Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nálam pl. a Sikoly (mondjuk '96 nem tegnap volt 😊) már klasszikus, mivel zseniálisan felsorakoztatja az összes horror klisét úgy, hogy közben komoly és izgalmas is marad, ráadásul egy egészen elképesztõ végkifejlettel.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Helyesen úgy lehetne állítani, hogy ma már nem kerül be a mainstream filmek közé annyi valóban jó film, mint régen (azért az Oscar és a Golden Globe díjak még mindig értékmérõk). Ezt pedig lehet magyarázni a közízlés megváltozásával (ami hülyeség, mivel az ízlést lehet alakítani, tehát ha folyamatosan rossz filmek mennek, akkor a nézõk hozzászoknak és azt tartják majd jónak), illetve az igények kiszolgálásával (az egy kaptafára készülõ minimál költségvetésû amerikai pisi-kaki-hányós "tini" vígjátékokra, illetve a töménytelen mennyiségû aranyos/idétlen animációs filmekre gondolva itt).
Szerencsére ma már adott az internet, viszonylag könnyen megrendelhetõ/letölthetõ bármilyen film. A gond csak azzal van, amikor az ember nem tud egy jó film létezésérõl.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Jó filmek lehet,de olyan filmek amiket az ember 30 év múlva is elõvesz mert megunhatatlanok(Indy,Vissza a jövõbe,terminator,Jurassic stb,na olyanok nincsenek ma már. Pont. 😊Legalábbis számomra már nincsenek...
Szóval régen ugyanilyen arányban voltak jó és rossz filmek, egyszerûen nem volt ilyen bõséges a kínálat Magyarországon. Pont.
2012:
The Dark Knight Rises (C. Nolan)
Prometheus (R. Scott)
Skyfall (S. Mendes)
The Hobbit (Peter Jackson)
The Amazing Spider Man (Mark Webb)
Django Unchained (Q.T.)
... ezeken kívül lesz még The Avengers, The Expendables 2, Men in Black 3, The Bourne Legacy, stb.
Igyekeztem azokat felsorolni, amik megbízhatóan jól sikerülnek majd, vagy legalábbis az esély elég nagy rá. Természetesen a teljesség igénye nélkül! És ezek a filmek mind EGY ÉVEN BELÜL készülnek el, sõt, 3/4 éven belül, mert még mind hátra van. Elképesztõ mennyiség, és bár elismerem, hogy átlagon felüli év, de a többi sem sokkal rosszabb. Ha ezeknek csak a fele igazán jó lesz (ami szinte borítékolható), az már ver akármilyen korábbi évet.
A megnövekedett mennyiség velejárója amúgy, meg azé a folyamaté, ami a blockbustereket meghatározó tényezõvé teszi. Semmi extra.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
de az iMDB Top250 -ben akadnak bõven "mai" filmek is, nem csak a nagyon régiek
szal aki ennyire elvakultan fikázza a mai filmeket az tényleg picit elvakult... vannak azért jó filmek, kevesen, de vannak még filmek 😊
Bazinga!
Gulyas: Terminator 2-t én is megnéztem kiskoromba vagy 100-szor mégha fostam is a rossz terminatortól amikor a liftbõl meglõtte sotival és szetnyílt a feje. Remélem ez azért nem volt spoiler.
Ui: cool-on most megy.
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
Színészekbõl meg egy Clooney, Pitt, az újabb generációból Gosling stb. nem hiszem, hogy kisebb név lesz majd, mint az itt felsoroltak.
Rendezõkbõl meg van Nolanunk, Arronofskynk, Tarantinonk stb...
Szóval én baromira utálom ezt a régen minden szebb volt beállítódást, persze kell a kritika, és nem kell szeretni mindent (én is baromira kritikus tudok lenni), de hagyjuk már ezt könyörgöm!
http://videodrome.freeblog.hu/
Nem tudom hogy hagytam még ki ezt a filmet! Már csak Matt Damon miatt is megnéztem. Nekem nagyon tetszett! 9/10
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
Ez egy lassú lefolyású dráma mely a 2008-as gazdasági válságot elindító elsõ banknál éjjel történt eseményeket mutatja be.
A fiatal kis elemzõktõl egészen a felsõ vezetésig figyelemmel követhetjük a reakciókat,kapcsolatokat.Gazdasági és elemzõi szempontból nem tudom mennyi köze van a valósághoz de nem is fontos.
