Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valóban... Hát az messze van... :S 😄
Köszönöm szépen, így legalább megerõsítettek benne, hogy hanyagoljam ennél a filmnél is a szinkront.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Ez a baj, hogy így gondoltam én is... :S
Pedig már vártam ezt a filmet, hogy moziban láthassam, erre megszívatnak... :S Akkor lehet várok még... :S 😄
CHELSEA FOOTBALL CLUB
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Hello.
Majd megszeretnénk nézni moziban a Suszter, szabó, baka, kém c. filmet, de sajnálattal látom, hogy mindenhol csak szinkronnal megy... :S
Olyan embertõl kérdezném ezt, aki szintén a feliratot preferálja jobban (pl. a Becstelen brigantykot sem voltam képes még megnézni szinkronnal, ellenben felirattal már vagy 5x) és már látta a filmet:
Sokat ront az élményen a szinkron?
Köszi elõre is. 😊 Üdv.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Haveromék csak lestek amikor mondtam nekik hogy mindjárt beszél a csávó magyarul a macheteben (eredeti nyelven néztük persze) Jó volt, bejött végül is. Tényleg haverokkal a legjobb megnézni!
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
Az elõzetes anno lenyûgözött, Mátrixhoz némileg hasonló akciódús thrillert sejtetett Matt Damonnal a fõszerepben. Nos a trailert eléggé félrevágták, mert a film teljesen más. És talán jobb is így!
Philip K. Dick sci-fi írói munkássága rengeteg minõségi alapanyagot szolgáltatott már a filmeseknek, amit hol jól (Az Emlékmás, Különvélemény, Szárnyas Fejvadász), hol közepesen (A Felejtés Bére, Next) sikerült felhasználni.
A Sorsügynökség nem annyira az akcióvonalra helyezi a hangsúlyt, inkább az érzelmeket próbálja elõtérbe hozni, de azt egészen jól teszi.
Kellemes!
10/8
Felesleges-nem felesleges... (szerintem nem az, lelövöm a poént)
Jobb, mint a svéd verzió. Két dolog volt talán, ami jobb (az egyébként szintén minõségi és remek film svédben): egyetlen paraszthajszálnyival talán, de Craig elmarad a másik Blomkvist-tól, illetve a történet egy-két részlete (amit nem tudom, hogy a könyvhöz képest mennyiben változtattak meg ebben, illetve a másikban) a svédben talán kidolgozottabb, vagy jobb.
Mindenesetre a történet egy-két (több)helyen változott, egy-két helyen bõvült (kevésbé több, de a végére ráhúztak, és bár sokaknak volt problémája ezzel, nálam baromira mûködött, fõleg az utolsó egy perc üt nagyot)karakterábrázolásban talán erõsebb volt, ami a két fõszereplõt illeti ( És akkor itt térjünk ki arra, hogy: A svédek Lisbeth-je alapvetõen egy kicsit erõsebb kisugárzású, de itt szerintem jobban össze volt rakva a bemutatása illetve a karaktere, így Mara alakítása nem marad el elõdjétõl semmiben sem.) Jól álltak a filmnek a betoldott ilyen-olyan apró poénok, amik a karakterek jellemébõl adódtak.
A hangulat alapvetõen más a két filmben, bár én nagyjából mindkettõt ugyanolyan sötétnek láttam (a kritikák szerint a svéd sötétebb, szerintem abszolút nem), azért Fincher mozija sokkal erõsebben van fényképezve (sõt, brutálisan jól van fényképezve), és a zenéje is magasról veri elõdjéét. Érdekes volt egyébként, hogy a két filmbõl a svéd ráérõsebb volt, ebben meg a sok az apró-rövidebb jelenet, ami dinamikát kölcsönöz a filmnek, s bár vannak Fincher-re jellemzõ kamerabeállítások/megoldások, egy fokkal visszafogottabb a mester, mint szokása. Csakhogy, ez szerintem most elõnyére vált a filmnek, ráadásul az erõszakos jelenetek hatásosabbak, mint amúgy a svédben, pedig ott sem volt rossz...
Ó, és még valami: való igaz, hogy ez a film azért nem egy olyan nagyszerû remekmû, mint a Hetedik-Harcosok klubja-Közösségi Háló (Ezek nálam tízesek Finchertõl)... Ez éppen csak annyira jó mestermunka, mint a Játszma, a Zodiákus (bár ennél is kacérkodom a tízes osztályzattal)... Szóval éppenséggel most ez így csak 9/10...
UI: az intro ez valami félelmetesen zseniális, lenyûgözõ, tökéletes, olyan szinten ránt be a filmbe, hogy az valami elképesztõ, a képek és a hang szimfóniája a moziban annyira leírhatatlanul jó volt, hogy az valami félelmetes.
http://videodrome.freeblog.hu/
Nem elõször láttam ezt a filmet, de még mindig iszonyatosan tetszik. Az öreg Clint Eastwood tud valamit.
10/10
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
Áááááá ez mi a faszom volt?
Elsõ három részt még elnéztem csak úgy, mert miért ne, azok is szarok voltak, de ez????
Nem viccelek, másfél(!!) órán keresztül nem történik semmi. SEMMI.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Aztán utsó fél órában van pár töksötétben játszódó harcjelenet, szóval az is értékelhetetlen.
Ez a kép meg tökéletesen kifejezi, mekkora faszság az egész:

Ezért kellett szétnyújtani két részre? Szánalmas az egész.
