106841
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    En is moziban lattam a Mad Max Fury Road-ot. Nekem nagyon bejott. Sztori valoban nem volt valami tul jo de a latvany es a stilus nagyon bejott, abbol csillagos 5 os. Itthon mar meglestem a BRrip verziot es azota meg ketszer meglestem az akcio reszeket.
    en 8/10 re ertekelnem. a regi Mad max filmek utan nem tudom miert kerestek sztorit meg szineszi jatekot.......................
  • LasDen #90417
    az nem miondig a film hibája, hogy te nem tudod élvezni. És nem az a lényeg, hogy a jó győz, szinte mindig a jó győz, hanem az odáig vezető út....
  • Kongy
    Nekem alapvető problémám az az akciófilmekkel, hogy nem izgulok egyszerűen rajtuk, mert tudom, hogy úgyis a jó győz, stb stb. A Mad Max-nél nem érdekelt ez a dolog, nem rontott bele az élménybe, mert imádtam azt a másfél órányi zúzást, amit láttam. Szinte alig volt üresjárat. Hol van ehhez képest az Elrabolva és a társai?
  • Totti5
    Történet volt. A gerincszál tökéletes alapja volt annak hogy 2 órán át zúzzanak a sivatagban. Volt motiváció. Nem CGI vászon előtt lett megalkotva ( amivel nekem nincs bajom ), de mindenkép ad a hangulatnak a valós rombolás. Amiben erős volt a film a szokásosan, megszokottan kimagasló audió-vizuális elemek mellett, az a KARAKTEREK. Nagyon jók voltak!!!
  • tigeroo
    na pl. itt is, a "lerágott csont" részed:

te ezt látod bele, én mást:
    már az is nagy szó, hogy hollywood manapság (az Internet of Things, és a folyamatos online élet, meg az okospiercingek, okoshűtők korában) ismét foglalkozik az öntudatra ébredés gondolatával, amely korunk nagy zsenijei (pl. Elon Musk, Stephen Hawking, Bill Gates) szerint a legnagyobb veszélyt jelentheti az emberiségre nézve.
  • tigeroo
    én is moziban láttam, 2x is.

a történet egyszerű, de nem rág mindent a szádba, nem pörget túl sok információt az arcunkba, viszont hangulatos volt és élvezetes, a világ ábrázolása pedig ÉRDEKES és ráadásul azonnal belevág szinte az egészbe, na és?
    mondj akkor példát jó sztorival rendelkező (mostanában kijött) filmre. ha ér

hova nem szarom le hogy egyszerű a sztori, ha hangulatos volt és bele tudtam élni magam? néha ilyen is kell.
    nem értem sokszor az ilyen felsőbbrendű sznobságot amikor egy film azért rossz, mert nincs "sztorija".

ha belegondolsz, a gyűrűk urának is egyszerű a sztorija (elpusztítják az Egy gyűrűt.) de tudod mit? Tolkien harmadkora amúgy is csak lenyomata a teljes mitológiájának, lófaszt nem érdekel a sztori, látni akartam a csatákat, látni akartam hogy a gyűrű szövetsége hogyan alakul meg és hogyan bomlik meg, többet akartam megtudni Gandalfról...

Szerintem a történetmesélés mikéntje a lényeg, nem a bonyolultság. Sőt, valamilyen szinten az a művészet, hogy minél egyszerűbben fogjanak meg dolgokat. Én röhögök amikor valaki ilyennel jön, hogy egyszerű a sztori, meg nincs benne sztori egyáltalán...

Ha logikátlanságok kizökkentenek a film élvezetéből, na az már annál rosszabb (pl. szerintem a Terminator Genisys is ezért nem volt élvezhető, mert kizökkentett folyamatosan a faszságaival)

A Marvel-filmes hasonlaton pedig megint nevetnem kell, sok fiatalt ezek a filmek ismertetnek meg a kockasággal, a képregényekkel, amelyek világában évtizedek óta kiapadhatatlan történetmesélése van a karaktereknek...

