Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ellentétben a Benjamin Button különös életében megláttam azt ami miatt megérdemelte az Oscart. Kezdetnek például az is megtette, hogy hiába volt majdnem 3 órás a film egy percét sem untam viszont az elõbb említetteknél szó szerint az álmosság kerülgetett.
Persze én most nem vitatkozni akarok mert ahogy már többen is kifejtették van akinek ez jön be van akinek meg az. Nálam lehet, hogy az a probléma, hogy én ha leülök nézni egy filmet, nem a belsõ mondanivalóját kezdem el keresgélni. Persze szóljon valamirõl a film ne csak olyan agyatlan Transformers szintû popcorn mozi legyen, viszont azért mégis csak kikapcsolódni akarok a nézése közben nem pedig teoretikus értekezéseket elemezni meghogy jaj mi újat tesz hozzá a filmiparhoz stb.
A lista amúgy egy vicc. Láttam sokat közüle, vannak is jók közte viszont tuti nem a top 10be pakolnám õket. Ha nincs benne egy top10-es listában a Gyûrûk Ura trilógia vagy legalább A király visszatér akkor az nálam már nem lista. Mert az még mindig egy olyan filmsorozat amire az emberek nagyon nagy többsége azt mondja hogy jó és nem pedig megosztja a közönséget.
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Értem.
Azért az megnyugtat, hogy az emberek ~90%-a szenved még ebben a betegségben ;D
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
B kat. akciófilm JCVD és Scott Adkins fõszereplésével. Nem volt annyira rossz, a sztori mûködõképes, a forgatókönyv is rendben van, de a kamera munka szar, a színészek nevetségesek, a vágás borzalom, néhány pár beszéd tök irracionális.
5/10 (Adkinsre rátalálhatna vmi komolyabb film is, simán jó lenne egy A-kat. eksön fsz-nek. na majd a The Exp. 2 után hátha...)
Nálam is magasan a legjobb film, amit mostanában láttam. Simán 9/10, de mivel olyan zenékkel spékelték meg, ami nekem az egyik nagy kedvencem (dallamos szintipop), ezért tõlem a maximális 10/10-et kapja, mert hangulatilag még rádobtak egy jó lapáttal az zenék.
Szívesen néztem volna tovább is....
College feat. Electric Youth - A Real Hero (music from the motion picture DRIVE)
<em style="font-style: normal; display: block; width: 1733px; ">
</em>
What about the forests?
"rendes iparosmunka""
Iparosmunka??? Tudod, mire mondják ezt? A 12 egy tucat jellegû filmekre, amiket láthatóan a megszokott mintára próbáltak legyártani, kerülve mindenféle egyedi megoldást vagy sajátos stílust. Szerinted a Drive ilyen film? Mert akkor sorolhatnál nekem néhány totál ilyet, hadd érezzem már jól magam még néhány napig!
Azért ez igen messze van az igazán jó mozitól,hiába ajnározzák!
Persze lehet eme ínséges idõkben valami megcsillant,de ez édeskevés nekem!
És nem azért ,mert lassú lenne,én kifejezetten kedvelem a szöszölõs alkotásokat is. Csak nekem már sok volt ez a fajta netes lángolás,túlhypeolás. Ez tipikusan az a film,hogy még nem látta senki,de már elkönyvelték kultusznak,alapfilmnek,és egyéb jelzõket,mert pár kritikus vagy valaki meglebegtette.
Számomra 1xnézõs alkotás,egy rendes iparosmunka.
De semmi gond,akinek tetszett,én örülök,hogy jól szórakozott rajta.😊
Csak kezeljük ténylegesen helyén adolgokat.
6/10
Go Jeff Go!!!!
Riddick21 + a többiek, meg kell érteni vannak olyan filmek, amelyek nem tetszenek mindenkinek. Valakinek azért mert nem az a drámanézõs, mert õ inkább az akciódús filmeket szereti (mint én, habár vannak jó lassú filmek is amiket öröm volt nézni.) Vannak azok akik inkább megnéznek egy ilyen "lassú" filmet és õk be tudnak nézni a film mögé, ezért tetszik nekik.
