Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon hosszú és nagyon látványos filmrõl van szó.
A látványnál nem a csöcsökre, amerikazászlólengetésre és robbanásokra gondolok (lásd: Májkülbéj és társai filmek), hanem a tájakra, a díszletekre, a karakterek öltözékeire. Egyszerûen mestermunka az egész!
Csak azért imádom ezeket a Hobbit filmeket, mert végre nem a harcon van a hangsúly, mint anno a Gyûrûk Ura filmekben, hanem szépen, fokozatosan bemutatják az egész világot.
A film hangzásával sincs baj, a zenei aláfestés pazar és kellõen megteremti a hangulatot. A hangeffektek is tökéletesek. Ráadásul az angol DTS hang üt rendesen! Na meg a BD képe is, ilyen gyönyörû képi világot utoljára a 2009-es Avatar-nál láttam (elsõ Hobbit filmet ne vegyük most ide).
A filmbéli karakterek is rendben vannak, a színészek felhozatala pazar és a színjátszás is hiteles (nincs túljátszva és elripacskodva semmi sem), a rendezés is jó (Peter Jackson újra és újra bizonyít), az operatõri munka is pazar és a vágás is rendben van. Azért érezni, hogy már volt néhány referenciamunkája ennek a "stábnak".
Nagyon örültem Legolas felbukkanásának, illetve a Gimlis jelenetnek. Ott azért elmosolyodtam. És a sárkány, eszméletlen jól ki van dolgozva, de amikor megszólalt, majdnem lefordultam a székrõl basszus... Ilyen ratyi dialógusokat hogy sikerült összehozni?
Elejétõl a végéig lekötött a film, nem untatott és üresjárat sem volt. Az elsõ részben annyira nem voltak szimpatikusak a törpök, de ebben a részben nagyon megkedveltem õket.
Ami problémám volt a filmmel az a néhány jelenetnél a CGI gyengesége (arany beolvasztása, Legolas lovának mozgása).
Ettõl függetlenül csak ajánlani tudom, mert nagyszerû filmrõl van szó!
Illetve a filmmel kapcsolatban vannak problémás gondolataim és mivel ez a rész bojlereket tartalmaz, így használom a megfelelõ dolgot az elrejtéshez. Nem akarom azok élményét elrontani, akik még nem látták a filmet.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az elsõ problémám Smauggal kapcsolatos. Az elsõ rész úgy ért véget, hogy Smaug kinyitotta a szemét és felnézett.
Na most a második részben, mikor Bilbó lemegy a sárkányhoz, a sárkány teljesen be van takarva a törpök aranyával. Egyáltalán nem látszik ki belõle semmi sem és olyan nehezen ébred fel, mint aki vagy 1000 éve aludna.
Vagy az elsõ rész vége és a második rész Bilbóval való találkozás között ilyen sok idõ telt el, vagy csak simán betakarta magát úgy, hogy az egész teste teljesen takarva maradt?
Másik problémám az Szauron megjelenése.
Emlékeim szerint az elsõ Gyûrûk Ura filmben mindenki hót boldog és jókedvû egészen addig, amíg elõ nem kerül a gyûrû. Ekkor Gandalf elmegy Szarumánhoz és annak varázsgömbjében meglátja Szauron szemét. Ekkor jönnek rá, hogy a gonosz visszatért és, hogy Bilbó gyûrûje ezzel kapcsolatos.
Viszont a második hobbit filmben, mikor Gandalf egyedül kalandozik és csapdába kerül, megjelenik elõtte maga Szauron és Szauron szeme is. Ekkor már tudnia kéne a gonosz visszatértérõl nem? Vagy csak a Hobbit 3-ban Gandalf amnéziában fog szenvedni, ezáltal elfelejti ezt a Szauronos látomást?
Mert csak ez lehet magyarázat arra, hogy az elsõ Gyûrûk Ura film elsõ felében "semmit sem" tudnak a közelgõ gonoszról.
Harmadik problémám a 9 lidérc.
Az elsõ Gyûrûk Ura filmben, mikor Frodó felhúzta az ujjára a gyûrût, a 9 lidérc megjelent neki és azonnal tudták hol van és el is kezdték üldözni.