Nem győzöm hangsúlyozni sem, hogy a mostani Marvel filmek az Infinity War-t építik felfele, annak pedig nem 2, és nem is 10 perc elmesélni a cselekményét... ha már sztorira vágyunk...

• Count Adyn
    Viszont miért kéne homéroszi eposznak lennie egy Mad Max filmnek? 2 órás szórakozást nyújtott, és nem untam egy percét se.
    Nyilván nem lesz klasszikus, de még mindig inkább ez mint az n+1 marvel/dc hiperhősös trendy fostenger:)

Most hogy igy belegondolok az elmult 10 évből nem is tudom melyik filmet merném klasszikusnak nevezni, biztos öregszem:D
  • ElNano
    Miért, a Mad Maxnak van története? Na ne vicceljünk már... Értem én, hogy a Marvel-filmeken nevelkedett ifjabb közönségnek már az is sztori, ha valaki két felhőkarcoló rombolás között a kamerába néz és azt mondja, hogy "szarnom kell", de hogy a Mad Maxnek lenne bármilyen értékelhető története? :D

Teljesen helytálló IMYke kritikája.

Kongy: A 3dmaxszélesvászon az tesz valamit a sztorihoz, vagy hogy?
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.08.23. 13:10:47
  • Kongy
    Mad Max-et moziban kellett volna megnézni, mert otthon akármilyen tv-n nézed fele akkora élmény. Ritka az ilyen, de ezt tényleg 3D-ben, moziban kell látni..
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.08.23. 12:45:36
  • CalebJoe
    A túl sok jó kis ázsiai film után nem csoda hogy gagyi érzést keltett benned a Mad Max, de mint akciófilm messze kiemelkedik a sok mai fos közül.
  • Nyiri
    "zéró mélységgel" :D :D :D :D :D
    Mad Max-Fury Road a cím és mélységet keresel? A történet pont annyira volt jó amennyire kellett. Egyébként még bele is lehet látni dolgokat ha nagyon akar az ember:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Konkrétan Furiosa és Max tönkretett egy amúgy "működő" társadalmat. Oké diktatúra volt, de ez a diktátor a sajátos módján próbálta visszahozni az életet a kihalt világba. Tiszta víz, botanikus kert és igyekezett egészséges nőkkel egészséges utódokat nemzeni, hogy legyen jövője a mostani pokolnak. Oké a cél nem szentesíti az eszközt, de Maxék azzal hogy felengettek minden beteget és nekirohantak az amúgy is kevés élelmiszernek ez úgy ahogy van tönkre is lett vágva.
  • Kmarha
    The Devil's Backbone

Ez Guillermo del Toro egyik talán legkorábbi forgatókönyve (Faun Labirintusa előtt) és viszonylag korai rendezése. A rendezéssel nincs is semmi baj. Nagyszerűen vegyíti a háborús filmek kilátástalanságát a horror filmek nyomasztó légkörével. Ritkán látni ilyent.

Az írás része más tészta. A Faun labirintusában is elég súlyos szimbolikával építkezett, amit valószínűleg az itteniből fejlesztett majdnem tökélyre. Vagy csak most én nem figyeltem oda. De se a cím se a bomba lényege nem jött át nekem. Utána olvasva is csak egy vállvonást kiváltó magyarázatot találtam: a bomba a halál közelségét a cím a valóság és képzelet keveredését jelentheti. Legyen, sokat nem tesz hozzá egyik sem a történethez úgy, mint később a Faun Labirintusába láthattuk.

A történet: a Spanyol polgárháború idején járunk egy a semmi közepén található árvaházban, ahova egy új fiú érkezik. A srác nehezen illeszkedik be, köszönhetően az ottaniak szekálásának és egy korábban ott élt gyermek szellemének kísértésétől.
    Az árvaház korábbi vezetője épp elég arany rudat hagyott hátra, hogy kiváló célpontja legyen az emberi kapzsiságnak és gyűlöletnek, így nem sokkal az új fiú érkezése után, a szellem kísértése mellett lesz egyéb probléma is, amivel a gyermekeknek szembe kell nézniük.

