Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szavak, melyek szerepelnek a szinkronban: yard, golf. WTF???
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Uhh errõl eszembe jutott a Smaug pusztasága, ahol Bilbó ilyet szólt be a sárkánynak;
- Ezt benézted!
Ott csak fogtam a fejemet, hogy lehetett ilyen fordítani egy fantasy-nél bazmeg...
Na, de jelen esetben ennyire durva dolgok azért nincsenek.
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ne az eredeti hang hiánya miatt mondjon le valaki errõl a filmrõl, mert szerintem megéri meglesni moziban. Már ha tetszett az elsõ rész.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Legjobb példa erre a "This is Sparta!" jelenet. Magyar szinkronnal úgy mondja mint egy szégyenlõs szûz. Eredeti hangon meg beszakad az ember dobhártyája, annyira elkiabálja ezt a mondatot. :)
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Nõi szerveknek lehet akármilyen jó a szinkronja, ha a film egy kalap szar.
Jó szinkron pl a Nõi szervek
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
2D-be néztem gépen,nyílván 3D-be lett volna igazi,de ígyis tetszett látványra. Sztori vékony,nem is vártam többet,de ígyis tele hibákkal. Színészi játékról csak Bullock esetében beszélhetek ugye,hát az nekem átlagos volt. (De a teste még mindig bomba :D ). Összességében a véleményem hogy egy egyszer nézõs,100 milliós techdemo az egész film. A 7 oscarból maximum 2 amit érdemelne nálam,a látványra,meg a vágásra. Sajnálom hogy 3D-be nem láttam,így nálam ez csak:
7/10
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Faék egyszerûségû történet, és részecske-tech-demó. Cserébe gyönyörû, és az animálás is kifejezetten briliáns.
A humorfaktornak szánt fehér kis szereplõ inkább ciki volt, a többiekkel nem volt gond.
Elsa dala amúgy kifejezetten jó volt, és a köré font animáció is - valódi klasszikus Walt Disney-s hangulatot árasztott.
Képek - és amire páran talán nem figyeltek fel:

A türelmesek, vagy akik végignézik a stáblistákat, azok például ezt is olvasták - értelemszerûen, a kiegészítéseket én eszközöltem, hogy érthetõ legyen, mire utaltak:

A stáblista után:

