Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tyler1
Hosszú évek óta az első? The Homesman (2014), Dark Valley (2014 - ez európai), 12 years a Slave (2013), Django (2012), True Grit (2010)

Jövőre The Revenant - Dicaprio, Tom Hardy, ezt 2015 egyik legjobb filmjének jósolják. Azért annyira nincs mellőzve a műfaj szerencsére.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

IMYke2.0.0.0
Félreérthető voltam - a filmesek nem nagyon erőltetik, hosszú évek óta ez az első (és ráadásul nem olyan nemzettől, aki elsőként ugrott volna be az embereknek az amerikaiak, és az olaszok nagy filmjei után...).

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Tyler1
Helyesbítek, a western téma még manapság is menő.

WhiteStar
Horns

egész jó film volt, annak ellenére hogy herri kókler volt a főszereplő. úgy néz ki nem reménytelen más szerepekre is.

7/10

practitioner of the forbidden arts of death Instant no-button: http://www.nooooooooooooooo.com/

IMYke2.0.0.0
Mindegy, én már csak rád tudom hagyni.
Én jól szórakoztam a film alatt. Nem kerestem semmire quantum fizikai és relatívitás elméleti magyarázatot.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

sz4bolcs
De nem a filmen rágódok, hanem hogy valóban egy plot hole-ra építették az egész filmet, vagy a "hát a kakas"-on kívül van-e vmi kielégítő magyarázat is a filmben a dolgokra. A bárgyúság csak bárgyúság marad, akárhogy csűrik, csavarják..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
The Matrix (1999)

Ez a film még mindig akkorát üt, hihetetlen, hogy már 15 éves. Egy film, amire úgy fognak visszagondolni, mint ami évtizedekre meghatározta a sci-fi műfaját.

10/10

IMYke2.0.0.0
" végig nem hagyott nyugodni."
Ez volt a lényeg.

Ha azonnal "levágod" a lényeget, akkor 5 pontot adhattál volna neki, mert csak. Így viszont napokkal később is azon rágódsz, hogy "tyúk vagy tojás"... a válasz persze a kakas, de akkor is.

IMYke2.0.0.0
<2014> - imdb - "The Salvation" - 8/10
(2014.11.26)

Hiánypótló film volt. Western téma manapság nem menő. A dánok meglépték, és szerintem, jól is tették.
Ott kezdődik, ahol általában egy ilyen stílusú film végződni szokott, és utána folyamatosan fenntartja az ember érdeklődését, miközben tudni, sejteni, hogy mire számíthatunk.
Mindenki Évája most egy mukkot sem szól, és nem is vetkőzik. Helyette áthatóan néz és azzal beszél.

Szerk.: A film végül is kooperációban készült.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.11.27. 10:14:39

sz4bolcs
Amúgy a filmben voltak olyan részletek, amik ezt a lyukat próbálják kitölteni, pl. a "paradoxont nem paradoxonolunk ki", én azt egyből úgy fordítottam, hogy "hiába gondolkozol rajta, úgyse fogod megérteni ezt a bárgyúságot"
Nekem nagyon nagyon ellentmondásos ez a film, a történet és a megvalósításra simán megér egy 9/10-et, a színészek parádésak, végig izgalmas, minden megvan benne, ami egy jó filmhez kell, de maga a paradoxon, amire fölépítették a filmet végig nem hagyott nyugodni.

Időutazós sci-finél felesleges ilyesmin agyalni... a legtöbb ilyen témájú film ellentmondásos valahol. Nyitnak egy alternatív látószöget a dolgok létére és mikéntjére ami elüt a való életben tapasztalttól, ez a lényegük. Ha a saját világod törvényein keresztül nézed ezeket a filmeket nyilvánvaló hogy ellentmondásba ütközöl.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Jabar
Tetszett nekem is a film, de nem tetszik benne hogy alapból nem jöhetett létre az alany és így értelmetlen szerintem.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

IMYke2.0.0.0
Szerintem meg egyáltalán nem volt az.

sz4bolcs
Hát khm.. ez azért egy durva analógia volt... :D

Shep
Hát az egy paradoxon, ez a magyarázat :) Egyébként pont ezért jó a film, mert lehet rajta gondolkodni.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Tikal
LOL, most kapunk valami hybrid dinot meg raptor kutyákat, alig jobb a helyzet :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

IMYke2.0.0.0
Én nem érzem, hogy "magyarázat" kéne rá.
A kígyó létét sem vonjuk kétségbe, mely a saját farkába harap.

sz4bolcs
Ez magának az alanynak a létére még nem ad magyarázatot.

IMYke2.0.0.0
Pedig magyarázat.
A szerkezet volt előbb.
Utána kerestek alanyt.
Majd beindult a folyamat, amit végül fenn kellett tartani ahhoz, hogy szükség is legyen a szerkezetre, és az azokat üzemben tartókra

sz4bolcs
Ha az ügynökséget vesszük viszonyítási pontnak:

Az ügynököknek az miért nem merült fel a fejében, hogy ne küldessék vissza Hawke-kal a kocsmából az írót, hogy aztán ne essen szerelembe, és meg se foganjon a későbbi gyilkos... vagy csak simán hagyták volna malmozni az ügynökségnél anélkül, h. bármi feladatot kapna...?

sz4bolcs
Ezzel most sok mindent nem magyaráztál meg a felvetésből... :D

IMYke2.0.0.0
Előbb volt a szerkezet, utána kezdték el keresni a személyeket, a többi már történelem.

IMYke2.0.0.0
Na, könyvtárból, HDD-ről:

<2014 (valójában 2013)> - imdb - "Predestination" - 9/10
(2014.11.25)

Majdnem hibátlan. Így kell (újra)tálalni - és nem újra kitalálni! - a paradoxont. Erősen ajánlott film.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.11.26. 11:56:27

sz4bolcs
Ez a film azért megérne egy spoileres kibeszélést.. én egyre többet gondolkodom rajta, annál kevésbé értem.

Ha az ügynökség nem hozza létre a fószert saját magából, (már önmagában ez is paradoxon) nem is lett volna a végső merénylet, ami ellen küzdenie kell az ügynökségnek Ez hogy oldható fel?

Blasta
Predestination – 8/10
-------------------------------

Huhhh. Ezt meg emeszteni kell. Es megnezni meg minimum 1x de inkabb 2x. Igazi mindfuck es tetszik, ahogyan szinte ket kulonbozo filmet lathatunk. En azt gondoltam, hogy a terminator idoutazos sztorivonalat nem lehet uberelni, hat itt sikerult, bar a vegso csattanot nem sikerult jol elrejteniuk, ra lehet jonni a film haromnegyedenel. Ettol eltekintve nagy meglepetes a film, barcsak tobb hasonlo keszulne.
Ethan Hawk kezd beerni, vagy nemtom. Szerencsere foglalkoztatjak es kivetelesen jo low-budget produkciokat vallal el (de persze par gyengebbet is).
Nem is irok tobbet, aki fogekony az idoutazos dramakra az semmikeppen ne hagyja ki. De ne valami idoutazos akciora szamitsatok, alig van benne akcio/latvany, de nem is kell bele.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

IMYke2.0.0.0
Nem saját gép elől vagyok, de én tegnap néztem meg, és 9/10-et adtam rá.
Majd délután beszúrom a megírt. rövidke véleményemet is .

Tyler1
Nekem már a teaser gyanús volt, hogy konkrétan full ugyanazokat a jeleneket dobták be újra tech-elve, mint amit az első részben elsütöttek. És hát igen, hogy még Chris Patt ruhája is megszólalásig ugyanaz, mint Sam Neill-é (kalap biztos lesz legalább egy snitt erejéig)... na mindegy :)
Ettől még persze lehet majd jó film, de leginkább a mostani fiatal generáció lesz a célpont, akik nem látták a klasszikus első részt, mert olvashattuk itt is, hogy vannak ilyenek.

