106840
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Nyiri
    Maze Runner - Oké hogy trilógia akar lenni, de ha ezt könyvben olvasom biztos felhúzom magam. Konkrétan semmi nincs a történetben. Tele van logikai buktatókkal. Fura az egész
  • Prof William
    Az X-Men Farkas 1 - nél még az abból készült játék is ezerszer jobb. Őst kifejezetten jó a maga műfajában. Ha a játék történéseit vitte volna végig a film még jó is lehetett volna. De még erre sem volt képes.
  • repvez
    Megnéztem az x men origin farkas filmet. csak ismételni tudom magam, hogy nem tudják a forgatókönyv irók már, hogy ki kivel vagy hogyan keverjenek.
    Ugye ebben a részben szerepelt deadpool, de teljesen más a karakter és már a tulajdonságai is és ahogy létrejött mint ahogy a különálló filmen láthatjuk, most akkor vagy legyenek következetesek és üljön le az egész bagázs és próbáljanak egy nagy kerek egész univerzumot létrehozni, ahol minden szál és karakter összekapcsolódik filmenként vagy egyáltalán ne jelenjenek meg egymás filjeiben és akkor lehet egyéniségek, különálló karakterek.

DE ez igy egy nagy kagyvasz ha megnézi az ember a filmeket.

Egyébként a film hozta a szokásos egyszer nézhetős időtöltést 7/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2005] - (imdb) - "Orora gongju" (Princess Aurora) - 7/10
    (2015.09.19) (107 perc, dél-koreai)

Egy hatalmas bevásárló központban egy mutatós nő azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy a kislányával meglehetősen durván bánik. Néhány perccel később a női vécében holtan találják.
    Később egy szépségszalonban fullad meg egy nő, nem akármilyen módon.
    A közös a halálesetekben, hogy mindegyiknél egy-egy "Princess Aurora" matricát találnak a rendőrök.
    Princess Aurora azonban nem áll le...

//Megint egy film Jeong-hwa Eom (vagy Uhm Jung-hwa) főszereplésével. Szerencsénkre, még a felsőtestét is láthatjuk fedetlenül.
    //Érdekesség: 47 percnél a Koyote együttes "Passion" c. száma szól az autóban.
  • IMYke2.0.0.0
    [2009] - (imdb) - "Deu suay doo" (Raging Phoenix) - 6/10
    (2015.09.18) (114 perc, thaiföldi)

Emlékszel még a Jackie Chan-os "Részeges karatemester" filmekre? Na, ebben a filmben azt a harcművészetet Meyraiyuth***-nak hívják, és virtuóz mozdulatsorokkal kápráztat.

Deu, a hősnőnk egy "gyakorlatilag" árva, kétségbeesetten magányos, lázadó tinédzser lány, akit élete egyik legszerencsétlenebb(nek tartott) (mert sok volt eddig) napján látványosan megcsalják, kirúgják a rockbandájából, és csúcspontként még el is akarják rabolni.
    Hogy kerek legyen a történet: megmentője akad, aki végül egy különös menedékhelyre viszi, ahol másik két fiatalembert pillant meg, kábulatából ébredezve... akik tök részegek. S ekkor megjelenik a helyszínen egy vérszomjas banda... a részeg fiúk pedig break zenére beindulnak...
    Deu végül is megtanulja ezt a harcművészetet, hogy megmentse a hasonlóan elrabolt lányokat. De nem megy minden olyan egyszerűen.

//Szerencsére. Különben nem láthatnánk hihetetlen jól megkoreografált semi és full contact bunyókat - és nő vs. nő 'fájt' is akad.
    Gyorsan hozzá kell tennem, hogy a harcokon felül a filmmel azért akadnak gondok. Az egész néha a 80-90-es évekbeli ZS akciófilmeket idézi (színészi munkában mindenképp), máskor meg már izgalmas is. A CGI elmegy, a zenék hangulatosak, a tájak és a tenger gyönyörűek (igaz, nem sokszor látunk premier plant, a Tomboló Főnixet azért igen).
    A pontozás megrágásakor 5 és 6 között vacilláltam. A bunyók miatt kapta az utóbbit.

