106840

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
-
"az Alkonyat szériát egyszer mindenképp érdemes végignézni."
S igazuk is van - ismeretlenül nem szidhatsz semmit... -
Apósomék a napokban nézték meg, és szénné szidták. Mert hogy csak akció van benne.
De azért Kobra 11-en élnek, és azt állítják, hogy az Alkonyat szériát egyszer mindenképp érdemes végignézni.
Utóbbi hallatán majdnem kiköptem a vacsorát. -
Lantee #90575 Ettől (is) nagyon nagy királyság a Mad Max.
-
http://gfycat.com/SorePertinentJaguarundi -
Így van, lesz folytatás, ez már biztos, mert elég nagy siker volt a film :) -
Már bejelentették a folytatás időpontját. Ami ugyebár tök egyértelmű volt, lévén minden idők 3. (4-ik? lusta vagyok megnézni :) legjövedelmezőbb filmjéről van szó -
Remélem is lesz még. Jobb mintha semmi nem lenne. Pláne jó nézni ilyen minőségben mint a World lett.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.09.13. 09:38:28 -
A Jurassic World grand finale témához: ha nagyon akarjuk, akkor beleképzelhetjük azt is, hogy az egész ösztönből ment. A Természet is végez egy ideig a mutációkkal, míg végül természetes mutálódás győz. -
Rövidre fogva, csak magamat tudom ismételni: "Abba kéne hagyniuk a jurasszikozást, de tartok tőle, hogy lesz még dínóparkos film..." -
Nagyon tetszett, kaptam csomó dínót ami végig a képen volt, ment az aratás rendesen. Volt benne minden. Bele lehet köpni, de ebből mégis mit kellene kihozni... Raptorok, Trexek ropogtatják az embereket mint a ropit, mert már megint istent játszunk, ami felett nincs kontrollunk.
Tökéletesen illett erre is a
"Mindig így kezdődik! Aztán majd jön a futás, meg a sikítás!"
Párszor még meg fogom nézni, de már lemezen.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.09.13. 09:09:20 -
[2015] - (imdb) - "Jurassic World" - 5/10
(2015.09.12) (125 perc, amerikai)
Sokkal rosszabbra számítottam. Igaz, ehhez a (csak) 'kis' csalódáshoz és a 2014-es Godzilla lemásolásához*** is 3 férfi és 1 női forgatókönyvíró kellett...
Akadtak pillanatai a filmnek (a CGI-t nem említve, mert már ez a minimum minőség egy ilyen filmben - az "Indiana Jones-osdi" viszont ippeg csak nem volt giccses), de összességében nem nagy vásziszdász.
Abba kéne hagyniuk a jurasszikozást, de tartok tőle, hogy lesz még dínóparkos film...
//*** = aki ismeri mindkét film végét, az talán megérti. -
amúgy most újranéztem a 10 éves F4 részeket, hát azok sem jobbak azért. a második rész pl. tök gáz, a film feléig csak az esküvőt szervezgetik, galactus 0, hülye lezárás, a cserélhető képességek + jelenetek tiszta hupikék-törpikék matiné rész érzését keltették nekem. nem volt valami grandiózus ez sem. -
én annyiban örülök a buktának, hogy hátha a dizni bepróbálkozik a jogok megvételével kuncogva a FOX-nál. így legalább kapnánk egy még gazdagabb univerzumot ha jönnek a marvel cosmic eventek a filmekben -
Nekem annyiban tetszett jobban mint a régi F4-ek hogy itt a Lény jobban meg van csinálva... itt tényleg elhiszed hogy egy kőszörny... a régi Lény valami vicc volt... borzasztóan nulla külseje volt, viszont az új Lénynél is megvan az a hiba hogy a hangja nem mélyült semmit, ugyanolyan maradt mint mikor még ember volt. Kis vékonyka hang egy olyan külsőhöz... tényleg nevetségesen hatott. -
Fantastic Four (2015)
Hát ez csodálatos. Mire elkezdődik a film, már vége is. A szereplők gyakorlatilag pár percben csillogtatják meg képességüket (a Lénytől még csak ne is várjunk zúzást). Fő genyának van egy 5 perc bemutatkozása, utána 5 perc harc, és ennyi. Vicc az egész. A szereplők jelentéktelenek, kivéve Miles Teller, de csak mert ő kapta a fő-főszerepet. Egyébként annyira nem lenne szar, de ezt a végén semmit nem is értem, hogy gondolták.