Ahogy a fentiekből leszűrhető, nem éppen tündér mesével van dolgunk. A légkör súlyos és nyomasztó, és a történet vezetés vontatott. A szellem megjelenése sem a hirtelen ijesztgetős jelenetekkel lett megoldva.. Minden cselekedett lassú és megfontolt. A film 1,5 órás, de jóval hosszabbnak tűnik. A befejezés a közepétől sejthető, kivéve az utolsó alak megjelenését, ami teljesen felesleges volt (kivéve, hogy nyomatékot hagyott a kezdő monológnak, bár a film közben nem jött át, hogy erre akarja a készítő helyezni a hangsúlyt).

A spanyol nyelvvel nem lett volna bajom, a magyar felirattal annál inkább. Így végül szinkronnal néztem meg. A fogalmazás remek volt, az előadás stílusa (főleg a gyerekeknél és a kis csajnál) pocsék. Kivéve a dokit. Ez egy kicsit húzott a megítélésemen, de szerintem így is bőven megérte az idejét. De ha őszinte akarok lenni, egy év múlva már csak a hangulatára fogok emlékezni, de még így sem bánnom, hogy megnéztem.
  • Prof William
    Ezek szerint kijött a Mad Max BR-en?

Azt hiszem itt az ideje egy újranézésnek...
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Mad Max: Fury Road" - 6/10
    (2015.08.22) (121 perc, amerikai)

A Mad Max-nek nem kellett volna reboot roadmovie.
    Sajnos, az egész olyan volt, mint egy 2 órásra felhízlalt, in medias res tévésorozat epizód, Zéró mélységgel, majdnem semmi színészi játékkal, Valhallázással, megépített járművekkel, valódi és CGI robbanásokkal, meg az üldözéssel.
    Charlize Theront még mindig szeretjük, de ő is kevés volt az üdvösséghez.
  • davidka003
    Csendes éj

1944 karácsony estéjén egy kis vadászlakban az Ardennekben három amerikai és három német katona kénytelen szembenézni a háború következményeivel. Felfedezik magukban a bátorságot és a szent éjszaka valódi jelentését.

Alacsony költségvetés, nem profi színészek de érdekes volt az egész szituáció. Elvileg igaz történet.
    7/10

Katyin

1940-ben játszódik.
    Sokkoló és kegyetlen. Szomorú hogy ilyen megtörtént.
    8/10

Fegyverszünet karácsonyra

Elvileg szintén igaz történet. Első világháború. A katonák szenteste úgy döntenek, hogy nem háborúznak egymással hanem békésen ünnepelnek. Számomra nagyon hihetetlen volt.
    Első fele kicsit unalmasnak érződött de utána azért jó lett. Nehéz lehet olyanokat megölni akikkel előző este még ünnepeltél.
    7/10
  • hiper KOCKA
    A rajzfilm sokkal jobb lett szerintem... érdekesebb is, meg ott Ultron sokkal erősebb.
  • LasDen #90402
    Nem lenne rossz film, de annyi plot van, hogy elnyomták egymást. Fel kell vezetnie azt, fel kell vezetnie ezt, foglalkoznia kell azzal, foglalkoznia kell ezzel, emezzel is és akkor a végén még foglalkozzon a fő szállal, Ultronnal is. Nem csoda ha a film bedőlt ennyi szar alatt....
  • ProGabe #90401
    "nagyon nem izgalmas film"

Ennyi! Ez lett a Marvel filmek rákfenéje. A világmegmentés egy ásítást vált ki belőle. Ultronnak szopatnia kellett volna őket. Elpusztíthatatlan? Ugyan már, ezt egyáltalán nem lehetett érezni. Irona Man mond pár poént, CA kioszt pár parancsot, Hulk üvölt, Thor, izé, eltűnik 40 percre és ennyi. A film legjobbja Renner volt, ami egy óriási kellemes meglepetést okozott.

