Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na ugye? :'D

(szar vicc volt, tudom)

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

akyyy
utolsó nap a marson... vagy mi a cime

jól indult a film, sőt nem is volt annyira rossz. csak a vége felé, főleg a vége.

spoiler
ugyanazt eljátszák mint a gravitációba: űrbe ajtó kinyit, zombi kirepül ajtó becsuk, főhősnek semmi baja. gravitációba legalább csak látomás volt az egész, de itt komolyan gondolták.

elég fasza lett volna ha csak sejtve mutatják hogy a fickó fertőzött, és úgy jut fel az állomásra vagy árhajóra, megfertőzve majd ott mindenkit vagy valami. de így kb semmi értelme nem volt az egésznek.
2/10.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Ezt a trailert nyugodtan meg lehet nézni. Szét röhögtem az agyam xD

LasDen
az egyetlen előzetes, amit megnézek belőle. Én is inkább megvárom a HD-t 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

zorrobomber
Évek óta nem nézek előzeteseket, ez se lesz kivétel.
Szerk.: bocs, javítanám: nézek előzeteseket, de csak miután megnéztem magát a filmet 😊
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.11.28. 15:37:02

Aki nagyon türelmetlen, annak ITT VAN a Force Awakens-nek a kamerás előzetese. De pár óra múlva jön a HD. Én inkább azt várom meg.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

IMYke2.0.0.0
<2014> - (imdb) - "The Hundred-Foot Journey" - 7/10
(2014.11.27)

Kultúrák és kurináris különbségek keveredése, megfűszerezve humorral, rivalizálással, szerelemmel, egy vidéki kis francia városban. Nem szabad bedőlni a dráma besorolásnak, ez ugyanis amolyan családi film, a főzés köré szőve. Éhesen nem is ajánlott a megtekintése 😊
Helen Mirren kétnyelvű szerepben brillírozott, és jó partnere volt az indiai származású szereplőgárda is.
Egyedüli fájdalmam, hogy a producerek (Steven Spielberg, Oprah Winfrey és Juliet Blake) nem merték bevállalni az indiai dalbetéteket. Mert a zenéért felelős A.R. Rahmanon ez biztosan nem múlott.
Remek 2 óra volt, de a film szinte kiabált a táncos-énekes klipekért. Ezért csak 7 a pont.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

dartonite
Fury:

Na ez kemeny volt.Igaz egyelore eredeti nyelven felirat nelkul kellett nezzem es egyaltalan nem volt egyszeru megerteni az elkepeszto tajszolasok miatt, de nagyon tetszett.Kelloen feszult es dramai.Mai szemmel szinte elkepzelhetetlen ez az onfelaldozas es hosiesseg amit a haboru nehany emberbol kivalt(ott).Biztosan nem altalanos jelenseg es ez valojaban talan meg sem tortent de aki szereti a haborus filmeket annak valoszinuleg tetszeni fog.
A kimondhatatlan nevu Shia LaBeouf-on pedig most lattam eloszor a szineszi tehetseg elso minimalis szikrait, kimondottan ugyes volt.Ahogy a tobbi szineszt sem erheti panasz.Ezt a Jon Bernthal nevu tagot pedig alkalmazhatnak gyakrabban, tud valamit.
Nekem siman megvan 7/10.
mégvadabbdisznó
Skyline 2010

Strause-éknak van már olyan borzalom a hátuk mögött mint egy AvP 2, de ennek ellenére tudnak ezek korrekt sci-fit is csinálni. Egészen elviselhetőek az effektek és a poén hogy nagyrészt nappal játszódik a sztori, nem kell az effektek felét az éccaka jótékony elfedése mellett bámulni.

