Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
De szép bauxit, honnan van?
Eredetrõl: Egyértelmû, hogy nem álom, ahogy alattam azt a spoilerben írták 😊 Lehet itt filózni, hogy álom, de direkt megingott, és akkor gyors vágás, hogy ne légy 100%-ig biztos benne... 😊
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Hát ezek a katonákat se az eszükért vették fel, az a durva - ha igaz hogy megtörtént eset - hogy ekkora IQ bajnokok fegyvert kapnak.
4/10
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Egyszerû, de nagyszerû slasher. Érdektelen szereplõgárdával. Úgyis meghalnak.
2 csavar, jó elõre lehet õket látni, de hát nem is ezért szeretjük ezt a mûfajt.
Elég hamar beindul a gyilkolászás, ami jelen esetben azért lehet baj, mert a film eleji reunion meg hacacáré alatt tényleg semmi érdemleges nem történik, nincs se idõnk, se kedvünk emiatt bármennyire is megkedvelni a szereplõket, utána meg aggódni értük. Pl. a fivéres veszekedõs jelenetek kurva jók voltak, ilyenbõl még bedobhattak volna párat, illetve pár extrémebb csapdát sem bántam volna a filmbõl, mert ezek vérszegényre sikeredtek. Illetve, ha már slasher, a machete lecsap/vágókép kombó annyira nem ideillõ, na. Ha már a turmixgépes, gégemetszõs jelenetet bevállalják, akkor mutassák azt is, hogyan hasít bele a penge a húsba.
Legyen 7/10, átlagon picit felüli slasher, de az a plusz sajna hiányzott belõle, pedig feszteken, kritikaoldalakon nagyon oda voltak érte. De lehet, már csak én égtem ki, és tornázódott az ingerküszöböm az egekbe a sok horrortól.
ˆ commissioner 2011. dec. 04. 20:37 | privát | válasz | #66227
1. értelmezés:
Beteg -> Beteg
A Leo által játszott karakter elmebeteg a teljes film alatt (Andrew tévesen azt hiszi, hogy õ Teddy, a rendõrbíró). A végén azt hiheti a doki (Cawley), hogy sikerült meggyógyítania Andrew-t, de az utolsó jelenetbõl kiderül, hogy mégsem. Andrew utolsó mondatai csak egy õrült semmitmondó fecsegése. A doki újfajta gyógyítási módszere megbukott.
2. értelmezés:
Beteg -> Épelméjû
Andrew ugyanúgy rendõrbírónak képzeli magát, de a végén a dokinak sikerül kigyógyítania ebbõl. Az utolsó jelentbõl az derül ki, hogy Andrew már teljesen épelméjû, de annyira nyomasztják a tetteinek a terhei és az egész múltja, hogy inkább "jó emberként hal meg", mintsem "szörnyként éljen", ezért azt színleli, hogy visszaesett Teddy szerepébe, és vállalja akár a lobotómiát is. A doki újfajta gyógyítási módszere csak látszólag sikertelen.
3. értelmezés:
Épelméjû -> Beteg
Teddy valóban egy szövetségi rendõrbíró, aki valószínûsíti, hogy a szigeten titkos, a kormány által pénzelt, hidegháborús emberkísérletek folynak, amelyeknek célja agymosott, "üres", érzéketlen "gépeket" létrehozni a célnak megfelelõ alanyokból. Teddy ha már úgy is olyan nagyon vizsgálódni akar ez ügyben, a programban résztvevõk elébe mennek a dolgoknak, és a szigetre engedik õt, ahol majd szép lassan végrehajtják rajta az agymosást, bedrogozzák, beadják neki a fiktív sztorit a családjáról, eljátsszák a nagy színjátékot stb. Így is lesz, Teddy-bõl egy hamis Andrew-t kreálnak. A rosszfiúk gyõztek, sikerült a kísérlet, Teddynek viszont nem sikerült a leleplezés. Ami az utolsó jelenetet illeti, ugyanaz van, mint az elõzõ értelmezésben, annyi különbséggel, hogy fõhõsünk itt nem "épelméjû Andrew", hanem "agymosott Teddy". A titkos emberkísérlet így sikeresen lezajlott.