Na de mindegy, mindezt már szerintem leírtam és át lett tárgyalva májusban
  • bcrics
    Terminator genisys után kész felüdülés volt a terminator salvation.
    Vhogy sokkal élvezhetőbb az egész.
    Ajánlott megnézni az 5. Rész után.

• ElNano
    Avangers: Age of Ultron
    Ezt a szart! :D Háromszor kellett nekifutnom, mire a végére értem. Már ahogy kezdődött gyanús volt, az a súlytalan, erőtlen, érdektelen csata előre vetítette, hogy valami B-kategóriás szemét lesz ez és tényleg. Összességében minden totál érdektelen volt, az összes szuperhős, valahogy totál kifakultak, nem volt egyiknek sem egy valamire való karaktere, és azok a kínos jelenetek… Az a közös buli, mint valami elcseszett munkahelyi összejövetel… Ez az Ultron is mi volt már. Egy mesterséges intelligencia a szokásos közhelyekkel, kb. Skynet-szintű ambíciókkal, hát valami rémunalom. És a béna megoldásai. Egy szuperintelligens program azért ennél többre lenne képes – az ő lehetőségeivel én is kb. ötvenezerszer rafináltabb és célravezetőbb módon intéztem volna a dolgokat a helyében, ez meg mint valami sértődött óvodás. :D Ami a leginkább zavart a suta sztori mellett, az a főszereplők semmilyensége volt. Mindenki kifakult, végezték a dolgukat, mint a mesterember, aki már negyven éve ugyanazt csinálja és alig várja már, hogy nyugdíjazzák a francba. Semmi élet nem volt ebben a filmben. Meg ilyenek, hogy valaki megemeli Thor kalapácsát… Szánalom volt, innentől Thor takarodhat, ennyi volt az isteni mivolta. Ezt nem lett volna szabad elkövetni. És kb az összes arcot jól ledegradálták, talán ezért is volt ennyire érdektelen az egész. Az akciók is olyan szinten egy kaptafára voltak megtervezve, hogy az már fájdalmas. Az ikrek meg… :D Á, hol ért ez meg két órát az életemből. Idén kb. az összes blockbuster megy eddig a levesbe. Ez, Halálos iramban, Jupiter felemelkedése, Terminátor, Mad Max, mind-mind egy rakás szemét.

Cipőbűvölő
    Az enyhén fogyatékos és szintész antitalentum Sandler nagy néha belebotlik olyan forgatókönyvekbe, amik miatt még mindig a felszínen tud maradni. Ez is ilyen, abszolút nem az ő karaktere vitte el a filmet, hanem a jó kis történet, ami persze holt bugyuta, de ilyen bárgyún vigyorgósan, kikapcsolt aggyal még élvezhető. Mondjuk az, hogy kb. a 20. percben vágni lehet a „nagy csattanót”, ami beesik a film végére, némileg ront az összképen, de annyi baj legyen. Nem volt kiemelkedő élmény, legfeljebb a Sandler-filmek sorában, jó kis gegek, egy-két jelenetnél erőtlen rihegés-röhögés a magam részéről, aztán kész. Egyszer megéri megnézni, ezt is láttam, de jó.

A 44. gyermek
    Na, ez viszont odatett. Nagyon erőteljes film, meglepő fordulatokkal, cselekménnyel, és rendkívül plasztikus ábrázolással. Azért itt elég rendesen átjött, hogy mennyire embertelen, elmebeteg rendszer uralkodott a Szovjetunióban, még a csókosok sem voltak látszólagos biztonságban sem. Ez a paranoid légkör nagyon átjött, király díszletek, helyszínek, szóval itt a stáb nagyot alkotott. Tom Hardyt nagyon csípem a pacekja miatt, de azért valljuk be, Noomi Rapace egy-két jelenetben lemosta a vászonról. Nem volt rossz Hardy, de azért lássuk be, ezzel a formával van egy-két lehetősége játszani, azokat tudja hozni rendesen, sőt, néhol egész fenomenális tud lenni (pl. Bronson), de amikor egy olyan figurával kerül egy jelentbe, amiben a másiknak lehetősége nyílik lubickolni, akkor azért ez már kevés tud lenni és itt a Rapaceval közös jelenetek ezt nagyon megmutatták. És mondom, nem Hardy a szar, csak annyi, hogy a fizimiskája alkalmassá teszi x számú karakter eljátszására, aztán annyi, messze nem egy kaméleon típus és ez most átjött keményen. Jó volt, de a csaj lejátszotta a színről. Szóval kemény dráma, nagyon erős és sokféle érzelmi töltettel, engem ez a film abszolút meglepett, nagyon rendben volt úgy mindenestül.
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.08.22. 09:09:54
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Avengers: Age of Ultron" - 5/10
    (2015.08.21) (142 perc, amerikai)