Hobbit 2 film:
A 9 lidérc kiszabadult és várakoznak... Várakoznak, de mégis mire? Õk a gyûrûre sóvárognak nem? A csaj is mondta az elsõ részben, hogy ez a 9 fasz bármit megtenne azért a gyûrûért. Akkor most mégis mire várnak? Bilbó vagy 30 percig használja a gyûrût folyamatosan és többször is, de semmi nem jelenik meg neki és senkit sem zavar? Senki sem üldözi, egy lidérc sem, csak mindenki vár...
Persze majd évekkel késõbb, ha Frodó felhúzza a gyûrût, azonnal utánamegyünk és elkapjuk. Kicsit ellentmondásnak érzem a dolgot.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Az eredetsztori sokakkal ellentétben nekem tetszett, ez viszont egyáltalán nem. A karakterek Logant leszámítva nagy nullák, a vörös japcsi csaj kibaszott irritáló, de Logan-nek sincs kb 1 értelmes mondata a film alatt. Sok jó a sztoriról se mondható el, kb csak annyi, hogy kurvára érdektelen volt az egész, a vége meg..
Thor: The Dark World 7/10
Az Avengers univerzumból Thor és Loki a kedvencem, szóval várós volt a film, de még csak most volt alkalmam megtekinteni. Nekem már az is 1 rész is tetszett, és sztem ez is hozza annak a színvonalát. Ami negatívum, hogy a poénkodást már kicsit túlzásba vitték néha. Nem mondom hogy ne legyen benne pár poén, mert az elsõben is volt, meg az összes Marvel filmben, de itt úgy éreztem hogy már kicsit sok, voltak még ezen kívül is negatívumok de azt hiszem azt már itt leírtátok korábban. A sztori szokás szerint egyszerû mint a faék, de itt legalább a karakterek jók, és látványban, akcióban nagyon ott van a film.
Yo, Bitch!
Üdvözöllek a 4k/8k korszakban.

Filmek amiket néztem most a hétvégén:
Bosszúvágy
Tartalom
Bosszúvágy 2
Tartalom
Bosszúvágy 3
Tartalom
Bosszúvágy 4
Tartalom
Bosszúvágy 5
Tartalom
Csak egy kérdésem lenne, van még felesége Bronson-nak??????????
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Egy érdekes thaiföldi thriller-el állunk szemben. Ami tetszett hogy nem egy szellemcsajos/kísértetes klisémovie lett ez, hanem egy elég kemény rémtörténet ami egyetlen szobában játszódik de mégis feszültségkeltõ. Engem onnantól kezdett komolyabban érdekelni mi sül ki ebbõl, mikor a filmbeli vendég a kutyás sztoriját mesélte a thaiföldi társaságnak.
Végig lekötött, kellõen izgalmas volt jóllehet tényleg egyetlen bérlakásban játszódik nagyrészt a sztori.
7/10
A sztori röviden: pár New Yorkban élõ thaiföldi drogozni akar egy kicsit és megtalálják egy régi haverjuk dílerének a cetlijét amin egy telószám van... az utolsó szám le lett tépve így nem tudják felhívni, de mivel a hiányzó szám 1 és 10 között lehet valamelyik, így találomra beütik utolsónak a 3-ast és örülnek hogy valaki azon a néven mutatkozik be mint a cetlin lévõ név... meghívják magukhoz hogy vigyen drogot és pár óra múlva meg is érkezik a fazon...
Kicsivel késõbb az este folyamán az egyik thaiföldi megtalálja a díler cetlijének hiányzó darabját, csakhogy a papírra 8-as van írva! Itt már sejteni lehetett hogy nagyon nem azt hívták el akit akartak és hogy talán az illetõ maga az Ördög... ezután kezdetét veszi a hadd-el hadd és jómagam sem tudtam eldönteni a fazonról hogy ember-e, de szerintem nem volt az.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
"The trees move. Do you not see it?"
