106887
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az első változatban Reeve is megölte Zod-ot és az embereit, mikor emberré változtatta és leestek abba a szakadékba... velejéig romlott gonoszokat akiket máshogy nem lehet megállítani a gyilkolásban, csak úgy tudja kiiktatni, ha kinyírja őket. Ettől még nem válik közönséges gyilkossá, mint aki nyereségből, kedvtelésből vagy bosszúból öl, hanem csak kényszerűen ki kell iktatnia, mert nem lehet vele mást tenni.
    A Smallville sorozatban Welling is szinte minden második freak-et megölte... nem rökönyödött meg rajta senki
  • kill3r21
    Én így láttam!
    Acélember
    10/10

Pár indok hogy miért annyi amennyi!

Erős indokok
    + mert szerencsére nagyon minimálisan hasonlít a régi superman dolgokra
    + zene, mert elmertek rugaszkodni egy 35éves zene témától
    + Effektek, Akció....én pont így képzelek el egy nagyon erős földönkivülit....szétcsapnak simán egy várost...
    + Superman
    + bizonyos dolgokat meg mertek lépni és változtatni
    + Cavill nagyon jó választás volt....

Egykét kisebb negativum azért számomra akad, de ez nem vont le a pontozásomból, mert nagyon meggyőzőtt a film...
    - Lois Lane karaktere gyenge , annak ellenére hogy párszor azért próbálták ráadni a szerepét, szerintem Amy sem való Loisnak...
    - Vágások, elsőre nem tetszett, másodikra elmegy, 3-ra már belefért...
    - Emberi veszteségek kihangsúlyozása....szerintem még jobban felépitette volna a végső jelenetet és bagyobbat ütött volna ha erre jobban rámennek....
    ---Egy nagy minusz amiért majdnem vontam le pontot az pedig ez....
    Omlik össze a város de a parasztok tátott szájjal néznek az összedölő épületre.....ez még mindig idegesít , de apróság....ennyire nokedlik az emberek egyébként???

Tény hogy ez a Superman, egy más Superman....nagyon más ahhoz képest amit megszoktunk.....sokaknak ezért kuka a film....aki kb aztmondja hogy nulla a film és kalap kaki, az valszeg azért mondja ezt mert ez nem az a hős akit eddig megszoktunk....
    De szerintem ha valami más , még nem feltétlen rossz...
    Peace
  • kill3r21
    Hans zimmer mint nagy 0?
    Ez erős....:D
    Szerintem ebben a filmben pont az lett volna gáz ha előhozzák John Williams Superman témáját...
    De elfogadom a véleményed :)
  • ZilogR
    Az lesz az igazi, poresz 3D-ben, egész falon vetítve, mozgó székkel, igazi ribikkel... :D

Időzavarban
    Denzel Washington önzetlenül segít - ha többet mondok, az spoiler. Eva Mendes veszett jó bőr (volt akkor, 29 évesen), a film pedig túl régi, de élvezhető ma is. Ha most látnám először és nem 2013 lenne, hanem tényleg 2003, akkor ez egy jó film lenne. Ma olyan 6-7/10.
  • Csaba007
    Evil Dead

Tényleg jól sikerült horror,brutális és még próbáltak valami történetet is csinálni a könyv köré,nem csak hullanak az emberek.Sokkal rosszabbra számítottam,de teljesen meggyőzött.Az eddigi legjobb horror-film amit láttam.
    7/10

Kollibri-kód

Statham éves új filmje.Hozza a tőle várhatót,bár itt inkább a dráma dominált,mintsem az akció.Egyszer meglehet nézni,de nem nagy eresztés.Korrekt iparosmunka.
    6/10

Óz,a hatalmas

Ezt nem igazán értem,hogy kinek készült,mert ez nekem irtó giccses és gyerekes volt.Untam az egészet,a Cgi szerintem túl sok volt,mert szinte ordított,hogy mű az egész.
    3/10
  • Csaba007
    4 hónap(magyar premiertől).
  • Tikal #76506
    Egyetértek. Mondjuk én akkor láttam mikor vetítették, lehet amiatt is de nekem is meghatározó élmény volt. Akkoriban az a képi vilag ütosebb is volt, meg az ingerkuszob is alacsonyabban volt :)
  • bcrics
    Olyan az a film mint a
    - Mechanikus Narancs
    - Donnie Darko Stb...