Hosszú, és nagyon nem izgalmas film volt. Már az első 20 percben megvolt az inger, utána még többször, de a kötelező gyerekmentés-sablon egyszerűen rettenetes volt, ki is lőttem pár percre.
    Josh Whedon, ejnye-bejnye.
    Ez az
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    öntudatra ébredősdi, emberiség kipusztítósdi, de közben emberszerűen viselkedő, és embernek látszani akarósdi olyannyira lerágott csont, hogy a Firefly író-rendezőjétől látni mindezt szinte fizikai fájdalom volt.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt elfelejtettem:

[2014] - (imdb) - "Bakha satang" (Peppermint Candy) - 9/10
    (2015.08.20) (129 perc, dél-koreai)

Többszörös nemzetközi fesztiváldíjas remekmű (Director's Fortnight Cannes 2000; Montreal World Film Festival 2000; Vancouver International Film Festival 2000; London Film Festival 2000; International Film Festival Bratislava 2000; San Francisco International Film Festival 2001 estébé).
    Pontozásom szerint egy súlyban van a technikailag is egyformán működő, de 1 évvel később megjelent [tehát, az amerikaiak "másolták" (irónia) a dél-koreait] "Memento"-val (ugyanúgy visszafelé haladunk a történetben), közben meg azt kell mondjam, hogy a történet súlyát, dramaturgiáját tekintve az ázsiai lazán lenyomja az amerikait.

Hősünk egy folyóparton megtartásra kerülő, 20 éves osztálytalálkozóra érkezik, szokatlanul kiöltözve, csendesen, delíriumos állapotban, melyből sem a rég látott barátok, sem a zene, sem a nyugtatgatások nem tudják kijózanítani, és végül felmászik a közeli vasúti hídra, hogy elgázoltassa magát egy vonattal.
    Ezt követően, a visszafelé lejátszott, vonatvégről készített felvételekkel, és Yong-Ho életének fázisaiból álló epizódokkal szépen megkapjuk a választ arra, hogy miért is döntött az életének elveszejtése mellett: Yong-Ho életének utolsó 20 évébe tekinthetünk bele, miközben Korea történelméről is kapunk egy kis átfogó képet, egészen az 1980-as Gwang-ju-beli tüntető-mészárlásig.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.08.21. 20:10:21
  • davidka003
    Április 9

Teljesen korrekt kis európai háborús film. Jól bemutatja, hogy mennyire esélytelen volt nekik minden.
    Nem bántam meg hogy megnéztem.
    8/10

Dead Rising: Watchtower

Alacsony költségvetés érződik de aki ismeri a játékokat az tegyen vele egy próbát.
    6/10-et nálam is megér.
  • Bokafix2
    Dead Rising 2015

Ez jobb mint egy átlag zombis film. Átlagos alatt meg a padló alatti szintet értem, mert a legtöbb zombifilm egy trash hulladék. A játék alapján készült adaptációnál is vannak gondok, pl. a nem túl hiteles színészi alakítás, és az átgondolatlan történet... a sztori gyakorlatilag sablonosabb mint egy Word táblázat, a zombihordák kaszabolásán túl semmi extrát nem tartalmaz.

Viszont szinte végig pörög, nincsenek hosszú üresjáratok, vagy fárasztó dialógusok. A kihívás viszont nem sikeredett túl nagyra. A zombik segghülyék és baromi lassúak, így elég nagy tömeg kell belőlük és szűk hely, hogy le tudják szedálni az egészséges állampolgárokat.

