Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

genndy
Csak kieg.:
Nem a búvársisak üvegét töltötték föl, hanem az egész ruhát. Konkrétan az oigéndús folyadékot kellett lélegeznie, hogy ne roppanjon össze a tüdeje. A patkánnyal szépen be is mutatják, és tényleg létezik ilyen oxigéndús folyadék, az a felvétel valódi, a patkány tényleg a folyadékot lélegezte (nem lett baja, sok évvel késõbb pusztult el békésen). A felvétel viszont csak 6x sikerült...:) (de nem fulladás miatt) Arról nem tudok hogy ezt a technikát a valóságban is használnák.
Pont erre épül a film (szerintem) legjobb jelenete, amikor már a hajón leveszi, és mint az újszülött elõször (illetve õ már felnõttként másodszorra) vesz levegõt - annak minden csodájával és fájdalmával együtt.
A bõvített változatot érdemes megnézni, mert abban sokkal jobban kijön az idegenek motivációja, és a fenyegetés ránk nézve, a mozisból pont ezeket a részeket kénytelenek voltak kivágni.
Az arcot formázó vízlény pedig erõs szárnypróbálgatás volt a trükkösöknek a Terminator 2 folyékonyfém-robotjához.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

tomsolo
... és nem is olyan jó az abysshez képest.

"A mélytengeri szörnyeteg"re emlékszik még valaki? :P

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

IMYke2.0.0.0
A gömb (1998) c. filmet azért csak láttad?

//Ez is tenger alatt, és ez is feszült.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DarkSector
az szép, na majd kiderül elõtte 2 fim még megnézésre vár azt utána beiktatom a naptárba. :P

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

IMYke2.0.0.0
"Miért ez valami alap mû?"

Gondolom, most viccelsz.
Én ezért a filmért, felnõttebb haverom ajánlására 80 kilométert utaztam, hogy moziban láthassam - Pécs, Park mozi .

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DarkSector
Hát nem rémlik, a címe egyeltalán. Még magyarul sem. Max menet közben kiderül ahogy nézem majd.
Miért ez valami alap mû?

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

IMYke2.0.0.0
Ne már, hogy még nem láttad? <#wow2>

Totti5
Évente 1szer megnézem ( TVben amikor adják ). HDban most fogom elõször. Alapmû.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

DarkSector
Köszönöm a tippet. :)

Synchronous
Méltatlanul elfelejtett klasszikus.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

The Abyss 1989

(itt-ott spoileres)

Így kell tökéletes ufó-filmet csinálni. Vagy nevezzük õket inkább idegeneknek. Cameron belépõkártyájának is tekinthetjük ezt a filmet a Titanichoz, mivel ez is végig vízen játszódik sõt a víz alatt. Külön díjazom hogy szakított a 80-as évek ufó filmjeinek sztereotípiájával akik gonoszak és mindenáron kísérletezni akarnak az emberekkel vagy le akarják igázni a földlakókat és kisajátítani a bolygójukat.

Nem is az idegenekkel van a konfliktus, hanem az embereknek egymás között, amikor lemennek vizsgálódni a Mariana árok aljára mert fülest kaptak hogy valami idegen technológia van odalenn.

Külön tetszett a vízbõl arcot formázó lény, de a csata is a fõhõs ellenlábasával, és meg kell hagyni hogy végig fenn tudta tartani a feszültséget a film, fõleg az volt durva mikor a csajszinak meg kellett fulladni mert csak egy oxigénpalack volt és a pasi aki gyors úszó volt ki kellett hogy vigye a hajóból a víz alatti bázisra de mindezt 2 perc alatt hogy újra tudja éleszteni... durva volt ahogy ezt egymás között megbeszélték... a Péntek 13 összes részében nincs annyi feszültség mint abban az egy jelenetben.

De akármelyik jelenetet ki lehetne emelni mert zseniális az egész film, a színészek is kitesznek magukért, a díszletek a mai napig megállnák a helyüket. Külön érdekes volt hogy az árokba leereszkedve a búvársisak üres terét egy speciális oxigéndús folyadékkal töltötték fel hogy azt lélegezze be a búvár, különben az óriási víznyomás ripityára törte volna az üveget. Ötletes megoldás, bár nem tudom a való életben ilyesmi hogyan mûködne.

