Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"A 4 Törvénye" ("The Law of 4")
1. értelmezés:
Beteg -> Beteg
A Leo által játszott karakter elmebeteg a teljes film alatt (Andrew tévesen azt hiszi, hogy õ Teddy, a rendõrbíró). A végén azt hiheti a doki (Cawley), hogy sikerült meggyógyítania Andrew-t, de az utolsó jelenetbõl kiderül, hogy mégsem. Andrew utolsó mondatai csak egy õrült semmitmondó fecsegése. A doki újfajta gyógyítási módszere megbukott.
2. értelmezés:
Beteg -> Épelméjû
Andrew ugyanúgy rendõrbírónak képzeli magát, de a végén a dokinak sikerül kigyógyítania ebbõl. Az utolsó jelentbõl az derül ki, hogy Andrew már teljesen épelméjû, de annyira nyomasztják a tetteinek a terhei és az egész múltja, hogy inkább "jó emberként hal meg", mintsem "szörnyként éljen", ezért azt színleli, hogy visszaesett Teddy szerepébe, és vállalja akár a lobotómiát is. A doki újfajta gyógyítási módszere csak látszólag sikertelen.
3. értelmezés:
Épelméjû -> Beteg
Teddy valóban egy szövetségi rendõrbíró, aki valószínûsíti, hogy a szigeten titkos, a kormány által pénzelt, hidegháborús emberkísérletek folynak, amelyeknek célja agymosott, "üres", érzéketlen "gépeket" létrehozni a célnak megfelelõ alanyokból. Teddy ha már úgy is olyan nagyon vizsgálódni akar ez ügyben, a programban résztvevõk elébe mennek a dolgoknak, és a szigetre engedik õt, ahol majd szép lassan végrehajtják rajta az agymosást, bedrogozzák, beadják neki a fiktív sztorit a családjáról, eljátsszák a nagy színjátékot stb. Így is lesz, Teddy-bõl egy hamis Andrew-t kreálnak. A rosszfiúk gyõztek, sikerült a kísérlet, Teddynek viszont nem sikerült a leleplezés. Ami az utolsó jelenetet illeti, ugyanaz van, mint az elõzõ értelmezésben, annyi különbséggel, hogy fõhõsünk itt nem "épelméjû Andrew", hanem "agymosott Teddy". A titkos emberkísérlet így sikeresen lezajlott.
4. értelmezés:
Épelméjû -> Épelméjû
Alapjaiban ugyanaz ez az értelmezés, mint az elõzõ, olyan különbséggel, hogy itt Teddy, ahogy haladunk elõre a történetben, egyre inkább átlát a szitán, rájön, hogy agymosást akarnak végrehajtani rajta. Tévesen azt hiszi, hogy a világítótoronyban folynak a kísérletek, így mindenképpen el akar jutni oda nyomozása céljaként. A világítótornyos jelenet közben belátja, jobban jöhet ki a dologból, ha úgy tesz, mintha tényleg hatott volna rajta az agymosás, és együttmûködik a dokival. Így még meg is menekülhetne, mivel a doki elérte a célját, sikerült a kísérlet, de az utolsó jelenetben láthatjuk, hogy Teddy inkább az erkölcstelen kísérlet megbuktatását választja azzal, hogy újra Teddy-ként beszél, mintsem, hogy mindenáron mentse a saját bõrét. Valószínû, hogy lobotómiát fognak elvégezni rajta, de úgy gondolja, vállalja a fizikai bukást az erkölcsi gyõzelem fejében.
Izgalmas, de nem csak nonstop akció, de érdekes mód ez fel sem tünik, ahol kell ott pedig nagyon bepörög. Az a 2óra 15 perc hamar elszállt. Érdekes, mert ilyet még nem láttam. Tom Hanks nagyszerû most is!
9/10
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
<#wow2>#wow2><#wilting>#wilting><#zavart2>#zavart2>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Nálam az utóbbi év legjobb filmje volt,egyszerûen zseniális a történet vezetés,a rendezés, érzõdik, hogy itt tényleg volt forgatókönyv. Egy percig sem untam,végig feszes és pörgõs.Sokan a Hetedik-hez hasonlították és tényleg hasonló,de szerintem ez simán verte, minden tekintetben.Remek film!
9,5/10
Nálam az utóbbi év legjobb filmje volt,egyszerûen zseniális a történet vezetés,a rendezés, érzõdik, hogy itt tényleg volt forgatókönyv. Egy percig sem untam,végig feszes és pörgõs.Sokan a Hetedik-hez hasonlították és tényleg hasonló,de szerintem ez simán verte, minden tekintetben.Remek film!
9,5/10
Elsõ résztõl többet vártam, annyira nem jött be. Talán elolvasták a kritikákat és egy rendes filmet raknak össze. Alapötlet nekem eddig is bejött.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
manapság semmi jelentõsége nincs az oscar díjnak, boldog-boldogtalan megkapja. pont ezért ennyit a di capriós vonatkozásáról is.
Úgy fogalmazott hogy inkább az Oszkár díjnak kell levadásznia õt hogy az Oszkár díjnak legyen DiCaprio-ja és nem DiCaprionak Oszkárja.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
(Egyébként igen, már számtalanszor megkaphatta volna az Oscar-t)
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Ha nem 2013-as évre, akkor az ideire, vagy a következõre.
Még fiatal.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
S most akkor mi a lényege ennek a képnek?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
The Fifth Estate: 3/10 nekem nagyon nem jött be ez a film.