6/10
  • davidka003
    Freetown

"A group of native Liberian missionaries make a desperate cross-country trip through their war torn country to save one of their own."

Libériában a lázadók sok embert megölnek ezért menekülniük kell a szereplőknek, nagyrészt az útjukról szól ahogy eljutnak Freetown-ba.
    A film tényleg hosszú és unalmasnak érződik de alapvetően nem annyira rossz mint amilyennek imdb-n mondják.
    Látszik hogy amatőr színészek de maga a helyszínek nekem nagyon bejöttek, sok szép felvétel van.
    Egyszer meglehet nézni ha valaki szereti a lassabb drámákat és Afrikát.
    7/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Dohee-ya" (A Girl at My Door) - 8/10
    (2015.08.20) (120 perc, dél-koreai)

Egy apró tengerparti faluba új rendőrfőnök kerül Szöulból - nem ok nélkül, hiszen az efféle "kitüntetéseket" nem adják csak úgy.
    Hősnőnk már az első nap, a megérkezésekor találkozik a címszereplőnkkel, de csak kis idő múlva tudja meg, hogy a kislánynak nagyon nincs könnyű sorsa az apjával, és a nagymamájával egy háztartásban, egy olyan anya nélkül, aki kiskorában majdhogynem szó nélkül elhagyta. Az apa csak akkor veri a lányt ha részeg. A nagymama józanul is.
    A rendőrfőnöknő lassan, de biztosan belekeveredik a csonka család sorsába. Azonban, egy kis faluban nincsenek titkok...

//Több érzékeny témát is érintett a film, de nem írnék róla, mert spoiler-veszélyes. Legyen elég annyi, hogy ne szórakozz Dohee-yával! Doona Bae középkorúan is kellemes látvány.

//A címszereplőt alakító Sae-ron Kim gyorsan felnőtt mondjuk az "Ajeossi" filmje óta...
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.08.21. 08:13:48
  • zaki
    Mad Max Fury Road

Wow/10
  • DantesHUN
    rimjob? Komolyan, pedig nem vagyok teljesen tudatlan, de erre rá kellet keresnem a neten, hogy mit jelent. Bassz...
  • cylonflatus
    Fantasztikus Négyes (2015)

Felecsd el...
  • IMYke2.0.0.0
    [2000] - (imdb) - "Flandersui gae" (Barking dogs never bite) - 7/10
    (2015.08.19) (111 perc, dél-koreai)

Hősünk egy tanult, nagy jövőre áhítozó, de protekció nélküli, várandós felesége keresetéből élő fiatalember, aki munkanélküliként a panellakásban sínylődik. Napi rutinját idegesítő kutyaugatás kezdi elviselhetetlenné tenni - amúgy is tele van a bugyra mindennel. Így hát, amikor elkapja a hangoskodó (a lakótömbben amúgy is tiltott) kutyát, pontot akar tenni a zajongás végére. S ezzel az eseménytelen életének is annyi.
    Nem szimplán komédia. Jó kis proli/társadalom metszet, hétköznapi alakokkal, kutya üldözőkkel, és kutyafogyasztókkal, sors verte emberekkel.
    (Az előző filmek után ez kevésbé feszült alkotás)

Az akkor 21 éves Doona Bae fincsi volt (Ezekből ismerhetitek (minőségi sorrend is): * Sympathy for Mr.Vengeance [2002] (erősen ajánlott film!); * Cloud Atlas (2012); * Jupiter Ascending (2015))
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - (imdb) - "Yurusarezaru mono" (Unforgiven) - 9/10
    (2015.08.19) (136 perc, japán-koreai)

Sang-il Lee (d-korea) "Unforgiven" interpretációja - a Sógunátus bukásának időszakába helyezve, amikor is a császári haderő mind egy szálig levadászta a szamurájokat és támogatóikat.
    Hősünk egy visszavonult, idősödő szamuráj, aki felesége halála után egyedül neveli két gyerekét, és földművesként próbál egyről a kettőre jutni. Nem túl sok sikerrel.
    Hokkaidóban két szilaj paraszt helybenhagy egy fiatal prostit, egyikük jól át is szabja annak szép arcát. Amikor a helyi menő csávó (értsd: rendőrbíró) nem bünteti illő módon a tettüket (helyette tavaszig lovakkal kell leróniuk a bordély tulajnak az okozott kár ellenértékét), a szajhák vérdíjat tűznek ki a két szemétláda fejére.
    A jutalom pedig megteszi a hatását. Jubei egykori harcostársa, Kingo felbukkan és elmeséli a vérdíj történetét, és megígéri, ha ketten végeznek a gonoszokkal, akkor elfelezik az 1000 pénzt. Hősünk pár napnyi vívódás után pedig egykori kardtársa után lovagol...

//
    * A képi világ, a zene, a színészek itt is remekeltek, ahogy az eredetiben is. A zene talán még jobb is volt itt.
    * Míg az észak-amerikaiban gyakorlatilag nyári időszak volt, záporokkal, addig a japánokéban (az ország különböző pontjaira való utazás miatt) ősz és tél kínozta meg a szereplőket, esővel, hóval, hideggel. A téli jelenetekben egyik-másik női szereplő zokni nélkül, egy szál papucsban flangált a zergebaxó hidegben. Riszpekt nekik. Ahogy a Morgan bácsinál idősebb Kingót alakító színésznek azért, amit bevállalt.
    * Eastwood bácsi eredetijét enyhe humor is átszőtte. A japán verzióból ez hiányzott, helyette sötétebb, melankolikusabb volt - amiben nagy szerepe volt egy elnyomott kisebbség, az Ainuk ábrázolásának is. Ebből fakadóan a főszereplők indítékai is erősebbek voltak.
    * Amiben sokkal jobb volt az amerikai: a szereplőgárda. Nedhez (Morgan Freeman) nem tudott felérni a japánok Kingó karaktere (Emoto Akira), és Ken Watanabe is csak két lépéssel, annak árnyékaként követhette Eastwood bácsi alakítását (persze, azért ő is tudott keményen nézni).
    Ettől függetlenül, mindent összevetve - bármennyire is szerettem az amerikai eredetit - ez a majdnem 1:1-ben feldolgozás számos dolgot, indítékot jobban tálalt, a vége pedig erősebb volt. Az ázsiaiak egy remek eredetihez nyúltak bátran, kiválóan adaptálták, és az összkép vonzóbb is lett a számomra.
    Mindkét filmet erősen ajánlom a jó filmeket kedvelőknek.
  • IMYke2.0.0.0
    [1992] - (imdb) - "Unforgiven" - 8/10
    (2015.08.18) (131 perc, amerikai)

Big Whisky város nyugalmas életre vágyó lakóinak és sheriffjének életét két tehenészfiú bolygatja meg azzal, hogy az egyik tisztes prosti arcát egyik szabályosan felszabdalja (mert a zfelkuncogott a mütyürjének kicsinysége miatt).
    Little Bill sheriff nem kíván vért ontani a kurvák miatt, helyette pónikat kér kárpótlásul a bár tulajának legkésőbb a következő tavasz végéig.
    A szajhák szószólójának, Alice-nek nem tetszik, hogy kutyába sem veszik őket, és összeszedik minden pénzüket, vérdíjat tűznek ki a két kávboj fejére. A pénzre éhes Schofield Kid megkeresi a hírhedt, de már megtért, idősödő William Munny-t, hogy együtt menjenek, és gyűjtsék be a fejpénzt. A férfi egyedül neveli két gyermekét, farmerként, miközben pénzszűkében van és nem is igazán neki való ez az élet.
    Végül is csak azt kellene csinálnia, amit hosszú éveken át művelt... most két gyalázatos férfi életét elvenni, akik megbecstelenítettek egy nőt. A pénz meg amúgy is jól jönne...