(nem)
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
nem osztok-szorzok-gyököt vonok, hanem leírom mennyibõl mennyit adok.
engem a másik, általatok helyesnek vélt, négyzetre emelem és elosztom mielõtt lederiválom mód zavar, úgyhogy ennyi. <#vigyor3>#vigyor3>
(10/__pont)
amúgy engem is idegesít
10/2 az TIZKETTED azaz pontosan 5. 10/6 pedig TIZHATOD, 1,6666.
Nincs gond, mindenki erti, hogy mire gondolsz, csak totalisan helytelen.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
7/10
Nekem baromira bejött ez a Taken vonalat meglovagoló, Luc Besson forgatókönyven alapuló Kevin Costneres bérgyilkos történet, fõleg a mellékszereplõkkel való szál miatt (Mitat, Guido, Jules). 😊 Vannak benne ökörségek, a történet is klisés, de melyik amerikai filmben nincsenek?! A legutóbb látott Jack Ryan baromság után ez komolyan tetszett. Mivel Besson, szerintem tuti a folytatás is.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Ha többet szerepelnek a szörnyek, és a robotok 20 percnél, akkor megnézem, de ha nem, akkor most egy idõre elég volt a szörnyes filmekbõl..
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Huo Yuanjia (1869-1910) élete és sorsa elevenedik meg
Kellemes és egyáltalán nem unalmas 2 és fél óra volt.
Persze, láttunk már hasonló felépítésû filmet, talán nem is egyet, de a koreográfia (minden értelemben), a zene, a tájak, és Jet Li együtt remekbe szabott volt.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
A film elõjelei igazán jók voltak: az a Gareth Edwards kapta meg a rendezést, aki a Monsters c. filmmel már megmutatta, hogy tud élvezhetõ, (szörny)film alapú drámát kihozni minimál büdzsébõl is. Volt viszont két dolog, ami azt a filmet naggyá tette, itt viszont nem volt jelen: a forgatókönyv, és a viszonylag ismeretlen, ám jó színészek. Az új Godzillán látszik, hogy igazán nagyot, monumentálisat szerettek volna durrantani vele, és ezt látványban többé-kevésbé hozza is. Minden másban azonban alulmarad. Normálisabb, kevésbé papírmasé karakterekkel (lásd: Monsters), és helyenként átírt forgatókönyvvel az egyik legjobb szörnyfilm születhetett volna meg - így viszont csak 2014 hangos, ám felejthetõ alkotása lesz csupán. Mert a más filmekben általában nagyot alakító Ken Watanabe itt tényleg ugyanúgy néz, Bryan Cranston tényleg sablontudós, aki mindent elõre megjósol, a fõhõs tényleg amerikai sablonkatona, aki mindig az események középpontjába kerül - 120 percen keresztül. Az események idõközönkénti leülésével semmi bajom nem volt, sõt. De az ilyenkor megjelenõ, pofátlanul gagyi dialógusokkal már annál több. Hozzáteszem, a szinte élvezhetetlenre sikerült szinkron rengeteget ront a dolgon - a fõhõs apját játszó, Bryan Cranstont magyarító színész itt is hozza azt zsékategóriás átélést, ami miatt örökre eltiltanám a szinkrontól, de a társai is méltóak hozzá. Eredeti nyelvû filmeket a mozikba!
A látvány viszont tényleg pofás. Már amikor nem füsttel, köddel, sötétséggel szeretnék elrejteni a dolgokat, amit még tovább erõsít a 3D szemüvegek fényerõ lerontása. Ennek egyetlen elõnye van, de azon kívül kevés: jóval realisztikusabbnak néz ki minden, mint a csili-vili-neonfényes Pacific Rim-ben. Szerencsére vannak olyan snittek, amikor konkrétan az állam leesett, mert annyira tetszett (az elsõ MUTO kiszabadulása, Hawaii, hidas részek), ám sajnos ezek vannak kevesebben.
Godzilla igazán giga boss, ennyira talán még sosem volt. Még a tengerben úszkálása, a csak kilátszó háta is maga volt az erõdemonstráció. De örültem volna, ha egy róla szóló filmben nem csupán mellékszereplõ - mert itt bizony az. Ez a mai trend? Az új Robotzsaruban is szinte a határmezsgyére került a címszereplõ, nos szomorúan jelentem, itt is.
