Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Nekem Cristian Bale csak simán Equlibrium-al asszociálódik.
Equilibrium az egyik nagy alkotás ami nekem még a szívem csücske.
Nekem az is kellene eredetibe, de nem kapható magyar boltokban, magyar nyelven legalábbis én nem találtam.
Ha ti találtok akkor szóljatok. 😄
Köszönöm az ajánlást! <#eljen>#eljen>
A Mágus legalább annyira epic film. Remélem azt is láttad.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Minden érdekel, de legyen valós, ha kérhetem - biztos van, akit a Sherlock Holmes-Árnyjáték (nekem 8/10) filmen kívül más okok is érdekelnek (az említett film ellenben a legjobban kidolgozott indok a háború kitörésére, amit játékfilmben láttam, ezért már megéri azt a 8 pontot).
Elõre is köszönöm!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Legközelebb link mögé rejtem.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
aki ezeket nem látta, az az én szememben nem is ember.
The Prestige
"A bûvészek a múlt századforduló Londonjának legnagyobb sztárjai. Két fiatal varázsló van feljövõben. A feltûnõ és kifinomult Robert Angier a közönség kedvence. A kissé bárdolatlan, egyszerû Alfred Borden viszont igazi géniusz, de hiányzik belõle az a képesség, hogy lebilincselje nézõközönségét. Eleinte barátsággal és tisztelettel viseltetnek egymás iránt, de mikor a nagy mutatványuk rosszul sül el, egy életre ellenséggé válnak. Ettõl kezdve legfõbb vágyuk, hogy legyõzzék a másikat. Minden trükk és minden fellépés egyre fokozza a gyilkos versenyt közöttük."
The Illusionist
"Eisenheim, az ünnepelt mágus (Edward Norton) nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold herceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya, Sophie (Jessica Biel) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tûz, a herceg érdeklõdése megszállottsággá válik. Uhl, a város fõfelügyelõje (Paul Giamatti) hirtelen egy sokkoló bûncselekmény kellõs közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbrõl figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani.
"
Ha létezik itt ember aki még ezeket nem látta, sürgõsen pótolja, azt javaslom!!!
Amúgy egyenlõre ezek vanank itt, a többi úgy van meg amiket beikszeltem hogy postára lettek adva, vagyis rendelve.
De egyenlõre ezek vanank: Fizikailag nálam lévõ darabok
mert , õszintén: nem. 😄
Van mocsoksok játékom, de nem játszom velük mostanában, ja és annyira sok hogy akciók kb így mennek:
- megvan, megvan, megvan, megvan, nem érdekel, megvan, megvan, megvan, nem érdekel, nem érdekel, megvan, megvan, megvan, megvan, megvan........... 😊
Mostanában összeírom mely filmek tetszettek, de úgy hogy nem KURVAJÓK, hanem olyan 7-8 pöttyösek:
47 Ronin
"Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb õsi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kait, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishihez, a 47 ronin vezetõjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat és kitiltotta földjérõl a szamurájokat. Hogy szülõföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerû harcosokat elpusztítanák. A látványos film oly módon kelti életre a lenyûgözõ tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a mûfajban sosem láthattuk.
"
Igaz story alapján, szerintem imdb szigorú.
A Wall Street farkasa
"A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tõzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom õt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezetõ út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult.
Mert minél nagyobb volt a kísértés õ annál többet akart, mit sem törõdve az illegális üzelmekkel és a nyomában loholó FBI ügynökökkel. Még több pénz, még több hatalom, még több nõ és megint még több pénz: ez Jordan életfilozófiája. És hogy a szerénység egy túlértékelt erény. Jordan és falkája azt sem tudták mit kezdjenek az illegálisan megszerzett milliárdokkal, de vajon a jéghegy csúcsáról merre vezet az út?"
Elég jó lett szerintem. Hátasd akkor dobtam mikor a bárban beszélget azzal a társával akivel összeállnak dolgozni. 😄
Homefront
"Phil Broker (Jason Statham), az ex-kábszerellenes ügynök maga mögött hagyva sötét múltját lányával, Kittel új életet készül kezdeni egy látszólag csendes kisvárosban. Azonban a nyugodt, hétköznapi élet csak vágyálom Broker és Kit számára. Amikor a kislányt az egyik helyi srác megtámadja és Kit önvédelembõl visszaüt, nem várt események veszik kezdetét. A bosszúra éhes szülõk nem riadnak vissza az erõszakos eszközöktõl sem, mindent bevetnek, hogy az újonnan jött idegeneket megfélemlítsék és tönkre tegyék.