//Pazar a szereposztás - Clint Eastwood, Morgan Freeman, Gene Hackman -, jó a fényképezés, a hangulat és még jobb a nyelvezet. Clint Eastwoodnak bármit elhiszünk, úgy tud történetet mesélni.
    A 20. évfordulós, felújított verzió remek minőségben van tálalva. A kommentár hangsáv (Eastwood biográfusa) informatív.
  • vérpocok
    Cop Car 2015

Két 10 éves elköt egy rendőrautót... remekül mutatta be a film a gyerekek szemszögéből ezt az egész drámát, meg azt ahogyan naivan feltételeztek ezt-azt az ügy kapcsán és az őket kereső rendőr személyét illetően. De vannak itt még egyéb meglepetések is.

7/10
  • LasDen #90385
    Focus

A film elején azon tűnődtem, hogy mi volt az utolsó Smith film, amit néztem, de csak a Föld után meg a Burgundy jutott eszembe. Viszont egyik sem róla szólt igazán. A MIB3 volt az uccsó amúgy, de elnézve nem is nagyon erőlködik. Kb évente 1 film.

Viszont összességében bejött a film. Jól kezdett és sikeresen megalapozta Smith-Robbie kettősét, jó volt a kémia kettejük között. Margot Robbie is amellett, hogy végig kurba jól nézett ki a filmben, nekem a játéka is tetszett. Ezek után még örvendetesebb, hogy ő lesz Harley Quinn :D Bár a Buenos airesi móka elején kicsit leült a film a romantikázással, de a végére mindent jól megkevertek kavartak, szóval minden jó, ha a vége jó.

Simán megérdemli;
    7/10
  • RatBaG #90384
  • kutyakiki81
    Vakáció

A következő Griswold generáció Walley World-be indul!!! Mikor megtudtam, hogy re-boot készül a Családi vakáció c.filmből, azonnal lehurogtam magamban. Majd látva az előzetest megjött a kedvem hozzá. Ma volt a premier előtti vetítés,és teltházas közönség nevetett egyszerre.

Mert a Vakáció tényleg jó. Igaz a humor sokat változott 32 év alatt. Gloryhole, RimJob (amit a szinkronos előzetesben "nyalásnak" mondanak, de én sem tudok hirtelen jobb szót rá), fütyik, szar és hányás. De nem lett undoritó, csak mocskosan poénos.
    Már a főcím megadta a hangulatot, majd szerencsére jópár traileren kívüli poén is akadt, és az eredeti film két főszereplőjének (plusz a kocsi) hála még egy kis nosztalgia is befigyelt pár percre.
    Apró mellékszerepekben felbukkan Charlie Day, Michael Peña, és Norman Reedus is. Chris Hemsworth pedig egy állat :)

A 100 perc végig szórakoztató, mély nyomott ugyan nem fog hagyni, de arra a kis időre tökéletes szórakozás!
    Még most is a Holiday Road szól a fejemben :D

8/10
  • Bokafix2
    Akkor nem ugyanazt láttuk.
  • Bokafix2
    Borzasztóan el lett kapkodva... nem az volt a lényeg hogy csináljanak egy normális filmet hanem hogy ne kerüljenek vissza az F4 jogai a Marvelhez. Ha nem csinálják meg a filmet ez történt volna. Így inkább elkapkodták. A stúdió még az utolsó pillanatban is megvágta a költségvetést, a forgatókönyvet az előmunkálatok legvégéig nem véglegesítették, és még a forgatás kezdetén is próbáltak változtatni rajta.

De amúgy is túl hosszú és érdektelen a felvezetés, az akció meg annyi hogy a végén megjelenik Doom és le is zúzzák. The End... ezért kár volt elkészíteni ezt a filmet.
  • SzinesGeza
    Akkora Predátor-koppintás mint ide Kolozsvár?! Miért, hol laksz? Szamosszentmiklóson?
    Csak mert egyáltalán nem hasonlít a Predatorra.
  • LasDen #90379
    a rengeteg vita Fox és Trank között lényegében tönkretette a filmet....