Spielberg-éknek már a South Park is tartott egy görbetükröt, itt lesz az újabb labda

CSOCSO
Predestination (2014)

Tyuhuuu mekkora filma!
Gyonyoruen megfilmesitettek a Mi volt elobb tojas vagy a tyuk?-kerdest, Ha el kene mondanom, mikor, hogy es kivel kezdodik az egesz nem tudnam megmondani. Felesegemnek probaltam elmeselni, hogy mi tortent, de szegenykenek tul sok volt :) Nagyon tetszett de par dolog kiszamithato volt :(

legyen 8/10
Sztori es szineszek jo voltak. Hianyzik belole az epik latvany es az epik zene. Ettol fuggetlenul kotelezo
Tikal
wáááá. én is csak ennyit tudok mondani...ez most mi a bánat lesz, reboot? Mert nekem ez a forgatókönyv kicsit ismerős... két kis gyerkőc, tudós néni meg egy vadász, akin persze bőr mellény van, mi más, már csak a kalap hiányzott... aztán megint fussunk a nagy dinó elől, de ez most máááás, mert hibrid dinó, szuper erős, lehet még tüzet is fog okádni, de ha ő nem akkor én biztos... csalódás, Spielbergnek is már meglágyult az agya mint a többi öreg rendezőnek, biztos együtt kocsmázik már Ridley Scottal. Még egy felújított változatnak is jobban örültem volna, mint ennek...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Kongy
Ja, igen ő a másik nagy kedvencem! :D

http://www.youtube.com/embed/AERwgNvgMmc

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

vérpocok
Én Nedry-t bírtam a legjobban. Goldblum szövegei ütöttek, de ha megláttam azt a balfék Nedry-t máris vigyorogni kezdtem. Kár hogy elintézte a kis méregköpő genyoszaurusz. Pedig majdnem sikerült neki kijuttatni a dns-t... csak egy baj volt:

nem mondta ki a varázsigét :D

Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.

Kongy
Én meg azt, hogy "Utálom, hogy folyton igazam van"... :D Ez annyira üt, mikor megjelenik a T-Rex. :D

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

sz4bolcs
"mindig így kezdődik. Aztán jön a futás, meg a sikítás" -mekkora epic mondat, azóta használom. :D

extra sensory
Ehhez légyszemek kellenek. <#hehe>

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

Kongy
Ne fáradj, itt az egész film :D

Bachstein
Szerintem valahol a reboot és a sequel között helyezkedik majd el a film. De remake-nek semmiképp sem mondanám.
Kongy
"Hűűű-haaa - mindig így kezdődik. Aztán jön a futás, meg a sikítás" - hogy pontosak legyünk :P

Nekem baromira tetszik a trailer, de remélem nem lőttek el minden dínós részt belőle... Volt már ilyesmire példa sajnos. Történetet ismerjük, mivel gondolom ez egy remake lesz, amit abból gondolok, hogy a hajóra az elején Isla Nublar van írva, ahol a JP 1. része is játszódott. Na meg a cím se folytatásra utal. Ha meg remake, akkor nem róható fel neki, hogy kiszámítható.

Bachstein
Én azokat az egysorosakat várom, amiket Goldblum nyomott a második részben. Remélem lesz valami hasonló karakter.
Totti5
Nagy dolgokat nem lehet már kitalálni, amit eddig nem lőttek volna el 3 részben. Van a park és kell lennie egy olyan dínónak aki mindenkit kinyír.

"Mindig így kezdődik, aztán jön a sikítás és a menekülés"

Lesznek új dínók, modern kütyük és mehet a party. Pontosan ezt várom.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Még mindig nem érzek semmit. Átlagos filmnek tűnik. :(

De a régi részeket megnézem, ígérem! :)

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Tyler1
Az első mondat azért sorozatfüggő is, de teljesen mindegy, hogy valaki azon szinten milyen színész, nekik folyamatosan tanulni és fejleszteni kell magukat, még akkor is, ha már befutott sztárszínészek. Aztán van akinek sikerül áttörnie, van akinek sosem.