4. értelmezés:
Épelméjû -> Épelméjû
Alapjaiban ugyanaz ez az értelmezés, mint az elõzõ, olyan különbséggel, hogy itt Teddy, ahogy haladunk elõre a történetben, egyre inkább átlát a szitán, rájön, hogy agymosást akarnak végrehajtani rajta. Tévesen azt hiszi, hogy a világítótoronyban folynak a kísérletek, így mindenképpen el akar jutni oda nyomozása céljaként. A világítótornyos jelenet közben belátja, jobban jöhet ki a dologból, ha úgy tesz, mintha tényleg hatott volna rajta az agymosás, és együttmûködik a dokival. Így még meg is menekülhetne, mivel a doki elérte a célját, sikerült a kísérlet, de az utolsó jelenetben láthatjuk, hogy Teddy inkább az erkölcstelen kísérlet megbuktatását választja azzal, hogy újra Teddy-ként beszél, mintsem, hogy mindenáron mentse a saját bõrét. Valószínû, hogy lobotómiát fognak elvégezni rajta, de úgy gondolja, vállalja a fizikai bukást az erkölcsi gyõzelem velejárójaként.
Na egyelõre ennyi! 😊
De nem biztos, hogy "csak" ennyi értelmezése van a filmnek. Még el tudok olyat is képzelni, hogy Teddy eredetileg egy orvos volt a szigeten. Erre is van pár utalás. És arra is, hogy a barlangos jelenet valójában a történet legelsõ "történése". És akkor beszélhetnénk Chuck szerepérõl is, mert nem vagyok teljesen biztos benne, hogy eleve beépített ember volt, lehet, hogy csak késõbb vált azzá, miután pénzért bevállalta a dolgot, mint George Noyce... Meg kéne még nézni párszor a filmet, figyelve ezekre a dolgokra...
Azt tudtátok, hogy a "Shutter Island" is egy anagramma?
Shutter Island = Truths and Lies
Shutter Island = Truths / Denials
Azt most én sem találom, hol van igazán jól összeszedve, kiválogatva az értelmesebbje ezeknek.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Szerintem:
Annyit tudok, hogy vannak bizonyos motívumok, amik jelzésként szolgálnak, mármint a végkifejletet illetõen. Más fórumon olvastam ilyeneket. És amúgy tényleg! Voltak az elején olyan részek, ahol nagyon fókuszált a kamera akkor lényegtelennek tûnõ dologra, meg lassított felvétel, ezek mind sugallták, hogy mi lesz. Félelmetes visszagondolni, de még egyszer majd tuti megnézem 😊
practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Na, ez a film rendesen pofára ejtett 😄 Már az elején sejtettem, hogy valami nem kóser. Innentõl kicsit spoileres dolgokat is írok, úgyhogy aki nem látta még (az nézze meg!) az nem olvassa tovább.
Szóval eleinte még egy tök átlagos nyomozós filmnek tûnik, aztán szépen lassan kuszálódnak össze a szálak, félrevezetnek rendesen, hogy aztán a végén jól megkavarjanak. Imádom az ilyen filmeket. Már azt sem tudtam mi ez az egész, nem tudtam mit higgyek, bár visszagondolva voltak jelek arra, hogy ez lesz a film kimenetele. Mindenesetre nekem nagyon tetszett, DiCaprio ismét nagyot alakít. Amúgy nekem kifejezetten tetszett ez a Ben Kingsley-Mark Ruffalo-Leo trió, mert mindhárom színészt bírom, és kb meglepetésként ért, hogy játszanak benne, mert nem sokat hallottam a filmrõl azelõtt. De nagyon tetszett, mindenképpen nézzétek meg, ha még nem láttátok. 9/10
Alapötlet nem lett volna rossz, de valahogy mûvi volt az egész...nem volt egy normális párbeszéd a filmben. Kis szõke kölyök volt egyedül elviselhetõ a filmben, ill. dilinyós öreg Carl játszott hitelesen, de egy eléggé zs kategóriás ijesztgetõs történetnek akartak eleget tenni, ami nem sikerült...
10/5 maximum ezt is azért, mert az alaptanulsága a félelmeink hátrahagyása...a szervírozás viszont nem sikerült túlzottan ettõl még tiniknek tetszett Massoglia tenyérbemászó képe
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Kellemes kikapcsolódás volt, ám a film vége valahogy méginkább lelassult és nem láttam túl nagy jelentõségét, hogy a képsorokat mutogassák, a tanulsága és a mondanivalója se jött át, szerintem elcsépelték a végét. Voltak pazar életbeli helyzetek, amik eléggé bejöttek, a sci-fi része vagyis az idõutazás is csak módjával volt jelen, amikbõl érdekes szituációk alakultak ki, de nem akkora jelentõségû történések. Egyszer megnézhetõ volt, de láttam sokkal jobbakat is. A szereplõk mindazonáltal rendkívül szimpatikusak voltak, és a családi hangulat is valahogy átjött.