Egészen jó a film még ha Oscart nem is ér. A sztori is átlagos, de meg kell mondjam rosszabbat vártam tőlük. És látom lesz folytatás ami nem különben jónak ígérkezik. A vége is tetszett, szóval megérdemel egy folytatást, és még a színészek is jól muzsikáltak szerintem. A földönkívüliek fő fegyvere a hipnózis és ahogy a filmből kitűnik elég meggyőzőek tudnak lenni.

7/10

De szép bauxit, honnan van?

Ricsi234
T.I.R-Kamionsofőr
9/10..Van egy-két értelmetlen dolog benne, de aki szereti a vasakat, vagy csak kíváncsi a filmre, annak ajánlom egyaránt. 😊
Utoljára szerkesztette: Ricsi234, 2014.11.27. 16:35:00

IMYke2.0.0.0

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Bokafix2
adobe after effects <#eplus2>

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

LasDen
Ez a 4 perces VFX videó kiváltja az egész filmet...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Hát eléggé durva azt western-nek mondani. Inkább dráma.

A Django Unchained meg inkább spagetti wesern-re hajaz, legalább is Tarantino elmondása szerint. De jövőre jön tőle a Hateful Eight, talán az western-esebb lesz. Én mindenesetre nagyon várom. 😊

ForzaInter
Már hogyne lenne western.

Inkább a 12 years a slave nem az.

Yo, Bitch!

Tyler1
Nem klasszikus western, de leginkább ahhoz a műfajhoz áll a legközelebb.
Ezek közül mondjuk a True Grit-et mindenképp érdemes megnézni, az tényleg idézte a klasszikusok hangulatát, szerintem az utóbbi évek legjobbja. Sajnáltam is, hogy a 10 oscar jelöléséből egyet sem tudott szoborra váltani akkor.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

IMYke2.0.0.0
No, jó tudni, hogy van még - én mondjuk csak a Djangót láttam .

Tyler1
Hosszú évek óta az első? The Homesman (2014), Dark Valley (2014 - ez európai), 12 years a Slave (2013), Django (2012), True Grit (2010)

Jövőre The Revenant - Dicaprio, Tom Hardy, ezt 2015 egyik legjobb filmjének jósolják. Azért annyira nincs mellőzve a műfaj szerencsére.

IMYke2.0.0.0
Félreérthető voltam - a filmesek nem nagyon erőltetik, hosszú évek óta ez az első (és ráadásul nem olyan nemzettől, aki elsőként ugrott volna be az embereknek az amerikaiak, és az olaszok nagy filmjei után...).

Tyler1
Helyesbítek, a western téma még manapság is menő.

WhiteStar
Horns

egész jó film volt, annak ellenére hogy herri kókler volt a főszereplő. úgy néz ki nem reménytelen más szerepekre is.

7/10

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

IMYke2.0.0.0
Mindegy, én már csak rád tudom hagyni.
Én jól szórakoztam a film alatt. Nem kerestem semmire quantum fizikai és relatívitás elméleti magyarázatot.

sz4bolcs
De nem a filmen rágódok, hanem hogy valóban egy plot hole-ra építették az egész filmet, vagy a "hát a kakas"-on kívül van-e vmi kielégítő magyarázat is a filmben a dolgokra. A bárgyúság csak bárgyúság marad, akárhogy csűrik, csavarják..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
The Matrix (1999)

Ez a film még mindig akkorát üt, hihetetlen, hogy már 15 éves. Egy film, amire úgy fognak visszagondolni, mint ami évtizedekre meghatározta a sci-fi műfaját.

10/10

IMYke2.0.0.0
" végig nem hagyott nyugodni."
Ez volt a lényeg.

Ha azonnal "levágod" a lényeget, akkor 5 pontot adhattál volna neki, mert csak. Így viszont napokkal később is azon rágódsz, hogy "tyúk vagy tojás"... a válasz persze a kakas, de akkor is.