Nem a kommersz műfaj közé tartozik.

De az biztos hogy megkerülhetetlen darab.
  • Prof William
    Egy új film után általában mennyi idő múlva adják ki a DVD/BR-t?
  • Blasta
    Nem osztom az alant leirtakat a requiemrol. Semmi extra hatast nem gyakorolt ram a drogokkal kapcsolatosan, ezelott sem heroinoztam, ezutan sem. Viszot mint drama szamomra utott. Eros volt, utos kepi vilag, durva zene, jo szineszek. Talan kicsit tul eroltetett, talan. De az egyik legkomolyabb filmelmenyeim koze sorolom.
  • CalebJoe
    Szerintem a zenéje sokkal jobb mint maga a film, valahogy túl komolyra vették a dolgokat, akkor már inkább a Trainspotting azon legalább lehet röhögni is.

Igen a dokumentumfilmek sokkal tanulságosabbak és elrettentőbbek.
  • Tyler1
    Rekviem egy álomért

Érzem, hogy ebből nagy flémtengerek lesznek. Belőlem ez a film semmiféle hatást nem váltott ki. Fapofával néztem végig, aztán szépen kikapcsoltam, anélkül hogy bármilyen morális üzenetet is beleültetett volna az fejembe. De ami ennél is zavaróbb volt, hogy ilyen témával ennyire közhelyes mondanivalót akartak közölni. Van olyan ember, akit ez a film döbbentett rá arra, hogy a drog káros, a függőség káros, a szenvedélybetegség káros, hogy életek mennek rá közvetve, közvetlenül? Adott volt 4 ember, akiknek 90 percen keresztül kísértük figyelemmel a leépülését, az életük széthullását. Nos, ez a 4 karakter baromi unalmas volt, annyira semleges volt mindegyik saját kis sztorija(ha beszélhetünk ilyenről), hogy képtelen voltam azonosulni a problémájukkal. A végzetüket magában hordozta a történetük, semmi váratlan nem történt velük, a legelejétől a tetőpontot várjuk. A másik nagyon zavaró dolog az idő ellopása a képiesített pszichózissal. Nagyon jó vágási és operatőri megoldásokat választott a film, de ezek a töltelék snittek teszik ki a film jelentős részét, egy idő után egyszerűen érdektelen. A vége pedig annyira pofátlanul lett hatásvadász, hogy nem igaz.
    Én viszonylag sok dokumentumfilmet nézek ebben a témában is, milliószor döbbenetesebb életutakat mutatnak be, hitelesen, valósághűen, érdekfeszítően. Csak példaként pár hete láttam egy ilyen műsort amiben egy 50 év körüli utcán élő heroinfüggő tagot mutattak be. A felvétel előtt 5-6 évvel valami elszart biznisz során 12-őt beledurrantottak csóriba. Túlélte. Bevitték a kórházba, stabilizálták, de mivel azonnal jelentkeztek nála az elvonási tünetek, elhagyta a kórházat, hogy anyaghoz jusson. Szépen múltak az évek és a sebei még mindig nem gyógyultak be, nyílt sebbel mászkált nap, mint nap a koszban mocsokban, a hasán pedig az egyik golyó ütötte seb annyira szétnyílt, hogy szó szerint kilógtak a belei. És az ember lógó belekkel élt ennyi éven keresztül, és szart bele, mert csak az anyag irányította. Na az ilyen sokkol, az ilyen elgondolkoztat, a Rekviem semmilyen sztorija nem tudott, azonkívül hogy szomorú és drámai, és jaj ez rohadt aktuális azóta is.
    Ez egy nagyon jó prevenciós film, érdemes iskolákban levetíteni, annyit tud kb. mint a többi oktatófilmek, aki esetleg még nem találkozott/hallott ilyen esetekről, az talán elmereng rajta pár percet-órát. A zenéjét kiemelném, baromi jó lett, 1-2 képsorral nagyon erős volt. A technikai része is tetszett, valamint a színészi alakítások is kiválóak voltak, és igazából rossznak nem is minősíteném, egyszerűen nem hagyott bennem mély nyomot.
    Aronofsky egyébként csinált drogellenes videóka egy szervezetnek, némelyik sokkal erősebb és sokat mondóbb, mint a Rekviem akármely jelenete.
  • Lipi1980
    Paul
    Előzetes
    Igaz, hogy már 2 éves film, de most akadtam rá...
    Hatalmas dumája van a kis űrlénynek :)
  • viizo
    Olympus Has Fallen / Támadás a Fehér Ház Ellen