//*** (WIKI - List of fictional martial arts) = "Meyraiyuth — also known as "drunken Muay Thai," it is featured in the 2009 Thai film Raging Phoenix. It is primarily a combination of Muay Thai and breakdancing, but also features athletic skills from other disciplines, such as Parkour and gymnastics, along with cooperative techniques that often resemble figure skating or swing dancing. This style derives much of its effectiveness from the unpredictability of the fighters, who often rely on punctuated movements, as well as exotic postures and unintuitive maneuvers. While Meyraiyuth may superficially resemble Capoeira, it is distinguishable by its lack of the Ginga "stance," and by its intentionally confusing movements, which may be punctuated and arrhythmic."
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.09.19. 09:03:11
  • kill3r21
    Extinction - A kihalás szélén

Full B Kategória, klisé hegyek, viszont jól van összepakolva és izgalmas :)
    Zombis horror féleség

10/7
    +1 Matthew Fox a Lostból :D
  • LaposElem
    Azért nem ennyire rossz, és nem véletlenül az akció besorolás került előre.
    Értelem szerűen az első rész a legjobb, a legtöbb újdonság abban volt, de nekem együtt a három rész jelenti a film egészét, és ezek közül hangulatban a kettes jött be a legjobban. Hajszállal marad csak le az első rész, a hármas meg tényleg kicsit kapufa, de ez van.

@sz4bolcs: a vissza a jövőbe trilógiából :D
  • sz4bolcs
    Miféle trilógiából?
  • hiper KOCKA
    Akciófilmnek korrekt, de itt már olyan szinten kezdődik az agymosás, a kínosan blőd kényszeres magyarázatok, az értelmetlen filozofálgatások, az üres és semmitmondó frázisok puffogtatása, hogy még azt a maradék értéket is lerontja ami megmaradt a filmben. A 3-dik rész pedig még csak rátesz egy lapáttal erre a trágyakupacra.

Nem tetszett.
  • LaposElem
    Mátrix - Újratöltve (2003)
    Akció-sci-fi

Kedvenc részem a trilógiából. Szerintem évente biztos megnézem egyszer minimum, de lehet többször is. Az autópályás jelenet a mai napig a kedvenc jelenetem marad (Nagyon faszán megcsinálták). A lényeg, ez egy jó akció-sci-fi.
    Utoljára szerkesztette: LaposElem, 2015.09.17. 12:41:37
  • cylonflatus
    Édes Istenem, díszbaszás lenne, csak először a számra üljön.
  • Bokafix2
    Akkor mi lenne ha rád ülne?

• cylonflatus
    Nagyon komálom a hangját (is). Ha meghallom föláll.
  • fifi
    úgyúgy
  • Count Adyn
    Fogadjunk akváriumod sincs
  • IMYke2.0.0.0
    Én is így vagyok vele.
  • Synchronous
    Turbo Kid 2015

Hát ez ütött. :D Ötletes volt egy posztapokaliptikus világnak megcsinálni a 90-es éveket... a legtöbb ilyen film a távoli vagy a közeli jövőben játszódik, de itt a 90-es években vagyunk ahol is már a civilizált társadalom eltűnt egy nukleáris holokausztban, víz alig, a túlélők pedig bandákba tömörülve harcolnak a túlélésért.
    Remekül reflektált a film a 90-es évekre... kazettás walkman, VHS, BMX kerékpár, és az elmaradhatatlan vetkőztetős töltőtoll. A képi világ remek... féltem hogy nagyon sztereotip lesz, de szerencsére nem vittek túlzásba semmit ilyen téren... semmi giccs vagy oda nem illő adalék nem volt.
    A film stílusa olyan mintha a Mad Max-et és a Rage nevű számítógépes játékot ötvözték volna... A főszereplő csaj külön megér egy pontot... nagyon dilis... de nem rossz értelemben hanem szerethetően. A másik nagy poén mikor kiderül hogy miért ilyen. :D
    Egyébként elképesztően véres és brutális a film... olyan kivégzések vannak benne mint az új Mortal Kombat-ban... ezenkívül vastagon nyakon van öntve az egész morbid humorral.