Bár a fent leírtak mind igazak, mielõtt adnák neki egy 10/2-t, gyorsan hozzáteszem, hogy mégsem rossz a film. Sok helyen kifejezetten élveztem, és ez az igazán bosszantó: ha nem követik el a fent leírt, bosszantó hibákat, az elmúlt évek legjobb szörnyfilmes drámáját kaphattuk volna - egy XXXL megapakkba csomagolva.
10/6
Egynek elment, de rengeteg benne az üresjárat, és a felesleges szál. Sam Jackson jelenetei konkrétan csak a játékidõt vontatják, a történethez semmit nem ad. De a családi szál is borzasztóan unalmas. A fõszereplõ oké volt, Michael Keaton és Gary Oldman oké volt, a látvány jó lett, a suit-al sem volt gondom, de több akció, kevesebb passzív locsogás a semmirõl célravezetõbb lett volna. A régi azért még mindig jobb, de ha annak is képesek voltak olyan katasztrofálisan szutyok folytatásokat legyártani, akkor ez a reboot is elfér manapság.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
De szép bauxit, honnan van?
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
De semmi köze nem volt a Godzillához (értsd az emberiséget védelmezõ mackós gyíkszörny vs emberiséget elpusztítani igyekezõ ellenfél (legyen az ufo, robot, vagy más múltból feltámadt szörny)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Na, végre valahára (?) megnéztem én is. Hát... hol is kezdjem. Elõször is, aki 2 óra zúzásra számít, azt már most el kell szomorítsam, a zúzás ugyanis nagyrészt a film második felére esik. Aki ekkor még ébren van, annak biztos tetszeni fog. De komolyan, néha még éreztem is, hogy bizonyos jelenetek az alvó közönséget célozzák, amikor hirtelen a képedbe repül valami.
A film kb másfél órájában a szokásos amerikai sztorit láthatjuk, a szokásos amerikai család, a szokásos amerikai családapa... mind, mind unalomig ismert klisék. Aztán egy kis blabla, hogy miért vannak itt a szörnyek, aminek kb a felét se értettem, mert annyira irracionális... na mindegy. Amint ezen túlestünk még jön egy kis vergõdés, és végre az utolsó 20-25 perc akció, zúzás. Én azt mondom még így is jobb film lett, mint a '98-as, és volt egy-két dolog, ami kifejezetten tetszett, pl:
Szóval összességében csalódás. Csalódás, mert egy kiváló Godzillás filmre (értsd: maga Godzilla sikerült baromi jól) ráhúztak egy amerikai sablon unalmas történetet, tehetségtelen színészek fõszereplésével..... Ami nem lett volna baj, ha nem a film 2/3-a szólnak az emberek vergõdésérõl. Kicsit több Godzilla kellett volna, mert ez a szörny most brutálisra sikerült.... Kár érte. 5/10
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
<2012>2012> - (Baramgwa Hamjje Sarajida) ("Gone With the Wind") (angolok: "The Grand Heist") - 8/10
Igazi dél-korai, történelmi környezetbe ágyazott és ezért korhû kosztümös, humoros, akciós, ármánykodós, furfangos és fordulatos akció-vígjáték - a jég és annak uralma körül.
Rég mosolyogtam és nevettem ennyit; szórakoztató 2 óra volt. "Ooookay"***
///*** = megnézed, és érteni fogod 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
--------------------------
Unalmas, klises, kiszamithato, akciomentes kalapszar. Azt hiszem az elsofel oraban szinte semmi lenyeges nem tortent.
Chris Pine nekem tovabbra is idegesito szemelyiseg es szinesznek is hetkoznapi, Keneth Branagh pedig elszegyelheti magat emiatt a rendezes es foleg a foszerep miatt. A letoltest sem eri meg.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
-Túl a fenyvesen
Ezeknél nem csak hogy remek színészi játék van, hanem mindkettõ film egy élmény. Nekem legalább is az volt.
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (: