Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bachstein
Nem vagy egyedül, szerintem is értékelhetetlenül szar lett.
Blasta
Lego movie - /10
---------------------
Nem arrol volt szo, hogy ez ilyen felnotteknek is valo anim vigjatek? Vagy en ertettem felre vmit vagy mar tul oreg vagyok, de nem birtam vegignezni, kb. 1 oraig neztem felhuzott szemoldokkel de asszem ennyi is tul sok volt belole.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

IMYke2.0.0.0
<2014> - The Raid 2 - 9/10

Brutál jó volt! Volt itt minden, ami szem-szájnak ingere.
Az elsõ részbõl átmentett egyik (Rossz) szereplõ mondjuk fura volt, de kapott mélységet, így elnéztem a filmnek.
Pár dolog a dél-koreai "Ajeossi" c. filmet idézte nekem.
Erõsen ajánlott.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

genndy
Mondjuk a Forrest Gump pont jól sikerült filmen is, még ha sok helyen el is tér a könyvtõl, ami szintén jó.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Dynamic
Ez miért lényeges? Ha a könyvben más lenne, akkor rossznak ítélnéd meg a filmet? Teszem azt, elõbb megnézed a filmet, nyugtázod magadban, hogy ez minden szempontból fasza volt. Majd elolvasod a könyvet amiben más a történetvezetés, a sztori több helyen eltér, és így a jó film hirtelen szar film lesz?
tomsolo
Nagyon jó könyv feldolgozás az a film. Szinte 100%-ban hûen visszaadtak mindent ami a könyvben szerepelt - ez pl. a Forrest Gumphoz viszonyítva kimagasló eredménynek számít 😊

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Tyler1
Titokzatos folyó

Megakartam nézni az éjjeli usa-portugált, gondoltam elõtte belekezdek a filmbe, aztán majd befejezem máskor, hát a meccshez nem jutottam el sajnos, ott ragadtam a képernyõ elõtt. Baromi jó film, remek színészi alakításokkal (kár, hogy ezeket az embereket ma már alig látni komolyabb filmekben). Nem tudtam, hogy Eastwood bácsi rendezte, csak a végén kaptam fel a fejem a nevére, de hozta is a tõle elvárható színvonalat. Az utolsó 5 perc mondjuk teljesen felesleges és hatásromboló volt szerintem, viszont ez az egyetlen kifogásolni valóm volt csak, minden más nagyon rendben volt.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

genndy
Az (szerencsére) ki is maradt nálam.

A maximális túlhajtás a legrosszabb King adaptáció ever... egyébként a Fûnyíró ember második része volt ami nem tetszett King-nek ami miatt állítólag perelte is a stúdiót.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

genndy
Olvastad az eredeti novellát? Az egyik legrosszabb King feldolgozás szvsz, kb. annyi köze van az eredetihez, hogy van benne egy fûnyírós ember. Nem is értettem, hogy lehet ebbõl a történetbõl filmet sinálni, aztán megnéztem és megértettem, hogy csak a címet használták fel, de a történet totálisan eltérõ.
Önmagában nem rossz azért, de kár volt King nevével beetetni az embereket. Kb. mint az Én, a robot-nál.

Bokafix2
Fûnyíró ember 1992

Aki látta a Mátrixot vagy a 13. emeletet, az rögtön vágja mirõl van szó, egy korai cyberpunk stílusú mozi ez a film, annak minden jellemzõjével. Pierce Brosnan fiatalkori alakítása pazar, jobban játszik itt nagyobb beleéléssel mint a James Bondokban.

Elvégre õ formálja meg az intelligens tudóst aki a félfogyatékos degeneratív mentalitásokkal megáldott Jobe-ot "felfedezi", akinek minden szellemi képessége a fûnyírásban merült ki.

Aztán egy csodaszer és minden megváltozik... Ami tetszett a fûnyíró emberben, az az értelmi képesség fejlõdésével párhuzamos emocionális hanyatlás, vagyis az addig kedves együgyû legény mihelyt értelmet kap egybõl rájön hogy minden amit azelõtt kapott a fajtársaitól nem volt más csak szívatás, átverés, és ugyebár ezt nem lehet annyiban hagyni.

King remekül jellemzi a karaktereket, ebben nagyon erõs ez a történet, persze amit filmre át sikerült ebbõl vinni az a fele sincs, de azért nyogodtan kijelenthetem hogy ez még a jobb King adaptációk közé tartozik. Jellemhûen van ábrázolva minden Jobe fogyatékosságától egészen a mesterséges intelligenciává válásáig. A számítógépbeli virtuális világ szegényes kidolgozottsága pedig csak annak tudható be hogy 92-es a film ergó nem járt még olyan cipõben a technika...