IMYke2.0.0.0
<2014> - imdb - "The Salvation" - 8/10
(2014.11.26)

Hiánypótló film volt. Western téma manapság nem menő. A dánok meglépték, és szerintem, jól is tették.
Ott kezdődik, ahol általában egy ilyen stílusú film végződni szokott, és utána folyamatosan fenntartja az ember érdeklődését, miközben tudni, sejteni, hogy mire számíthatunk.
Mindenki Évája most egy mukkot sem szól, és nem is vetkőzik. Helyette áthatóan néz és azzal beszél.

Szerk.: A film végül is kooperációban készült.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.11.27. 10:14:39

sz4bolcs
Amúgy a filmben voltak olyan részletek, amik ezt a lyukat próbálják kitölteni, pl. a "paradoxont nem paradoxonolunk ki", én azt egyből úgy fordítottam, hogy "hiába gondolkozol rajta, úgyse fogod megérteni ezt a bárgyúságot"
Nekem nagyon nagyon ellentmondásos ez a film, a történet és a megvalósításra simán megér egy 9/10-et, a színészek parádésak, végig izgalmas, minden megvan benne, ami egy jó filmhez kell, de maga a paradoxon, amire fölépítették a filmet végig nem hagyott nyugodni.

Időutazós sci-finél felesleges ilyesmin agyalni... a legtöbb ilyen témájú film ellentmondásos valahol. Nyitnak egy alternatív látószöget a dolgok létére és mikéntjére ami elüt a való életben tapasztalttól, ez a lényegük. Ha a saját világod törvényein keresztül nézed ezeket a filmeket nyilvánvaló hogy ellentmondásba ütközöl.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Jabar
Tetszett nekem is a film, de nem tetszik benne hogy alapból nem jöhetett létre az alany és így értelmetlen szerintem.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

IMYke2.0.0.0
Szerintem meg egyáltalán nem volt az.

sz4bolcs
Hát khm.. ez azért egy durva analógia volt... 😄

Shep
Hát az egy paradoxon, ez a magyarázat 😊 Egyébként pont ezért jó a film, mert lehet rajta gondolkodni.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Tikal
LOL, most kapunk valami hybrid dinot meg raptor kutyákat, alig jobb a helyzet 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

IMYke2.0.0.0
Én nem érzem, hogy "magyarázat" kéne rá.
A kígyó létét sem vonjuk kétségbe, mely a saját farkába harap.

sz4bolcs
Ez magának az alanynak a létére még nem ad magyarázatot.

IMYke2.0.0.0
Pedig magyarázat.
A szerkezet volt előbb.
Utána kerestek alanyt.
Majd beindult a folyamat, amit végül fenn kellett tartani ahhoz, hogy szükség is legyen a szerkezetre, és az azokat üzemben tartókra

sz4bolcs
Ha az ügynökséget vesszük viszonyítási pontnak:

Az ügynököknek az miért nem merült fel a fejében, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ne küldessék vissza Hawke-kal a kocsmából az írót, hogy aztán ne essen szerelembe, és meg se foganjon a későbbi gyilkos... vagy csak simán hagyták volna malmozni az ügynökségnél anélkül, h. bármi feladatot kapna...
?

sz4bolcs
Ezzel most sok mindent nem magyaráztál meg a felvetésből... 😄

IMYke2.0.0.0
Előbb volt a szerkezet, utána kezdték el keresni a személyeket, a többi már történelem.

IMYke2.0.0.0
Na, könyvtárból, HDD-ről:

<2014 (valójában 2013)> - imdb - "Predestination" - 9/10
(2014.11.25)

Majdnem hibátlan. Így kell (újra)tálalni - és nem újra kitalálni! - a paradoxont. Erősen ajánlott film.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.11.26. 11:56:27

sz4bolcs
Ez a film azért megérne egy spoileres kibeszélést.. én egyre többet gondolkodom rajta, annál kevésbé értem.

Ha az ügynökség nem hozza létre a fószert saját magából, (már önmagában ez is paradoxon) nem is lett volna a végső merénylet, ami ellen küzdenie kell az ügynökségnek
Ez hogy oldható fel?