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
Ne haragudj, de ezt nem értem. Elmagyaráznád, miért próbálok védeni valamit, ami nem tetszett nekem?
154 kritikából 142(!) pozitív, azaz a vélemények 92%-a.
Ugyanez nézõkre lebontva csak(?) 81%, de 18.635-bõl!
Ezzel még mindig nem azt akarom mondani, hogy hülye, akinek nem tetszik, de nehogy már az érezze rosszul magát, akinek bejött 😄
Annyira próbálod védeni, hogy erõs a gyanúm...neked sem tetszett igazán. 😄
A már említett Transformers filmek a nézõi ostobaságra alapozva próbálnak szórakoztatni, míg egy Drive mondjuk úgy próbál elmesélni egy történetet, hogy annak több értelmezést is hagy, így a film több szinten is mûködik. Ha a szereplõk nem mondanak semmit, csak néznek egymásra, az már rossz? Lehet, hogy olyan típus mindegyik, olyan hatások érték õket az életükben, amiért kevésbé beszédesek. Értem én, hogy nektek az a film, amikor a legnagyobb akciójelenet közepén röpködnek a poénok, de akkor mi a fasznak ültetek be erre?
Adva van az internet minden hülyének már, lehet tájékozódni, sehol nem ígértek pörgõs akciófilmet. Mindenhol azt mondták, hogy noir hangulatú, lassú tempójú erõszakos mûvészmozi. Ehhez a leíráshoz képest kifejezetten pörgõs film egyébként...
Szerintem vagy 20szor biztos eljátszották azt hogy a csávó szemezett az asszonykával, szemezett a kiskölyökkel és még mit tudom én kivel és a végén mindig elmosolyodtak. Hogy ennek mi értelme.. Jó ne legyen akciófilm de így konkrétan a 100 perces filmbõl 20-30 perc a nagy semmi meg a helybenállás
Én azért megvárnám, míg tényleg tömegek látják és értékelik a filmet. Utána az a 93%,8,8 sem annyi lesz, ezt garantálom.
El kell ismerni, hogy Ryan Gosling nagyon jó színész, de azért ne lássunk bele olyan dolgokat, amik nincsenek ott. Egy moziba szórakozni, kikapcsolódni járok. Ebben a filmben számomra semmi szórakoztató vagy kikapcsolódást nyújtó nem volt. Ellenben volt egy elképesztõen unalmas, lassan csordogáló tucattörténet, és 3-4 hányingert keltõ jelenet.
Jöhet nekem akármilyen kritikus, belemagyarázhat bármit, számomra akkor sem ez jelenti A MOZIT! Ha már valamit meg kell magyarázni, hogy miért jó, ott már eleve gubanc van.
Amúgy mindenkinek igaza van, ízlések és pofonok.
amúgy is virágzik az undorító, látványbuzi mozitársadalom, ne ijesztgessük el az embereket egy esetleg valóban egyedi, ötletes, jó filmtõl.
Hangsúlyozom, ez nem jelenti azt, hogy valami jó, mert nyilván mindenkinek más jön be, van, akinek a Transformers a filmmûvészet csúcsa, nincs ezzel gond. De hogy valaki büszkén hangoztassa, mennyire nem fogja meg, ha valamibe sikerült némi tartalmat, egyediséget vagy minõséget csempészni, az kurva gáz.
Arról nem beszélve, hogy itt már az is menõ, ha valaki nem tájékozódik. Nem ilyen filmre számítottak? Mi alapján számítottak más filmre? A trailer messze van a pörgõstõl, a kritikák többsége említést tesz arról, hogy a tempó nem a Fast Five-é.