Bár legalább ilyen lett volna az új Die Hard..

Gerard Butler az akciószerepeiben mindig is odatette magát, itt is hozza John McClane khm.. vagyis a tapasztalt vén róka karakterét. A túszejtős / elfoglalós történet kellően nagyívű, a látvány is teljesen okés, egyedül a CGI kevés a nagytotáloknál. Bár a karakterek többsége megmarad a sablonok vonalán, sokkal életszerűbbek és szerethetőbbek (vagy gyűlölhetőbbek), mint a bevezetőben már említett rettenetben.

Bár klasszikussá nem válik, a szokásos csillagos-sávos lobogós túlzásokon túllépve kellemes kikapcsolódást nyújt.

10/6
  • Zephyr Retiring
    Akkor az valami olyasmi lenne, mint a hologramm..
  • IMYke2.0.0.0
    Ráadásul, beltérben játszódó jelenetnél, gyilkosságnál az események a nappalidban történnek, így jó lesz, ha előre értesíted a rendőrséget, hogy az NCI-sben megölt tengerész hullája a szőnyegeden csak egy Touchable 3D film maradéka...
  • IMYke2.0.0.0
    Minden félmet élő szereplők játszanak el a nappalidban. Az eljárás neve pedig Touchable 3D lesz.
  • Fehercsoki
    Az a baj, hogy MINDEN 3D filmet eddig a 3D-vel és hypeal adtak el=/
  • Zephyr Retiring
    Miért is ne? A mozgó foteles megoldás már létezik egy ideje. 4D-nek nevezik..
  • Nominka
    Uhh vajon milyen lesz? Szagos tv? vagy adnak hozzá valami mozgó fotelt? :D
  • orsipony
    Hát igen nem rossz dolog ez az otthoni 3D-s házimozizás, csak sajnos még kevés film jelent meg 3D-ben és ráadásul elég drágák.. Kíváncsi leszek az Lg új tv-jére, biztos valami nagyon durva dolgot fog tudni, mert nagy a titkolózás körülötte. Ment is 1 játék a fb oldalukon ahol meg lehetett tippelni.
  • Nominka
    Áááá imádom, tök jó dolog lehet, otthon 3D-ben nézni filmeket, kicsit én még le vagyok maradva ettől.. :)
  • orsipony
    Avatart néztem 3D-ben, apámék új Lg tv-jén, nagyon durva, hogy milyen szép képe van.
  • stargatelost
    Jaja, online streamingben már lehet nézni tegnaptól, így szedni is 1080p-ben :)
  • cylonflatus
    Ez már műsoron van? A nyári filmek közül ezt vártam a legjobban!
  • Calver
    bár nem pont filmes, de azt hiszem releváns
  • precision
    én cím/trailer alapján neki se álltam letö... izé, kikölcsönözni :)
    Amerikai film, amerikaiaknak...
  • Blasta
    Sztem szimpla penzkereseti lehetoségként tekintett rá, mellesleg a film masszívan sikeres lett (70milliobol worldwide 160at csinalt), ergo mint producer jó munkát vézett. :) És amellett se menjunk el, hogy egyedul miatta volt a film élvezheto. Freeman-nek inkább van szégyenkezni valója :)
  • tomsolo
    Én már az első 10 másodpercben fogtam a fejem, mikor az őrök hóálcában(fehérben) a frissen sepert aszfalton(fekete) masírozgattak.