Kevin Spacey és Jeremy Irons nagyon jól hozzák a szerepeket viszont Demi Moore csalódás.Alig szerepel és akkor is zavaró az egész karaktere.Talán egy nála idõsebb színésznõ jobb lett volna.
8/10
de azok nem azért voltak jók
egyet nem tudok megbocsátani a mostani filmeknek trükkök terén a maszkok és makettek hanyagolását...szerencsére a LotR ebben erõs volt.
Utolsó nekifutásként:
1. Az egyenetlen színvonallal van bajom, semmi mással. De azt is írtam, hogy van adott határidõ, van adott pénzösszeg, vannak vezetõk, van presztízs. Maga PJ is elismerte, hogy szíve szerint bõven csiszolgatta volna, de a mai világban ezt nem lehet megtenni. Tudod, Horatius: "Nonumque prematur in annum." Nincs ilyen finanszírozó.
2. Ha az extrák megtekintése mellett meghallgatod a kommentárokat, akkor talán neked is feltûnik, hogy maguk a készítõk sok esetben azzal mentegetik magukat, hogy "Á, ezeket a nézõk többsége úgysem veszi észre.", "Reméljük nem a vászon ezen szegletére figyelnek." stb.
3. Az emberi szem eleve oda ugrik, ahol valami eltérést észlel, a súlytalan emberek például ilyenek, a rossz bevilágítás (és más egyebek) miatt el nem tûnõ zõd (meg kék) hátterek szintén stb. stb.
4. Mindenki emlékszik Legolas "PS2-es" (így emlegették) akrobatikus olifánt-ölésére. Látszik, hogy cgi? Látszik. De annyira passzol a jelenet L. filmbeli jelleméhez, hogy elsõre el tudtam fogadni. Sok más jelenethez viszont több megtekintés kellett, hogy megbarátkozzam velük.
5. Sajnos ma már nem készülnek Indy I, Cápa, Jurassic, Vissza a jövõbe, Terminátor, Farkasokkal táncikáló, vagy akár Twister, Speed, Matrix, Beverli hillszi zsaru stb. stb. szintû filmek, idéznék a port.hu-ról egy jól megfogalmazott összegzést: "akiknek ilyen titánok meg alkonyatok ,meg vasemberek bejönnek hát lelkük rajta"
(6. arról már nem is beszélve - eltérve a témától -, hogy hol látni manapság ilyen színészeket: Tracy, Gabin, McQueen, Brando, Hoffman, Cooper, Newman, Lemmon, Stewart, Bogart, Ventura, Mastroianni fel ne soroljam már összeset. Rendezõk felsorolásába ne is kezdjek, ugye?)
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Örülök hogy jobbára pozitív kritikákat hallok a filmrõl. Sztem a jövõ héten én is meglesem. Féltem hogy valami Prince of Persia szintû hányadék sül ki a dologból.
viszont olyan is akad, amikor fröcsköl a marsi õslakosok (kék) vére 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mellesleg sztem nem az a "vége" ennek a történetnek, hogy legyõzi az alfát, hanem az, hogy kimenekül ebbõl az alaszkai fosból... vagy nem menekül meg.
BTW: The Grey - Fehér pokol, akkor most az idõjárásról szól az eredeti cím vagy az ordasokról? A magyar szakemberek megint ügyesen értelmezték a címet vagy ...?
Én meglátásom szerint olyan 6-7/10 a film és eléggé érzelgõs. A kis novellát író emberkének erõs indíttatásai lehettek a sok elfojtott érzéseitõl, nagyon cukormázasan-könnyes sok jelenet...
Nézhetõ ellenben.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
8/10
Nekem nagyon bejött, egy percét sem untam. Azt kaptam amire számítottam egy látványos kaland sci-fi fantasyt. Nem bántam meg hogy, megnéztem.
A legszebb, legszórakoztatóbb és legemberibb vígjáték(?), amit életemben láttam. Vígjáték ám, általában a nevetéstõl folytak a könnyeim!
Újabban igyekszem ritkán adni maximális pontszámot, de itt most kérdés nélkül jár! Zseniális!
10|10
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
200-250 millió dollárnál azért már elvárható lenne, hogy például a díszletek ne díszleteknek nézzenek ki, legyen rendes szemkontaktus a cgi szereplõkkel, legyenek rendesen bevilágítva, textúrázva, nézzenek ki minél inkább valósnak stb.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
de a legeslegfontosabb az lenne, hogy a lassan 10 éve ígérgetett "PJ utazása", ami kb. 20 óra hosszúságú, végre napvilágott lásson.