The Counselor: 3/10 Ez mi a f@szról szólt? (nagyjából tudom,de a párbeszédek mintha másik bolygóról jött lények dumáltak volna)
Homefront: 6/10 Ez sem volt rossz,szokásos Statham film. Stallone írta a forgatókönyvet.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
4.9-en IMDBN-n, tényleg ilyen szar lett? Spike Lee rendezte...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
szerk:
Bár márciusra írják ahogy látom...
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Még viszonylag új, de ilyen magyar címet találtam hozzá hogy "Nincs mitõl félned". Szerintetek helyes ez a fordítás? Mert sztem nem egészen ezt jelenti... bár nem tudom hogy lehetne magyarul pontosan lefordítani. Valaki jó angolos plz...
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Amcsik meg mondjuk akkor tennének jól, ha a Körök minifilm ötletével kezdenének valamit mert azt marhára csíptem.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
😄DDDDDDDDDDDDD
Milyen jól tetted!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Egyszer mindenképpen nézhetõ, abból is szerintem a jobbik féle. Még sem vagyok teljesen elégedett. De azért összességében tetszett.
6,5/10
Bazinga!
Nem véletlenül hasonlítják sokan a Hetedikhez, Fincher remekmûve óta talán az elsõ thriller, ami a közelébe érhet annak. A színészi játék tökéletes, Gyllenhaal-Jackman tökéletes, a forgatókönyv remekül megírt, a feszültség szinte végig kíséri a nem rövid játékidõt. Nem hibátlan, de engem végig a képernyõre szegezett.
Vakszerencse / Runner Runner
Néztem fél óráig, de mivel nem jöttem rá, hogy mi a picsát nézek, inkább hagytam.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Gravity a tengeren, csak 1 szereplõvel.😊 Szeretem az ilyen filmeket, igazából nincs mit írni róla.. A kategóriájában ez egy nagyon jó film, persze erre a mûfajra biztos sokan nem vevõk és kibaszott unalmasnak találják a filmet. 8/10
Yo, Bitch!
Ezt is láttam régen. Így már nem volt olyan jó megnézni, hogy tudtam mi lesz a vége. Alapvetõen ezt is kicsit lassúnak érzi az ember de egyszeri megnézésre mindenféleképp ajánlott.
8/10
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Befejezés is gáz volt, színészi játék is nulla. Unalmas nagyon.
Szinkron se annyira jó. (bár ez a magyarok hibája)
5/10
Errõl miért volt pozitív emlékem? Szemfájdító színészi "játék", és a hangulat (fõleg a para hangulat) teljes hiánya.
Legalább megtudjuk, hogy az ember ha felnõ, már nem tud se osztani se sorozni, se számokat koordináta tengelyeken ábrázolni (mondjuk az egyetemista matekos csaj is jópofa volt, hogy a 2-re és 5-re végzõdõ számoknál konkrétan gondolkodnia kellett, prím szám-e vagy sem)
Elpazarolt egy 1,5 óra volt ez.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Kifejezetten örülök hogy japánok készítették el a Kör sztori folytatását és nem az amcsik hozakodtak elõ egy Kör 3-al. Lássuk be jobban megy ez a japánoknak, még akkor is ha az amerikai remake készítését is japán rendezõ kultiválta...
Az ázsiai mélyfúrásos kutak elismert szakértõje Sadako mindenki örömére visszatér, és ezúttal 3D-ben keni szét a száját a kíváncsiskodó pórnépnek. Ráadásul külön öröm hogy a korral õ is fejlõdik, mert a lepusztult VHS kazit maga mögött hagyva úgy dönt hogy Vágási Ferihez hasonlóan õ is "beszáll az internetbe" és és az ázsiai tinik nagy riadalmára a világhálón büntet.
A történet kissé lapos, de szódával elmegy... ezúttal egy rejtélyes öngyilkos videó terjed a neten, amit ha valaki megnéz szintén öngyilkos lesz. Azaz csak lenne mert hamar rájövünk ám hogy Sadako huncutkodik sõt többet is tesz annál minthogy pusztán bosszúból iskolás tinik kinyírásával tarkítsa online vállalkozását. Bizony nagyobb dobásra is készül, de az inkább legyen titok.
Ha az amerikai remake-hez kellene hasonlítanom, (mert hát mihez tudnám ugye) akkor mérföldekkel jobb lett sztem mint Samara ámokfutása, itt bizony már nemcsak annyi van hogy kinyúl egy kéz és a következõ pillanatban nagyon hullán fekszik valaki a padlón... végre úgy látom a pszichológiai riogatás eszközein túl, ügyesen nyúltak a slasher elemekhez is a készítõk, mert Sadako durván trancsíroz is már, valszeg ezt hozza ki belõle a változó kor (vagy Japánban is van ValóVilág).
Nem mondom hogy nem voltak üresjáratok, itt szinte kötelezõ jelleggel hagyják leülepedni a feszültséget, hogy aztán újult erõvel rántsák a gyanútlan nézõt a kút mélyére.
Apropó, felejtsük el a fehér ruhás kislányt amint szamba mozdulatokkal mászik ki a kútból, itt ez sokkal durvább... inkább torz pókhoz hasonlít a csajszi, nem nagyon van emberi vonás benne, és ezért kellõen fosatósabb is lett mint a lagymatag amcsi verzióban. A mozgása szintén ijesztõbb...
Szóval summa summárum ez szerintem egy korrekt darabja lett a Ringu mítosznak, vannak ugyan hibái, de késõ este egyedül megnézve garantáltan jó szórakozásnak fog bizonyulni.
Jó tanács: lefekvés elõtt ne felejtsd el kikapcsolni a számítógépet.
7/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"