Ennek a filmnek egyébként kb. minden kockája rossz - Buttler nagyot esett a szemembe, hogy mint producer ilyen szennyekre költi a pénzét.
  • Synchronous
    Támadás a Fehér ház ellen (logikátlanságok)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Maga a film egy 7/10-t simán megért volna ha nem lettek volna benne a következő baromságok:

- értelemszerű hogy egy USA-ra haragudó puccos dél-koreai támadja meg az elnököt, akinek az országa szövetséges az USA-val és védelmet is biztosít nekik az északi szomszédja ellen... minek kellett egy értelmetlen blődségekkel teli indokot találni arra hogy egy dél-koreai fickó legyen a terrorista?
    mikor ott az északi szomszéd, akinek ezeregy oka lenne ezt a merényletet megcsinálni az USA ellen, és senki nem kérdezte volna meg miért tette... mert magától értetődő

- 3-an őrzik a Cerberus kódját ami megsemmisítené az összes amcsi rakétát a silójában ezzel védtelenné téve az USA-t és megölve sok tízmillió embert... az elnök parancsba adja 2 emberének akikből megpróbálják kiszedni a kódot hogy mondják meg mert ő úgysem fogja... ezzel direkte a terroristák kezébe játszva annak lehetőségét hogy a koreaiak eltöröljék a fél Amerikát
    szegény elnököt annyira meghatja az emberei verése és megpróbáltatásai hogy nem érdekli ha a népe meghal sem, de őket bizony ne üssék, mert kár lenne összevérezni azokat a drága öltönyöket

- a Cerberus kódjai 5-6 karakterből állnak hogy szegények megjegyezhessék
    ezzel szemben a Cerberus program végrehajtását visszavonó kód? úgyvan, az legalább 50 karakterből kell hogy álljon, hogy szerencsétlen Butler-nek minél több idejébe teljen begépelni miközben már csak alig 1 perc van a végrehajtásig... mekkora ökörség ez
    a visszavonó kód felesleges hogy annyi karakter legyen, az a terroristáknak úgysem kell hisz nekik pont az volt a céljuk hogy elindítsák az önmegsemmisítést, nem az hogy visszavonják

- a visszavonó parancsot kizárólag a Fehér ház alatti atombiztos bunker számítógépéből lehet visszavonni... véletlenül sem lehet a Pentagonból is megtenni, vagy a Norrad-ról, vagy a Védelmi Minisztériumból... nem lehet... csak az elnöki bunker számítógépéről lehet visszavonni... adjunk magunknak minél kevesebb esélyt hogy megússzuk a katasztrófát

- amikor a koreai kiküldi az áruló ügynököt hogy végezzen Butler-el, neki cseppet sem lesz gyanús hogy feltűnik a szerteszét lőtt ház romjai között teljes testi épségben és csak akkor esik le hogy ez bizony áruló, mikor véletlenül kikotyogja a koreai nevét... előtte bejárta a házat, tudja hogy mindenki halott fenn de a volt társa hirtelen megjelenése az rendben van

Volt még más is, de már unom folytatni... nagyon elcseszték ezekkel... de az akció rendben volt, volt látvány is, és amúgy Butler kifejezetten jól nyomta.

• Zephyr Retiring
    Kedves John! (2010)
    Na igen: ebben tényleg volt minden..akció, szerelem, romantika, hűség, barátság, harag, düh....kedvesség no meg szeretet is.
    A kávéházos jelenetnél pár magyarul értő emberke még meg is lepődhet egy pillanatra :)

Jó film, ha a kritikusok szerint vannak is hibái.
    10/7.
  • Totti5
    Man of Steel

+ valósabb megközelítés és képi világ , s karakter ábrázolások , mint az eddigi részekben
    + rettentő jó vágások az egyes jelentek közt ( Cloud Atlas feeling )
    + bődületes látvány
    + Clark kalandos életének a megközelítése, elmesélése jóra sikerült, habár valami hiányzott…
    + láthattuk a szülőbolygót, a technológiákat, a fajuk (primitív) konfliktusát, és a pusztulását
    + kriptoni technológiák nagyon ott voltak a szeren
    + 3D kimondottan jó volt