Szóval ez ragyogóan eltalált felhozatal lett... Kár hogy a legtöbb film ebben a műfajban vajmi kevés fantáziát vonultat fel. A Turbo Kid mindenképp hiánypótló alkotás.

8/10
  • Totti5
    Ő jöhet minden mennyiségben, imádom én is.
  • SzinesGeza
    Ultron annyira volt robot mint Jarvis.
  • Kongy
    Eléggé, mert én még emberként sem találom annak.
  • Kmarha
    az ciki rám nézve, hogy Scarlett Johanssont még kígyóként is szexinek találom? :)
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.09.15. 21:01:09
  • Kmarha
    A rossz PC játékokból FreddyD (aki láthatóan nagyobb filmrajongó mint játék), egy Gergő gyerek aki máshol még nem mutatkozott be (érdekes a stílusa, de a véleményére szoktam adni, jó ajánlatai voltak), a baaadmovies.blog-ból Blacksheep (aki az egyetlena csapatból, akit igazán értékelni tudok. Szépen felfejlődött a stílusa az évek során) meg az Otherworldból Zoly (aki főleg trollkodni lép csak be a músorba).

Bár nem látszik, hogy nagy tapaztalt brigád lenne, de élvezetes beszélgetést csinálnak, némi műsorral az elején (játék, kérdezz-felelek). Tenni való (biciklizés, főzés, buszozás) alatt simán elmegy.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.09.15. 20:59:31
  • Tikal #90596
    kik csinálják a filmbarátok podcastet-et, jobb mint a filmbuzis?
  • Totti5
  • LasDen #90594
    akkor mi? Mesterséges intelligencia a fém váz alatt?
  • SzinesGeza
    Ultron ami egy robot? Ultron nem egy robot. ;)
  • LasDen #90592
    még februárban kapott berendelést 10 részre.
  • sz4bolcs
    Filmbarátok podcastben hallottam róla, nem emlékszem rá, h. mondták volna, h. zöld utat kapott a sorozat, vagy csak nagyon várják a fejleményeket.
    A könyvet nem olvastam, kritikákat olvasva viszont nekem is az jött át, h. ebbe bizony maga az alapvetés a sci-fi, és annak kéne elvinnie a sorozatot (is). A pilotnak olyan erős atmoszférája van, hogy bármi cselekmény nélkül is kiegyeznék vele.. a könyvet valszeg soha nem fogom elolvasni..
  • REALista
    Egy negatív karakterben mindig több a lehetőség...
    Utoljára szerkesztette: REALista, 2015.09.15. 14:13:57
  • Nyiri
    Avengers - Age of ultron. Khmm hát ööööööö. Nem is tudom. Azért az jelent valamit, hogy Ultron ami egy robot és csak hangját adta a színész lejátsztott mindenkit.
  • LasDen #90588
    November 20. 10 rész...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.09.15. 09:47:48
  • Prof William
    Szintén láttam. Érdekes kezdés volt, valamint remélem hogy tényleg Based On lesz mert minimális spoilerek
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A könyvben egész egyszerűen nincs kifejtve ez a nagyon érdekes világ. Helyette láthatjuk a kisemberek problémáit, majd a könyv egyszer csak véget ér anélkül, hogy bármi komoly dolog történt volna. Van egy olyan érzésem, mintha csak az alapfelállás miatt lenne annyira híres... amivel aztán a könyvben semmit sem kezdtek...

A sorozat mikor jön majd? Lehet már tudni?
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.09.15. 09:09:28
  • IMYke2.0.0.0
    [2011] - (imdb) - "Go-ji-jeon" (The Front Line) - 8/10
    (2015.09.14) (134 perc, dél-koreai)

1953. A tárgyalások csak nem járnak sikerrel, és közben a harcmezőn több százezer északi és déli katona vesztette el már az életét.
    A frontvonal mögül az Aero-K-hez (vagy a helyi katonák hívják: Aerok Domb) küldik hősünket, hogy nyomozza ki, az ottani Aligátor Egységben ki lehet az a tégla, aki összejátszva az északiakkal, azok délen élő rokonainak folyton leveleket továbbít a frontvonalról.
    Eun-pyo (Shin Ha-Kyun) nem tudja még, hogy maga a pokol vár rá annál a ki-tudja-már-hányszor-gazdát-cserélt dombnál.