10/7
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
De hogy ne legyek OFF:
Jégvarázs
Ki találta ezt a címet ki, nem tudom...
Én sokkal komolyabbnak éreztem, mint a Disney-bõl következik.
Aki trailer-t néz, azt durván átkurják, ez nem mesevígjáték!
Nagyon jók lennének a dalok, ha nem bugyuta szöveg lenne mellé.
Én nagyon élveztem, nem is volt annyira nyálas, kedves, cuki, inkább drámás, de nem a szottyadósan-könnyezõs, hanem az érzés-átadós. Ha a Disney-nél elhagynák végre az ártatlan képû emberábrázolást és még egy kicsi izgalmat, misztikumot és drámát tennének bele, akkor ez lett volna a Holló Disney köntösben. 😊))
Nekem azért megvolt a jó érzés tõle: 7/10
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Mert egy hasonló mintha még anno a TV-ben is lett volna.
na szóval...
Miért 4 embert küldenek ki, mikor tudják hogy egy hadsereggel lesz dolguk... azonkívül nekik is számításba kell venniük váratlan dolgokat, amilyen történt is akció közben, hogy a kis kecsók felzavarták õket a bozótban, illetve nem is õk hanem a pásztoraik és így lebuktak.
De akkor miért engedik õket szabadon, könyörgöm? Tudták nagyon jól hogy egybõl értesítik az ellenséget. És ha kikötözték volna õket nem biztos hogy meghalnak mert a merénylet után úgyis a nyomukba eredetek volna a tálibok és biztos megtalálták volna azokat a pásztorokat.
Wahlberg-ék pedig már addigra hetedhét határon túl lettek volna. Sosem érték volna õket utol. És miért nem mehetett velük még pár ember? Ha 8-10-el többen lettek volna máris egybõl több esélyük lett volna a tálibok ellen, hisz 4-en is mennyit leszedtek... 8-10 pluszemberrel még nem keltettek volna feltûnést.
Az hogy a rádió végig mûködött, csak onnantól nem hogy bajba kerültek az meg egy vicc, hisz végig ugyanazon a terepen bóklásztak. Hegyek voltak mindenfelé... kár ezért a buta hibákért, de ennek ellenére jó a film
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
A hegyeket még el tudnám fogadni, de már akkor is annyira lerágott csont ez telós klisé hogy a könyökömön jön ki, a másik kedvencem pedig az hogy nem indul a vadiúj autó. Elõtte mindig pöccre beindítják, de a kritikus pillanatban valamiért csak sok szerencsétlen próbálkozás után hajlandó felbõgni a motor.
A Rovdyr c. horror részben ezért is játszódik a 70-es években hogy elkerüljék a mobiltelefonok "problémáját", gondolom a rendezõ már cikinek érezte hogy megint azért ne tudjanak segítséget hívni a bajba jutottak, mert nincs térerõ.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
mindig van egy szerencsétlen újonc, mindenki tesó,de amint valami krízishelyzet van kúrvára összevesznek.....mindig van a csapatban egy "szemét" akirõl eddig nem is sejtették,hogy szemét,de most kimutatja a foga fehérjét....,és a kedvencem:NEM MÛKÖDIK A RÁDIÓ!!
U N A L M A S ! ! !
kezdeti dühömet legyûrve 8/10 😛 ,de könyörgöm szokjanak már le ezekrõl!
De szép bauxit, honnan van?
"A filmet nem láttam, csak asszem a trailert"
ja aha...
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Az élõszereplõsben színészek csak a saját ripacskodásuk miatt olyanok amilyenek...
Szerintem tegyél vele egy próbát ha nem zavar japán nyelv. Össze sem lehet hasonlítani a filmmel. A manga ráadásul magyarul is kapható és olvasható a neten is magyarul szóval ha csorbítatlan élményre vágysz lehet hogy azt lenne legjobb elolvasni.
Hát nem is ez a foshalmaz film a népszerû, hanem az anime. Én utálom ezt a mûfaj, többek között az általad is leírt dolgok miatt. DE, a Death Note olyan szinten beszippantó már az elsõ résztõl, hogy el nem enged a végéig, az egész sztori, a történetvezetés zseniális. Meg a zene! A filmet nem láttam, csak asszem a trailert, de az tuti, hogy nem tudták normálisan beletömni ezt a sok epizódot. Jah, színészekrõl nem is beszélve.
