Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TaRka0107
Ez az! Köszi! Hogy nem jutott eszembe😄DD

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

Talán ez. KLIKK IDE.

TaRka0107
Üdv!

Keresek egy nascaros vígjátékot! Két csávó van benne. Sok jó poén is.2000 valahanyas lehet.

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

stargatelost
Nekem se jött be, viszont a Full Metal Jacket-et mindenképpen ajánlom, az viszont baromi fasza 😊

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Panzermeyer
Én láttam már.
Vannak akik istenítik, és a magasba emelik. Nos, nekem nem ez a véleményem. Értem a mondanivalóját, tisztában vagyok a filmmel, de nekem halál unalmas volt. Ennek hatására több Kubrick filmet nem is néztem meg, mert féltem a csalódástól. Haters gonna hate.

mov ah,4ch int 21h end

War Horse. Spielberg varázsol.
morcosqtya
Érdemes! 😊

Ha nem is trip és nem is "befüvezõs" de mindenképpen ezt a társadalmi kötelékekbõl és konvenciókból való "felszabaditó" mámort éreztem még a Harcosok klubja (Fight Club) alatt / után (kb 10-12x) ami szintén alapfilm (lett).
Ez ráadásul számos dologgal kapcsolatban el is gondolkodtat.. nagyon értékes film több szempontból is! Csupán L'art pour L'art nézve is szórakoztat mivel a dramaturgia és a színészek is vérprofik, a poénok átgondoltak, ízesek, fanyarok.. de tartalmát megértve és újranézve teljesedik ki igazán...
Nem "egyszernézõs".. ellenkezõleg: "minimumkétszernézõs".. aztán lehet róla beszélni..
Meg félévente elõszedni ha szar a kedved vagy leég a lakás, esetleg kirúgnak a cégtõl.. 😊

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

ez tetszik! még nem hallottam róla, ezt is megnézem

Intel Core 2 Extreme QX9775, ASUS Maximus Extreme, Kingston 8GB DDR3, Ati Radeon HD 5870, 8TB WD HDD, Sound Blaster X-Fi Elite Pro, Chieftec 1200W, Samsung 63\" Full HD Plazma

két olyan alapfilmet említettél, amiket még nem láttam 😊 meg fogom nézni mind a kettõt, köszi!

Intel Core 2 Extreme QX9775, ASUS Maximus Extreme, Kingston 8GB DDR3, Ati Radeon HD 5870, 8TB WD HDD, Sound Blaster X-Fi Elite Pro, Chieftec 1200W, Samsung 63\" Full HD Plazma

Valaki az Életrevalók címû filmet ajánlotta nekem, de még nem néztem meg.
morcosqtya
"szarni a világra füvezõs feelgood cucc"

Én a "Big Lebowski"-nál éreztem ezt.

2-3 ilyen személyes "feeling/trip"-filmem van még, de a többi nem jut eszembe most hirtelen, majd gondolkodom rajta.
(nyilván ez személyes és szubjektív, másnál más filmek jönnek be, pl: Félelem és reszketés Las Vegasban stb..)

50/50

9/10 nagyon tetszett, a csaj meg tökéletes benne szerintem...

tud valaki hasonló filmet? (legyen feelgood, de ugyanakkor megható is, jó téma, jó színészek, pl Seth Rogen vagy hasonló? Tehát aza tipikus szarni a világra füvezõs feelgood cucc kéne nekem.. Valaki?

Kongy
Késõ van már 😄 Szóval kijavítom magam, a 3 csak egy hajszállal jobb a 2-nél, ez akart lenni 😄D Szerintem a játék hangulatát (fõleg a Resi5-ét) a 4 adja vissza legjobban, de nem játszottam csak a Resi4-el és az 5-tel, a régebbi részek kimaradtak.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Shep
Na most itt logikai hiba van szerintem "2. rész a leggyengébb szerintem is, de csak hajszálnyival jobb a 3-nál." Ha leggyengébb ,hogy lehet mégis jobb? 😊