Nekem nem azzal van a bajom, hogy nem tetszik valakinek a Drive, hanem azzal, hogy idióta indokokat hoznak, és még mellette engem néznek hülyének, amiért arról a filmrõl merek pozitívan nyilatkozni, amit a New York Times-tól az origo-ig minden létezõ sajtó az egekbe magasztal...
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Ja. 93%-nak nagyon tetszett, 7-nek nagyon nem.
Ha otthon nézi valaki, mennyivel lesz jobb? Tipikusan moziba való film.
Otthonra viszont mindenképpen ajánlott, ha kijön.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
9.5/10
Nem igazán tudtam elõtte, hogy milyen filmre számítsak (nem láttam az elõzetest se), tucatfilmre számítottam.
Ehhez képest egy órási filmet kaptam, végig odaszegezett a székhez.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
ööö...annyira akkor mégsem lehet szar.
Amúgy a Drive nem hasonlít a No Country for Old Men-re, direkt ki is emeltem, de úgy látszik, hiába. Teljesen más jellegû film, nálam egy kaliber a kettõ, ami a gyengébbek (akikbõl itt kibaszott sok van, mert olvasni nem tudtok) kedvéért azt jelenti, hogy egy magasságban, egy színvonalon van a kettõ. Ezt leszámítva nem sok közös van bennük.
#Lantee: mindennek oka van, de attól, hogy én kifejtem neked, te még nem fogod érteni. Az erõszakos haláloknak is megvan a maga oka, akár több is, elsõként pl. az, hogy a halál nem egy szép és csendes, békés dolog, és akkor sem az, ha a te amerikanizált agyad szeretné, hogy az legyen.
Halálukban az emberek nem mondanak ízes monológokat, hanem szétloccsan a kibaszott fejük.
Te láttál egy olyan filmet, amiben a golyó nem válogat, és már el is kezdted forgatni a fejed. Mit várhatna tõled egy nem-mainstream film?
...és hogy lehet egy történet lassú?
Na akkor most az én kritikám következik:
Színészi játék jó. Zene jó. Rendezés jó. Kép világ jó. Ha minden jó akkor hol a bibi? Ja hát kb olyan lassú a film története hogy megalszik a tej az ember szájába-__-
5/10
A nagyok között kezd. No Country for Old Men, Miami Vice, Heat... Ezek a címek jutnak eszembe, de nem hasonlítható egyikhez sem, talán egy kicsit a Miami Vice-hoz. Viszont egy kaliber ezekkel!
Amúgy sokan szerintem félreértelmezték a dolgokat, bár a film attól még ugyanúgy mûködik, mivel a stílus adja a lelkét. A kritikák túlnyomó többségével azon a ponton vitatkoznék, hogy ez az egész sztori a nõrõl szól. Szerintem ez egy marhaság. De majd ha mindenki látta már, akit érdekel, akkor megvitatjuk, lusta vagyok itt spoiler tag-ezni. Annyi legyen elég, hogy a drive szót sem csak a "vezetés"-re használják Mármint a jelentése nem csak autóvezetésre utal.
Lényeg: all-time best of lista átrendezve, ez a film egy dal, egy vers egy megszállott emberrõl, egy igazi hõsrõl. Tökéletes.
10|10
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Erre is véletlenül bukkantam, ekkora rakat szar filmet, fájdalmasan fárasztó és értelmetlen volt.
2/10
Az imbd túloz a 4 es osztályzattal.
Illetve pozitívum volt két általam ismert sorozatszínész feltûnése is: Bryan Cranston (Breaking Bad) és Christina Hendricks (Mad Men).
Alien - 9/10 - Nyomasztó,parás de mégis nagyon jó.A képernyõ elé szegezett végig és nagyon gyorsan eltelt az idõ a nézése közben.
Aliens - 10/10 - A négy rész közül magasan a legjobb.Jó a történet végig,érzelmeket kiváltó szereplõk,szépen kidolgozott kellékek,díszletek,zenék és Bishop karaktere is emel még a szinten.