Broker ezután az incidens után lassan rájön, hogy milyen piszkos üzelmek folynak a kisvárosban, amihez a rossz hírû családnak is köze van. A bûnhálózat feje egy szociopata drogbáró, Gator Bodine (James Franco), aki miután felfedi az ügynök kilétét, hajtóvadászatot indít ellene, veszélybe sodorva Kit életét is. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje családját és a város lakóit, ha fegyvert ragad és leszámol a velejéig gonosz kiskirályokkal.
"
Nagyon tetszett, a régi bunyos akciófilmeket idézte.
Captain Phillis
"2009. április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal késõbb kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevû teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt. A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon és amikor már nem volt más kiút, a legénységé szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak.
Az õ kalandos, váratlan fordulatokkal teli, önfeláldozó történetét mutatja be a film, egészen az izgalmas szabadító akcióig.
"
Nagyon tetszett ez is, szeretem az ilyen filmeket.
Izgalmas!
Escape Plan
"A sikeres szökés három tényezõtõl függ: az alaprajz ismerete, a rendszer átlátása, és segítség a falakon kívülrõl. Ray Breslin (Sylvester Stallone) egy biztonsági rendszerekkel foglalkozó hatóságnak dolgozik, börtönöket tesztelnek: meg kell találniuk a hiányzó láncszemet a szerkezetben és ezzel megakadályozni, hogy az elítéltek kitörjenek a fogva tartóik keze közül. Ray a legjobb emberük, õ az, aki képes megszökni bármilyen börtönbõl. A szervezet nagy megbízásra készül: elvállalják, hogy megvizsgálják az ultrabiztonságos, high-tech eszközökkel felszerelt intézmény, a Sírkõ nevû szuperbörtön szökésállóságát.
Azonban hiba csúszik a rendszerbe, Rayt elrabolják, és bebörtönzik. Mivel a Sírkõ létezésérõl is csak kevesen tudnak, a teljesen magára maradt Ray nem számíthat külsõ segítségre. Olyan elítéltek között kell társra találnia, akiket kivetett a társadalom, és már senkinek sem kellenek. Ilyen Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) is, akit sikerül maga mellé állítania: meggyõzi, hogy vegyen részt merész, szinte lehetetlennek tûnõ tervének kivitelezésben. És miközben Ray a világ egyik legjobban õrzött börtönébõl próbál megszökni, szép lassan a kép is összeáll: kik és miért akarják örökre kiiktatni."
Eszméletlen, már nagyon vártam amegjelenést, a 2 régi akcióhõs, nekem minden várakozásomat kielégítette, vagy elvárásomat.
Prisoners
"Milyen messze mennél el, hogy megvédd a családodat? Keller Dover (Hugh Jackman) minden szülõ rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnõjével együtt eltûnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezetõ detektív (Jake Gyllenhaal) letartóztatja a sofõrt, Alex Jonest (Paul Dano), de bizonyítékok hiányában mégis szabadon kell engednie.
Az õrjöngõ apa tudva, hogy gyermeke élete forog kockán, és a rendõrség egyetlen nyomot követve nem bukkant a kislányokra, úgy dönt, nincs más esélye: kezébe veszi az irányítást, kerüljön bármibe. De vajon egy elszánt apa mire képes, hogy megvédje a számára legfontosabbat?"
Izgalmas fordulatos film, az ilyenekért élek, és az ilyenek végett tartok ezközöket amikkel filmet tudok lejátszani.
White House Down
"Két ember bujkál a Fehér Házban. Árnyékként osonnak végig a folyosókon, liftaknában húzzák meg magukat, a medence körül lapulnak. Az elnök az (Jamie Foxx), akit a CIA utolsó talpon maradt ügynöke (Channing Tatum) véd.
A világ legjobban védett középületét elfoglalta egy terroristacsapat, ám jól kidolgozott tervük befejezéséhez az elnökre is szükségük van. Az épület fegyveresekkel van tele - egy paramilitáris egység mindenre elszánt tagjaival. Az ügynök azonban mindenre kész, hogy végrehajtsa azt a feladatot, amire felesküdött: meg akarja védeni az elnök életét."