Amúgy szerintem a 2 legjobb, az adja vissza legjobban a játékok hangulatát. Meg valamennyire az 1 és a 4. A 3. az szerintem teljes vakvágány de ennek ellenére akciófilmként az is jó.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Kongy
Én is imádom ezt a (most már) filmsorozatot, és teljesen egyet értek veled, a 2. rész a leggyengébb szerintem is, de csak hajszálnyival jobb a 3-nál... ettõl függetlenül remek kikapcsolódást nyújtanak így is. Én a 4-et a moziban láttam, 3D-ben, és úgy tényleg ütött a látvány, de sajnos a sima változat már itthon nézve természetesen nem hozta ugyanazt az élményt, bár még így sem volt rossz 😊

Játékok közül a Resi5-öt javaslom végigjátszásra, mert nem egy régi darab, szóval még manapság is simán élvezhetõ, fõleg ha találsz olyan embert, akivel coop-ban végig tudod nyomni 😊

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

stargatelost
Resident Evil 1-2-3-4

Ma bedaráltam a részeket, és meg kell mondjam, kegyetlenül szórakoztató az egész franchize. Fõleg így, hogy az elsõ hármat még láttam anno, de már kb. semmire sem emlékeztem (sztoriból nullára), tehát külön nézve, évek különbségével tényleg nem olyan jó filmek. Na de így egybe!

A játékokkal nem játszottam, tehát azokhoz nincs viszonyítási alapom, de mint popcorn, zúzás filmek, szerintem baromi jók. Így egyben látva az egészet pedig még a történet is normálisan kerek egészet alkot eddig, Alice miért ment ide, meg oda, visszatérõ szereplõk stb.

Persze gagyinak lehet nevezni a filmeket, meg lehet rá mondani sok szar jelzõt is, és nem is szállnék vitába ezekkel a véleményekkel, mert nekik is igazuk van, de ha csak egy kikapcsolós zúzásként tekintünk rájuk, akkor elérik a céljukat.
Egyébként szerintem a 2. rész volt a leggyengébb, a 4.-ket meg jó néhány helyen elkúrták a fosadék 3D-nek szánt CGI-vel...
8/10 így egyben látva a sorozatot számomra. Remélem a következõ rész is hasonlóan fasza lesz 😊
Cast spoiler az 5.-ik részhez:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az meg milyen ultimate WTF már, hogy imdb szerint Michelle Rodriguez (Rain Ocampo) is visszatér (az elsõ részben fejbe lõtték a vonaton a Hive-ból kifele, mert átváltozott), valamint Oded Fehr (Carlos Olivera), aki pedig a harmadik részben halálozott el, amint becsúszott kamionnal a zombik közé, majd egy cigi társaságában szépen berobbant 😄. Wikipedián el lehet olvasni, miként térnek vissza, durva.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

jhetedikj
X-art.com - Young Love

10/9 A csaj lehetett volna valamivel tüzesebb is és a végét is elsiették, de azért tetszett. 😊

anno 1987

http://www.imdb.com/title/tt1647483/

Kíméletlenek

6/10

Tipikusan az a film, amitõl kinyílik az ember zsebében a bicska. Az alapötlet jó, de sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni ezt a filmet. (Off: az összes kis gennyes férget péppé verném benne.)
ZilogR
A másik én

Háát, annyira nem varázsolt el, amolyan "megszokott", még az egyenesebbnél is egyenesebb sztori. Borítékolhatóan a vége, mint morális állásfoglalás lesz az érdekes, de mivel az összes kimenetel kitalálható, nekem csak el kellett fogadni a végét.
Annyira nem mélyed el az önbíráskodás lélektanában és a felmerülõ gondolatok sem fogtak meg annyira. (Igazából a vége sem foglal állást a "helyes" és "helytelen" bemutatásával és utána nem mondja ki, mindenki okulására, hogy hogyan kell helyesen cselekedni.)

Olyan 5-6/10, azaz gyenge közepes.

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

PetruZ
Miért lenne gond és miért ne lehetne beszélni róla?
Shep
Hát már az is gond ha a kínszenvedõs eredeti után nem voltam hajlandó megnézni az amcsit és leírtam amit hallottam róla? Akkor gondolom te csak olyan dolgokról vagy hajlandó beszélni amit meg is tapasztaltál. Érdekes és mindazonáltal elgondolkodtató. 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

PetruZ
"Így hallottam", "úgy hallottam", ehh... Az eredeti sokkal jobb és hû a könyvhöz is.
morcosqtya
Ebbõl a szempontból a 2008-as svéd adaptáció sem fog tetszeni mert semmivel nem "több" mint két kisgyerek szerelme... nem kifejezetten horror.
Nem a Te filmed, ennyi. Nincs ezzel gond.

vannak még érdekességek

itt: http://goo.gl/QchxK

több is

u56ugfhfgh

(max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Shep
Hát ha kínozni akarod magad 😊 Az eredeti ha lehet még vontatottabb, legalábbis én úgy halottam, hogy az amcsi kicsit "pörgõsebb".

berczely
úúú nézek de nem látok -_-

Köszönöm! 😊

stargatelost
Let the right one in-ként keress rá.

berczely
Csak hát nem találom sehol szóval ez kimarad az életembõl.

berczely
Há'
12 éves gyerekek nyûglõdnek az egyik meg közben vért szopkod.

#67211 - Ma este akkor bepróbálom az eredetit! 😊

stargatelost
Talán nem ezt kellett volna megnézni, hanem az eredetit, arra mondták a legjobb jelzõt 😊
http://www.imdb.com/title/tt1139797/

Az elsõ rossz lépés az volt, hogy a remake-t nézted, a másik meg az, hogy még arra sem figyeltél. Két kisgyerek, mi?😊

http://videodrome.freeblog.hu/

berczely
Let me in (2010) - IMDb

Kalap kaka.
Nagyon unatkoztam rajta pedig szoktam bírni az ilyen mûvészies stílusba elvitt lassú filmeket!(Drive istencsászárfilm) Ez valahogy annyira untatott, hogy hihetetlen! Meg ez horror? Legjobb horror? Ink. 2 kisgyerek elsõ szerelme... 5/10

Annyiban javítanálak, hogy nem a diplomamunkája került plágiumgyanúba, mert az eltûnt (nem õrizték meg), hanem a kisdoktorit másolták, lopták össze gondos kezek. Szegény Plagi bácsi ott kezdhette a látatlanul aláírás nehéz munkáját, de így emelkedhetett fel a Nemzet Tollává.

A szinkrontémáról az olvtársak mindent összehoztak, mára talán csak az HBO egyes sorozatai (A drót) és a nagy költségvetésû filmeknél áldoznak az igényes fordítói és színészi munkára, de még az se mindig sikerül.
Just Go With It / Kellékfeleség

Adam Sandlernek volt egy periódusa, amikor kifejezetten tetszettek a filmjei (Az 50 Elsõ Randi, Ki Nevel a Végén, Csontdaráló), azonban az utóbbi években rossz filmeket hozott össze.

A Kellékfeleségtõl azt vártam, hogy villantson végre valamit a régi idõk fényébõl. Nos a fejlõdés érezhetõ, de a jótól ezért még messze van. A filmben a legjobb Nicole Kidman paródiának is beillõ alakítása, ahányszor feltünt, mindig mosolyogtam. 😊

Egyszer nézõs, kiszámítható, de mégis jobb, mint az utóbb idõk Sandler filmjei.

10/5.5
ZilogR
The descent - A barlang

Itt ajánlottátok, megnéztem és egészen kellemesnek találtam. Olyan film így visszagondolva, amitõl nem vártam sokat csak leültem elé hogy szórakoztasson. Nem gondolkodtam közben a bukfencein, nem agyaltam a hülyeségeken, egyszerûen megnéztem és jó volt.

Mint pihentetõ szórakoztatás olyan 7/10, egyébként lehetne ez alá menni, olyan közepes.