Van ebbõl a filmbõl egy második rész is, de az kerülendõ, semmi köze a klasszikus elsõ részhez.

7/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Kmarha
igen, tartok tõle, hogy ha elsõnek nézem, én is eldobom rajta minden agysejtemet (mert buta volt a film, nagyon buta). Godzilla után, mégis jól esett. És nem tudom, hogy ez melyik film hibája/erõssége

Amúgy egyikre sem fogok emlékezni pár hónap múlva, így ha nagyon, de nagyon értékelnem kellene, akkor Godzilla 4, Pacific Rim 5, a 10-bõl (és furcsa mód, mindkettõ 7.1-en áll IMDB-n.)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

DasIsFuck
Ez a Lego Kaland tényleg fantasztikus.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

tigeroo
nem nem nem nem nem kellett.

nagyon rossz emlék számomra a paficic rim. hõs áméríká az egész, mindenki mindenkinek a tesója, apja, nevelt lánya, szerelme.

fényfüggönyhöz hasonló beléptetõ van befelé, felrobbantanak ott valamit amirõl azt sem tudják hogy mi (lehet csak egy gyáregységet?) és vissza is tudnak menni, minden szupi minden jó. pedig az elején tök súlyosan volt ábrázolva ahogy a világban a nagyvárosok elbuknak, erre a film többi részében semmi nem jött át. csak kaptunk egy picsogó ázsiai csajt akinek rémálmai voltak
Kmarha
Pacific Rim

A Godzillában való csalódásom vett rá hogy megnézem, pedig látvány mozi nem túlzottan érdekelt sosem.

Pedig ezerszer jobb volt mint a fent említett. Egyedül talán a két tudós és a szervkereskedõ szál volt az, ami nagyon kilógott a filmbõl. De a szörnyek szerepeltetése, látványos, izgalmas volt, és ami a legfontosabb, a film, kicsivel több mint egy harmada, az õk szerepeltetésével zajlott le.

Guillermo del Torot a Godzilla 2 rendezõjének! Pedig itt is megvolt az apa-fiú, sõt öcsi-bátyó dráma, volt benne katonai pátosz, akárcsak Edwards mûvében, itt mégis fogyasztható volt, és beleillett a filmbe.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

tomsolo
Szólj ha felpontozod így is 😊

Riddick21
Na, ennyit kellett volna várni a HD The Raid 2-re 😊

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Synchronous
Akkor ezt se nézem meg.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Bokafix2
Katona vagyok 2014
(enyhén spoileres)

Remek film a S.A.S. különleges alakulatában zajló harci kiképzésrõl. Annyi fizikai és pszichés megterhelésnek vetik alá a jelentkezõket amennyit el lehet képzelni sõt még a teljesítõképességükön túl is igénybe veszik õket.

Remekül van felosztva a történet, az elsõ részben (nagyjából 1 óra) a kiképzést mutatja be, ami hát valljuk be elég vad: 30 kilós pakkot háton cipelve terepen, sárban hóban, fagyban, akkor maratoni távot idõre teljesíteni, az összes fegyvert megismerni és használni + közelharc ejtõernyõs kiképzés meg minden ami szem szájnak ingere.

De ami durva volt az az hogy kiküldték a jelentkezõket terepre semmi nélkül majd amikor elfogták õket taktikai kihallgatás következett, azaz információt akartak kicsikarni tõlük vagy egy papírt aláíratni, mindezt kínzások verés, és lelki nyomás közepette... aki megtört az ki van rúgva, nincs helye tovább a SAS-ban.

Értelemszerûen ennél a próbánál buktak ki legtöbben. De az akció része is jó volt, persze senki ne várjon Sólyom végveszélyben szintû akciót, itt minden mentes a hollywoodi sallangoktól, minden úgy van eljátszva mint ahogy az a való életben történne.

De ennek ellenére izgalmas volt, így legalább megértjük miért nyúzzák õket annyira a kiképzésen és miért kell mindent megtanulniuk. Tetszett pl. ahogy a 160 centis õrmester lenyomta a 2 méteres terroristát, pedig egyértelmû hátrányból indult. Ebbõl is látszik hogy az ellenfél mennyire nem tudta kihasználni a súly- és magasságbeli fölényét, ha az õrmester is akkora lett volna mint az a terrorista két ütéssel levitte volna.

Egy szó mint száz, kemény film volt kemény történettel, amely nagyon reálisan körvonalazza a harcmûvészet ezen ágát.