Kicsit részben poénokkal teletüzdelt, de igen korrekt akciófilm.
Elysium
"2154-re az emberiség két részre szakadt, gazdagokra és szegényekre. Az elõbbiek a hatalmas mesterséges hold, az Elysium rendezett és biztonságos világában élnek, míg az utóbbiak a lepusztult és túlzsúfolt Földön. A kiváltságosok gondosan védik elõjogaikat a lentiektõl, az illegális bevándorlók ellen törvényt és fegyvert is bevetnek. Maxnak az élete múlik azon, hogy a lehetõ leggyorsabban feljusson a vágyott világba, megszerezze azt, amire szüksége van, és amivel talán az egész világ sorsát megváltozatja."
Matt-tõl minden jöhet töménytelen mennyiségben.
The Lone Ranger
"A magányos lovas egy izgalmas akcióval és sok humorral fûszerezett kalandfilm, melyben a hírhedt maszkos hõst, friss mai szemlélettel keltik életre az alkotók. Tonto, az amerikai bennszülött lélekharcos (Johnny Depp) számba veszi a korábban elmondatlan történeteket, amelyek a törvény emberét, John Reidet (Armie Hammer) az igazság jelképévé tették, miközben a nézõk, mintha nagy meglepetések és humoros zsörtölõdések elszabadult vonatán ülnének, szemtanúi lehetnek annak, ahogy a két valószínûtlen hõs megtanul együtt dolgozni a kapzsiság és a korrupció elleni küzdelmük során."
Egyszerûen Johnny Depp film!
The Heat
"Az FBI különleges ügynökei valóban különlegesek. Kemények, könyörtelenek, nincsenek barátaik. Sarah Ashburn (Sandra Bullock) közülük is kilóg: õ a cég legvadabb, legmagányosabb (és legrendezetlenebb magánéletû) embere. A kábítószer-maffia könyörtelen vezérének nyomában viszont kénytelen összefogni egy egyszerû bostoni zsaruval. A botrány garantált. Fõleg azért, mert az egyszerû bostoni zsaru is nõ (Melissa McCarthy), és történetesen legalább olyan kemény, olyan magányos és olyan goromba, mint Ashburn ügynök. Két ilyen kopó nem fér meg egy csárdában. De még egy városban sem."
Nekem kurvára tetszett, jó poénok, kiváló színész ez a Melissa.
The Numbers Station
"A balul sikerült akció után Emerson CIA-ügynök talonba kerül. Egyszerû, unalmas feladattal bízzák meg, a jelentéktelen kommunikációs állomáson a fiatal, kódoló Katherine-re kell vigyáznia. Egy nap azonban autóba rejtett pokolgép robban mellettük, és megtámadják a bunkert. Emerson és Katherine csapdába kerülnek, segítségre sem számíthatnak. Az ügynöknek és társának sejtelme sincs, mi a célja a rajtaütésnek, kik akarnak végezni velük. Ám ha élve akarják megúszni az akciót, ki kell deríteniük mi áll a háttérben."
Hát ez kicsit közepes minõség felé hajlik, ellenben fordulatos, izgalmas!
Now You See Me
"A világ legjobb illuzionistának egy csapata bankot rabol, de nem is akárhogyan: a mindenkit megtévesztõ mûsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI értetlenül áll az agyafúrt attrakció elõtt, nem is sejtve, hogy egy sokkal nagyobb dobásra készülnek a szemfényvesztõk."
Kötelezõ alkotás!
Spoilert tartalmazhat!!!!
Idézi nekem a 2 nagy filmemet. A címüket sajnos elfelejtettem, az egyik filmben 2 nagy mágus akik együtt dolgoztak külön válnak és versengenek egymással és azt tudom hogy az egyik segítõje Devon a szuperautó sorozatból. 😊
A másik filmben egy fickó láttatja azt minha õ valóban varázsolni tudna, és találkozik a gyerekkori szerelmével ekit egy fordulatos módon megszöktet.