Utólag gondolkodva rajta kicsit, persze
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
mekkora baromság, hogy a föld alatt (sötétben) élõ lények a felszínre járnak vadászni úgy, hogy csak hanggal tájékozódnak. Ezt a rágcsálók biztosan jól tudják csinálni, de emlõs méretben ez nehéz. Öregem, körbeszaglásszák a ziháló puncókát és nem veszik észre. Addig tudtam izgulni, ott kicsit kezdett bennem feljönni a gondolat, h most akkor mi a picsa is fog történni, na de komolyan, akkor...?!??!

Ami érdekes ellenben: én végig arra gondoltam, h ezek azoknak az embereknek a "leszármazottjai", akik ott hagyták a "mászóvasakat". Volt ott maca is és "kisgyerek" is.

A barlangok szûk helyek.
És ha nem vigyázol, a krampusz megfogja a pöcsödet.

Azér a csajok egy leszbishow-t lenyomhattak volna.

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Bennfentes
Végszükség
THX1138
Philadelphia
precision
A Beautiful Mind

Russel Crowe -t nem tartom különösen jó színésznek... itt viszont tényleg nagyot alakított. Maga a film is teljesen jó. A beszéde a film végén pedig tényleg megható!

9/10

12 Monkeys

Nem szeretem az idõutazás témát a sok logikai bukfenc miatt (meg úgy általában amiatt, hogy fingunk nincs az idõutazásról 😊). Talán ennél a filmnél láttam eddig a legjobban megoldva ezt a témát. Nem maradtak bennem nyitott kérdések, mármint magával az idõutazással kapcsolatban.
A film maga nem rossz, de lehet meg kéne még nézni még egyszer, hogy minden teljesen világos legyen. Brad Pitt alakítása pedig hibátlan 😊 Egyszerre lehet rajta szakadni a nevetéstõl és állítja fel az ember hátán a szõrt... nagyon hiteles elmebeteg 😄

9/10

Bazinga!

Pedig Marc-nak voltak értelmes filmjei, nem értem az ilyen arcokat, mint õ vagy Eric Roberts. Miért ilyen fos filmekben játszanak? Amikor errõl David Carradine-t kérdezték, akkor õ azt mondta, hogy jobb a társaság az ilyen filmeknél ... De azért kicsit sûrûben elmehetnének valami értelmes filmbe is. Most Dacascos-tól hirtelen a Könnyezõ harcos meg a Farkasok szövetsége jut eszembe.

desigo
The Last Man on Earthöt még nem láttam arról nem tudok nyilatkozni.
Az I Am Legend nagyon sok dolgot merített az Omega Manbõl.
Az utcán egyedül õrülten autózás szinte majdnem teljesen hasonló.
A ház védelme,üzemeltetése,kivilágítása is a régibõl merít.
A korábbi filmbõl jött az is,hogy Will Smith kutató és pont vírusokkal foglalkozik.Sorolhatnám így tovább...

Ez az 1954-es novella az alapja mindhárom filmnek :
I Am Legend (novel)
Ez a negyedik film (I Am Omega) pedig egy vicc a trailer alapján
Szerintem az Omega man, The last man on Earth és a WillSmith-szes verzió is egy könyvön alapúlt, nem?

desigo
Utóbbi idõkben ezeket láttam :

The Omega Man (1971)
Nagyon sokáig halogattam a megnézését pedig szeretem a témát.
Zavart a kiszámíthatósága és az,hogy néha túl sok volt a szereplõ.
Lehetett volna hosszabb a film és mutathatták volna többet egyedül Nevillet.
(The Last Man on Earth (1964) volt az ihletõje ezért ez lesz a következõ amit nézek)
6/10

The Bridge on the River Kwai (1957)
Kiskoromban láttam és csak az épülõ híd képe maradt meg bennem.
Minden percét élveztem a közel három órás filmnek.Az önfegyelem és a kitartás komollyá tette a szereplõket nagyon.A végén simán aggódtam,hogy most akkor robban vagy nem.
9/10

The 39 Steps (1935)
Kicsit komolytalan hangvételû Hitchcock film melyben egy szerencsétlen hapsi akaratán kívül keveredik bele egy gyilkosságba.
Az igazát bizonyítva menekül és próbál felül kerekedni a helyzeten.
7/10

