Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kétlem, hogy jó lesz.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
http://videodrome.freeblog.hu/
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Meg generációk is változnak,ez sem elhanyagolható szempont.
Említetted az Avatart,megnéztem 1x..tényleg szép techdemó volt,de nem sorolnám a világmegváltó klasszikusok közé. Vérzõ olaj tetszett,ott jó színészek,alakítások,rendben volt. Így voltam aBlack Swan-nal is leültetett,és érdekesnek találtam. Vagy a Gran Torino,nah az viszont a maga kis lassúságával megfogott,és úgy keltem fel,hogy igen ez igen jó volt! És ugye nem egy Bay féle ámokfutás a vásznon. De néha az is kell,és ez így van rendjén.
Most készülök megnézni a Green Lantern-t a nap folyamán. Hmm kiváncsi leszek hogy fog bejönni. 😊
Go Jeff Go!!!!
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
És egyébként igen, sokszor nekem is 'fáj' egy-egy értékelés, nem csak itt, hanem családi, baráti körben, netes fórumon, de már megtanultam, hogy ezen nem érdemes felhúzni magát az embernek, vagy vitába szállni. 😊
Mi az ,hogy nyitottabb az Újra,frissre? Én inkább úgy fogalmaznám ezt,hogy álljunk be a túlértékelt aklkotások istenítésébe? Mert ezek a filmek azok,számomra,lehet itt pár embernek sokkal többek,életük részévé vált. Én lehet kicsit maradi vagyok,de jobban bejön Michelangelo szobra,mint egy mai vasból heggesztett absztrakt akármi,ami ugyanúgy mûvészet,és kifejez valamit.
Nem tisztem akár védeni CSOCSO-t,hisz azt hiszem leírta mit is gondol,vagy hogyan. Páran vannak itt akik szinte személyes sértésnek veszik ha egy film nem tetszik valakinek. Én is szoktam adni haverom szavára,meg persze viszont ha látunk valamit,és figyeld,nézd meg tuti jó film. Persze én teljesen más területek is mozgok,õ sokkal inkább látványfilmes,én meg minden "szart"is megnézek. 😄
De kár is vitatkozni,hisz tudjuk sehova sem vezet,illetve úgyis személyeskedéshez.
De ugye ez az SG-és Magyarország! 😄
Go Jeff Go!!!!
Áhh... Kevés vagyok én ennek a filmnek bárminemû elemzéséhez (Majd talán akkor, ha újranézem, elmúlik egy-két évtized, és 'bölcsebb' leszek: nem azt mondom, hogy nem fogtam fel nagyrészt, amit a film közölni kíván, de írni, gondolatokat megfogalmazni róla megint egy más téma...), de az biztos, hogy ilyen szintû remekmû nem sûrûn készül. A képek, a kompozíciók, a világ születése, a filozófia, a színészi játékok, a felépítés, a dialógusok háttérbe szorítása, az egész gondolatiság(évtizedekig lehet majd elemezni ezt a filmet minimum), a zene, az egész alkotói elképzelés, egyszerûen TÖKÉLETES. Legutoljára talán a No Country for Old Men volt ennyire ' új'. ( Ez utóbbi kijelentéssel nem akarom korbácsolni a kedélyeket, egyszerûen így gondolom, szerintem hatalmas, lenyûgözõ film a NCFOM)
10/10
Egyébként meg a 'nagy' filmek jó része, amiket manapság kult, vagy klasszikus filmként emlegetnek (és most nem a közönség, illetve mainstream filmekre, Indy Jones-ra meg hasonlókra gondolok), megjárta ugyanazt, mint amit most a NCFOM, TTOL stb. Ezek a filmek egy kicsit meghaladják a korukat, újat mutatnak, valami nagyin egyedit, ezért nehéz besorolni õket,és ez nem jöhet így be mindenkinek, ettõl még senki nem lesz hülyébb. Szerintem csak annyi a lényeg, hogy az ember próbáljon meg minél nyitottabb lenni az 'újra', a frissre 😊
mar megint megy a tipikus magyar hozza allas?
Ertem, hogy semmi koze a no country for old manhez.
De ha a legjobb baratom akivel allandoan megnezunk filmeket azt mondja hogy szarabb mint a magnolia akkor tudom mire celoz.