4/10 -
fyi lasden hozzászólása sokat segített, hogy ne olvassam el :)
egyébként meg banner, SPOILER használata kötelező! :) -
aúú... lelőttem egy gagyi látványfilm "spoilerét"... micsoda katasztrófa... mindjárt elkezdelek sajnálni 
de azért töredelmesen bocsánatot kérek...
érdekes, jim meg tudta csinálni hogy nem olvassa tovább, sőt még spoilerbe is tudta így tenni... ezek szerint te nem tudod úgy irányítani a szemed hogy ne lásd meg amit nem akarsz... szar ügy -
ty for the spoilers motherfucker.... -
"ami a végét illeti, szerinted tényleg nem lehetett volna más kitalálni?"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mi majdnem behugyoztunk a röhögéstől a végén, mikor a raptor-tirex duó megszabadult az indominus rextől és a tirex szinte rámosolyog a kis rapi-ra és átható tekintettel elindul a cgi napfelkelte felé :D
edit (jim): mivel még én sem láttam nem olvastam el, de spoilerbe raktam.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.09.12. 17:30:22 -
Semmi felsőbbrendűség, egyszerűen csak vicces amit írtál... végig szenvedtél egy filmet amit még kétszer kellett megnézned ahhoz, hogy elfogadható legyen... Bocs, de ez nem egy művész film, vagy valami nehéz sci-fi esetleg dráma, hogy elsőre nehéz legyen befogadni.. ez egy kalandfilm, ami már elsőre is fos, és ha még kétszer megnézem sem lesz jobb... nagyon sajnálom, hogy nem sikerült jobb forgatókönyvet írni, mert lehetett volna egy jó kalandfilm... ami a végét illeti, szerinted tényleg nem lehetett volna más kitalálni? :)) -
[2003] - (imdb) - "Salinui chueok" (Memories of Murder) - 8/10
(2015.09.11) (132 perc, dél-koreai)
Valódi, megoldatlan bűneseten alapuló történet.
1986. A katonai uralom alatt álló Dél-Korea, Gyunggi tartomány. Rövid időn belül már a második helybeli, mutatós nőt ölik meg különös körülmények közepette. A kíméletlen helyi erők két díszpéldánya (Park Doo-Man és Cho Yong-koo nyomozók) minden eszközzel - brutális kínzás, bizonyíték hamisítás - és teljesen sikertelenül igyekeznek a nyilvánvalóan sorozatgyilkossággá alakuló esetek végére pontot tenni. A perverz gyilkos meg közben röhög a markába.
Az ügy akkora port kavar, hogy még Szöulig is ellátszik, ahonnan egy nyomozó érkezik, hogy a kifinomult tudásával segítsen az impotens rendőröknek.
A gyilkosságoknak azonban csak nincs vége. A nyomozók türelmének azonban igen...
//Nyomasztó film volt. Talán azért, amit az első mondatban is írtam, talán mert a filmben is szinte folyton esett az eső, és a hőseink is elkeseredetté váltak, miközben az ügy csak nem akart megoldódni. A slusszpoén pedig nagyon rafináltan volt elhelyezve. -
Kifejtenéd örömödet, vagy elégedjek meg egy felsőbbrendű lekacagással? -
Unfriended 2015
Ez érdekes megoldás volt horror kategóriában... gyakorlatilag nem hagyjuk el a számítógép képernyőjét, minden dolog ott történik és ott derülnek ki a hátborzongató részletek egy tinédzser tavalyi öngyilkosságáról.
6 fiatal Skype-on videócsetel, ezzel párhuzamosan facebookoznak is, majd egyszercsak csatlakozik a beszélgetéshez a halott tini... mondjuk a videó tényleg fenn van a Youtube-on "Laura Barns kill urself" néven, a film elején is ezt a videót nézik mert ez történetesen rögzítette a leányzó öngyilkosságát.
A fiatalok természetesen hackerre gyanakodnak és elkövetik azt a hibát hogy szóba elegyednek vele... a mondás szerint pedig (Ne válaszolj a holtak üzeneteire!) baljós előjelnek számít hogy így tettek.
Tényleg ötletes megoldás volt a film, itt nincs őrült rohanás, gore-horror elemek, zombik, vagy küzdelmes akciók... csak a monitor van és rajta a rémült arcok akik jócskán benne vannak a slamasztikában, mert van egy szabály: tilos kilépni Skype-ról...
7/10 -
:DD -
A Jurassic World fikázóknak üzenem, hogy próbálkozzanak meg idővel egy újranézéssel.
Anno moziban én is úgy harcoltam magammal, hogy élvezni tudjam a filmet. Majd 2x-i újranézés alkalmával egész megbarátkoztam a látottakkal.
Igazából mivel ez egy újrázása volt a régi trilógiának, muszáj volt valamit újítani a koncepción. Ezért láthattuk a tetőponton azt a bizonyos jelenetet. Gondoljunk bele... Mi mással lehetett volna előrukkolni egy dinos filmben? -
Igen ismerem, sajnos nem volt hozzá szerencsém, de belenézegettem milyen is lehet.
ON
Jurassic World (2015) - Kaland
Többet vártam a filmtől. Nem is többet, inkább kevesebb hülyeséget, amik a film végén csúcsosodtak ki. Egészen addig még tetszett is a film, amíg
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!el nem indulnak levadászni a hibridet, de a végén lévő Rator és T-Rex vállvetve egymás mellett harcolás, meg a vége finálé, hogy még a vízi-szaorusz is kiugrik a partra,
hogy együtt intézzék el a hibridet... mindenki összefog mindenkivel, mindezt valami eszméletlen diadalmas zenével nyakon öntve.
És ez sajnos az egyszer nézős kategória aljára száműzte számomra a filmet. -
[1997] - (imdb) - "The Fifth Element" - 7/10
(2015.09.10) (126 perc, amerikai)
Fogalmam sincs hányadszor. Most csak a "Remastered" kedvéért (BD 1080, 5.1). -
reméljük nem kap Star Wars filmet ez után a fos után... -
Deathwatch - A végzet őrei
Az I. világháborúban a brit K század maradéka egy éjszakai roham után a ködben bolyonganak. Bele botlanak egy kiterjedt német lövészárok rendszerre egy némettel együtt. Rajta kívül tele van az árok a többi német holtesteinek tucatjaival. Miután elfoglalják, meg próbálják ki deríteni, hogy mi történt.
Az az igazság, hogy kicsit csalódtam a filmben. 15-20 perc után kiderül, hogy milyen mintát követ és a varázs elillan. Nincs meglepetés, egy idő után tudod mire fog kifutni a vége. Ezen a karakterek sem segítenek. Teljesen átlagos arcok, semmi különleges nincs bennük. Háború gyötörte katonák, akik az kegyelmet v emberiességet már nem ismerik. Egyedül gollam (Serkis) karaktere volt érdekesebb, aki bár egy szintén unalomig ismert típust kapott. A fél őrült/őrült katona, aki már örömét leli a gyilkolásban és még a legkitekertebb, legőrültebb helyzetben is otthon érzi magát. De kihzta amit tudott a szerepből.
Egyetlen pozitívumot tudok felhozni a film mellett. Háborús filmet még ilyen mocskosnak és undorítónak nem láttam. Úgy vélem visszaadta, hogy milyen elcseszett körülmények lehettek egy-egy lövészárokban....
5/10 -
...és (bár a filmek nálamkimaradtak), utána jön még egy folytatás videójáték formájában, Heavy Metal: F.A.K.K.² néven,, és móka a köbön, legalábbis a maga idejében kurvajó volt. -
Prof William #90547 Én Man of Steel első 15-20 percéből (Kripton) néztem volna meg egy egész estét filmet. Ott nagyon jól eltalálták a látványvilágot. -
Man of Steel
Hát második nézésre is az eleje tetszik még Zod meg nem jön a földre. Utána átmegy olyan gagyi CGI verekedésbe és pusztításba, hogy az valami eszméletlen. Undorítóan ocsmány a CGI a filmben. Plusz, hogy szinte minden azzal van megcsinálva az még rosszabb. A lens flare az meg... uh, de sok sok sok volt benne, de minek!? Nagyon érződött a film elején a Nolan féle behatás a flashback-ekkel. Aztán elgurul a gyógyszer és a 3D mesterek valamit gányolnak. A zene az jó! A kivégzés a végén pedig elég keményen érintett megint, de aztán, hogy odabújunk Lois-hoz az levett az esemény erejéből. El kellett volna húzni a picsába durcázni utána a plafonon keresztül, hogy jobban beszakadjon az is aztán hagyni ennyiben. Majd a BvS-ben elővenni megint. 6,5/10 -
[2010] - (imdb) - "Kokuhaku" (Confessions) - 7/10
(2015.09.09) (107 perc, japán)
Az osztály gyakorlatilag alig figyel a tanárnőre, aki már az óra elején kijelenti, hogy a hónap végén elhagyja az osztályát, felhagy a tanítással is; és mesélni kezd Dr. Masayoshi Sakuramiyáról, aki élete utolsó napjáig tanított - és AIDS miatt hunyt el. Továbbá, hogy a tanárnő egyazon iskolában tanított, és született egy gyermekük. Manami, egy gyönyörű kislány, akivel később ezen munkahelye miatt továbbköltözött, immáron egyedül nevelve a pár éves csöppséget. S akit egy napon az iskola szabadtéri úszómedencéjében holtan találtak. A tanárnő pedig tudja, hogy kik végeztek az ártatlan kislánnyal... és el is mondja az osztálynak...