Alien³ - 5/10 - Az elõzõeknél sokkal gagyibb az egész.Buta,sokszor szánni való karakterek,látvány is sokszor nevetséges pedig jóval késõbb készült mint az 1-2.Sigourney Weaver nélkül nézhetetlen lett volna.
Alien: Resurrection - 7/10 - harmadik részhez képest fejlõdés de elsõ kettõtõl jóval elmarad.Ripley flegma nézései,beszólásai nem túl szimpatikusak.Az alienek meg nagyon komolytalanok a fémes hatású nyálcsorgatásukkal.
Egyébként szégyen, hogy ez se jött ki nálunk soha 😞
http://www.imdb.com/title/tt0283015/
Sci-fi filmekkel nem árasztanak el minket, nemhogy független sci-fivel. Hát most itt van egy. 2000-ben a két nagyprodukciós Marsos filmet meglovagolva (Mission to Mars és a Red Planet), gondolom én legalábbis, a spanyolok (de angol nyelven leforgatva félig angol színészekkel) is betámadtak eggyel.
Egy Marsra induló hajóról van szó, amely miután eléri a bolygót, a leküldött kabin benne a hatfõs legénységgel lezuhan. A levegõ, víz, energia nem lesz elég mire jönne a mentõcsapat pár év múlva, így túl kell élni valahogy....
Elég amatõr módon indít a film, de utána már minden rendben van. Fel lehet fedezni több hasonlóságot az említett két filmmel, de ezt be lehet tudni a téma és a helyszín adta korlátozásnak.
Végig lassú folyású marad, de nem unalmasan, hanem inkább odaszegez a képernyõhöz, hogy mégis mi fog történni velük, és milyen titkokat rejt a bolygó... De nem árulok el többet, nézzétek meg, ha egy jó kis Marsos sci-fire vágytok 😊 Úgysincs sok belõle.
(felirat van, tegnap jött ki, a filmet megtalálni már nehezebb dolgom volt...)
7/10
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Akciófilmre számítottam, elvileg az is, de egyáltalán nem pörgõs, kimondottan lassan indul, kevés párbeszéddel (ezt inkább a soundtrack helyettesíti) és annyira utána sem gyorsul fel. Van benne pár durva jelenet is, nem kímélték a szereplõket, az biztos. A moziban a többség elégedetlen volt, gondolom senki sem erre számított, szóval nem biztos hogy tetszeni fog.
Nekem azért elment, meg kell látni a mûvészi oldalát és akkor megér egy 7/10-et😊
Az elsõ rész a mai napig nagy kedvenc, tele sziporkákkal és ötletekkel - persze kizárólag eredeti hanggal. A második inkább iparosmunka, ami után már kevésbé jöttem ki elégedetten a moziból, hogy aztán harmadikra totálisan elcseszõdjön a széria.
Sok jót nem vártam ettõl a kvázi továbbgondolástól: a rendezõ a közepesnél jobb filmet ezidáig nem volt képes kiizzadni magából, és a széria erõsen lejtõ minõsége sem kecsegtett sok jóval.
Nos sajnos nem is tévedtem nagyot: az alacsonyan meghúzott költségvetés döntõ többsége a színészek gázsijára ment, a forgatókönyv foghíjas, a történet izzadtságszagú, ráadásul képesek voltak Barbossa zseniális karakterét is visszafogni egy jellegtelen kapitánnyá - hogy Sparrow jobbkezérõl, Gibbs-rõl ne is beszéljünk. Depp kb. kisujjból hozza a karakterét, de vhogy ezúttal õ sem tünt olyan lelkesnek, mint az elsõ két résznél.
A filmbõl egyedül a szirénes rész tetszett igazán, ott voltak ötletek és hangulat, a többi a pénzcsináló gépezet lelketlen terméke.
A szörnyûre sikeredett harmadik epizódnál mindenesetre jobb - legalább ennek örülhetünk.
10/5