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Yo, Bitch!
Hát ez sem adott hozzá semmit Jason Stathem életmûvéhez. Nem is értem, hogy valaki pénzt kap azért, hogy ekkora baromságot megírjon. James Franco miért vállal el ilyen filmeket? Áh, nem is ragozom tovább...
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Gyjó volt így másodjára is. Igaz nekem itt figyel a könyv a polcon, tehát elfogult egy családban élek. :D Ha még egy órácskát hozzátehettek volna, akkor nem kellett volna ennyire lezanzásítani.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Kína, sárkány - Amerika, lenyomja sárkány... a többit rátok bízom :)
//
"-Mi ez? Hagymás bab? -Nem. Krumplis hal..."
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
ForzaInter: passz, egyszer még ismerõsöm is mesélte, hogy neki is úgy rémlett, hogy Norton hajgépelésével zárul a film. Mondjuk lehet urban legend, de sok ember írta neten is, hogy a legelsõ idõkben úgy látta.
Nothing
Pár éve egy részletet láttam belõle az m1-en és az egyedisége nagyon megfogott, utána évekig kerestem a filmet de nehéz volt mert nem tudtam a címét.:D Most végre megtaláltam. Hát nem egy sablonfilm, valószínû sokan egy értelmetlen faszságnak tartják, és talán az is de jó értelemben. 7/10
Yo, Bitch!
Sokadszorra is zseniális. Érdekelne már az eredeti befejezése, sehol nem találni a neten.
Romper Stomper
Ez kicsit "se eleje, se vége" történet, sablonos megközelítése egy skinhead csoportnak. Russell Crowe azért jó volt.
A hitetlen
Ez viszont elég érdekes, komolyabban feszegeti a fasiszta ideológiát, amihez remekül asszisztál Ryan Gosling, a történet a végére számomra már túl nagy fordulatot vesz, de mondanivalójában szvsz mélyebb, mint a História X.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
FSZ: Kirsten Dunst plusz a többiek:D
Nem rossz, elsõre jobb volt újdonság erejével hatott másodszorra rövidnek éreztem a filmet valahogy. Vannak benne apró tanulságok, vannak benne olyan erõszakos momentumok, amely miatt nem kimondott csak gyermekek számára ajánlott...
Nem lenne rossz szerezni egy ilyen hadiipar számára kifejlesztett mikrochipet:D
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Házifeladat, különben... <#gonosz1>#gonosz1>
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Yo, Bitch!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Egyébként kifejezetten undorítónak tartom, hogy indián miért nem kapott OScart még, az Õ sorsuk legalább olyan rossz volt ha nem rosszabb - még rabszolgának sem voltak jók...
Rahibazas kimaxolva :)
Amúgy nem rossz film. Lassú mint állat, de érdeke és van egyfajta hangulata. Mondjuk nem sokszor nézõs, de egyszer érdemes végigülni.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Ezt ajánlom áttanulmányozni, már csak azért is mert érdekes:
12 years a slave (history)
Amúgy a Patsy-t játszó színésznõ alakítása szerintem sem Oscar díjas. :/
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Köszönöm a megerõsítést, és hogy joggal teszem a "soha-a-büdös-életben-meg-nézném" listámra a filmet.
---------------------------------------
Ez nem AZ oscar dijas film. Lehet, hogy dijat kapott, de nem az erdemei miatt, mert az keves kiemelkedo talalhato benne. Politikai dijrol van szo, ezt sejtettem mar az elejen is (a nevezeskor) es most a megtekintese utan 100%-ig biztos vagyok benne.
Egyreszt a film kurva feluletes, csak a felszint kapargatja. 12 evig rabszolga a fohosunk. Csunya dolog ez, de mivan azokkal a rabszolgakkal akik annak SZULETTEK es ugy halnak meg? Nem tudunk meg roluk semmit, illetve, amit megtudunk roluk, az sem egyertelmuen es –velemenyem szerint- helyesen mutatja be a helyzetuket.
Azok a rabszolgak akik mar szolganak szulettek (es elt egy par azon a birtokon a filmben) ugyan ugy ragaszkodhatnak a gazdajukhoz ahogy egy kutya teszi azt. Hiaba verik meg, hiaba alazzak meg, hiaba szidjak le mindenert, nekik ez a vilaguk, ebben nottek fel, ez az a viszonyitasi pont amihez mernek mindent. Gondolok itt Patsy-re, aki "elegedetlen a helyzetevel" es a halalt varja. Szerintem ezen a ponton a film nem volt korrekt. Maganvelemeny.
Aztan masodsorban ismet az oscarral kituntetett Patsy karakteret emelnem ki. Oscar dij??? MIRE??? Kb. 5 percet szerepelhetett egyhuzamban a vasznon es az az 5 perc is igazan atlagos volt. Az arcat alig lathattuk szinte. Teljesen szurke es huszadrangu szerep volt az ove, ha elem tesznek 5 hasonlo arcot, biztosan nem mondom meg melyikuk Lupita, annyira jelentektelenul jatszott. Konkretan 1db 2-3 perces jelenet volt amiben osszefuggo mondatok hagytak el a szajat. A dijazast teljesen viccnek gondolom.
Fassbender korrektul jatszott mint mindig, neki inkabb kijart volna a szobrocska, csakhat ugye Leto-nal jobban dijazhatobb alakitast most nem tudott hozni (de ez sem rajta mult, a szerepe ennyit engedett).
Foszereplonk sem volt jobb az atlagnal. Nincs ra egy rossz szavam sem, de ott sem lattam semmi kiemelkedot, ennyit AKARMELYIK kepzett es tapasztalt szinesztol elvarnek, a jeloles nem indokolt itt sem.
Emlitettek masok az eltelt ido erzekelteteset. Ez ugyben a film cime tobb mint tokeletes, hiszen ha nem ez lenne a cime, almomban se gondoltam volna, hogy 12 ev telt el a tortenet alatt. Totalisan semmi nem utal arra a filmben, hogy par honapnal vagy max 1 evnel hosszabb idot latunk. Hiba.
Ezek mellett a film nem rossz, nezheto, nehol erdekes is, bar nem igazan ugralt a vernyomasom az alatt a 2 ora alatt. A vege annyira semmilyen, nelkuloz mindennemu izgalmat vagy dramat, hogy azt mar tanitani kellene (a hazaterest megelozo cselekmenyre gondolok).
Kiemelnem meg a film plakatjat, ami konkretan megteveszto, foszereplonk nem futott a filmben SEHOVA.
Azt hiszem az oscar koruli hajciho miatt neztem csak meg, ha nincs a jelolesek es a dij, lehet ki is hagyom es nem vesztettem volna semmit.
Szurke, atlagos alkotas, a temaban pl. Tarantino SOKKKKKKKAL kiemelkedobbet, erdekesebbet tudott mutatni.
Es akkor remelem most egy 5-10 evre megint kimeritette amerika a rabszolga temat es tisztanak erzi a lelkiismeretet.