értékelhetetlen SZAR/10
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
The Promise (Das Versprechen), 1995 - two young lovers in Berlin are separated when the Berlin wall goes up in 1961, and their stories intertwine during the three decades to German reunification. Directed by Margarethe von Trotta.
Never Mind the Wall (Wie Feuer und Flamme), 2001 - in 1982 a 17 year old girl from West Berlin travels to East Berlin to her grandmothers' funeral and falls in love with the leader of a punk clique what evokes severe problems.
Beloved Berlin Wall (Liebe Mauer), 2009 - a female student in West Berlin falls in love with a soldier from the NVA border troops in East Berlin during the year 1989. Directed by Peter Timm.
...und Deine Liebe auch, 1962 - two friends love the same girl. One of them is working as an electrician in East Berlin, the other is a cab driver in West Berlin. When the Wall is built, the girl has to make a decision.
Továbba a Poltergeist (1982) ami etalon a mûfajban.
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Hát kb a háromnegyedéig néztem nem is mondok róla nagy véleményt ezért. Oly' sokat mutogatták posztereken itt ott ezeket az arany emberkéket durva sisakokkal stb. miattuk érdekeltem a film azt erre õk vannak benne a legkevesebbet pff... na mind1 majd egyszer végignézem azért 😊 cam verziós féleség szóval nem pontozok.
Jákob lajtorjája (1990)
Másvilág (2001)
Elhagyatva (2006)
Heartless (2009)
Árnykép (2008)
The Rite (2011)
Shelter (2010)
Carriers (2009)
The Hole (2001)
Blindness (2008)
így hirtelenjében...
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Az a tipikus gyomor összeszorító hatású film kéne..😊
Köszi-köszi.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Összességében az eredeti szerintem egy nagyon jó történet, remek rendezéssel/színjátékkal.
Mindezek mellett most fogom megnézni az US verziót mert az is érdekel.
"Jabar sa bu eeda murishani!"
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Remake és remake között is van különbség. Tízbõl kilenc elmarad az eredetitõl, de mindig van a tízbõl egy, amit megérte megcsinálni. Én bízom benne, hogy Fincher verziója ilyen! Azt meg, hogy az amerikaik nem olvasnak feliratot, meg nem néznek külföldi filmet stb. nagyon nem keverném ide, mert azért ez nem a remake, ahol egy nevesincs direktorral forgatnak valamit újra csak a pénzért... Illetve a stúdió részérõl biztosan így van, de itt jön megint a képbe Fincher...
Plusz, a svéd verziónak is megvannak a maga hibái, úgyhogy kíváncsian várom mihez kezdett az alapanyaggal Fincher. Az tuti, hogy már csak ezért az introért jár egy pont a filmnek: http://www.youtube.com/watch?v=xVWVaD-ltrg&feature=related
http://videodrome.freeblog.hu/
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
A többieknek meg:
Nem érdekel más ízlése! Mindenki olyan filmet néz, olyan filmet imád, amilyet csak akar. Az sem érdekel, ha egy általam istenített filmet valaki porba aláz.
Jelen esetben azon akadtam ki, hogy egy 2 évvel ezelõtt készült, sikeres valamit koppintottak le egy az egyben (schmittelték), és most ezt istenítik. Szánalom! Az már csak hab a tortán, hogy nagyrabecsült fórumtársam csípõbõl elutasítja az EREDETIT! Nem, itt nem 30-40 éves filmrõl van szó. 2010-ben készültek a Svéd filmek. 2010-ben!!!
A Let The Right One In egy nagyszerû könyv, még nagyszerûbb filmmel megtámogatva. Annál dettó ugyanezt meglépte Hollywood, csak ott a schmittelés alatt elveszett a lényeg, ezért lett egy nagy kupac gõzölgõ fosh a végeredmény.
Arról nem is beszélve, hogy egyetlen oka van annak, amiért megcsinálják ezeket a verziókat: az amcsik NEM OLVASNAK FELIRATOT! az amcsik NEM NÉZNEK KÜLFÖLDI FILMEKET! Tehát ha van egy jó sztori, és abból az átlag usákokból is pénzt akarnak csinálni, hát leforgatják nekik angol nyelven. Ennyi! Semmit nem tesznek hozzá a filmmûvészethez.
Na - offnak vége...
Az amerikai tetovált lány meg egy vicc ahogy kinéz.
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Lehet, hogy egy üveg sör sem árt mellé. 😄
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Remake dologhoz meg annyit, hogy nem kötelezõ megnézni és ha jól sikerül akkor engem nem zavar, hogy ebbõl gazdagodnak meg.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Létezik egy SVÉD könyvsorozat (Milleneum-trilógia), amibõl csináltak egy SVÉD film trilógiát. Jó könyvbõl, kifogástalan filmek készültek, amik annak rendje-módja szerint megfelelõ sikert is elértek. Hollywood nem nézhette tétlenül, hiszen milyen dolog az, hogy sikeres és mégsem õk csinálták?! Nosza, forgassuk le kockáról-kockára (pont úgy, mint a 'Let Me In' esetében tették), toljunk neki egy kõkemény marketing kampányt, és számolgassuk a pénzünket.
Egyszerûen gusztustalan, visszataszító és mélyen elítélendõ!
Erre az "értelmes filmesztéta", okostojás mit ír be a filmes fórumra?
"Nem láttam a svéd verziót(és nem is fogom megnézni)...amúgy sem szeretem az észak-európai filmeket..."
Bravó!
Azt hiszem ez a három hozzászólása elég keményen lehúzza a topik szinvonalát. Kár érte...
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.