Az idegenek is szépen besegítenek az embereknek, valójában az egész film errõl szól hogy az emberek mennyire rájuk vannak utalva de a bunkó típusúak ezt nem fogják fel és megpróbálják elintézni õket. Van a szereplõknek célja a filmben, mindegyiket motiválja valami, van egyéniségük és ettõl szerethetõek. Nem mélység nélküli fél dimenziós papírmasék mint a sok modern filmeposzban.

Ehhez persze kell is a közel két és fél óra játékidõ, de egy perc sem telt el üresjáratban belõle. Még az idegeneket is hitelesen mutatta be, pedig alig látjuk õket a filmben, könnyen észrevehetõ bárki számára hogy kíváncsiak az emberekre érdeklõdõ a magatartásuk és segítõkészek.

Mindenképpen vevõ lennék egy második részre... vagy egy remake-re, de csak olyan színvonalú mint ez.

9/10

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

cody1994
Don Jon
Hát én kajak sírtam rajta ajánlom csak neh döngessétek házi mozival mint én mert jönnek majd az érdekes kérdések xddd
10/9

vérpocok
Szuper felsõtagozat (2005)

Kurt Russel röhejes volt ebben a szuperhõs szerepben, bár vígjátéknak szánták a stuffot szóval pár perc alatt megszokható. A sztori amúgy is a tizenéves fia körül hömpölyög, akinek szerencsétlen módon még nem fejlõdött ki semmilyen szuperképessége de mivel ezt senki nem tudja beíratják a szuperhõs képzõbe... pont.

Amolyan vígjátékba oltott X-menrõl van szó, kevés komolysággal, felejthetõ színészekkel és bájosan gagyi ellenfelekkel... ennek ellenére egy egyszeri nézésre tökéletesen alkalmas. Egy Marvel akciófilmeken edzõdött közönségnek ez a film tízórainak is kevés, de legalább van egy kis sztorija és némi csavar is a végén, bár nyilván ettõl még nem lesz nagy durranás a mozi csak egy halvány pukkanás, de az míg tart egészen szórakoztató.

6/10

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

3 days to kill:

édes Istenem......

SZERB szobalány.....vagy CIA ügynök inkognitóban ? :P

DarkSector
Guugli minden szóra kidob valamit, még ha nem létezik akkor is.

stargatelost
És annyit nem tudsz megcsinálni, hogy két kattintással beguglizod ezt a címet? Van ilyen film ezzel a címmel.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

DarkSector
A rendes film cimére értem hogy mi a címe, nem akarom elhinni hogy van egy film aminek az a cime rendesen hogy szarember. :D

DarkSector
de ez a konkrét címe? hogy szarember? :D

szar <#idiota>

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

DarkSector
:P ez milyen film?

IMYke2.0.0.0
//Eddig csak 3 alkalommal láttam teljes terjedelmében, és egyszer kb. a felétõl néztem újra
//Igaz, "csak" DVD.

zorrobomber
Pont tegnap szedtem én is le! Moziban láttam anno tesómékkal, õk az elején kimentek a terembõl :)

De jó, hogy említetted! Az Apocalypto-t megnézem én is még egyszer fasza minõségben.

Bachstein
A lens flare valamelyest csökkent a második részre, de néhány ponton valóban teljesen idegesítõ és logikátlan a használata. Amúgy csak felnéztem a BD gyûjteményemre, és próbáltam valami szép, igazán látványos filmet keresni tigeroo-nak. Amúgy szerintem nem feltétlenül kell rámenni a látványfilmekre, pl. az Apocalypto transzferje kifejezetten gyönyörû, a dzsungel élénk színeit remekül visszaadja a blu-ray. Vagy ott vannak az újabb, 4K-s forrásból remasterelt filmek, pl. az újabb Total Recall. Nem azt mondom, hogy világmegváltó film, de "erõdemonstrációnak" a haveroknak abszolút megteszi, nagyon szép a képe.
IMYke2.0.0.0
Nekem sem a Transformerek, sem az új Star Trekek nem jöttek be - utóbbiakban a fõszereplõktõl és a lens flare-ektõl egyaránt "agyfaszt kapok".

Bachstein
Nekem nagyon bejöttek az Abrams-féle ST mozik, míg a Transformerstõl agyfaszt kapok. Szinte minden lehetséges ponton irritál valahol az a három film, míg a Sötétségben a tavalyi év egyik legjobb mozis élményét nyújtotta számomra.
IMYke2.0.0.0
"Esetleg az újabb Star Trek filmek..."

Öööö---
Inkább akkor a Transformerek, ha nincs más...

Bachstein
Pacific Rim erõdemonstrálásnak szerintem teljesen jó, gigászi, megalomániás jelenetek, gyönyörû CGI, grandiózus akciók. Persze igazából a közelmúlt összes látványos block-busterét lehetne ajánlani. Esetleg az újabb Star Trek filmek...
Bokafix2
Én úgy éreztem hogy szándékoltan ilyen, de annyi költségvetésbõl nem is lehetett volna mást kihozni.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

tigeroo
tehát ez direkt lett szar?
Synchronous
Fogyókúrához tökély. <#idiota>

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Bokafix2
A Szarember (2003)

Beszarás ez a film gyerekek. <#nyes> Ez tényleg az a típus hogy annyira szar hogy már jó... Régen volt már az mikor a vécébe ejtett aligátor kezdemények tartották rettegésben a csatornába leereszkedõ bátor közmûves dolgozókat.

Legyen most inkább egy sorozatgyilkos aki az FBI elõl menekül és a csatornába látogatva véletlenül belebotlik egy kísérleti egérszarba, amellyel a DNS-e egyesülve a rettegett lefolyórémmé avanzsál át. Újdonsült szuperképességeivel pedig mély szomorúságot okoz az õt üldözõ szövetségieknek...

Nagyon elmebeteg filmmel állunk szemben amihez vastag gyomor kell és bizony nem ajánlatos enni közben. :D Persze a film egy pillanatig sem veszi magát komolyan, vegytiszta vígjátékról van szó, méghozzá a mocskosabbik fajtából. Dan West a kemény 3000 dolláros büdzsét remekül kihasználja, még akkor is ha egy rakás szar a végeredmény. :D

Igaz fõhõsünk már a kultikus egyesülés elõtt is elég szerényen néz ki, tul.képp mintha a texasi láncfûrészes rajta gyakorolt volna a hétvégi gyimakolás elõtt... na de a nagy "találkozás" után... tyûûh... elég nehéz tudományos szavakkal leírni azt a jószágot ami lett belõle... :D

A szövegek haláliak, a "színészek" szintúgy... néha a könnyem is kijött a röhögéstõl, persze csak kínomban már... :D De a mûfajában ez egy kultuszfilm az egyszer tuti.

az annyira szar hogy már jó kategóriában: 7/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Riddick21
Pain & Gain nekem megvan BD-n, ha rendes verziót szedsz le belõle, akkor brutális minõségû képet ad!

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

tigeroo
avatar vagy bosszúállók, transformers lesz valszeg, köszi
Totti5
Avatar, Star Trek , Avengers, Man of Steel, Gravity

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

genndy
Transformers +1, Bosszúállók +1, Avatar végig, GyU+Hobbit részletei.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Sir Quno Jedi

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kongy
Vagy ha jó filmet akarsz, akkor Bosszúállók pl.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Kongy
Transformers :D

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

tigeroo
ajánljatok nekem olyan filmet, ami rohadtul látványos 1080p-ben. holnap tartunk egy HD "demonstráció" mozizást, és kellene valami film amivel nem lõhetek bakot társaságban (szóval valami könnyed limonádéfilm, kaland, scifi, vígjáték, akció)

pl. king kong, pacific-rim, vagy valami más

köszönöm elõre is (tudom pár embernek ez az igénytelenség melegágya, azok kérem bocsássanak meg és gögessenek tovább)
DarkSector
Ja oks, mert név alapján nem dobta ki a 2 nagy oldalon amin vagyok. :)
Horrorfilmeket néznék már.

extra sensory
Már kinn van elvileg, csak cam-os.

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

DarkSector
amúgy ez mikor jelenik majd meg? mert sehol nem találom. :S

DarkSector
thx

DarkSector
Official! :)

stargatelost
Camos van még csak <#szomoru1>

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

tomsolo
Melyik Robocop volt jobb: az official vagy az Asylumos? :D

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

extra sensory
Engem is érdekelne hogy hol lehet hozzájutni. A trailer tetszett, és a kritikák is viszonylag jók.

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

Na, ketten csak összehozzátok, csak az okokat kell kicserélnetek egymással, és akkor úgy okés.

Azért csinálják meg, hogy legyen min gyakorolni, de azért adják ki, mert van, aki még ezt a szart is megveszi.

Ennyi, nem olyan bonyolult ez, és jé, minden irányból választ ad, hogy miért vannak ilyen filmek.
Nem, ezért adják ki. De nem ezért csinálják meg.