Blasta
Predestination – 8/10
-------------------------------

Huhhh. Ezt meg emeszteni kell. Es megnezni meg minimum 1x de inkabb 2x. Igazi mindfuck es tetszik, ahogyan szinte ket kulonbozo filmet lathatunk. En azt gondoltam, hogy a terminator idoutazos sztorivonalat nem lehet uberelni, hat itt sikerult, bar a vegso csattanot nem sikerult jol elrejteniuk, ra lehet jonni a film haromnegyedenel. Ettol eltekintve nagy meglepetes a film, barcsak tobb hasonlo keszulne.
Ethan Hawk kezd beerni, vagy nemtom. Szerencsere foglalkoztatjak es kivetelesen jo low-budget produkciokat vallal el (de persze par gyengebbet is).
Nem is irok tobbet, aki fogekony az idoutazos dramakra az semmikeppen ne hagyja ki. De ne valami idoutazos akciora szamitsatok, alig van benne akcio/latvany, de nem is kell bele.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

IMYke2.0.0.0
Nem saját gép elől vagyok, de én tegnap néztem meg, és 9/10-et adtam rá.
Majd délután beszúrom a megírt. rövidke véleményemet is .

Tyler1
Nekem már a teaser gyanús volt, hogy konkrétan full ugyanazokat a jeleneket dobták be újra tech-elve, mint amit az első részben elsütöttek. És hát igen, hogy még Chris Patt ruhája is megszólalásig ugyanaz, mint Sam Neill-é (kalap biztos lesz legalább egy snitt erejéig)... na mindegy 😊
Ettől még persze lehet majd jó film, de leginkább a mostani fiatal generáció lesz a célpont, akik nem látták a klasszikus első részt, mert olvashattuk itt is, hogy vannak ilyenek.

Spielberg-éknek már a South Park is tartott egy görbetükröt, itt lesz az újabb labda

CSOCSO
Predestination (2014)

Tyuhuuu mekkora filma!
Gyonyoruen megfilmesitettek a Mi volt elobb tojas vagy a tyuk?-kerdest, Ha el kene mondanom, mikor, hogy es kivel kezdodik az egesz nem tudnam megmondani. Felesegemnek probaltam elmeselni, hogy mi tortent, de szegenykenek tul sok volt 😊 Nagyon tetszett de par dolog kiszamithato volt 😞

legyen 8/10
Sztori es szineszek jo voltak. Hianyzik belole az epik latvany es az epik zene. Ettol fuggetlenul kotelezo
Tikal
wáááá. én is csak ennyit tudok mondani...ez most mi a bánat lesz, reboot? Mert nekem ez a forgatókönyv kicsit ismerős... két kis gyerkőc, tudós néni meg egy vadász, akin persze bőr mellény van, mi más, már csak a kalap hiányzott... aztán megint fussunk a nagy dinó elől, de ez most máááás, mert hibrid dinó, szuper erős, lehet még tüzet is fog okádni, de ha ő nem akkor én biztos... csalódás, Spielbergnek is már meglágyult az agya mint a többi öreg rendezőnek, biztos együtt kocsmázik már Ridley Scottal. Még egy felújított változatnak is jobban örültem volna, mint ennek...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Kongy
Ja, igen ő a másik nagy kedvencem! 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

vérpocok
Én Nedry-t bírtam a legjobban. Goldblum szövegei ütöttek, de ha megláttam azt a balfék Nedry-t máris vigyorogni kezdtem. Kár hogy elintézte a kis méregköpő genyoszaurusz. Pedig majdnem sikerült neki kijuttatni a dns-t... csak egy baj volt:

nem mondta ki a varázsigét 😄

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Kongy
Én meg azt, hogy "Utálom, hogy folyton igazam van"... 😄 Ez annyira üt, mikor megjelenik a T-Rex. 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson