogy nem tetszik valakinek a Drive, hanem azzal, hogy idióta indokokat hoznak, és még mellette engem néznek hülyének, amiért arról a filmrõl merek pozitívan nyilatkozni, amit a New York Times-tól az origo-ig minden létezõ sajtó az egekbe magasztal...

Nekem az arányok egy kicsit másnak tûntek, ezért mondtam, hogy inkább otthon. Ahogy korábban írtam nekem is tetszett, csak sokan nem erre számítanak.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\