12 Angry Men (1957)
IMDBn 6-ik helyen tanyázik pedig több mint fél évszázados film.
Nem is értem (a The Man from Earthöt kivéve),hogy egy egyetlen szobában játszódó film miként tud így odaszögezni és érdeklõdést felkelteni.
Idegesítõ volt az a pár hõbörgõ,patáliát csapó esküdt.A higgadtság és az ész érvek persze eredményre vezettek.Érdekes volt a sokféle zavart karakter és a Henry Fondából áradó nyugalom kontrasztja.
Mikor vége lett azonnal kezdtem elölrõl újranézni.
9/10

Papillon (1973)
Ez sem egy egyszerû darab.Életrajzi dráma mely megtörtént eseményeken alapul.Steve McQueen és Dustin Hoffman a két fõszereplõ akik kényszermunkára és börtönre ítélt rabokat játszanak.
Mindent megtesznek a szabadulásukért ám mivel egy szigetre viszik õket nem egyszerû a helyzet.Nagyon együtt lehet érezni a szerencsétlen és nyomorúságos kis életükkel ami nem sokat jelent senkinek se.
Valósághû és hiteles az egész történet.
9/10
morcosqtya
Nem tudom melyik van meg itthon, de elég sokszor sok helyen megnéztem már a Brazilt, elképzelhetõ, hogy láttam mindkét verziót, bevallom nem is figyeltem erre.

Mechanikus narancsot végül nem néztem meg.
Egyszer majd sorra kerül, de az sem a délutáni kikapcsolódós alkotás, látatlanban is azt mondom meg kell adni a módját, mert nem biztos, hogy elsõre nagyon könnyû és közérthetõ darab... 😊

Stalkert ugyanezen okból nem kezdtem még el filmben, pedig imádom A és B. Sztrugackij regényeit, van is pár.

Gépnarancsról mi a véleményed? Már a (szvsz) botrányos zenei aláfestést leszámítva?

Sima vagy rendezõi? 😊

morcosqtya
Nem is szoktam ajánlani mindenkinek, az egyik legnehezebb filmmûvészeti darab amit valaha leraktak az asztalra (pontosabban eleve a regény a disztópiák nonpluszultrája).
De ha végignézted és egy fél órát még a fejedben motoszkált több lettél vele egy életre.

morcosqtya
Brazil (1985) IMDb

Kult.
10/10

Zene, dramaturgia, képek, kortalan hangulat, szatírikus felhangok, hatalom, elnyomás, szerelem, humor, keserûség, álmodozás, groteszk, halhatatlan remény, és a sérülékeny emberi elme önvallomása.
Az a film amit mindenkinek látnia kell egyszer az életben.

A 84-el szemben kevésbé vontatott, kevésbé sokkoló, viszont szórakoztató és remek a zenéje. A 84-et könnyû megérteni de nehéz végignézni és befogadni, míg a Brazil-t könnyû befogadni és élvezetes de nehéz megérteni elsõre...

desigo
Sose gondoltam,hogy látni fogok még egy olyan depresszív filmet mint az 1984 de ma megnéztem a Stalkert.
Nyomasztó,hideg,sötét,sokkoló.
Órák óta a hatása alatt vagyok.
morcosqtya
Talán az alapmûvel kezdjük:

1984 (1984) IMDb

10/10 pont.

Minden szélsõjobboldali és szélsõbaloldali (ill. egyáltalán szélesebb értelemben véve magát "idealistának" valló) emberrel érdemes megnézetni egyszer.
A végén TV kikapcs és 10 perc csöndben elgondolkodás javallott.

Olyan filmet tudtok ajánlani amiben a "kisember" harcol bármi ellen?
Topikot is nyitnék neki de nem tudom lehet-e. Múltkor nyitottam valami topikot és nyomtalanul eltûnt pár perc múlva. Vagy itt is olyan "szinvonalú" moderáció van mint az index.hu-n? 😊

Tikal
a japán nagyon jóóó 😊 japán filmet nem is szabad szinkronosan nézni, mert teljesen más hangulata a két nyelvnek

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''