//Gyakorlatilag semmit sem tudtam erről a filmről, csak az egy mondatos plotot - "A psychological thriller of a grieving mother turned cold-blooded avenger with a twisty master plan to pay back those who were responsible for her daughter's death." -, és a film így nagyon ütött.
A filmben több vallomás is megelevenedik, hogy egységes történetté olvadjon össze. Beleleshetünk a kortárs kölykök vívódásaiba éppúgy, mint a gyermeküket féltő szülők hétköznapjaiba, vagy a diákjaiért aggódó, talán túlontúl is lelkes fiatal tanár életébe, ahogy a bosszúját hidegvérrel kivitelező tanárnő álarca mögé is.
A téma és a kivitelezés, a vizualitás és a mondanivaló könyörtelenül hétköznapi, és durva. A tini színészek kitettek magukért és a már-már videoklipes látvány is megtette a hatását. -
Jurassic World
Ez mekkora nagy szarfos hulyeseg volt :( 1 szer sem tudtam komolyan venni a filmet. Egymas utan jottek a baromsagok.
-
remélük jóa lesz, és hozzá még egy új moby extreme ways remix/verzió
-
Új Nolan-film érkezik: 2017. július 27. -
Forog a Bourne...
-
Rosemary gyermeke (1968) - Horror, thriller
Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Tetszik az alapötlet, a színészek is jól hozzák a karaktereket, és mégis…
hiába a nyomasztó légkör, a hangulat, nekem már túl vontatott és lassú. Ettől eltekintve jó film, csak lenne fél órával rövidebb.
Nem valószínű, hogy többször megnézem.
Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.09.09. 12:23:27 -
[2014] - (imdb) - "Pyojeok" (The Target) - 7/10
(2015.09.08) (99 perc, dél-koreai)
A francia eredeti után akkor az ázsiai feldolgozás.
Hősünk egy orvos, aki megmenti a 13-as ágyon fekvő rosszfiút, miután egy fura alaknak majdnem sikerül eltennie azt láb alól a kezelőben. Másnap, ugyanezt az orvost megtámadják a saját lakásában, a terhes feleségét elrabolják, és utána telefonhívást kap, mellyel felszólítják, hogy a 13-ast hozza ki a kórházból. Ha nem teszi, a családja két taggal kevesebb lesz.
Ifjú orvosunk be is vet minden tőle telhetőt, de végül a rosszfiú elinal előle. Ezért hát, kénytelen üres kézzel, blöffölve elindulni a fogolycserére és felesége megmentésére...
//A dél-koreai feldolgozás (amire a franciák amúgy rábólintottak - stáblista) hál' istennek nem követte szolgamód a francia eredetit. Bátran megkeverték a szituációt és az eseményeket, mélyítették a szereplőket, és a dramaturgiát is. Továbbá, ahogy titkon reméltem is, az akció elemek is sokkal húsbavágóbbak voltak.
//A francia eredetiben a már-már bajtársiasság erősebben volt kontúrozva a két férfi szereplő között. A koreaiban leginkább kimondatlanul tették, és a végén mutatták meg igazán. Mindkét verzió vége kicsit amerikaias lett, de a franciáé nagyon (mindent-lezáró prológus).
//Kim Sung Ryoung közel az 50-hez is baromi jó csaj.