7/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

A Mûkincsvadászok tökéletes példája annak, hogy ha összeszedünk egy halom jó színészt abból még egyáltalán nem lesz jó film. Van az a dolog amit rendezésnek hívnak , amit manapság egyre jobban elfeledni látszanak...
stargatelost
Hát ez jó kis fail lett 😄 törölje valaki légyszi 😄

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

stargatelost
Attól, hogy Tommen gyerek, még õ a király. Cersei meg a régenskirálynõ, semmi nem változott, sõt, Cersei így még szabadabb kezet is kapott, hogy Tywin nem mondja meg neki, mint csináljon.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Jim Morrison
én csak két jelenetet láttam belõle, mikor a náci házában voltak és felpattantak a gyerekek, meg mikor 2 faszi megállt egy rét szélén (frontvonalon). Az jó volt ^^

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Dynamic
Nem láttam embert, aki dicsérte volna ezt a filmet. Én hülye, meg még fizettem is érte.
Jakuza1
De legalabb ismet csinaltak egy filmet, ahol mindenkit hulyenek neztek es elmeseltek, hogy a mukincseket az USA csak a vilag szamara akarta megmenteni es a nemzet jovoje a mukincsek epsegetol fugg.
Azert lefogadom, hogy sok agyhalott fogja ezt a fost megkajalni.

tomsolo
Az tényleg egy nagyon fos film... olyan szereplõ gárdával, hogy csak na.

extra sensory
Az elnémultak 2014

Egyre gányabb az idei horror felhozatal, ez is mi volt? Nem tudtam kivenni ebbõl a filmbõl semmit, csapnivaló rendezés, csapnivaló sztori, borzasztó színészek.

A Patrick és az Ördög ivadéka után reméltem hogy ez a film jobb lesz de még az elõbb említetteket is alulmúlta.

Még a Djinn-ben bizakodok hogy megugorja a lécet de egyre halványabban hiszem hogy ez menni fog neki.

Visszatérve a szóban forgó filmre: nem tudom mennyire jó ötlet az ha a horrorokat tudományos kísérlet köré építik, ahelyett hogy csinálnának egy jó ijesztgetõs mozit. A Banshee Chapter és a Patrick is ezt az elgondolást erõsíti, azoknál sem lehetett érteni mi zajlik, annyira blõd és zavaros volt az egész kísérletezgetés a paranormális dolgokkal.

Az elnémultak csak ráerõsít erre, és azon kívül hogy semmi érdemleges nem történik a film alatt, még az a gondolat is kavarog benned hogy tényleg ennyire szar a fogatókönyv vagy csak te nem érted mi történik.

Nem beszélve arról hogy pofátlan nyúlások vannak benne az Ördögûzõbõl de itt olyan bénán vitelezik ki hogy botütésért kiált.

2/10

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

Tyler1
Mûkincsvadászok

Igazából a történet nagyon jó alapanyag lett volna egy Ocean's beütésû Kelly hõsei vh-s kalandfilmhez, de sajnos pocsék végtermék született belõle. A forgatókönyvet és a rendezést is Clooney jegyezte, itt el is hasalt a dolog. A film 80%-a vontatott, unalmas üresjárat, amit néha megszakít valami történethez kapcsolódó jelenet. Próbálna a karakterekre koncentrálni, de annyira nincsenek kidolgozva, hogy csak vannak valahol a filmben. Látszik, hogy semmit nem tud magával kezdeni Damon, Blanchett, Murray, Goodman, de még Clooney sem. A drámai részek szörnyûek, hiába hal meg benne valaki, teljesen súlytalanul van kezelve, a humoros jelenetek még erõtlenebbek. A világháborús miliõt viszont szépen megcsinálták, ez az egyetlen pozitívum amit felhozhatok.
Ne nézze meg senki, mert nem ér annyit, amire 2 órát érdemes elpazarolni az életbõl.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

tigeroo
a lego fõhõst is will ferrel játsza
tomsolo
Ferell filmeknél a Land of the Lost-on betegre röhögtem magam.

Akkor nem csak övével... (asszem, magával Ferrellel van gondom)
21JumpStr - ha jól emléxem, egy percig sem röhögtem az egész film alatt
Anchorman - jó lett volna, de nem kiemelkedõ (meg kicsit azért nem árt, ha tapasztalat is van az adott korról)

Blasta
Nem az egesz, de elhanyagolhato mertekben alkalmaztak csak a stop motion-t.
Link

tomsolo
Olyan kéne, hogy Lego amit valódi színészek jatszanak beöltözve...

genndy
De az EGÉSZ CGI? Nem voltak élõ részek is (mármint LEGO-s élõ részek, a valódi színészes az nyilván az).