Valszeg nem veletlenul hozza fel a magnoliat es nem egy fast and furioust vagy egy horror filmet hasonlit hozza, erted mire gondolok vagy a te zsenialis 150 es iqdhoz masik megkozelites kell?
Másodszor ha kicsit visszaolvasnál tudnád, hogy a Nem vénnek való vidékrõl, a Driveról, a The Tree of Life-rõl és hasonló nézõközönséget eléggé szélsõségesen megosztó filmekrõl ment itt a diszkúrzus mostanában. Azért írtam ezek a filmeket mert, noha ugyan olyan megosztóak voltak mint a The Tree of Life már ami a nézõközönséget illeti nekem azok speciel nem jöttek be egyáltalán ellentétben ezzel a filmmel ami tetszett.
Harmadszor számomra a látványosság volt az ami mûvészivé tette a filmet. Hol említettem én olyat elõzõ kommentemben, hogy ez egy MÛVÉSZFILM amit a látványelem tett mûvészi színvonalúvá? Nem! Ez egy FILM amit a látványelem tett mûvészi színvonalúvá és épp ezért SZÁMOMRA legalábbis mûvészfilmé. Nem mindegy, hogy szarba csapni vagy csapba szarni tudod.
Negyedszer pedig hagy adjak már olyan pontot az értékelésemre amilyet én akarok basszameg! Ha nem tetszik még szerencse, hogy tudod forgatni a fejed és nem kell a kommentemet bámulnod, végsõ esetben pedig még mindig ott van a jobb felsõ sarokban az X amit a veled egyetértõ kolléga olyan szépen kihangsúlyozott a fejlécében...
egyeseknél fogalomzavar lépett fel, de durván 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egyrészt hogy lehet a NCFOM-et és a Drive-ot egy lapon említeni, fingom nincs.
Másrészt az a látványosság amitol muvészi színvonalu lett egy kimondottan muvészfilm, az milyen????
Az értékelés és az adott pont pedig koszonoviszonyban sincsenek egymással, már elnézést.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Habár nagyon vártam a filmet kicsit tartottam tõle, hogy olyan kaliberû lesz mint a Drive és a Nem vénnek való vidék, de hál istennek nem így lett. 1080p-ben annyira látványosak voltak bizonyos jelenetek és felvételek ami szinte már mûvészi színvonalú. A történet nem volt egy nagy eresztés, de épp elég volt arra hogy fent tartsa az érdeklõdésem. Otthonra tökéletes szórakozás volt idõvel lehet hogy újranézem majd.
9/10
8/10
Ilyen fura filmet még nem nagyon láttam, de jó volt. Zseniálisan õrült alakítást nyújtott a fõszereplõ.
A nagyok között kezd. No Country for Old Men, Miami Vice, Heat... Ezek a címek jutnak eszembe, de nem hasonlítható egyikhez sem, talán egy kicsit a Miami Vice-hoz. Viszont egy kaliber ezekkel!
De aki olvasni nem tud, attól hogy várhatná az ember, hogy megértsen egy kicsit komplexebb filmet?
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Zene nélkül mit érek én?
Végre valami új, végre valami más. Amúgy is szeretem nagyon a két Malick filmet, amit láttam (az Õrület határán a kedvenc háborús filmem, az Új világ pedig egy fantasztikus utazás, mindenféle értelemben), ez pedig engem is lenyûgözött már akkor, amikor még csak ötlet volt!
Elõször is viccnek tartom, hogy egy ilyen kaliberû alkotást itthon képtelenek moziban vetíteni! Sõt gyanítom, hogy ez a büdös életben nem fog megjelenni semmilyen formában nálunk!*
A trailer megtekintése óta, az év legjobban várt filmje volt számomra.
Itt leszögezném, hogy ez az a film, ami a legtöbb embernek nem fog tetszeni, sõt nagyrészük a feléig nem fogja kibírni. Nagyon nehezen emészthetõ, nehezen érthetõ darab, egy igazi absztrakt(nincs klasszikus cselekmény, csak egységek, dialógusok elvétve vannak, csak a monológok vezetik végig a filmet).
A történet középpontjában egy fiú felnõtté válása áll, melyet a rendezõ mûvészi párhuzamba von az élet létezésével, és annak körforgásával, mindezt gyönyörû képekkel, és hangaláfestéssel tálalva. A színészek kifogástalanok, különösen Brad Pitt és a kis srác, de a többi mellékszereplõ is remekül hozza a karakterét.
Nem pontozom mert szvsz lehetetlen, engem lenyûgözött, és csak annak ajánlom, aki nagyjából tudja mit várjon, és nem retten vissza az elvont filmektõl, mindenki más(aki már a Drive-nál beragadt), az nagyon messzirõl kerülje.
* persze miután megnéztem, rájöttem, hogy ezt itthon tényleg felesleges moziban vetíteni, mert a kutya nem nézné meg, aki meg véletlenül beülne rá, az elég hamar kisétálna. Sajnos e téren totális szellemi sivárság a jelenlegi mozitársadalom.
Elég régi film, még nem láttam. Jó kis krimis-maffiás film. Nicolas Cage nagyon jól hozta a bolond maffiavezért, rendesen fostam tõle :-) jó színész ez a Cage, csak nyomi szerepeket kap/vállal.
7/10
szvsz az lenne a fogyatekos hozza allas ha megnezes nelkul lefikaznam.
Én például elolbvasom sokak kritikáját egy egy adott filmrõl, amirõl azt hiszem lehet érdekelni fog.
De.
Nyilván annak a kritikája lesz a számomra fontosabb, akinek hasonló filmek tetszettek illetve nem tetszettek, mint nekem.
Sokaknak nem jött be teszem azt az Inception, na most ha valaki azt szétfikázza, akkor nyilván más hasonló, nekem biztos tetszõ filmekrõl is rossz véleménye lesz, nem? 😊
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Álomháború
Egyszerûen csak ajánlani tudom ezt a filmet nagyon jó lett.
A vége is jó lett!
10/10
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ekkora agygyengeséges röfögést. Ha ez az állítólagos BEST barátod KIJELENTI majd, hogy f..szt szopni jobb, mint p..át nyalni, akkor onnantól kezdve buzi leszel? Ne is menj el megnézni, ha elõre tudod, hogy lehúzod, nem neked csinálták filmet!
<#lama>#lama>
What about the forests?
én pl nem vagyok oda a kocsis akció filmekért de pl. a Fast Five igenis jó lett a felhozatalhoz képest sõt
Milyen filmeket? Nem is láttad még.
meg fogom nezni, de biztos vagyok benne, hogy le fogom huzni.
Ez fogyatékos hozzáállás. Nem csak ehhez a filmhez, hanem bármihez.
Arról a filmrõl beszélsz így látatlanban, ami az idei év legnagyobb kritikai sikere és elnyerte Cannes-ban a legjobb rendezés díját. Arról mondod azt LÁTATLANBAN, hogy biztos, hogy le fogod húzni. Te nem vagy normális.
Biztos, hogy ilyen szintû butaság mellett másban van a hiba?
Amugy kb lattam egy par ilyen filmet, talan 10 nel is kevesebb cimrol van szo a a par ezer filmhez kepest amit lattam, aminel ugy voltam, hogy WTF volt ez a sz@r? Majd jonnek es bemagyarazzak, hogy en ezt nem ertem meg ez a minosegi cucc............<#wow3>#wow3>
"Nálunk a vetítés elején kiment egy izmos, kopasz belvárosi értelmiségi a nõjével - gondolom, valami Száguldó robbanás 3 típusú élményre számított. Nehéz túllépnem azon, hogy valaki nem egyszerûen nem érdeklõdik a minõségi kulturális élmények iránt, hanem ha véletlenül találkozna vele, szabályosan elmenekül elõle. Na de sebaj."
Nem kell egybõl forgolódni, ha egy film nem látványos robbanásokkal vagy eszeveszett üldözésekkel próbálja eladni magát. Élvezzétek azt, hogy valaki feltételezi rólatok, képesek vagytok egy kicsit a képek mögé nézni. Aggódni nem kell: kb. 1% vagy az alatti az ilyen filmek aránya a moziban...
A szórakozás nem azt jelenti, hogy hangosan böfögve röhögök azon, ahogy a másik fingik.
akció/krimi/thriller