4-5. nézésnél már annyira nem is zavarja annyira az embert a hamis sziklák, green-, bluescreenek, háttérvetítések (!) feltûnõ mivolta, mert akkor már inkább egyfajta heti rituáléról beszélhettünk (nem kellett senkit sem kérdezni: hétvége = mozi = FotR), de amikor kijött dévédén, akkor bizony csak feltûnõbbek lettek a hibák (bõvítettnél meg pláne, sajnos a jobb minõségû tömörítés rendkívül sok mindent felfedett, amit a sima dévédé "eltakart".
Ezért lenne nagyszerû, ha a Hobbit után lenne egy olyan kiadás is, ahol 50-60 millió dollár erejéig belenyúlnának, és Isildurtól kezdve a RotK-ban látható "lovakig".
Gollumhoz személy szerint nem nyúlnék (bár sok ismerõsöm szerint elég gagyin néz ki blún).
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Kb 1 hónapba tellett megnéznem ezt a filmet mivel idõhiány miatt elsõ felét kb február közepén néztem meg és most pótoltam a második felét. Azonban még ígyis lazán felvettem a fonalat hiszen mindenre emlékeztem ami az elsõ lemezen volt. Igazán semmi áttörtõ, de amit egy jó filmtõl el lehet várni azt hozta.
9/10
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Már több mint 20 éve, a kedvenc Tarzan könyveim borítójának hátulján találkoztam John Carter nevével, mint Edgar Rice Burroughs másik nagy kalandsorozatának fõhõsével. Sajnos akkor nagy bánatomra nem tudtam beszerezni a könyveket, és a mai napig sem pótoltam e hiányosságot. Épp ezért nagyon megörültem, amikor a Disney kiemelt költségvetéssel nekilátott a regény megfilmesítésének.
A film kissé nehezen indul, de utána kellemes tempót vesz fel, ami végig kitart. Nem zavart, sõt örültem, hogy kevés 'ismert' színész játszik a moziban, kellenek a friss arcok. Egyedül a hercegnõ hasonlít kissé a sokak által istenített Olivia Wilde-ra, csak szvsz sokkal szebb kiadásban.
A látvány nagyon bejött, a sivár Marson varázslatos kis fantasy-birodalmat rendeztek be, sokáig elnézegettem volna még. A CGI nagyon rendben van, életszerûek a pixelfigurák, minden cent látszik a vásznon - aki mást állít, valszeg nem erre a filmre ült be. A 3D nem tesz sokat hozzá a filmhez, de legalább zavaró sem volt.
A John Carter bár nem mérföldkõ, de kellemesen szórakoztató, fantasy látványfilm. Szurkolok, hogy sikeres legyen, de legalább az árát termelje vissza - én ugyanis már nézném a folytatást.
10/8
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
"ennyi erõvel a szexet is hiányolhatnád belõle"
"Szexi csaj is volt benne, amit Cameron direkt úgy terveztetett, hogy - idézem tõle szó szerint - "a nézõ akarja megdugni" navikat."
"Van olyan is hogy pl egy nagy csöcsös csaj van a filmben akkor sok ember azt mondja, hogy a trükkök is jobbak voltak meg a zene is. Mert szexi csaj volt benne."
"Utána még lehetett volna az hogy találkozik még 8 túlélõvel (szexi csajok is lehettek volna közöttük) és még 1 óra akció és szex!"
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Úúú, pedig milyen állat lett volna az a végsõ harc a farkasokkal. Biztos gyõzõtt volna a fõhõs. Úúú, jó kis akció lett volna. Én se értem mér hagytá k le!
XD
Utána még lehetett volna az hogy találkozik még 8 túlélõvel (szexi csajok is lehettek volna közöttük) és még 1 óra akció és szex!
Meg biztos a GYU neki nem elég menõ. Van olyan is hogy pl egy nagy csöcsös csaj van a filmben akkor sok ember azt mondja, hogy a trükkök is jobbak voltak meg a zene is. Mert szexi csaj volt benne.
Avatár a menõ. CG, profi, hibátlan (steril unalmas). Szexi csaj is volt benne, amit Cameron direkt úgy terveztetett, hogy - idézem tõle szó szerint - "a nézõ akarja megdugni" navikat.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''