Oblivion
"Jack Harper az egyik utolsó robotrepülõ szerelõ, aki a Földön állomásozik. Egy nagyszabású hadmûvelet része õ, melynek során az élethez nélkülözhetetlen forrásokat vonnak ki a Földrõl a több évtizedes háború után, és egy szörnyû fenyegetés árnyékában. Ám Jack küldetésének nemsokára vége.
Több ezer méter magasan járõrözik a lélegzetelállító égbolton, de az élete a feje tetejére áll, amikor megment egy gyönyörû idegent egy lezuhant ûrhajóból. A nõ érkezése olyan események láncolatát indítja be, melyek során Jack kénytelen megkérdõjelezni mindent, amit tud, és az emberiség sorsa az õ kezébe kerül."
Nagyon jó film!
The Raid
"Mélyen, Jakarta nyomornegyedének szívében áll egy bevehetetlen menedékház, a világ legveszedelmesebb gengszterei és gyilkosai lakják. Egészen mostanáig a lepusztult lakótelepi ház még a legelszántabb rendõrök számára is érinthetetlenként volt elkönyvelve. A pirkadat elõtti sötétség és csend leple alatt egy elit kommandóra hárul a feladat, hogy rajtaüssön a menedékházon, annak érdekében, hogy elkapják a hírhedt drogbárót, aki mûködteti. Ám mikor a gengsztervezér hírét veszi a razziának, az épület fényeit lekapcsolják, a kijáratokat lezárják. A bevetési egység tagjai a hatodikon rekednek kiút nélkül. Az alakulatnak élethalálharcot kell vívnia a metropolisz legkeményebb helyén azért, hogy egyáltalán túléljék a küldetést."
Elfogultságomra hivatkozva nem értékelném!
Jack Reacher
"Amikor egy fegyveres megöl öt embert hat lövéssel, minden bizonyíték a letartóztatott gyanúsítottra utal. A kihallgatás során a gyanúsított csak egy cetlit nyújt át a következõ szöveggel: "Kerítsék elõ Jack Reachert!" Így kezdõdik a rendhagyó hajsza az igazság után, melynek során Jack Reacher egy váratlan ellenféllel kerül szembe, aki mestere az erõszaknak, és súlyos titkot õriz."
Nagyon jó film, tetszett.
Bár kevés a fordulat benne.
Django Unchained
"Amerika déli része két évvel a polgárháború elõtt. Egy különös módszereket követõ profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik õket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit - trénere segítségével - egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hû szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra."
Kötelezõ darab!!!!
És a szerintem elmúlt minimum 1.5-2 év legjobb alkotása:
Gangster Squad
"Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bûnözõk voltak az alattvalói; a rendõrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfõnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány õrült, vakmerõ zsaru hitte azt, hogy meg kell õt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: õk még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék."
Mindenféle túlzás nélkül 9/10!!!
Kb ennyi lenne az elmúlt 1-1.5 év összefoglalója. Részemrõl.
"The trees move. Do you not see it?"
Nekem csak ez az egy kiadás van meg.

Azért úgy látom az Outlast bejött. 😛
aztán kitoltad-e max grafikával? <#nyes>#nyes>
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Manappság mindneki nézi a nagy 4k-s filmeket 3d-be én meg itthon csévélem majd a mágnes szallagot. <#vigyor1>#vigyor1>
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Ha más nem felkeresek egy orvost. 😄
De annyira nem viszem durvába, fizetésbõl ilyeneket nem veszek, csakis mellékes pénzekbõl, kis hétvégi maszek, meg most eladok régi lemezeket.
Igazából nincs már nagyon miért paráznom, mert a fontosak megvannak, az összes eddig piacon lévõ steelbook, ezek voltak amugy fontosak, a 2014-es film 2 fémtokja meg ugyis junius után lesz csak kapható.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Nem is azért adogatok el régi konzolos játékokat hogy beszerezzem apránént ezeket . 😛
Tök komolyra véve a figurát:
Igazából ez az egy fim ami nekem nagyon nagy gyerekkori emlékem, nem olyan emlék amit ma látva elhányom magam, hanem ami ma is felidézi a gyerekkoromat és mai szemmel is élvezettel tölt el, és ELLENBEN az ilyen mai szar cg filmekkel megnézem 10x is akár 1 évben ha éppen rámjön a dolog. 😊
Most a mai filmeket nézve felvágnám az ereimet, még jó hogy a régi klasszikusok elérhetõek akár br rip-ben felújítve.