//Shin Ha-Kyun (Running Man, Big Match etc.) odatette magát ebben a húsba vágó történetben, ami leginkább: a dialógusokban nyílt és elbújtatott rendszerkritika, az értelmetlen háborúzás firtatása, a hősiesség és a túlélni akarás, bajtársiasság, és vigyorgó Halál őrült tangója volt, megfűszerezve egy kis melankóliával, elmosolyogtató nyugalom-etűdökkel, és elvarratlanul hagyott szálakkal [mint a való életben].
    Na és egy hellyel, ahol néha a szemben állók otthagynak valamit a másik tábornak...
    //A filmben láthatunk a Ryan közlegény megmentéséhez hasonló partraszállást (kevésbé hazafiasat, sokkal durvábbat), és kőkemény dombfoglalást is. Mindenképp ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a háborús filmeket.
  • sz4bolcs
    Iron sky-nak kellett volna vmi hasonló atmoszférájúnak lenni + végtelen humor. Máig fájdalmas, mi lett belőle..
  • LasDen #90584
    igen. Nem volt rossz. Nem olvastam könyvet, de érdekesnek tűnik. Mindhárom történeti szál tartogat érdekességeket, kíváncsi leszek a folytatásra.
  • sz4bolcs
    Man in the High Castle pilotot látta innen valaki?
  • Kmarha
    Látom hogy nem az, de nagyon amatőr hatása van. Mintha egy videó klipet akartak volna csinálni. De gondolom csak az fps nézet zavar (annyira nagyon be akar vonni, szeretné azt a hatást elérni, hogy magamat képzeljem az esemény főhösének, közbe meg tudom, hogy az első akció jelenet után két hétig nyomnám a beteg ágyat - már ha túlélném)

Viszont megjött a kedvem egy kis counter strike-hoz :)
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - (imdb) - "Mong-ta-joo" (Montage) - 8/10
    (2015.09.13) (121 perc, dél-koreai)

15 évvel korábban egy gyermekrabló nyom nélkül - tragikus eseményeket és egy azóta is gyászoló anyát hagyva maga mögött - eltűnik. Már csak 5 nap van hátra, és a 15 éves elévülési idő miatt az egykori elkövető fellélegezhet, ugyanakkor elkövette azt a hibát, hogy az egykori helyszínen kegyeleti virágot helyez el... amiről (még ha csak homályos is) videófelvétel készül.
    Pár nappal később egy újabb, megszólalásig ugyanúgy kivitelezett gyermekrablás történik...

//Kellemes meglepetés volt a film. Jeong-hwa Eom (vagy Uhm Jung-hwa, az egyik kedvenc koreai énekes-színésznőm, gyak. egy díva) a főszereplő, aki rutinból hozta a kötelezőt. A film feszült, izgalmas és megható is volt.

//Szerk.: Uhm Jung-hwa videók.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.09.14. 09:14:32
  • Bokafix2
    Charlie tanyája (2014)

Végre egy teljesen testhez álló film a pankrátoros buldózer (N. Jones) számára... itt kiélhette magát... szegény turisták... de nem tudtam sajnálni őket egy cseppet sem. Végig Jones-nak szurkoltam. Igazság szerint elképzelni sem tudom hogy olyan molylepke aggyal ami ezeknek a hipsztereknek volt hogy tudták túlélni egyáltalán a 10 éves kort. Ennyi szellemi kapacitással maximum a vegetatív életfunkciókat lehet fenntartani, értelmes életvitelre már tuti nem elég. De ezt a film is bizonyítja.

A horrorfilmek szereplői mindig is segghülyék voltak ez tény... ahogy ebben a filmben is... így simán megérdemlik amit kapnak... sokszor már fogtam a fejem milyen hülyék.... (rip = rest in pieces barmok... )

6/10
  • LasDen #90579