Kár, hogy a filmet nézted meg, megfosztottad magad egy potenciálisan remek élménytõl 😊 Elég lett volna a "pilotot" is bepróbálni, nem? 😛
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Azt mondjuk nem tudom, hogy az ilyen vinnyogós picsa karaktereket hogyan lehet nem ripacskodva játszani, mert ahogy én érzékelem, ezek az anime-okban is kötelezõen ilyenek... A focilabdányi, bekönnyezett szemek meg az egész fej méretûre tátott szájjal üvöltve vinnyogás pl be van égve az agyamba, mint anime klisé, és szivárványszínût hányok tõle.
Eh, mindegy, nem erõltetem, hiperkockának van igaza, az anime nem az én mûfajom... Akira-t sem értettem, miért olyan kurvajó. Az egyetlen, amit élveztem, az a Ghost in the Shell volt.
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Van ugyebár az eredeti képregény(manga) történet ami szerintem zseniális bár a végére azért már az is veszít a varûzsából. Ott természetesen semmi baj sincs a színészi játékkal. A rajzok jó minõségûek stb.
A rajzfilm(manga) feldolgozása se rossz, ellenben a film tényleg egy hulladék. Eleve fontos hogy a jól kitalált/felépített karaktereket milyen karakterek játsszák el, de erre a ripacskodó színészi teljesítményre egyszerûen nincs mentség. + Arra se hogy a film elég durván megváltoztatja magát a cselekményt.
És igen amit sok filmadaptációban elfelejtenek... L és a "fõhõs" csak rajzolva jó arcok. A "színészek" játéka kb olyan erõszakot követ el karaktereken, mint a amilyet a South Parkban láthattunk az ominózus Indiana Jones + Lucas + Spielberg gruppennél. 😊
Egyetlen szóval nem értek egyet a lenti hozzászólásból. Ebbõl az alapszituból ezt a fantáziátlan, lapos, vontatott sztorit kihozni egyszerûen szégyen. Még ki is emeled, hogy "zseniálisan" használja ki a film a noteszt. Ja, persze, szívroham, szívroham, szívroham, szívroham, szívroham, szívroham... Kibaszott fantáziadús, valóban.
Aztán a karakterek... A rendõrfõnök fater volt talán az egyetlen szimpatikus karakter az egész sztoriban, az összes többi darálható lenne kutyakajának. Az irritáló popénekes csajtól a falra másztam, hihetetlen debil.
Jellemfejlõdés körülbelül semmi, legalábbis a fõszereplõ tekintetében, a film legelején is szociopata, a végére egy kicsit jobban szociopatává válik. Hatalmas karakterív, fõleg hogy két film és négy óra lett volna valami karakterfejlõdést produkálni, de nemigen sikerült... Azon meg külön jót röhögtem, hogy azt írod, hogy nem tud hibázni. Ja, végülis csak AZONNAL gyanúba keveredik, amint elkezdi használni a noteszt, végigszopja az egész nyomozást, aztán megszívja az egész kavart de durván. Tipikus zseni...
Színészek: most lehet, hogy én nem ismerem eléggé a japánokat, és tényleg így viselkednek, de néhány színész a mellékszereplõk közül néha olyan szinten hihetetlenül viselkedett, hogy teljesen kizökkentett. A fõszereplõk elmegy kategória, az egyetlen szerintem igazán jó alakítást ismét a rendõrfõnök fater nyújtotta. Bár végülis az L-et játszó arc is jól adta elõ a fasz karakterét...
CGI... Jézusatyaúristen, a CGI... Ez már 15 éve is vállalhatatlan lett volna, 2006-os filmtõl majdnem megbocsájthatatlan. Mivel halálisten karaktereknek körülbelül nulla a jelentõsége a sztori szempontjából, akár nyugodtan ki is vághatták volna, vagy megoldhatták volna maszkkal, tizedennyi szerepeltetéssel...
Összességében egy borzalom, fel nem fogom, mi ezen az olyan baromi népszerû. A sztori egy hatalmas kihagyott ziccer, az elbaszott mangás-anime-os abszurd karakterek irritálóak, a CGI borzalmas, a színészektõl idõnként hülyét kaptam...
Death Note 4/10