Pl vannak kivételek.
A The Thing film PROFI munka, a régi és az új, olyan összhangba vannak és akkora komplex szövevényes kontaktba vannak hogy ettõl szebben én sem tudtam volna kitalálni.
Remekmû, meg van 2-4 olyan uj film amit megnéznék akár 2x is, de a legtöbb film ami sokszornézõs az 2000 elõtti évjárat. 😊
Gondolom neked is megvannak a kedvenceid nem?
Tehát eddig a pillanatig ennyi változat létezésérõl van tudomásom. 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Gondoltam hogy észreveszitek, a 3 laser dick szép relikvia én ma hallottam elõször hogy létezett laserdisc lejátszó. 😊
Azokat e-bay-rõl be lehet szerezni, tény hogy a 3 film kb 10-15 ezer ft postával. 😄
Mindegy majd idõvel megszerzem mindet, amit pirosal áthúztam már megvan. 😊
Számomra 6/10
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Nehéz lesz õket mind beszerezni. 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

*******************************************************************************************************
Amúgy néztem 1 horror filmet:
Splinter (Tüske)
"Seth (Paulo Costanzo - Cool túra, 40 nap és 40 éjszaka) és Polly (Jill Wagner - Csillagkapu: Atlantisz, Penge: A sorozat) romantikus sátorozásra indul, hogy a szabad ég alatt szerelmeskedhessenek. Az álomszerûnek ígérkezõ kirándulás azonban rövidesen rémálommá fajul, amikor túszul ejti õket egy szökésben lévõ veszélyes bûnözõ és a kábítószertõl, illetve annak hiányától kiszámíthatatlan barátnõje. Hamarosan azonban együtt kell menedéket keresniük egy elhagyatott benzinkúton, mert üldözõbe veszi õket egy félelmetes, tüskés parazita, amely egyszerre tekinti az embert tápláléknak és gazdatestnek."
Hõõõõõt-háááát.
Éppenhogy 6 pontot adnék rá.
Nem vészes film, de azért az a 6.1-es értékelés egy felkerekítésnek lehet venni, de aki szereti a horrort és még nem láta 1x megéri megnézni.
What the fuck was this shit? De most komolyan. Annyi bullshit volt ebben a filmben, és annyira vontatott volt, hogy pff... Soha többet/10
Ott jóhogy a vulkán körül forog a sztori. Geológusok és vulkanológusok vizsgálják a hegyet, és a teendõket latolgatják egy lehetséges kitörés esetére.
Ez itt i. sz. 79... és mivel Mónika show még nem volt, bizony gladiátorjátékokkal múlatták az idõt a délceg honpolgárok. Azt hogy lila kéményfüstjük nem volt az ilyen természeti képzõdményekrõl, az is bizonyítja hogy a vulkán lábához építenek egy komplett várost... végül is a kilátás legalább szép.
Szóval a hegy csak olyan funkciót töltött be az életükben mint a modern városiaknak egy windows háttér... ott van, meg szép, meg javítja az összképet, de ennyi. Nem foglalkoztak különösebben vele... még akkor sem mikor elkezdett korogni a gyomra. Nem fogták fel mi jön.
Így a rendezõ sem tehetett mást mint hogy a hegyet parkolópályára teszi és a városiak mindennapi életére koncentrál egészen addig, míg a vulkán be nem pöccen és meg nem ajándékozza õket egy szaunával egybekötött wellness hétvégével.
Nagyjából ez az elgondolás. De az ilyen katasztrófa filmek mindig is egy koncepcióra épülnek, pl. az elõbb említett Dante pokla, vagy a Tommy Lee Jones-os Tûzhányó is (ami igen-igen jó film) hasonló sémára épít. Mutat egy családot vagy egy közösséget, betekintést enged az életükbe, konfliktusaikba, közben elhinti a film a baljós jeleket amik elõárnyékolják a katasztrófát... aztán jön a csúcspont: kitör a pánik, menekülés, pusztulás, megint menekülés, környezet romba dõl, páran életben maradnak... és csapó ennyi.
Én a magam részérõl egy 7-est simán adok a Pompeii-re. Nem volt ez annyira gáz.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.