Blasta
"hiszem minden elemekbõl van, még a fröcskölõ víz is"

Nem hinnem, hogy nehezebb volt CGI lego elemekbol animacios filmet csinalni mint nem-lego elemekbol csinaltak volna a CGI-t

grebber
Terminál (Anno kimaradt)

Nagyon jó volt végig átéreztem Tom Hanks nyomorát.😊

Next PC upgrade: 2022

Mike
ez tényleg jó film, nekem is tetszett

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
most hogy megnéztem még egyszer már nem volt olyan rossz, mert már nem ért csalódás

olyan ez mint a Gladiátor, egész jó film, de elsõre nagy csalódás volt

szal egész jó a Lego film, bár a rövid SW filmecskéik, pl. amikor Han Solo kisgyerek az messze lemossa ezt

ám így is le a kalappal a készítõk elõtt, hiszem minden elemekbõl van, még a fröcskölõ víz is

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Riddick21
Nagyjából a következõ 2 hétben jön már a HD valamikor, úgyhogy azt a kicsit kibírom.

tomsolo
Van egy viszonylag jobb minõségû kamerás stuff már fenn - jó pár giga - csak bele akartam nézni, aztán végignéztem bár 2 és fél órás. :o

Riddick21
Még csak ketten kérdeztük meg itt tõled, hogy hol és hogyan nézted a Raid 2-t... várunk még valakit, vagy sikerül kibökni? 😊 Moziban nem volt itthon, a HD verzió elvileg még nincs kint (a napokban jön), úgyhogy gondolom kamerás fos, csak erõsítsd meg, aztán békén hagylak, de nem szeretnék lemaradni semmirõl, nagyon várom már.

tomsolo
Anchorman sajna nem egy nagy vmi. Vannak nála jobb Ferell filmek is.

Riddick21
Nem gyanús, hogy a szellemi szinteddel van a baj? 😊 Még egy ilyen komment után sem? 😄
Itthon buknak az olyan kurva jó vígjátékok is, mint a 21 Jump Street vagy az Anchorman, mert a közönség sajnos nem nagyon lát tovább a fingós-szarós poénoknál, ugyanis a szar tirpák agyuk a Másnaposokon és az Irigy hónaljmirigyen szocializálódott, úgyhogy erõsen korlátolt sajnos.

ZilogR
csak a bevállalós kurvás poén tetszett, aki odaszart a padlóra
kb onnantól még 5 percig néztem
ritka szar film

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Bachstein
Honnan szedted a movie-t?
Riddick21
Hol nézted? 😮

tomsolo
The Raid2

Messze nem lett olyan jó és epikus mint az elsõ rész, pedig van benne gyakás rendesen. Rengeteg a tömegbunyó - ez olyan negyedikre már idegesített - a sztori meghát... elég "érdekes" bár nem annyira szar mint az Ong Bak folytatások vagy mint Protector 2. Szóval jó hosszú, véres aki szereti verekedõs moviekat megnézheti egynek elmegy. (A kalapácsos csajszi killer volt...).

6/10 jó indulattal.

vérpocok
Úgy értem hamar kifullad a karakter, nem az hogy addig annyira vicces, hanem pl. nekem negyedóra-húsz perc után semmi újat nem tudott nyújtani, hamar kiismerhetõ. Egyébként embere válogatja kit meddig köt le... van akit már az elejétõl fogva idegesít. Én próbáltam adni neki egy kis idõt hátha beindul a film, de 20 percnél tovább nem tudta fenntartani az érdeklõdésem... se a medve, se a történet.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Jim Morrison
Elsõ 20 percben vicces volt?:o

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

vérpocok
Mert a mai züllött társadalom tükörképére próbálták Ted-et megalkotni, csak az eredmény eléggé nevetségesre sikerült. Egy erkölcsileg defektes mackó aki iszik, kurvázik, rondán beszél, féktelen hepajokon vesz részt és úgy natúrban sz*rik a világra.

Mint egy anti-TV maci. A gond csak az volt hogy az egész film Ted-nek erre a félresiklott személyiségére épült és minden poént eköré az erõltetett viselkedéskultúra köré próbáltak felvázolni. Ez nem mûködött. Hamar ki lehet ugyanis ismerni a karaktert és a 20-dik perctõl már egyáltalán nem vicces. Máshogy kellett volna megfogni ezt az egész sztorit.

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.