- első percekben már zavaró volt a kamera folyamatos apró rángatása, először azt hittem a vetítőgép jár táncot, de sajnos nem… később persze megszokja az ember szeme, de teljesen felesleges volt, és zavaró
    - poénok… mi a f@sz volt ez? fogtuk a fejünket annyira odaerőltetett valamik voltak… inkább ne, nem kell poén, ha nem megy természetesen
    - L. Lane karaktere elég felszínesre sikeredett, végig teljesen idegen volt, és hogy miért lett bele szerelmes azt nem érteni, csak mert a frencsájz a kettőjüket egymásnak teremtette itt is nyilvánvalóan dúlt a láv azonnal
    - Clark ordibálásai… meghal valaki ő kiált. Mi ez valami KLINGON? 3adjára már vicces volt… hopp egy poén:I
    - Akciók… értem én hogy repkedni kell ide oda, de komolyan… tényleg? 25 millió falon és épületen át 40 percen keresztül? oké hogy látványos csata, ami az első 10ig még az is volt, utána már csak annak drukkoltam hogy valamelyik nagyon gyorsan dögöljön meg, mert még egy menetre nem akarok elmenni… de elmentünk és csak repkedtek, ütöttek, és a város összes épületébe benéztünk
    - apropó épületek… bazmeg, minden jelentben összedőlt pár, megszámolni sem lehet hány… tucatjával. Egy idő után már 0 reakcióval konstatáltam, hogy jé itt is egy bazi nagy toronyház ami éppen arccal előre csókolja a földet… oda se vess rá, lesz még vagy 5… és lett is!
    - No és a csodaszemüveg a végén… biztos a 13as raktárból van azért lesz tőle felismerhetetlen Clark....... kár volt érte.
    - Zene… ha az volt a terv, hogy egyetlen fülbemászó dallam se kerüljön vászonra, akkor sikerrel jártak. Nagy 0-a volt. Már már zavart, hogy valami generikus rombolunk és van alatta valami zörej hallható zene címszón. Vártam egy visszatérő hangzatos motívumot, de nem volt. Még a végén sem, a Superman theme sem csendült fel, a végefőcím alatt sem. :/

Azért jól szórakoztam, de messze nem annyira jól mint a Batman vagy mint az Avengers esetében. Egy ligával ez lejebb volt.

6.5/10
  • vérpocok
    Mivel ezek marketing szektorban dolgozó zombik. Tudják hogy nagyon hitelesen kell zombulni és nagyon sokan kell lenni, és óriási vehemenciával kell a gépágyú elé ugrani, majd tök parádésan cafatokra szakadni.

Jól lett megcsinálva, és nem sajnálták rá a lovettát.
  • stargatelost
    Europa Report (2013)

Egy expedíciót küldenek a Jupiter holdjára, az Europára.

Vegyesek az érzéseim, mert érdekes, és különleges film volt, hiszen ezt a témát még nem láthattuk. Ugyanakkor lekorlátozták az egészet azzal, hogy csak az űrhajó belső, külső, valamint a sisakkamerákon keresztül láthattunk mindent. És szerintem a vágásnál sem döntöttek jól, hogy a film első felében nem sorrendben látjuk a történéseket. A kamerás dolog miatt látvány az nem sok van. De ettől függetlenül érdemes megnézni, mert van hangulata, földi űrhajós sc-ifi, és hát jégbolygó rulz :)

6.5/10
  • Prof William
    A boxofficemojo szerint a World War Z világviszonylatban jelenleg $259,022,000 -nál jár ami elég impozáns egy zombifilmtől. Meg úgy általában...

Nem rossz... Hétfőn a haverokkal még egyszer meglessük.

http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=worldwarz.htm
  • Jakuza1
    Az acelember (Superman 100k)
    4/10
    Hulladek az egesz.
  • cobol
    Lesz idén moziünnep?
  • CSOCSO
    mind a ket film nagyon nagyon jo!!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Szívesen :)
  • tomsolo
    Köszi! Van a listában pár cucc ami kimaradt még...

(A többieknek is köszi csak classic alatt min. 1970 előtti stuffokat értek..:P)