Seth
Hétvégén meg Star Wars tízer érkezik. Na arra jobban kíváncsi vagyok

PSN ID.: Beegabor

IMYke2.0.0.0
Meg fogom nézni... de... ez nagyon kiszámíthatóan gyengének tűnik :(

Malakai
Sztorifejleményekről eddig lemaradtam. Ez hogy ennyire hibrid dínózásra gyúrták rá csak számomra B filmes? :P

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Bachstein
OMFG, a tylosaurus odabaszott.
Seth
Jáj a végén a raptor haverokkal motorozik .
Ilyenkor tűnik fel leginkább, hogy mennyire időtálló az első rész

PSN ID.: Beegabor

Totti5
Wááááá
http://www.youtube.com/embed/RFinNxS5KN4

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Sir Quno Jedi

Namost az ugrás pszichózist és demenciát okozott. Folyamatosan átformálta a személyiséged, egyre többet hagytál el magadból. A későbbi énje szimpla vérnősző őrült volt irányítás és kontroll nélkül, aki össze-vissza ugrált a leselejtezett géppel (és egyre hosszabbakat). Természetesen mindent meg tudott volna magyarázni, de a cél nem az volt hogy istent játsszon és ezreket áldozzon be magától. A főnökség pontosan tudta végig hogy ő a Sistergő, ezért jelentek meg mindig az életében a megfelelő időben, hogy terelgessék (pl. a csecsemőknél). Nomeg ott volt az alkatrész és az üzenet, hogy keresse meg magát, a mosodai nyom, meg a mégis működő leselejtezett ugrógép stb. Tudták, hogy csak ő képes saját magát leállítani. Igazándiból csak saját magának volt hajlandó megengedni ezt. Ő egy anomália volt, egy paradoxon, kezdet és vég nélkül végleg megszabadulhattak tőle nyom és további következmények nélkül. Sajnos az ügynököket le kell szerelni egy idő után, de megtette amit tennie kellett. Nem véletlen kerestek ilyen embereket. Saját magát sorozták be (látva a jövőben, hogy mi lesz), hogy leállíttassák vele saját magát.

Elején nyilvánvaló volt, hogy egy idő után pszichopata lesz, ehhez még időgép sem kellett volna, elég volt neki a képtelen helyzete és ahogy a társadalom kivetette magából, illetve ő magát belőle. Magas IQ-jú, esetleg kromoszóma stb. hibás, többnemű emberek nagyon hajlamosak az ilyesmire, nem véletlen. A hormonok és az érzelmek keveredése tulajdonképpen meghasítja a személyiségüket. Ebből pedig következett tisztán, hogy ő a sistergő (mármint aki esetleg elsőre találkozik a sztorival, annak is leesik 5 perc alatt).

Amúgy az, hogy lelőtte öregebb magát, pont azt jelenti, hogy csak azt akkori énjét ölte meg és még ő az esz 1x, azaz meg fogja tenni azokat a dolgokat, amiket az tett/tesz majd. Ha ezután mostani énjét is megölte volna (öngyi), akkor lett volna vége. De nyilván a paradoxonok nem így működnek, ezt ugatta magának is, hogy nem lehet "kiparadoxonolni". :D

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Bokafix2
Nekem annyi hiányérzetem volt hogy mikor Ethan találkozott a Sistergővel aki valójában a későbbi énje volt, egyből lelőtte és nem engedte neki hogy megmagyarázza miért kell azt a 11 000 embert felrobbantania, pedig ha adott volna neki 2 percet lehet érdekes dolgok derülnek ki. Az előző gyilkosságokat is megmagyarázta újságcikkekkel bizonyítva hogy akiket megölt rossz emberek voltak akik merényletre készültek.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"